feminetik.se feminetik.se

Just nu 15 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Sverige behöver familjelinjen


Gå till senaste inlägget#1  Sverige behöver familjelinjen Mattias
2007-01-14 14:35:15

Artikel hos tankesmedjan captus: http://www.captustidning.se/index_magazine.ph….

Vad tycker ni?

#2  Sv: Sverige behöver familjelinjen Fosfolipid
2007-01-14 15:33:09

Allt var bättre förr innan I-landsproblemen satte igång och detta är sossarnas fel. Lite gammalt.

Kan iofs vara sant.

#3  Sv: Sverige behöver familjelinjen UppåtEmma
2007-01-14 17:21:31

Artikeln börjar väl välvilligt men blir bara vidrigare och vidrigare framemot slutet...

sköna citat som
"För det första bör man främja strävsamhet på olika sätt."
(dvs må skit ihop - bara ni håller ihop och håller masken. Alkohol och valium dövar ångesten av ett kärlekslöst förhållande...)

"Exempelvis skulle ett skatteavdrag för gifta vara en god uppmuntran för makar att hålla ihop"
(sic! Homopar - ska de ha någon möjlighet att få avdraget eller är det alltså någon form av heterobonus som ska införas?)

Jonas Petterson (som skrivit artikeln) ignorerar fullständigt undersökningar som visar att par som delar mer jämställt på barnskötsel och hushållsarbete håller ihop bättre och "ger inte upp lika lätt" (för att använda artikelns retorik!) som andra par...

#4  Sv: Sverige behöver familjelinjen kezo
2007-01-14 19:52:12

Mycket goja, lite vettigt. Visst, mer resurser till familjerådgivningar och dyl, är säkert bra. Men vad sjutton menar han med "strävsamma par" som håller ihop? Skulle separerade par vara _mindre_ "strävsamma" då???

Och det där med "könens olikhet" är långt ifrån alla forskare eniga om. Han borde läsa lite mer genusvetenskap :D

#5  Sv: Sverige behöver familjelinjen Mumlan
2007-01-14 21:09:31

Under "om captus tidning" står det att dom bl.a. sysslar med satir. Det står oxå att dom vill att tidsskriften ska vara underhållande. Jag skrattade ganska mycket, när jag läste artikeln, men efteråt kände jag mej osäker på om den hörde hemma inom satiren eller den politiska debatten (som tidningen oxå sysslar med). Vet du, Mattias? (eller nån annan?)

Angående innehållet så tror jag att det är ett större problem att folk gifter sej för lättvindigt än att dom skiljer sej dito. Innan ett par gifter sej (eller flyttar ihop för den delen, särskilt om dom ska ha barn oxå), borde dom kanske få gå igenom nån slags familjeterapi, så att det klargörs att dom vet vad dom ger sej in på och att dom verkligen vill. Eller jag vet inte. Det största problemet är väl att folk inte verkar kunna hantera sina skilsmässor på ett bra sätt, så att deras barn får lida för att föräldrarna hatar varann.

#6  Mumlan Mattias
2007-01-14 21:35:49

Nej jag vet inte om det ska vara en satir, men jag tror inte det. Kollade lite andra artiklar som han har skrivit och dom verkade gå i samma spår.

#7  Sv: Sverige behöver familjelinjen ultraliberal
2007-01-14 21:57:11

När man jämför skilsmässobarn med andra barn, bör man fundera på om det är olyckliga eller lyckliga familjer som går i kras. Olyckliga och socialt inkompetenta föräldrar och makar ger upphov till olyckliga barn - vem säger att det hade varit bättre för barnen om föräldrarna hade bitit ihop och fortsatt bråka med varandra varje dag? Lögner, förbannade lögner och statistik, alltså.

#8  Sv: Sverige behöver familjelinjen ultraliberal
2007-01-14 22:01:57

Den bespottade skandinaviska familjen är i själva verket den lyckligaste i världen. Kristna spöken som Captus kan gå och rida på en kaktus.

#9  Sv: Sverige behöver familjelinjen MariaBystrom
2007-01-14 22:04:22

Skilsmässan kan också vara bra för barn. http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story…

#10  Sv: Sverige behöver familjelinjen suvi
2007-01-14 22:10:50

Billigare hushållstjänster kan både minska småbarnsföräldrars stress och utöka deras tid med familjen."
Men dom småbarnsföräldrar som utför det billiga hushållstjänsterna då, hur ska dom utöka sin tid med familjen, genom att anställa billigt hushållstjänst i sin tur?
För det andra bör den borgerliga politiken bygga på respekt för de inom naturvetenskapen hävdvunna biologiska skillnaderna mellan könen. Män och kvinnor har exempelvis olika behov av ömhet, olika toleransnivåer och helt olika sexdrift.
Men om vi tar politiska beslut baserade på biologiska könsskillnader, hur blir det med dom kvinnor och män som dessa könsskillnader inte stämmer inpå enligt deras biologiska kön?

#11  suvi Mattias
2007-01-14 22:18:44

Jo, jag undrar verkligen vad det är Petterson tänker på när han efterfrågar att politiken ska på bygga på respekt för de biologiska skillnaderna. Men det får jag väl aldrig veta.

#12  Sv: Sverige behöver familjelinjen suvi
2007-01-14 22:31:40

Mattias:

Tja, han är ju konservativ så jag tror att han bygger hela sin politiska filosofi på, "det var bättre förr", då män var män och kvinnor var kvinnor och aldrig var det nån tvekan vem som bestämde ;-)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?