feminetik.se feminetik.se

Just nu 17 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Dilemma


Gå till senaste inlägget#1  Dilemma Roger
2007-01-07 23:56:41

Jag har två döttrar som jag givetvis älskar över allt annat, men idag när vi hade våran mysstund vi har en varje dag så bestämde vi oss för att titta på musikvideos. Vi brukar göra så min yngsta älskar tex Lordi det blir naturligt för mig att titta på metal tåtar då jag själv tycker om sån musik. Jag har även upptänkt utan att tänka så mycket på det så har jag i julklapp köpt bilbanor, elgittarer, rätt våldsamma spel och i stort rätt grabbiga saker. Idag fick jag i ett slag samvetskval då vi råkade titta på musikvideon med Offspring - Pretty Fly For A White Guy mindes inte att den var så hmm sexig, så jag råkade klicka igång den. Jag fick många frågor. Men de tycktes gilla tjejerna i videon och tyckte de var tuffa Insåg då att jag kanske gör helt fel precis som min mor gjorde mot mig jag hade en feministisk mamma eller rödstrumpa då feminism kanske inte riktigt hette så då. Det hon gjorde mot mig var att säga att jag skulle respektera kvinnor detta sades mycket bestämt vilket lede till att jag nästan blev rädd för kvinnor vilket senare blev ett problem när jag börja söka partners. Det jag funderar på nu är att jag kanske håller på att maskulinisera mina tjejer och att det kanske blir ett problem för dom i framtiden. Blir så kluven. Frågan, tror ni att detta kommer bli ett problem?

#2  Sv: Dilemma metamorfos
2007-01-08 19:49:49

Vad skulle vara problemet, anser du? "maskulinisera", vad menar du med det?

#3  Sv: Dilemma Roger
2007-01-08 20:51:12

Ahh, glöm det hela jag var lite för spontan. Borde inte ha skrivit inlägget.

#4  Sv: Dilemma Karolina
2007-01-08 21:01:15

Jag antar att du menar att "alltför" pojkaktiga tjejer kan få svårt att hitta killar senare i livet, men ärligt talat, är det killar värda att ha om de inte accepterar att en tjej också kan "manliga" intressen?

Förneka inte dina döttrar att få lyssna på bra musik (även om jag persoligen tycker att Lordi nog knappast kan räknas dit :-P) och spela elgitarr i rädsla att göra dem för pojkaktiga.
Ponera att de blir tuffa tjejer som gillar bilar, pc-spelande och blir grymma på gitarr, hur kan det vara dåligt? :-D


Jag har inga barn, så jag talar från vad jag anser är sunt förnuft i frågan. Och då tycker inte jag att man ska förbjuda barn vissa saker i livet bara för att de tillhör ett område som anses höra ihop med ett visst kön. Såklart vill man skydda sina barn ifrån så mycket ledsamhet som det bara går, men här är ett område där jag tror att det är svårt att gardera sig. Garanteras deras framtida lycka om du bara förser dem med barbie, liksom? Jag tror det viktigaste är att uppfostra människor som är trygga i sig själv i första hand.

#5  Sv: Dilemma Karolina
2007-01-08 21:02:45

Roger-

Hann skriva mitt inlägg innan jag såg ditt... ignorera det om du tycker att det inte tillför ¨något.

#6  Sv: Dilemma Roger
2007-01-08 21:14:36

Karolina: Tack för råden dock..

#7  Sv: Dilemma Karolina
2007-01-08 21:21:49

Du behöver inte se dem som råd. Egentligen avskyr jag att tala om för folk hur de ska göra. Men här kunde jag inte låta bli att lägga näsan i blöt :-P
Jag vet inte vad som är bäst, men jag gav min syn på saken.

#8  Karolina extra
2007-01-08 21:44:03

Nu ska jag sitta här och vänta på att någon akademiker påpekar för dig att "sunt förnuft" inte är något att lita på, det finns säkert någon akademisk utredning på området som redovisar sanningen(TM) på hur man ska agera som förälder.

#9  Sv: Dilemma MariaBystrom
2007-01-08 22:18:19

Ingen risk. Låt döttrarna göra det de tycker är kul och är intresserade av.

#10  extra Karolina
2007-01-08 22:33:46

Haha! :-D

Jag är faktiskt aspirerande akademiker, eller vad det nu kan kallas innan man tagit fil.kand osv.
Måste dock försvara akademiska perspektivet (obs.har inte läst de andra trådarna i ämnet) genom att säga att att en akademisk hållning i allra bästa fall utgår ifrån just sunt förnuft.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?