feminetik.se feminetik.se

Just nu 15 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Ringar: Det kvinnliga könsorganet


Gå till senaste inlägget#1  Ringar: Det kvinnliga könsorganet JohanS
2007-01-08 00:36:02

Läste i diskussion om feministiska smycket. Råkade då se att det finns en driftig tjej (Katarina Gröndahl) som designat ringar föreställande fittor. http://www.proudpussy.com/ringar.htm

Tanken är som jag förstår det att tjejer ska vara stolt över sitt kön och på så vis uppvärdera det i samhället.

Det är något som jag välkomnar. Jag ser för många killar som gör "helikoptern" offentligt och för lite tjejer som gör "fladdermusen" på stora torget. :-) Näe, skojar bara.

Ett citat från Proudpussy som gör ringarna.

"Samtidigt som de är vackra att se på visar de variationen i hur kvinnors kön faktiskt ser ut. Alla olika. Men alla lika bra."

Min undran är nu vad de feministiska reaktionerna kan bli om jag som kille tar på mig en ring föreställande en snippa?

Om vi rent hypotetiskt skulle anta att jag var feministkille och bar en sådan ring skulle jag då kunna säga "Jag tycker det kvinnliga könet är vackert att se på och vill visa att alla är olika, men alla är lika bra. Det är för att uppvärdera fittan i samhället"

Hur skulle reaktionerna på en feministtjej som sa samma sak bli? Skulle det bli olika.

Är det okej att bära en sådan ring på en arbetsplats som förbjuder nakenbilder på väggarna? Hmm, logiskt sett borde det ju inte vara det. Kan den till och med uppfattas som kvinnoförnedrande av vissa?

Hursomhelst tycker jag att Katarina har tagit en bra idé och gjort en bra ring av det hela. Hoppas att försäljningen går bra för henne. Kanske köper jag en ring någon gång i framtiden, den lär ju helt klart skapa reaktioner och intressanta samtal.

#2  Sv: Ringar: Det kvinnliga könsorganet Limestone
2007-01-08 02:02:15

Frågan är snarare vad som händer om du tar på dig en kuk-ring och säger att det finns olika storlekar men alla är lika bra.

#3  Limestone erka
2007-01-08 10:51:10

Med tanke på den eventuella skada en kukring skulle kunna göra vid ett slag i ansiktet borde en sådan ring klassas som knogjärn...

#4  Sv: Ringar: Det kvinnliga könsorganet metamorfos
2007-01-08 19:47:16

JohanS: gör det och kolla reaktionerna i stället för att sitta här och spekulera.

#5  Sv: Ringar: Det kvinnliga könsorganet Peggy
2007-01-09 16:30:16

Jättefint om du vill ha en fittring.

En driftig feminetikmedlem som jag här later vara anonym har gjort en kuk-knapp at mig men den vagar jag inte bära.

Och: nej, jag skulle undvika att bära accessoarer i form av könsorgan pa jobbet. Men i fest/fritidssammangang kan du väl ha den.

#6  Sv: Ringar: Det kvinnliga könsorganet MartinK
2007-01-09 16:40:39

Varför skall man alls behöva betala dyrt för avbilden av någonting som man har i original? Kan man inte bara gå med rumpan bar och visa upp det man har?

#7  Sv: Ringar: Det kvinnliga könsorganet Danneskjold
2007-01-12 12:16:09

Tycker ni det är någon skillnad på smycken med ett kvinnligt könsorgan avbildat jämfört med ett manligt?

Jag tycker mig minnas att det var en del skriverier i studenttidningen Ergo (som ges ut i Uppsala) häromåret efter att någon hittat en medalj eller liknande med en erigerad penis på. Om jag minns rätt skrevs det ett flertal insändare där flera uppfattade medaljen som något negativt och kränkande.

Bör studentmiljön jämföras med arbetsplatser så att man bör ta extra hänsyn där? Smycket i exemplet ovan hittades i eller vid en nation vill jag minnas, och inte vid någon lektionssal etc ifall det gör någon skillnad.

#8  Danneskjold MarianneK
2007-01-12 19:12:23

Det upprörande där är väl vad det är för sorts förening som ger ut såna medaljer. Kan förstås vara helt schysst, men det kan också vara "vi som gillar våldtäktssånger"-föreningens medalj.

Men visst är det en skillnad. Vaginan är i stort sett osynlig i det offentliga rummet, medan penisen finns avbildad på t-shirtar i vilken skämtbutik som helst.

Därför är vaginaringar så coola.

#9  #8 Danneskjold
2007-01-12 20:28:59

Efter lite sökningar lyckades jag hitta en insändare om händelsen. Där utlovades en belöning om de bakom medaljen trädde fram och "erkände" att det var deras. De negativa reaktionerna (som verkar ha uttryckts innan denna insändare) tycks därmed ha uppstått utan att någon visste vem/vilka den tillhörde.

Spontant tycker jag det känns lite långsökt att någon skulle sammankoppla en upphittad medalj med sådana sammanslutningar (och därmed känna sig kränkt). Å andra sidan har jag usel koll på vilka studenföreningar som finns. Trodde dock inte att det fanns några som har sådana symboler som "klubbmärke". :)

#10  Sv: Danneskjold JohanS
2007-01-13 13:59:49

Intressant inlägg.

Själv skulle jag inte bli provocerad vare sig av ett kvinnligt eller manligt könsorgans som smycke. Men av hänsyn till omgivningen kanske bärandet av sådana bör begränsas en aning?

Studentmijön räknas väl redan som en arbetsplats? Hmm, det borde den i alla fall göra.

#11  Sv: MarianneK JohanS
2007-01-13 14:17:36

"Men visst är det en skillnad. Vaginan är i stort sett osynlig i det offentliga rummet, medan penisen finns avbildad på t-shirtar i vilken skämtbutik som helst. Därför är vaginaringar så coola. " /MarianneK

En lösning på att göra vaginan mer synlig i det offentliga rummet kanske kan vara att låta Lindex fota sina modeller framifrån istället för bakifrån till nästa kampanj? Fast det gäller ju att göra det snyggt och välja lämpliga halvgenomskinliga trosor =)

hehe

En annan lösning kanske kan vara att dra fram porren lite mer i offentligheten. =)

Näe, men skämt åsido. Katarina har rätt, de är vackra att se på. Ringarna alltså.

#12  Sv: Ringar: Det kvinnliga könsorganet Mumlan
2007-01-13 17:57:36

Dom är fina. Kukar skulle oxå va fina. Särskilt om dom var avbildade i sitt "slaka" tillstånd. Men förekommer inte vaginor ganska mycket i bildkonst egentligen? Jag kände en skulptör, som gjorde ett konstverk, där han skulpterade 100 fittor, som låg i små lådor, tex.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?