feminetik.se feminetik.se

Just nu 18 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Ge din kille en omgång


Gå till senaste inlägget#1  Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-09 15:35:24

Såg en reklamskylt på en buss tidigare idag..med stora bokstäver stod det:

"Ge din kille en omgång"

Det roliga är att det är reklam för bowling. Så lite komisk ordvits är det ju. Men inte fan hade man kunnat skriva att man ska ge sin tjej en omgång iallafall. Det är jag rätt säker på.

Finns flera exmpel andra exempel som visar att man kan säga vad man vill om killar. Om tjejer däremot är nästan allt tabu och i de fall det sägs nåt elakt om tjejer ska man antingen be om ursäkt eller skämmas.

Säger man att tjejer är smartare än killar får man lite skratt och folk blir glada. Men skulle jag t ex säga att killar kör bättre än tjejer är jag bara en mansgris. Skämtar jag om killar får jag en massa garv. Likadant om tjejer och det kommer nån politiskt korrekt tomte som säger man inte ska skämta om sånt där.

Det kan man ju iofs testa: Vad kallas en man som tänker med huvudet? Svar: Unik, resten tänker med snoppen!

Vad gör man när en tjej med blåtira på ena ögat kommer och tjatar på dig? Svar: Slår till andra ögat. Hon lyssnade ju inte första gången.

Se, tror inte det där funkar på en fest direkt. Varför har tjejer små fötter? Svar: För att dom ska kunna stå nära spisen. Tror nog man skulle bli rätt impopulär om man drog den. Däremot tror jag man skulle bli poppis om jag sa att män är som kopiatorer. Du behöver dem för reproduktion, men det är allt.

Är det inte dags att tämja tabun som finns över att skämta om tjejer?

#2  Sv: Ge din kille en omgång Kaiser
2007-01-09 15:44:44

Fast, DavidM ... Ditt första skämt, det om mannen och snoppen, anspelar inte på _något_ sätt till våld.

Det gör ditt andra skämt. Så ... Där är väl en ganska vesäntlig skillnad i graden av 'humor', inte sant?

Våld och män - och anspelningar på våld när det handlar om män - är ett normaliserat tillstånd; en kille ska klara att få en omgång (bowling eller uppercuts).

En Riktig Karl står väl pall för en snyting, typ.

#3  Sv: Ge din kille en omgång Mumriken
2007-01-09 15:53:56

Eller så får vi sluta att ange kön i vitsarna...

"Vad kallas en hen som tänker med huvudet? Unik, resten tänker med sitt könsorgan!"

Muuuuuuuahhahahah!!!! Ehh, näää, kanske inte...

"Vad gör man med en människa med blåtira som kommer och tjatar på dig? Svar, Slår till andra ögat, hen lyssnade ju inte första gången..."

Oooj så kul! Det fungerar nog... numer har man ju visat både killar o tjejer slåss både på krogen och i hemmet, så det kan man väl inte tolka fel...

"Varför har människor så små fötter? Svar: för att de ska kunna stå nära spisen...!"

Det blev nästan en Norgehistoria av den... :)

Och, hmm, den sista blev ju nästan en sanning:

"Varför är människor som kopiatorer? Svar: En behöver dem för reproduktion, men det är allt!"

Oj, det blev ju nästan elakt mot homosexuella som inte vill ha barn...

Nä, vi får nog sluta vitsa med könen överhuvudtaget... lättare att vitsa med neutrala norrpersoner...

#4  Sv: Ge din kille en omgång Clara
2007-01-09 15:56:07

Det handlar väl om att sparka uppåt. Skämt som går ut på att kvinnor är bättre på något sätt är okej för att de liksom protesterar mot den rådande ordningen. Skämt som går ut på att män är bättre förstärker ett rådande förtryck.

Ojämställdheten i vad som är okej att skämta om beror på att förhållandet mellan man och kvinna inte är jämställt.

Säger man att tjejer är smartare än killar får man lite skratt och folk blir glada.

Det där tolkar jag som att folk ser det som ett "ofarligt" uttalande. De som är övertygade om att killar iallafall är smartare fortsätter att vara övertygade om det och låter den som drog skämtet ha sitt lilla roliga. Tjejerna blir glada eftersom de så sällan får höra att de i egenskap av tjejer skulle vara smartare, eller ens lika smarta. Bekräftelse och erkännande är ju alltid trevligt.

Men skulle jag t ex säga att killar kör bättre än tjejer är jag bara en mansgris.

Jag skulle ta illa vid mig, eftersom det där är en ganska vanlig uppfattning och det skulle vara svårt att avgöra om du verkligen skämtade eller om du egentligen menade allvar.

I mina ögon är skämt riktade mot tjejer knepigare därför att de riskerar att tas på allvar. Säger man att tjejer är smartare eller att killar bara behövs för reproduktion däremot, så är det uppenbart att man skämtar...

#5  Sv: Ge din kille en omgång Kaiser
2007-01-09 16:07:16

Vad är vitsen med ism?

FISK!

(Det är för lite dadaism i politiken ... :o) )

Det handlar nog om fingertoppskänslan inom humor igen, skulle jag tro. Jag har för mig att där finns en gammal tråd om det?

Feminetik är ju som ett textilmuseum - det finns trådar om allt

*tihi*

#6  Sv: Ge din kille en omgång SGTallentyre
2007-01-09 16:24:03

Clara sa:
Det handlar väl om att sparka uppåt. Skämt som går ut på att kvinnor är bättre på något sätt är okej för att de liksom protesterar mot den rådande ordningen. Skämt som går ut på att män är bättre förstärker ett rådande förtryck.

Men är det alltid okej att sparka uppåt? Tror du på fullt allvar att en vit heterosexuell man aldrig kan bli ledsen eller sårad?

#7  Sv: Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-09 16:37:52

Clara:

Men vem väljer vad som är "uppåt"? Det är ju en tolkningsfråga!

Kaiser:

Så våld är alltid lika tabu? Jag menar att det är könen i skämtet som gör våldet tabu. Inte våldet.

#8  #4 Clara MartinK
2007-01-09 16:50:30


I mina ögon är skämt riktade mot tjejer knepigare därför att de riskerar att tas på allvar. Säger man att tjejer är smartare eller att killar bara behövs för reproduktion däremot, så är det uppenbart att man skämtar...


Egentligen finns det ju inget som säger att ett skämt om killar skulle tas på mindre allvar än skämt om tjejer. Snarare är det väl så att du är offer för din ideologi och inte förmår se män som offer eller så är har du svårt för empati och eftersom du inte riskerar att drabbas av skämt om män så känns dem inte lika farliga för just dig. För, och rätta mig gärna om jag har fel, du är kvinna?

#9  Sv: Ge din kille en omgång Clara
2007-01-09 16:54:02

SGTallentyre sa:
Tror du på fullt allvar att en vit heterosexuell man aldrig kan bli ledsen eller sårad?

När sa jag det? Jag försökte förklara varför reklamvärlden tycker att det är mer okej att sparka på män än på kvinnor, och varför folk tycks vara mindre rädda att dra ett sexistiskt killskämt än ett dito tjejskämt.

DavidM sa:
Men vem väljer vad som är "uppåt"? Det är ju en tolkningsfråga!

Hm.. Jag tror att många av skämten om kvinnor, t.ex. om att kvinnor inte kan köra bil, har kommit till i en tid och miljö då det var ganska självklart vad som var "uppåt och "nedåt"... Skämten speglade en attityd av att kvinnor ska hålla sig på sin plats, vara hemma och inte sköta komplicerade maskiner. Sen har de (skämten) hängt kvar. Jag tror inte att de skämten skulle uppstå om bilen uppfanns idag.

Kanske är det själva skämten som upprätthåller attityden och fördomarna idag? Jag hade aldrig kommit på tanken att kvinnor skulle vara sämre på att köra bil om jag inte hade hört skämten - undersökning efter undersökning visar ju t.o.m. att det är unga män som är mest inblandade i olyckor...

Mansskämten i sin tur tror jag har uppstått som ett slags försvar, som en motreaktion. Fast det här är bara mina spekulationer - det vore intressant om någon har riktiga lästips. :)

#10  Sv: Ge din kille en omgång Clara
2007-01-09 16:55:29

Clara sa:
Jag försökte förklara varför reklamvärlden tycker att det är mer okej att sparka på män än på kvinnor, och varför folk tycks vara mindre rädda att dra ett sexistiskt killskämt än ett dito tjejskämt.

Dålig formulering. Jag menade förstås "varför JAG TROR ATT reklamvärlden.... "

#11  #8 Clara
2007-01-09 17:10:12

Nävisst, men det är mitt förslag till förklaring. Självklart är jag mer benägen att se och bli förolämpad av saker som jag själv kan ta åt mig av.

Snarare är det väl så att du är offer för din ideologi och inte förmår se män som offer

Jag kan se män som offer i andra sammanhang, t.ex. alltid behöva ta initiativ, alltid behöva vara kunnig och göra nytta, bli sedd som andrahandsförälder mm.

Men visst, jag är väl i viss mån "offer för min ideologi", precis som alla andra. Och då menar jag inte direkt att jag tror att jag skulle reagera annorlunda om jag inte vore feminist, bara att det är ganska mänskligt att i större utsträckning lägga märke till fenomen som hotar en själv. Alltså att jag reagerar negativt på tjejskämt för att jag är kvinna. Inte feminist. Men jag har försökt att bortse från att skämt om tjejer gör mig surare, och se objektivt på vad förklaringen kan vara till skillnaden som man faktiskt ser i attityder till skämt om killar respektive tjejer. För du håller väl med om att det finns en sådan skillnad som DavidM beskriver i #1?

Själv tycker jag att det kan vara okej att dra icke-PK skämt om man gör det vid rätt tillfälle och med glimten i ögat. Den jag stör mig på mest är ofta inte den som drog skämtet utan idioterna runt omkring som alltid ska skrocka och hålla med: "Ja, höhö, precis så där är det, och min förra tjej blablala... "

eller så är har du svårt för empati och eftersom du inte riskerar att drabbas av skämt om män så känns dem inte lika farliga för just dig. För, och rätta mig gärna om jag har fel, du är kvinna?

Det är ju lika enkelt för mig att vända på resonemanget och anta att du inte ser tjejskämten som så farliga eftersom de inte drabbar dig. För, och rätta mig gärna om jag har fel, du är man?

Vad är din egen förklaring då?

#12  Sv: Ge din kille en omgång Clara
2007-01-09 17:15:59

SGTallentyre sa:
Men är det alltid okej att sparka uppåt?

Intressant fråga förresten. Egentligen är svaret nej, allt som bygger på barriären och förstärker vi-och-dom-attityden är dåligt. Däremot tycker jag att det är mer förståeligt än att sparka neråt.

#13  #1 Mumlan
2007-01-09 17:26:01

Personligen tycker jag att dylika reklamkampanjer är smaklösa (oavsett vilken könstillhörighet den "skämtar" om). Många skämt som bygger på "såna är män och såna är kvinnor" är smaklösa i mina öron. Dom som inte är smaklösa, är oftast tråkiga. Trots att jag tänker noga efter, kan jag inte komma på ett enda könstillhörighetsskämt, som jag tycker är roligt. Om det är för att jag är feminist eller bara för att jag har en udda humor, vill jag låta vara osagt. Men jag blir lite nyfiken: tycker folk i allmänhet att den typen av skämt är kul? Tänker folk i allmänhet: "Haha, den där bowlingreklamen är verkligen vitsig!"?

#14  Sv: Ge din kille en omgång Gullegubben
2007-01-09 17:41:46

"Vad är det för skillnad mellan vuxna människor och unga människor?

Vuxna kan köpa dyrare varianter av de saker de gillade när de var unga människor."

"Om man kan skicka en människa till månen, varför inte skicka alla?"

"En människa behöver en människa lika mycket som en fisk behöver en cykel."

"Vad är det för likhet mellan en människa och en bildel?

Det hörs när de fungerar dåligt."

#15  Sv: Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-09 17:43:09

Mumlan:

Tror faktiskt dom flesta inte ens noterar den reklamen, den skapar iallafall ingen lust för bowling och det är ju det som är meningen.

Själv är jag en klandervärd människa. Jag tycker nämligen skämt om kön, länder, raser, sjukdomar, dvärgar etc etc kan va skitkul. Det är människor som blir upprörda över noggerglass som gör mig förbannad. Aldrig skämten.

#16  Sv: Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-09 17:44:45

Vad kallar man det onödiga området kring fittan? Svar: Kvinna

#17  Sv: Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-09 17:47:20

Och det handlade inte om könsskämt var roliga eller inte. Det handlade om att man bara kan skämt om män om man vill komma undan med det.

#18  #11 Clara MartinK
2007-01-09 17:52:20


Vad är din egen förklaring då?


Feminism. Vi har haft en rörelse som i åratal påpekat hur fel det är med sexistiska skämt om kvinnor, det är klart det slår igenom.
Konstigare än så är det inte.

#19  #9 Clara MartinK
2007-01-09 18:17:07


Hm.. Jag tror att många av skämten om kvinnor, t.ex. om att kvinnor inte kan köra bil, har kommit till i en tid och miljö då det var ganska självklart vad som var "uppåt och "nedåt"... Skämten speglade en attityd av att kvinnor ska hålla sig på sin plats, vara hemma och inte sköta komplicerade maskiner.
[..]
Mansskämten i sin tur tror jag har uppstått som ett slags försvar, som en motreaktion.


Det du ger uttryck för här är ju inget annat än den gamla unkna föreställningen att kvinnor är goda och mer moraliska än män. Jag trodde ni feminister ville ha bort den föreställningen?

#20  Sv: Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-09 18:27:33

MartinK:

Själv tror jag inte skämt eller vad man skrattar åt har nåt med moral att göra. Man är varken bättre eller sämre människa bara för man (eller inte) skrattar åt könsskämt.

#21  #20 DavidM MartinK
2007-01-09 18:36:49

i #19 så syftar jag inte så mycket på skämten i sig som att Clara hävdar att männen skämtade om kvinnor för att trycka ned dem medans kvinnor skämtar som självförsvar. Det är samma föreställningar som vi ser kring våld, där man automatiskt utgår från att en kvinna som slår slog i självförsvar eller för att det var berättigat medans män slår därför att de vill ha makt eller är onda.
I grund och botten härör ju det ur föreställningen att kvinnor inte kan vara onda.

#22  #1 MarianneK
2007-01-09 20:46:28

Jag tror att Claras förklaringar är korrekta. Att det går att skämta om män på ett annat sätt än om kvinnor beror på att reklmabranschen är könsrollskonservativ och att synen på mansskämt som varande att "sparka uppåt" är ännu starkare där än i det övriga samhället.

Jag tycker att skämt om män och kvinnor och män som handlar om könsrollsfördomar är ungefär lika obehagliga.

Huruvida de är obehagliga, beror på kontexten. Att exempelvis DavidM kan skämta om män men inte om kvinnor beror delvis på att han är man. Skämtar man elakt om sig själv är det svårare för andra att säga åt en att man ska sluta dra könsrollsskämt.

"Ge till kille en omgång" kan väl handla om sex lika gärna som om våld förresten?

#23  Sv: Ge din kille en omgång slaktprod
2007-01-09 20:57:31

Jag fick lite pinsamma harklingar i skolan häromdan när vi pratade om en grupp arbetslösa tjejer och jag sa att de väl kan börja jobba på Hooters. Jag var liksom feministironisk, men jag tror jag uppfattades som sexistisk. Det var spännande tycker jag, som att liksom slå en retorisk vurpa och hamna tillbaks där man började sas.

Det finns ju massor av sexistiska skämt om kvinnor. Några, kanske inte lika många om män. Och det finns ett gäng nedsättande "skämt" om feminister.

Kan vi inte hitta på några om antifeminister?

#24  Sv: Ge din kille en omgång Clajo2
2007-01-09 21:15:20

kan vi inte låta bli?

roliga historier är rätt jobbiga, jag blir bara obekväm av dem, tänker "jahapp, så nu är det meningen att jag ska skratta, eller kanske visa min asky för det politiskt inkorrekta?"

Men det beror mest på att de flesta roliga historierna är jävligt dåliga.

#25  #23: Kaiser
2007-01-09 21:27:54

Vad gör man med en antifeminist med ett blått öga?

Slår henom i andra ögat. Hen lyssnade inte första gången.

Häpp?

#26  Sv: Ge din kille en omgång slaktprod
2007-01-09 21:47:15

Jag kom på en. Så får väl ni som tycker att sexistiska skämt är helt ok avgöra om den principen är ad-hoc eller om den gäller skämt i allmänhet.

- Varför går det inte att anklaga en antifeminist för att vara sexist?
- Han är oskuld.

#27  Sv: Ge din kille en omgång Clajo2
2007-01-09 22:05:59

suck

#28  Sv: Ge din kille en omgång Rat
2007-01-09 22:09:43

I humoristiska reklamfilmer är det nästan alltid mannen som är elak eller korkad - familjerna brukar se ut som Simpsons: smarta eller snälla kvinnor och korkade eller elaka män. Märkligt patriarkat vi lever i som hela tiden utmålar härskarklassen som så hemsk och den förtryckta gruppen som så fantastisk!

Clara sa:

Det handlar väl om att sparka uppåt. Skämt som går ut på att kvinnor är bättre på något sätt är okej för att de liksom protesterar mot den rådande ordningen.


Eftersom män är i sån total dominans på samhällets botten är väl skämt om män minst lika mycket att sparka nedår som uppåt?

MarianneK sa:
Jag tror att Claras förklaringar är korrekta. Att det går att skämta om män på ett annat sätt än om kvinnor beror på att reklmabranschen är könsrollskonservativ och att synen på mansskämt som varande att "sparka uppåt" är ännu starkare där än i det övriga samhället.


Borde inte en reklambransch i en patriarkal värld vinna på att trycka ned kvinnor och få dem att må sämre - om inte annat för att få dem att konsumera mer?

#29  Sv: Ge din kille en omgång Rat
2007-01-09 22:11:59

slaktprod sa:
- Varför går det inte att anklaga en antifeminist för att vara sexist?
- Han är oskuld.


Det hade kanske varit roligt om det fanns någon koppling mellan att vara könsrasist och att inte gilla sex - men någon sådan koppling finns ju inte.

#30  Sv: Ge din kille en omgång Kaiser
2007-01-09 22:13:02

Borde inte en reklambransch i en patriarkal värld vinna på att trycka ned kvinnor och få dem att må sämre - om inte annat för att få dem att konsumera mer?


Men det är väl vad som sker?

#31  #26 slaktprod Sthlmjesper
2007-01-09 22:18:09

slaktprod sa:

- Varför går det inte att anklaga en antifeminist för att vara sexist?
- Han är oskuld.


Det där blev lite kul indirekt. Med denna vits visar du att tror att sexism och sex är samma sak.

Denna åsikt brukar ju förnekas ivrigt från feministhåll om man ställer en rak fråga angående detta (Tex i kritiken rörande en del feministers motstånd mot sexig reklam, som de kallar sexistisk)

#32  Sv: Ge din kille en omgång Rat
2007-01-09 22:27:26

Kaiser > Vad vinner reklambranschen på att utmåla män som korkade eller elaka?

#33  Sthlmjesper UppåtEmma
2007-01-09 22:29:22

du tror inte att slaktprod är medveten om skillnaden och MEDVETET använde den vanliga förväxlingen för att bygga en punchline? dvs skämtet är lite mer mångfacetterat än du tolkar det.

#34  Sv: Ge din kille en omgång Fosfolipid
2007-01-09 22:35:04

Trollstav Kan vi undvika att använda ämnet i den här tråden som ursäkt för att kläcka ur oss sexistiska vitsar i onödan? Åt båda hållen. Säger inte att det inte kan vara berättigat, men jag ber er tänka efter ifall det är nödvändigt innan ni postar såna saker.

#35  Sv: Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-09 22:36:36

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#36  #33 UppåtEmma Sthlmjesper
2007-01-09 22:36:45

Nä, det tror jag inte.

Punchlinen finns där i och med att hon menar att folk är antifeminister för att de inte får sex.
Precis som det klassiska 'skämtet' att kvinnor blir feminister av samma anledning.

#37  Sv: Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-09 22:38:11

Sedan tror jag inte ett dugg på förklaringar som att det är reklambranschen som är konservativ och liknande som anledning till att man inte kan skämta så mycket om tjejer. Framförallt offentligt. Jag tror helt enkelt så att människor i gemen inte vet om man FÅR skratta åt tjejer eller inte.

#38  Sthlmjesper slaktprod
2007-01-09 22:40:30

Hehe, nee. Jag tror aldrig jag har hört en person, varken feminist eller annan påstå att en sexistisk person är en person som har mycket sex. :)

Men! Om skämt som du hävdar här säger något om personen som drar dem så måste det väl gälla andra skämt också? Vad säger isf det här skämtet om DavidM "Vad kallar man det onödiga området kring fittan? Svar: Kvinna"?

Sen handlade det väl iofs inte här om huruvida skämten var roliga eller inte, utan om huruvida det stämmer som DavidM säger att det bara är kvinnor man inte får skämta om. Jag undrar, är det bara feminister man får skämta om, eller får man skämta om antifeminister också?

#39  Stockholmsjesper och UppåtEmma Clajo2
2007-01-09 22:42:42

Eran diskussion påminner om en fantastisk klotterdebatt jag läst på en toa på ett bibliotek

-Rinkeby är vakert!
-Lär dig stava, idiot!
-Lär dig fatta ironi, idiot.
-Det samma gäller dig!
-Och dig!
-Och dig!
-Och din morsa!

#40  Sv: Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-09 22:44:23

Slaktprod:

Jag kan tala om vad det säger om mig. Inget! Man kan läsa Mein Kampf utan att va nazist.

Och det är inte bara tjejer man inte får skämta om. Man får inte skämta om svarta, judar,ideologier, handikappade etc etc heller. Men av könen är kvinnan det skämtskyddade könet.

#41  Clajo2 slaktprod
2007-01-09 22:44:44

Hahaha, det var det bästa skämtet hittils!

#42  Clajo2 UppåtEmma
2007-01-09 22:44:52

hade det inte varit OT och uppenbarligen, i alla fall för tillfället, väldigt icke-PK att snacka "akademiskt" så hade jag gärna fördjupat mig i en härlig diskussion om metanivåer :)

#43  Sv: Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-09 22:45:21

oj skrev fel...ideologier ska inte stå där

#44  DavidM slaktprod
2007-01-09 22:46:52

Jo men nu läste du ju inte skämtet, utan skrev det. :P

Så, skall man få skämta om svarta, judar,ideologier, handikappade etc etc? Isf bör man ju i rimlighetens namn få skämta om antifeminister också.

#45  #28 Rat Clara
2007-01-09 23:14:39

I humoristiska reklamfilmer är det nästan alltid mannen som är elak eller korkad - familjerna brukar se ut som Simpsons: smarta eller snälla kvinnor och korkade eller elaka män. Märkligt patriarkat vi lever i som hela tiden utmålar härskarklassen som så hemsk och den förtryckta gruppen som så fantastisk!

Ja, humorvärlden är full av manliga dumskallar. Några klassiskt kvinnliga våp finns också (t.ex. Kelly i Våra värsta år), men de är inte lika vanliga. Det är inte PK att utmåla hemmafrun som dum, för då skulle folk kanske ta det på allvar. Då kanske folk tror att serien skapare vill säga att alla hemmafruar är dumma, och redaktionen skulle bli nedlusad med arga mejl. Den korkade maken däremot är en helt ofarlig stereotyp - alla fattar ju ändå att alla makar inte är korkade, att det inte är det som tv-serien vill säga!

Jämför med stereotyper om svarta eller handikappade, som ovan - varför får man inte skämta om dessa? För att det finns rasism, för att det finns inskränkta åsikter om handikappade. Och som TV-kanal gäller det att hålla sig på miltals avstånd från sådant om man vill behålla tittarna.

Eftersom män är i sån total dominans på samhällets botten är väl skämt om män minst lika mycket att sparka nedår som uppåt?

Inte så länge som män som grupp betraktas som överordnad kvinnor som grupp. Och visst, det gäller oavsett om detta stämmer eller inte.

Borde inte en reklambransch i en patriarkal värld vinna på att trycka ned kvinnor och få dem att må sämre - om inte annat för att få dem att konsumera mer?

Det är ju det den gör, som Kaiser påpekade. Men det är ofta helt olika aktörer det handlar om.

Företagen som säljer kläder och skönhetsmedel vinner på att göra oss osäkra för att få sälja sina produkter.

Andra företag (t.ex. bowlinghallen i det här fallet) som inte vinner nånting på att vi känner oss osäkra, kan istället leverera ett "fyndigt" skämt som vi kan identifiera oss med.

#46  Sv: Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-09 23:50:46

Slaktprod:

Yes! Man bör få skämta om allt.

#47  Sv: Ge din kille en omgång Rat
2007-01-09 23:51:40

Clara sa:
Det är inte PK att utmåla hemmafrun som dum, för då skulle folk kanske ta det på allvar.


Hur kan det då vara okej att utmåla män som onda? Det är ju den allmänt vedertagna sanningen!

#48  Rat slaktprod
2007-01-09 23:59:42

Googlar man på "kvinnor är onda" respektive "män är onda" finner man folk som hävdar att kvinnor är onda och folk som hävdar att det finns folk som hävdar att män är onda.

Jag undrar vart det är du hittar den här vedertagna sanningen?

#49  Sv: Ge din kille en omgång Rat
2007-01-10 00:05:00

I mitt exempel, Simpsons, är ju pappan och sonen ofta elaka, medan mamman och dottern (som inte är spädbarn) nästan aldrig är det. Samma mall går igen i reklamfilmerna.

#50  Rat Clara
2007-01-10 00:06:17

Fast jag har aldrig sett några skämt i tv-serier eller reklamsammanhang som går ut på att män är onda? Bara korkade och bortkomna.

Homer Simpson och Peter Griffin är ju inga hustrumisshandlare precis.

#51  Sv: Ge din kille en omgång slaktprod
2007-01-10 00:17:00

Homer och Bart är väl inte "onda" eller "elaka"? Homer är pantad och Bart är en spjuver. Elak är Mr Burns, däremot. Men han är ju en antagonist i serien, ingen norm för hur män är i gemen.

#52  #32: Kaiser
2007-01-10 00:18:22

Reklambranschen vinner kunder åt sina kunder, dvs företag som vill sälja en produkt. Hur?

Därför att 'alla vet' att det är mannen som _egentligen_ håller i plånboken, så även om mannen i reklamfilmen går vilse i skogen på jakt efter en flatscreen och får en brödkavel i huvudet av sin elaka häxa när han kommit hem, så blir det förr eller senare ändå en flatscreen-TV i vardagsrummet.

Det är sprängfyllt med fördomar, men ... Så länge fördomar fungerar som en minsta och enklaste bärare av 'vedertagna sanningar' (dvs, som Penn & Teller säger - bullshit), fungerar de. Reklam behöver enkla budskap; det går inte att göra reklam för Sanningen (gissa varför man retuscherar modebilder?).

Bilden av den hunsade maken är inget som är specifikt för västvärlden. Den afghanske folkhjälten och mytiska figuren mulla Nasruddin är en lika stor toffel som vår lille Fridolf. T om under talibanregimen blommade Nasruddin-skämten friskt. Jag 'har hört' (ej hittat någon verifierbar uppgift) om att de hotade folk med dösstraff för skämten. Googla om honom, det är mödan värt. Om inte annat så att en gång för alla vederlägga missuppfattnignen att muslimer inte har humor :o) (Svara inte på det där, det är väääldigt OT!)

Men bilden av den hunsade maken, som t ex Al Bundy, är harmlös, eftersom den utgår ifrån 'den styrande samhällsklassen'. Den har råd att kosta på sig lite elaka schablonbilder, för den vet att även om bilderna finns och skämten blir mer och mer grovkorniga, kommer skämten aldrig att störta dem. Bilden av 'satmaran därhemma' är, för att hårddra det, slavens frihet, och Härskarens överseende klapp på den underställdes huvud. 'Hop, Frog!' som kungen säger i E A Poes novell med samma namn.

'Hop, Frog!'

#53  Kaiser slaktprod
2007-01-10 00:56:18

"Därför att 'alla vet' att det är mannen som _egentligen_ håller i plånboken, så även om mannen i reklamfilmen går vilse i skogen på jakt efter en flatscreen och får en brödkavel i huvudet av sin elaka häxa när han kommit hem, så blir det förr eller senare ändå en flatscreen-TV i vardagsrummet."

Huja vad bra formulerat!

"det går inte att göra reklam för Sanningen"

Fast! Det finns undantag. NGOs gör t.ex. huvudsakligen reklam genom att försöka visa "sanningen", gråtande barn, misshandlade kvinnor, kulhål, pansarvagnar o.s.v.

#54  Sv: Ge din kille en omgång CarlH
2007-01-10 01:35:53

"Ge din kille en omgång"
Tycker vi skall ge Reklammakarna lite creds här. De framställer kvinnan som den med ekonomiska medel och den som köper saker till mannen, som vore han värd att köpa saker till.

Kvinnan i den givande rollen mot killen väcker också associationer till sex, där män är de begärande traditionellt.

En omgång kan vara både sex och våld. Så på en mening har de lyckats framställa kvinnor som maktdominanta både våldsmässigt, sexuellt och ekonomiskt.

Det tycker jag inte är att hålla fast vid könsroller. Antagligen har de bra medvetenhet om könsrollsproblematik men måste samtidigt basera reklamen på (antagligen) gjorda undersökningar om vad som väcker mest intresse för att vara konkurrenskraftiga.

En onämnd anledning varför det går att skämta om män som dumma mm är att man då avslöjar något som män inte kan visa i verkligheten, något som inte syns normalt som man försöker dölja. Att "dra ner byxorna på folk" väcker skratt då de helt plötsligt får sig en annan roll. Däremot har kvinnor livsutrymme att växla mellan en dum och en intelligent inställning t ex. Det finns med andra ord inget avslöjande att göra där.

"Är det inte dags att tämja tabun som finns över att skämta om tjejer?"
Hurdå?

#55  Sv: Ge din kille en omgång UppåtEmma
2007-01-10 08:37:42

Samma bowlingföretag har en reklam som säger "Sätt svärmor på plats" - Svärmödrar är oftast, nästan uteslutande kvinnor, och tydligen enligt reklammakaren är de i behov av att "sättas på plats"... Sååå... uppenbarligen går det att skämta om kvinnor. Eller är den reklamen helt plötsligt allvar?

#56  Sv: UppåtEmma CarlH
2007-01-10 10:17:25

En svärmor är inte i första hand en kvinna i normal mening, det finns starka vedertagna föreställningar om svärmorsrollen som gör den enklare att skoja med, och som inte stämmer överens med kvinnorollen. En svärmor (tm) är slug och elak, och har redan sitt på det torra, men försöker styra och ställa kring andra och inte ge dem en lugn stund. Det är traditionellt att tala illa om denna roll eftersom de dåliga attributen är accepterat vidhäftade.

"Sätt din kvinna på plats"
Det hade varit nytt och modigare.

#57  CarlH UppåtEmma
2007-01-10 10:40:17

då skulle en kunna hävda att "din kille" inte är en man i normal mening utan en partner i en kärleksrelation som det finns starka vedertagna föreställningar om som gör den enkel att skoja med. Killar som är ihop med tjejer (tm) är antingen tofflar eller översittare, aldrig en jämlike. Mer som ett barn som ska läras upp, fixas till, bli civiliserad (sluta dricka folköl och leka med datorer) och det är hans kvinnliga partners uppgift att göra det. Tex genom att ge honom en omgång i bowling så han vet vem som bestämmer (är "regeringen")...

Ja, jag håller med dig om att det är traditionellt att tala illa om svärmödrar, kvinnliga sådana, precis som det är traditionellt att tala illa om män som är partners (och därigenom de kvinnor som är ihop med dem - epitetet "regeringen" har ju sin motpol i toffeln) - det är ju precis det DavidM är inne på i inledningsinlägget.

"nytt och modigare" skriver du.
Hade det verkligen varit så himla nytt?
- däng henne i elementet så blir hon varm och öm.
- ge henne en smocka i andra ögat också
osv osv - den här tråden är ju full av gamla uttröttade skämt på temat. Så... "nytt"... näää... skulle jag knappast kalla det.

#58  Sv: Ge din kille en omgång Greg
2007-01-10 10:47:52

"Den korkade maken däremot är en helt ofarlig stereotyp - alla fattar ju ändå att alla makar inte är korkade, att det inte är det som tv-serien vill säga!"

Jag uppfattar det som det som det finns massvis med människor som uppfattar män som mer korkade, pojkar som mer omogna osv osv..

Därför det inte är roligt längre för mig.

#59  Sv: UppåtEmma CarlH
2007-01-10 11:09:36

Man skulle kunna hävda det om kille(tm). Det öppnar upp för att spekulera i varför de undvikit att skämta om män. Är man också tabu? Nej. Det finns jättemånga just mansskämt.

Det säger dock inget om att det går att skämta om kvinnor, vilket var ämnet.

Apropå det verkar det ok ofta att skämta om blonda kvinnor. Blondiner(tm) är alltså inte kvinnor(tm)?

#60  #48 slaktprod MartinK
2007-01-10 11:13:24

Föreställningen att kvinnor är goda och män onda finns ju i många tappningar (inte minst bland feminister). Det är män som får skulden för krig, hur ofta får man inte höra att om kvinnor styrde så skulle världen vara så mycket bättre. Hela rättsväsendet genomsyras av denna föreställning, det är därför kvinnor får lindigare domar än män för samma brott. Om det är ett par som begår brott så förutsätts det att mannen lurade kvinnan att vara med på brotten, om en kvinna slår ihjäl en man så beror det på självförsvar. Och som vi ser här ovan, om kvinnor skämtar om män så är det självförsvar medan män naturligtvis skämtar om kvinnor för att trycka ned dem.

#61  #45 Clara MartinK
2007-01-10 11:21:47


Det är inte PK att utmåla hemmafrun som dum, för då skulle folk kanske ta det på allvar. Då kanske folk tror att serien skapare vill säga att alla hemmafruar är dumma, och redaktionen skulle bli nedlusad med arga mejl. Den korkade maken däremot är en helt ofarlig stereotyp - alla fattar ju ändå att alla makar inte är korkade, att det inte är det som tv-serien vill säga!


Snarare är det så att det är okej att slå på män öht, män förväntas ju kunna ta lite stryk, och gnäller han om det så var han ju ingen riktig man ändå. Kvinnor däremot är skyddsvärda och har rätt att gnälla utan att anses okvinnliga. Det är precis samma föreställningar som finns vad gäller fysisk våld, det är okej att slå till en kille men ve den som ger sig på en kvinna...

#62  CarlH UppåtEmma
2007-01-10 11:21:49

"säger dock inget om" skriver du. Alltså kan vi INTE dra slutledningen att det inte går att skämta om kvinnor - vi vet helt enkelt inte?

Prova att tänka dig att blondinen i blondinskämten är män - tex Vad har blondinen som benvärmare? - Kalsongerna.
Hur tänder en blondin lampen efter sex? - Han öppnar bildörren.

Visst blir det hur skumt som helst? :-) Nästan så det blir roligt för det är så absurdt.

Jag tycker det finns massvis av både mansskämt och kvinnoskämt som alla bottnar i unkna fördomar - och inte är roliga för fem öre IMHO. Drar någon ett sådan så suckar jag högt, måhända jag är lite av en snobb men det står jag i så fall för. Det som verkligen får mig att spy upp är bokhandlarnas presentboksavdelning med titlar såsom "sånna är män" och "sånna är kvinnor" fulla av sömnpiller i form av "vitsar"... *gaaaag*

#63  Sv: Ge din kille en omgång Kalle
2007-01-10 13:59:07

Varför har blondiner blåmärken runt naveln?
För att blonda killar inte är speciellt smarta heller.

Se, det finns t o m blondinskämt som slår åt båda hållen...

#64  Kalle UppåtEmma
2007-01-10 14:03:38

du måste vända på det - det är föresatsen att blondin = kvinna vi leker med:

Varför har blondinen blåmärken runt naveln?
För att blonda tjejer inte är speciellt smarta heller.

#65  MartinK slaktprod
2007-01-10 17:44:01

Du förvirrar hjälplöshet och passivitet med ”godhet”.

#66  CarlH slaktprod
2007-01-10 17:50:16

""Sätt din kvinna på plats" Det hade varit nytt och modigare."

Nytt?! Du måste skämta.

Här har du lite belägg för vilket köns om är det mest utsatta för dylik sexism.

http://www.402m.com/allmaenna-forum/off-topic…

#67  slaktprod UppåtEmma
2007-01-10 20:14:04

undrars om en skulle kunna få ihop en lika lång lista med skämt om män? och undrars om de skulle innhålla lika många hotande referenser till sex och våld?

#68  UppåtEmma slaktprod
2007-01-10 22:05:55

Lika lång möjligen, men lika grova skämt tvivlar jag på. Jag har ju t.ex. aldrig hört talas om några studentspexlåtar som handlar om att ha sex med en pojke tills han blöder odyl.

#69  Sv: Ge din kille en omgång heffaklumpen
2007-01-10 23:57:50

Det är väl rimligt att referenserna är annorlunda när det skämtas om män eller kvinnor, vad som är värst beror väl på vilka referenser man har.

#70  heffaklumpen UppåtEmma
2007-01-11 08:29:18

vad är värst för män då? vad upplevs som lika hotande som sexuellt (våld) och misshandel?

#71  Sv: Slaktprod CarlH
2007-01-11 10:55:06

Var det allt du kunde hitta på den sökningen ;) Föga överväldigande resultat. 3 googleträffar på "sätt din kvinna på plats" med din länk som nr 1. De andra gav inget.

Attityden uttrycket förmedlar hade varit ny inom reklam och offentlig kommunikation som vänder sig till alla.

Att en anonym privatperson skriver något på ett obskyrt forum på nätet går knappt att jämföra.

#72  CarlH slaktprod
2007-01-11 11:08:37

Det går att jämföra med hur anonyma människor på nätet skriver om män.

"sätt din man på plats": noll träffar.

#73  Sv: Slaktprod CarlH
2007-01-11 11:17:39

Jupp, sök på "sätt din kärring på plats" så blir det fler än 3 också.

Faktum kvarstår dock att det är olika domäner, anonyma internetforum vs tv/radio/tidningar/reklamaffischer.

Hur mkt som skojas irl privat i allmänhet är svårt att veta. Minns inte senast jag hörde skämt om vare sig män eller kvinnor dock. Fast blondinskämt har jag hört, även om blonda killar.

#74  Sv: #73 CarlH
2007-01-11 11:39:16

Rättelse: "Sätt kärringen på plats" skulle det varit. Det blev 7 träffar.

#75  Sv: Ge din kille en omgång slaktprod
2007-01-11 11:45:25

Hur det ser ut i vardagen är vad som avgör hur folk kommer att tolka reklamen. Så det hänger ihop

#76  #65 slaktprod MartinK
2007-01-11 12:59:51

Så när människor säger att världen skulle vara bättre om kvinnor styrde så menar dem att hjälplöshet och passivitet skulle ge en bättre värld?

#77  Sv: Ge din kille en omgång Tass
2007-01-11 13:27:23

De som uppskattar sexistisk humor uppskattar den säkert just för att den är sexistisk, så givetvis blir referenserna olika för män och för kvinnor. Om någon vill se långa listor med sexistiska skämt om män så finns det gott om exempel på skrattnet ( http://www.skrattnet.se ). Dom är i min mening lika trista som de som slaktprod refererar till i #66, om än mindre våldsamma.

#78  MartinK slaktprod
2007-01-11 13:29:20

Jag vet inte vad de menar men jag skulle gissa att de i allmänhet syftar på att kvinnor är gravt underrepresenterade i våldsstatistik odyl. Där kan också finnas ett mått av erotisering av den underordnade positionen, finns ju många män som uttryckt att världen skulle vara vackrare om kvinnor styrde. "Kvinnor är så fredliga" är ju inte synonymt med "kvinnor är goda", utan indikerar att kvinnor är motsatsen till stridiga, d.v.s. passiva. Om kvinnor verkligen ansågs vara så "goda" borde det väl vara lite fler kvinnor som fått nobels fredspris, tycker du inte?

#79  Sv: Ge din kille en omgång Kalle
2007-01-11 13:30:47

#64
Kalle

du måste vända på det - det är föresatsen att blondin = kvinna vi leker med:

Varför har blondinen blåmärken runt naveln?
För att blonda tjejer inte är speciellt smarta heller.

???
Vad är det som vänds på, och varför måste vi göra det?

#80  Kalle UppåtEmma
2007-01-11 13:56:45

det som vänds på är föresatsen att blondin = kvinna i de så kallade blondinskämten. Du måste väl ha läst CarlHs inlägg som mitt inlägg var ett svar på? Gör du det så hänger du nog med bättre.

#81  #78 slaktprod MartinK
2007-01-11 17:15:27


"Kvinnor är så fredliga" är ju inte synonymt med "kvinnor är goda", utan indikerar att kvinnor är motsatsen till stridiga, d.v.s. passiva.


Så folk skulle alltså tro att en passiv ledare gör världen bättre??


Om kvinnor verkligen ansågs vara så "goda" borde det väl vara lite fler kvinnor som fått nobels fredspris, tycker du inte?


Nja, det tyder väl på att det är just en fördom och ingenting mer. Nobelkommitten har ju till skillnad från gemene man fått kolla upp vilka som faktiskt är goda.
Men det är ju lite lustigt att du uppenbarligen associerar goda med fredliga när du i meningen innan hävdar att fredliga och goda inte alls associeras. Hur skall du egentligen ha det?

#82  UppåtEmma Kalle
2007-01-11 17:21:51

Grejen med inlägg 63 och punchlinjen i historien var ju att både kvinnan och mannen var blonda. Det var alltså inget direkt svar på föregående inlägg med avsikt att vända på någonting.

#83  MartinK slaktprod
2007-01-11 18:10:10

"Men det är ju lite lustigt att du uppenbarligen associerar goda med fredliga när du i meningen innan hävdar att fredliga och goda inte alls associeras."

Jag utgår ju från din definition där för att visa att vi även om vi förutsätter att du har rätt i din definition av föreställningen inte finner några belägg för det. Det är inte jag som gör den associationen, utan du. Skall du anklaga mig för att jag försöker diskutera på dina premisser?

"Hur skall du egentligen ha det?"

Föreställningar om kön är inte okomplicerade. Och Nobelkommittén är knappast fördomsfria.. om du trodde det. (Varför skulle dom vara det?)

"Nja, det tyder väl på att det är just en fördom och ingenting mer."

Något mer är det väl iom att män trots allt står för en övervägande majoritet av våldet i samhället? (Eller är du en av dem som tror att 99% av alla kvinnliga våldsverkare inte blir anmälda?)

#84  UppåtEmma heffaklumpen
2007-01-11 21:33:20

vad är värst för män då? vad upplevs som lika hotande som sexuellt (våld) och misshandel?


Vad sägs om hot om att skära upp någon, döda eller snarare låta någon annan döda? Hot om att sätta en oskyldig i fängelse el. liknande?

#85  heffaklumpen slaktprod
2007-01-11 22:09:27

Vad finns det för skämt om män som handlar om sådant?

#86  heffaklumpen UppåtEmma
2007-01-12 08:58:30

:-o Ja, har du något exempel på ett mansskämt som innehåller det?

-Varför är en man bättre än en dildo?
- en dildo kan inte klippa gräsmattan.

.... fast det är inte riktigt samma kaliber som "däng henne i elementet".... :-/ eller?

#87  #83 slaktprod MartinK
2007-01-12 14:04:17


Något mer är det väl iom att män trots allt står för en övervägande majoritet av våldet i samhället? (Eller är du en av dem som tror att 99% av alla kvinnliga våldsverkare inte blir anmälda?)


Om det är 99% vet jag inte, men att kvinnor använder våld mycket oftare än som framkommer av anmälningarna är jag övertygad om.

Du missade (uppenbarligen) den intressantaste frågan: Om kvinnor associeras med passivitet så innebär det alltså att människor tror att en passiv ledare skulle göra världen bättre?

#88  UppåtEmma MartinK
2007-01-12 14:15:58

Jag tror inte våld förekommer så ofta i skämt om män eftersom det inte är speciellt tabu, våld mot kvinnor är ju näst våld mot barn det mest tabubelagda som vi har. Våld mot män däremot ses ju närmast som naturligt.

#89  Sv: Ge din kille en omgång Kalle
2007-01-12 14:27:52

De vanligast förekommande skämten om män är väl autentiska, dvs att det ses som humoristiskt när en man får stryk på riktigt?

#90  #88 metamorfos
2007-01-12 14:34:22

Våld _mellan_ män ska det väl stå ändå?

#91  #90 metamorfos MartinK
2007-01-12 15:13:18

Nej våld _mot_ män är det i allra högsta grad, det är ju t.o.m så att det enda våld som idag faktiskt accepteras av allmänheten är ju våld från kvinnor mot män. Våld män emellan accepteras möjligen med reservationen att det bara är barnsligt, macho och löjligt.
En kvinna som lappar till en man däremot ses som berättigat (han tafsade säkert) eller möjligtvis som skrattretande.

#92  #87 m.fl. Mumlan
2007-01-12 15:18:10

Finns det verkligen folk som på allvar tror att världen skulle vara bättre om det var kvinnor som styrde? Jag tror aldrig jag har träffat nån som sagt det på allvar. Eller så har jag bara _trott_ att dom skämtade... *desillusion*

#93  slaktprod MartinK
2007-01-12 15:20:58

Vad gäller sammanblandningen av passivitet och godhet så kan jag ge dig rätt så långt som att det förmodligen är så fördomen om den goda kvinnan kommit till. Kvinnlig passivitet har alltså förväxlats med godhet, om man inte gör någonting så har man naturligtvis inte gjort något fel heller. På samma sätt blir det naturligtvis lätt att kritisera män, de gör ju en massa saker och då finns det ju naturligtvis fler saker att kritisera.

#94  MartinK slaktprod
2007-01-12 19:39:33

"de gör ju en massa saker och då finns det ju naturligtvis fler saker att kritisera."

Det stämmer ju dock inte iom att kvinnor kritserats en herrans massa. De har ju ansetts vara så lågt stående att man spekulerat i om kvinnan är den felande länken mellan djur och människa.

#95  #93 Mumlan
2007-01-12 20:51:43

Ehm, och kvinnor har väl gjort _nåt_ under historiens gång? Inte har dom väl bara suttit på en stol och stirrat in i väggen?

#96  slaktprod och uppåtemma #85, #86 heffaklumpen
2007-01-12 22:22:31

De första två var referenser till den feministiska sfären, de sista var av mer blandat ursprung.

#97  heffaklumpen slaktprod
2007-01-12 22:33:40

De enda jag hört skämta om män de senaste åren är ståuppare, som t.ex. Anna-Lena Brundin. Och hon brukar hålla sig på nivån "Män kan bara tänka på en sak åt gången, det är därför de är så bra på att grilla".

#98  heffaklumpen och slaktprod UppåtEmma
2007-01-12 22:42:11

mansskämten på skrattnet handlade om mäns lathet och bristande intelligens till mesta del.

medans kvinnoskämten i den tidigare länken handlar till mesta del om kvinnor som sexuella objekt och mottagare/förtjänare av misshandel...
(snabb överslagsräkning)

jag vet inte... men vad hjälper det att vara intelligent om en ändå inte ses som nåt annat än en sandsäck med hål i... :/

#99  #94 slaktprod MartinK
2007-01-15 15:02:18


Det stämmer ju dock inte iom att kvinnor kritserats en herrans massa. De har ju ansetts vara så lågt stående att man spekulerat i om kvinnan är den felande länken mellan djur och människa


Fast den kritiken handlar ju mer om vad kvinnor är och inte så mycket om vad kvinnor gör.. Men visst, det där hänger väl ihop, om man inte gör så mycket så betraktas man ju som mindre intelligent och kreativ precis som man blir betraktad som ond om man gör mycket.


Ehm, och kvinnor har väl gjort _nåt_ under historiens gång? Inte har dom väl bara suttit på en stol och stirrat in i väggen?


Ja, nånting har ju kvinnor naturligtvis gjort, men det är ju som vi vet andra och inte fullt så synliga saker.

#100  Sv: Ge din kille en omgång Karra
2007-01-15 15:09:04

Jag tyckte att samtliga DavidM's vitsar var urdåliga. Och det där med att kvinnor kör dåligt... hello, the 50's are over, liksom.

#101  Sv: Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-15 15:32:00

Karra:

Och jag hörde en ännu sämre i helgen....

Varför tar killar i publiken fram snoppen på damfotboll?
Svar: För att damfotboll suger.

#102  #101 Mumlan
2007-01-15 20:16:06

För det enda killar vill är att ha en avsugning. Alltid.

(observera att detta inte är min åsikt/övertygelse, utan slutsatsen jag drar av skämtet)

#103  Sv: Ge din kille en omgång Fosfolipid
2007-01-15 21:47:20

Trollstav Är det nödvändigt att försöka sänka nivån då? Man bara frågar sig?

#104  Sv: Ge din kille en omgång MarianneK
2007-01-15 22:20:04

Jag vet inte om jag köper att alternativet - att DavidM skulle kunna skriva vad som helst oemotsagd - skulle vara bättre.

#105  Sv: Ge din kille en omgång Fosfolipid
2007-01-15 22:40:41

Trollstav Personligen skulle jag föredra om ingen sänkte nivån. Så länge ingen bryter mot reglerna får ni själva avgöra vilket alternativ som är bäst.

#106  Clara #50 Salsilia
2007-01-15 22:58:23

Homer Simpson kanske inte slår sin fru, men visst fan är hon jävligt utnyttjad i deras förhållande. Han är inte bara dum och bortkommen, han är typ världens största mansgris.

#107  till Salsilia fredriktomte
2007-01-16 00:16:20

Salsilia sa:
Homer Simpson kanske inte slår sin fru, men visst fan är hon jävligt utnyttjad i deras förhållande. Han är inte bara dum och bortkommen, han är typ världens största mansgris.


Peter Griffin är faktiskt än ännu större mansgris och dessutom ännu mer korkad (och med ännu färre goda sidor). Och han *har* lappat till Lois ett par gånger. Å andra sidan har hon lappat till honom ett par gånger också, så den serien befinner sig i en helt annan liga.

#108  till Slaktprod och Mumlan fredriktomte
2007-01-16 00:21:28

Det händer faktiskt då och då att det påstås att världen skulle vara fredligare och bättre om det var kvinnor (eller åtminstone fler kvinnor) och "kvinnliga" ideal som styrde. Oftast är det då en kvinna själv som kommer med påståendet. Gudrun Schyman har t.ex. dragit en sådan rapa.

Däremot tvivlar jag starkt på att det skulle vara någon form av allmän åsikt. Om ingenting annat brukar föreställningen om kvinnors godhet hamna i konflikt med föreställningen om kvinnors oduglighet i sådana här sammanhang.

#109  Sv: Ge din kille en omgång DavidM
2007-01-16 11:27:22

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2…

Vem sa att man fick skämta om tjejer offentligt?

Förövrigt en skandal att Kallur fick Jerringpriset. Hon gjorde en stor prestation men att ett EM-guld slår samtliga 7 OS Guldtagare ett OS år är för mig inget annat än skandal.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?