feminetik.se feminetik.se

Just nu 15 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Snöbollen är i rullning


Gå till senaste inlägget#1  Snöbollen är i rullning Kalle
2006-12-20 15:48:24

"Svenska män har blivit fetare och dummare" Skriver Emma Boëthius i Expressen http://expressen.se/index.jsp?a=800952

Han är överviktig, otränad, tar oftare droger och har sämre betyg än kvinnor. Om 20 år har den manliga dominansen brutits och kvinnor har mer makt i samhället.

Jämställdhetsforskaren och debattören Ingemar Gens säger att en jättelik snöboll har satts i rullning.
"Snart finns ett stort kollektiv av outbildade, lågavlönade män som inte har några vänner och dessutom är ogifta och ensamma - och ointressanta för kvinnor relationsmässigt. De finns redan i dag, men utvecklingen accelererar. Det här är en jättefara för männen."


Varför säger en jämställdhetsforskare att outbildade, lågavlönade män är ointressanta för kvinnor relationsmässigt? Läser han inte Feminetik...?

#2  Sv: Snöbollen är i rullning Fosfolipid
2006-12-20 16:30:26

Ja, mer intressanta lär de ju inte bli.

#3  Sv: Snöbollen är i rullning Gullegubben
2006-12-20 16:41:21

Det är förmodligen övergående. Om det stämmer, beror det på att kvinnor "jämför" bakåt i tiden. Om en sådan skillnad består, säg en generation, så kommer kvinnor att glömma den gamla tidens män och nöja sig med vad dagens män har att erbjuda, alternativt hitta nya levnadsformer, typ kvinnokollektiv med gemensam "superman".

#4  Sv: Snöbollen är i rullning Kalle
2006-12-20 16:53:47

Varför bekymrar sig en jämställdhetsforskare över heterosexuella relationer överhuvudtaget? Anser han inte att kvinnor kan leva på egen hand?

#5  #1 RickJames
2006-12-20 16:56:18

"Varför säger en jämställdhetsforskare att outbildade, lågavlönade män är ointressanta för kvinnor relationsmässigt?"

Att kvinnor inte vill ha män i lägre ställning än sig själva vet nog de flesta. Det är sålunda enkel logik att ju fler kvinnor i hög ställning ju färre män duger oavsett empati, hand med barn, människosyn, intressen etc. Vad personer som Ingemar Gens och Lars Jalmert inte ser är att kvinnor inte ändras ett dugg i den respons de ger på manligt beteende. Detta innebär att det inte spelar någon roll hur många orsaker han hittar för kvinnor att logiskt dominera män. Det räcker med att männen inte tror på detta och visar detta med sitt beteende så uteblir den väntade (önskade?) effekten att kvinnorna tvingar männen "ta sig i kragen" I korthet, det enda män behöver är egna värderingar som de delar med andra män istället för att låta överklassmän, homosexuella män och kvinnor bestämma vad som är rätt att tycka. Det är precis som DavidM skrev om konst och litteraturvetenskap. Påhittat värde (mestadels vad kvinnor föredrar som hyllas av män som vill ha hög status)

#6  Sv: Snöbollen är i rullning UppåtEmma
2006-12-20 17:04:37

hmm, lite intressant att det ni tar fasta på är "outbildade, lågavlönade" medans det jag reagerade mest på i sammanhanget var "utan vänner". För mig är det nyckelorden. För väldigt många relationer uppkommer ju genom gemensamma bekanta. Och har en inga vänner så har en antagligen liten träning i det här med sociala relationer vilket också försvårar möjligheterna att träffa någon för en kärleksrelation.

#7  Beträffande snöbollen RickJames
2006-12-20 17:08:41

Om högre utbildningar kallar det forsking att nedvärdera och försöka omforma män till kvinnans avbild så finns det bara en lösning för män. Betrakta utbildningarna ifråga som strunt. Statusen på dem kommer att sjunka något enormt samma sekund tillräckligt många slutar lyssna på deras prat.

Vad man kallar "ensamhet" är i själva verket allt fler killars förkastade av det familjeideal som bara leder till vårdnadstvister inom ett genomkorrumperat system. Min kompis lever ensam men har många vänner och KK-förhållanden med flera kvinnor samtidigt. Denna form av levande kallas MLTR (Multi Long Term Relationship) och tar bort allt krångel som orealistiska boendeideal skapat.

Vad man kallar "dummare" är insikten att skolan är mansfientlig. De flesta killar med den insikten lär sig tjäna pengar på andra sätt än lyssna på personer som får betalt för att ge dem skulden för våldtäkter de inte begått. Många framgångsrika män hade varken höga betyg eller liknande. De började med två tomma nävar och kämpade sig üppåt. Skolbetyg och intelligensnivå är inte samma sak. Håkan Lanz var inget underbarn i skolan men ekonomiskt har han presterat bättre än de flesta tjejerna.

Slutsatsen är att det problem många män har är att de äter för dåligt och rör sig för lite. Det är knappast den katastrof som Ingemar Gens pratar om. Snarare är den usla självkänsla personer som Gens ger de flesta pojkar ett betydligt större problem för svenska manligheten.

#8  Sv: Snöbollen är i rullning Kalle
2006-12-20 17:21:54

Varför anser en forskare att outbildade, lågavlönade män har färre vänner än andra? Köper folk sina vänner i hans kretsar?

#9  Sv: Snöbollen är i rullning Kalle
2006-12-20 17:25:33

Och samtidigt är jag säker på att en statistisk genomgång skulle visa att även kvinnor blir fetare och dummare.
Undrar hur en sån rubrik skulle bemötas...? ;-) ;-)

#10  #6 UppåtEmma RickJames
2006-12-20 17:26:38

"hmm, lite intressant att det ni tar fasta på är "outbildade, lågavlönade" medans det jag reagerade mest på i sammanhanget var "utan vänner". För mig är det nyckelorden."

Utan vänner enligt de dominerande normer med vilka kvinnor definierar vad som är vänskap ja. Det enda det visar är vad jag sade tidigare. Kvinnligt gillande = Status, vad de flesta män föredrar = skräp. Och sedan vill kvinnorna "förbättra" mannen eftersom de är övertygade om att det manliga sättet att leva är fel. Det fick de lära sig i skolan.

Manlig vänskap och kvinnlig vänskap är väldigt olika och enligt de sätt jag definierar mina vänner så har de flesta kvinnor väldigt dålig vänskap. Det är om du frågar mig därför kvinnor har så många vänner.

"För väldigt många relationer uppkommer ju genom gemensamma bekanta."

Vad det betyder är att man träffas på gemensamma fester där man egentligen inte känner varandra men låtsas man gör det. Inte att man egentligen känner varandra.

"Och har en inga vänner så har en antagligen liten träning i det här med sociala relationer vilket också försvårar möjligheterna att träffa någon för en kärleksrelation"

Det enda sätt det försvårar för en kille att sakna manliga vänner är att tjejerna inte kan bedöma social proof. I USA finns det redan idag tjejer som driver företag där de låtsas vara vän med klienten och presenterar honom för tjejen han vill träffa.

Om de killarna har lättare att träffa tjejer än när de är ute med grabbgänget? Gissa två gånger.

#11  Sv: Snöbollen är i rullning Karra
2006-12-20 17:27:57

Jag tycker också att det är lite märkligt att det ni först tar fasta på är detta med relationer till kvinnor, och börjar raljera över det. Jag tycker det var betydligt mer oroande att läsa om den växande ohälsan bland män och att män oftare blir missbrukare.
Sen tycker jag att det är en smula märkligt att just lågutbildade och fattiga män skulle vara ointressanta för kvinnor. När jag jobbat inom lågavlönade yrken har merparten av männen jag jobbat med varit gifta/sambo med barn.

RickJames: Jag förstår inte vad du menar med att forskning syftar till att nedvärdera män och göra dem till "kvinnans avbild"? Inte heller vad du menar med att lärare får betalt för att tala om för killar att de är skyldiga till våldtäkter de inte har begått?

#12  Karra Kalle
2006-12-20 17:30:52

"Sen tycker jag att det är en smula märkligt att just lågutbildade och fattiga män skulle vara ointressanta för kvinnor."

Ja, det var ju det jag också tyckte. Jag har ju hängt länge på feminetik, och tror på vad folk säger.

#13  Sv: Snöbollen är i rullning Karra
2006-12-20 17:33:30

Men Kalle, jag tycker du har raljerat en hel del över detta i den här tråden. Gjort dig lustig över vad som sägs på feminetik, raljerat om kvinnor ju klarar sig själva och då ska väl inte en jämställdhetsforskare bry sig om heteromän osv.

Onödigt tycker jag, när det kunde bli en intressant diskussion om män och manlighet istället.

#14  Karra Kalle
2006-12-20 17:41:40

Det enda jag raljerat över är forskarens slutsatser, eller möjligtvis reporterns återgivande av dessa. Samt reporterns (och rubriksättarens!) återgivning av "mannens förfall" som något positivt för jämlikheten!

I övrigt är jag gravallvarlig, och liksom du oroad.

#15  #11 Karra RickJames
2006-12-20 17:56:06

"RickJames: Jag förstår inte vad du menar med att forskning syftar till att nedvärdera män och göra dem till "kvinnans avbild"?"

Visa mig ett enda mål s.k. "mansforskning" har med män som inte redan stämmer in på kvinnor om du vill debattera ämnet. Går det inte att visa så kan frågan betraktas besvarad redan. Även om det är politiskt inkorrekt att säga öppet att mansforskning mest ägnar sig åt att prata om hur man inte gillar manlighet så talar frånvaron av motsatsen till negativa attityder till mansrollen för sig själv.

"Inte heller vad du menar med att lärare får betalt för att tala om för killar att de är skyldiga till våldtäkter de inte har begått?"

Så du har aldrig hört talas om mannens kollektiva skuld, det skrivs spaltmeter av denna typen annars. Vilken effekt förväntar du dig sådant här har på kilalrs självkänsla? Plus eller Minus?

"Det finns gott om förtappade män. Det finns rånare, elitsoldater, hustrumisshandlare och fotbollshuliganer. Det finns män som tar hit fruar från Ryssland, Estland, Lettland och Thailand. Det finns män som köper sex, våldtar sina fruar och hoppar på vem-som-helst i en buske. Det finns gott om förtappade män. För de är bara män. Kolla in kategorierna ovan igen – och tänk efter. Hur ofta hör du talas om en kvinna som ligger bakom de här sakerna? De är bara män. Och de är rätt många."

Allt började för ett halvår sedan med att jag och min flickvän pratade om nya böcker. Plötsligt kastade hon hur sig:
”Du läser ju inte ens kvinnliga författare!”


http://www.ekonominyheterna.se/attention/maga…

Detta är ett typiskt exempel på dominanta värderingarna jag berättat om. Kvinnligt gillande = status. Att känna behovet att hävda sig från en sådan här bagatell-anklagelse är typiskt exempel på svag människa, lågstatusbeteende helt enkelt. Det finns ingen orsak att läsa författare man inte gillar mer än det finns att lyssna på musik man inte gillar, se på konst man inte gillar etc.

#16  Sv: Snöbollen är i rullning Karra
2006-12-20 18:09:22

Men RickJames, det finns ju gott om annan forskning än mansforskning.

"Så du har aldrig hört talas om mannens kollektiva skuld, det skrivs spaltmeter av denna typen annars."

Jo, jag har hört talas om den, men det är mest anti- och ickefeminister som tar upp den tycker jag. Några spaltmeter om hur män är skyldiga till våldtäkter de inte har begått har jag inte sett till.
Däremot: Om mansrollen och mansidealen bidrar till att män begår mer brott, oftare blir missbrukare, är mer ohälsosamma och begår självmord oftare så tycker jag definitivt att det bra att detta uppmärksammas. Det är inte samma sak som att säga att alla män är skyldiga till våldtäkt.

Att känns behovet att "hävda sig från en bagatell-anklagelse" som krönikören du länkar till, jag antar att du menar att känna behovet att "förbättra" sig? Jag tycker mer att krönikan handlade om självreflektion, och tänka över sina val och sitt beteende. Och det ser jag absolut inget svagt eller lågstatus med.

#17  Sv: Snöbollen är i rullning Karra
2006-12-20 18:15:30

RickJames, jag fattade nu att när du sa "forskning" så menade du nog specifikt mansforskning. Jag fick intrycket av att du pratade om forskning i största allmänhet, eftersom du sen sa "skolan är mansfientlig".

#18  Kalle kezo
2006-12-20 19:43:49

Jag håller med dig, förutsatt att du är allvarlig i trådstarten. Outbildade, lågavlönade män är naturligtvis inte per definition oattraktiva och saknar inte per definition vänner heller. Varför skulle de göra det? Uttrycker mer artikelns fördomar tycker jag.
"Haha, din lilla loser. Har du ingen tjej och inte högre lön än så? Då har du förstås inga polare heller."

Artikeln/ forskaren verkar klumpa ihop alla som inte är högstatus, högutbildade och någon slags Don Juan och dra dem över en och samma kam. Inga nyanser över huvud taget. Men sedan får vi ju inte glömma att det trots allt är kvällpressen du länkar till... :/

#19  Sv: Snöbollen är i rullning kezo
2006-12-20 19:45:38

Dock anser jag att om olika typer av ohälsa ökar hos män, är det ett problem som bör diskuteras både inom och utanför den feministiska rörelsen. Ett samhällsproblem.

#20  elitsoldater? Ephemeer
2006-12-20 19:56:52

"Det finns gott om förtappade män" skriver Olle Cornéer i länken i #15 ovan, och nämner elitsoldater som exempel. Är det någon som förstår vad han syftar på?

#21  Sv: Snöbollen är i rullning Kaiser
2006-12-20 20:08:04

#5:

'Homosexuella män' ... Jag visste väl att böglobbyn _ätnligen_ lyckats undergräva den Riktige Mannen.

Snart är ni ALLA fjollor! Muha ha ha ha ha ha ha!

*viftar lite sexigt med handlederna*

;P

#22  Sv: Snöbollen är i rullning CarlH
2006-12-20 21:33:07

Expressen sa:
Att:ention ger en dyster bild av den svenska mannen. Enligt artikeln går männen dessutom en ännu mörkare framtid till mötes


Positivt att sådan bilder lyfts fram.

Expressen sa:
Om tjugo år har den manliga dominansen brutits och kvinnorna har mer makt i samhället.


Negativt att man pratar om samhället som en helhet dominerad av män idag. Man bör specifiera vilka delar av samhället man pratar om, och vilka man inte pratar om, samt hur man mätt dominansen om det skall ha något intelligensvärde. Att rabbla generella och vedertagna fördomar väcker förvisso känslor och är insmickrande men jag ser det nog som negativt ändå.

Expressen sa:
Snart finns ett stort kollektiv av outbildade, lågavlönade män som inte har några vänner och dessutom är ogifta och ensamma - och ointressanta för kvinnor relationsmässigt


Intressant att "Forskaren Gens" tror att om kvinnor får ett positionsmässigt och lönemässigt övertag är det oerhört negativt för män. När män haft detta har kvinnor ändå velat och kunnat få bra utbildning, ha vänner, meningsfulla relationer och äktenskap. Varför ser han något så annorlunda när kvinnor har dessa positioner? Ligger det isf inte i samhällets intresse, enligt honom, att genast stoppa kvinnor från att få positioner och högre lön om vi skall se till "allas bästa"?

#23  #16 Karra RickJames
2006-12-20 21:48:54

"Men RickJames, det finns ju gott om annan forskning än mansforskning."

Men det är mansforskningen som definierar hur skolan ser på könsrollerna. Lärare försöker sedan kompensera felaktiga slutsatser med felaktiga åtgärder och sedan får killar ännu mindre intresse av en redan ointressant skola som ändå bestämt sig för att ge dem dåliga betyg från grundskola till gymnasie oavsett hur väl de står sig i nationella och internationella jämförelser.

"Jo, jag har hört talas om den, men det är mest anti- och ickefeminister som tar upp den tycker jag. Några spaltmeter om hur män är skyldiga till våldtäkter de inte har begått har jag inte sett till."

Vet du vilka organisationer som för några år sedan satte upp banderoller där det oerhört viktiga budskapet alla män är potentiella våldtäktsmän stod skrivet? Linda Skugge skrev en raljerande artikel där hon jämförde det med att tjejer "tvingades" se bilder av halvnakna tjejer. Killar kände sig utsatta "buhuu"

"Däremot: Om mansrollen och mansidealen bidrar till att män begår mer brott"

Mansrollen och mansidealen i sig bidrar till mer brott ungefär lika mycket som invandarrollen och invandraridealen bidrar till brott dvs inte alls. Det är hur de behandlas och vilka villkor de får att leva som bidrar till brott. Detta kan tydligt ses om man tar hänsyn till det faktum att under de 30 år mansrollen blivit försvagad så har inte brottsligheten minskat utan ökat - fast detta erkänner ju ingen - istället kallar man det vanligen backlash när ens teorier ger helt felaktiga resultat för att slippa överge dem. Att teorin är felaktig finns det inget resultat som kan visa, Om man har fel är det backlash, har man rätt har man rätt.

"oftare blir missbrukare, är mer ohälsosamma och begår självmord oftare så tycker jag definitivt att det bra att detta uppmärksammas."

Tycker du invandrarrollen skall uppmärksammas på samma sätt eller är det bara könet som är en faktor i destruktivt leverne enligt dig?

"Det är inte samma sak som att säga att alla män är skyldiga till våldtäkt."

Man har redan skrivit några tusen gånger att alla män är medskyldiga till våld så att hävda det inte är samma sak faller inte i särskilt god jord.

"Att känns behovet att "hävda sig från en bagatell-anklagelse" som krönikören du länkar till, jag antar att du menar att känna behovet att "förbättra" sig?"

Jag menar att jag läser kvinnliga författare om jag vill och jag tar inte emot fördomsfulla uttalanden baserade på idén att jag skall ge välgörenhetsstöd till kvinnliga författare mer än kvinnor här stödjer idén välgörenhetsknull för att stödja jämställda män. Tjejer och killar är i detta varandras absoluta motsatser. De flesta tjejer ses som sexuella varelser och vill ha högre intellektuellt värde. De flesta män ses som intellektuella varelser och vill ha högre sexuellt värde.

"Jag tycker mer att krönikan handlade om självreflektion, och tänka över sina val och sitt beteende. Och det ser jag absolut inget svagt eller lågstatus med."

Jag säger tvärtom, det är kvinnligt gillande som bestämmer vad som är status. Dvs det han gör (som hon inte gillar) är lågstatus och sålunka kan hon kritisera honom för detta och påpeka hur han blir bättre (enligt henne) människa. Exempelvis genom att läsa böcker som intresserar honom mindre enbart för att stödja kvinnliga författare och jämställdhet.

#24  #21 Kaiser RickJames
2006-12-20 21:51:17

Jag menade inte böglobbyn jag menade modebranchen och tv-program som exempelvis Fab 5.

#25  Sv: Snöbollen är i rullning Kaiser
2006-12-20 21:56:04

Jag misstänkte nåt sånt, men jag ville plocka billiga poäng :o)

*ärlig, tihi*

#26  Sv: Snöbollen är i rullning Vai
2006-12-20 22:12:27

Ända sedan högskolan har jag matats med berättelser om duktiga übertjejer som är intelligentare, mer ambitiösa och mer sociala än vilken kille som helst. Skulle vara kul att träffa någon i verkligheten, inom data/elektronik lyser de fortfarande med sin frånvaro.

#27  Sv: Snöbollen är i rullning Karra
2006-12-20 22:17:30

RickJames,

Vilka är "man" som sagt och skrivit flera gånger att alla män är medskyldiga till våld? Den här kampanjen du talar om, det var ROKS som gjorde den va? Jag var utomlands precis den perioden så jag såg den aldrig själv, men stod det verkligen "alla män är potentiella våldtäktsmän"? (Du vet var det uttrycket kommer ifrån va? Det var aldrig avsett att betyda "alla män kan våldta".)

Självklart är inte kön det enda som avgör vilka villkor man har i samhället, och om man blir brottsling eller ej. Det är många saker, bland annat etnicitiet som du nämnde. Men ändå: Det finns en massa kvinnliga invandrare också i det här landet, och de är inte alls speciellt välrepresenterade i brottsstatistiken. Liksom det finns fattiga kvinnor, som inte heller begår lika mycket brott som män. Alltså är kön EN faktor som inverkar på bland annat brottslighet. Det tycker jag är viktigt att undersöka.

Vad gäller läsandet av kvinnliga författare kan du ju inte veta om du gillar dem ifall du aldrig läser dem. Och ett tips: Att ha läst en kvinnlig författare är inte att ha läst alla.

#28  #27 Karra RickJames
2006-12-20 22:40:40

"Vilka är "man" som sagt och skrivit flera gånger att alla män är medskyldiga till våld?"

Som påpekas i Linda Skugges svar till förbannade män http://www.expressen.se/index.jsp?d=880&a… var det Operation Kvinnofrid som skrev så.

"Hela Stockholm är fylld av affischer från Operation Kvinnofrid.
Och männen blir upprörda igen, precis som förra gången för ett par år sen. En manlig upprörd krönikör på Aftonbladet liknar det vid rasism. "Enklast vore det egentligen att skicka alla karlar till Insjön."

"Det är skottpengar på män", skriver han. "Om oss får kvinnor och politiskt korrekta män uttrycka sig hur som helst; det är okej att utsätta oss för vad som helst. Det får vi tåla. Vi är karlar, det vill säga ulvar i fårakläder, som kan förvandlas till talibaner. Socialstyrelsen borde sätta en varningsskylt på oss."

Sedan fortsätter fröken Skugge med att hitta en ursäkt som visar att det egentligen är kvinnor som har det värst

"Nu ska jag berätta hur "illa berörda" vi kvinnor blir när vi åker uppför rulltrappan. Vad är det vi möts av? Jo, tuttar och rumpor och skrevande tjejer. H&M ser med sin nya julskyltning ut som ett horhus."

Bra jämförelse från Skugge. För en kvinna att framställas som sexuellt attraktiv är som en man som framställs som en misshandlare och våldtäktsman. Bra, förnutig, rimlig och framförallt jämställd jämförelse. Personligen undrar jag hur vi killar skall veta vilka tjejer som har en sund manssyn?

#29  Karra targash
2006-12-20 22:46:55

Vi har ju också Rädda Barnens trevliga kampanj med den knutna mans handen, den misshandlade kvinnan.
Vilken enligt ERK inte är sexistisk eller vad det nu var. Den är baserad på fakta och därmed helt korrekt.

#30  Sv: Snöbollen är i rullning Karra
2006-12-20 22:55:06

Men targash, att barn blir vittne till våld hemma (som oftare utförs av män mot kvinnor), får man inte säga det för då är det sexism?

RickJames, jag tycker inte att en krönika av LS (som dessutom inte alls handlar om att alla män är medskyldiga till våld, utan om att kvinnor känner sig och faktiskt blir förföljda och misshandlade på ett långt mer konkret sätt än tvåbarnspappan i tunnelbanan) och en kampanj för 3 år sen (jag är fortfarande nyfiken på vad som stod på affisherna) räknas som att det sagts "tusen gånger" att alla män är medskyldiga till allt våld. Och även om det sagts, betyder inte att all mansforskning syftar till att komma fram till att alla män är medskyldiga till allt våld.

#31  #7 RickJames feather
2006-12-21 04:44:27


Vad man kallar "ensamhet" är i själva verket allt fler killars förkastade av det familjeideal som bara leder till vårdnadstvister inom ett genomkorrumperat system. Min kompis lever ensam men har många vänner och KK-förhållanden med flera kvinnor samtidigt. Denna form av levande kallas MLTR (Multi Long Term Relationship) och tar bort allt krångel som orealistiska boendeideal skapat.


Tur för honom.
Men det var nog inte det Ingemar Gens menade med "som inte har några vänner och [dessutom] är ogifta och ensamma".
Även om du gärna vill omtolka det till något annat.


Vad man kallar "dummare" är insikten att skolan är mansfientlig.


...eller diskrepansen mellan mäns och kvinnors bokläsning.


Slutsatsen är att det problem många män har är att de äter för dåligt och rör sig för lite. Det är knappast den katastrof som Ingemar Gens pratar om.


...bortsett från för de som *faktiskt* blivit överviktiga och drabbats av vällevnadssjukdomar. Men de kanske inte räknas?


Snarare är den usla självkänsla personer som Gens ger de flesta pojkar ett betydligt större problem för svenska manligheten.


Hur ger Gens framläggande av existerande statistik pojkar sämre självkänsla...?
Lever de i en illusion som de hade mått bättre av att få behålla? Illusionen om att överviktiga män ökar i antal snabbare än överviktiga kvinnor?

#32  #6 UppåtEmma feather
2006-12-21 04:51:19

Håller med.
Jag ryggar för män som inte har några vänner. Psykopat-varningen blir nästan lika högljudd som stalker-varningen. Osociala enstöringar - nej tack.
Och män som frivilligt skaffar sig hjärtkärlsjukdomar och diabetes och alkoholskador passar inte in i min livsstil.

Men lågavlönad och outbildad?
Who cares.
Jag ska ju inte ha sex med hans pengar eller hans yrkestitel.
:-D

#33  #10 RickJames feather
2006-12-21 05:04:23


Utan vänner enligt de dominerande normer med vilka kvinnor definierar vad som är vänskap ja. Det enda det visar är vad jag sade tidigare.


Va?
Vänner = andra homo sapiens som uppskattar ens sällskap, oavsett kön.


Kvinnligt gillande = Status, vad de flesta män föredrar = skräp.


?
Jag trodde de flesta män föredrog kvinnligt gillande?
:-D


Och sedan vill kvinnorna "förbättra" mannen eftersom de är övertygade om att det manliga sättet att leva är fel. Det fick de lära sig i skolan.


Hahahahahahaha - det manliga sättet att LEVA?
Jaha, vad är DET nu då?


Manlig vänskap och kvinnlig vänskap är väldigt olika och enligt de sätt jag definierar mina vänner så har de flesta kvinnor väldigt dålig vänskap. Det är om du frågar mig därför kvinnor har så många vänner.


Alla jag känner har ungefär samma typ av vänskap. Folk umgås med sådana de gillar att umgås med. Menar du att de människor du känner har en annan typ av vänskap? Umgås de med sådana de ogillar då eller...?


Vad det betyder är att man träffas på gemensamma fester där man egentligen inte känner varandra men låtsas man gör det. Inte att man egentligen känner varandra.


Mainstream-fester brukar vara sådana ja. Och ingen vpgar lära känna någon annan eller visa sitt sanna jag utan lite sprit innanför västen.
Parmiddagar är den löjligaste varianten.


Det enda sätt det försvårar för en kille att sakna manliga vänner är att tjejerna inte kan bedöma social proof.


Vilket var precis vad UE sade.
Och det gäller f.ö. även män när de bedömer kvinnor. Människors popularitet ger social proof för de främlingar som ser populariteten.


I USA finns det redan idag tjejer som driver företag där de låtsas vara vän med klienten och presenterar honom för tjejen han vill träffa.


Jag har också hört det.
Men jag förstår inte riktigt: om en främmande tjej kommer fram till mig och inom kort vill presentera sin killkompis för mig skulle jag genast känna match-maker-varning. Vilket om något är kontraproduktivt i mina ögon. När folk försöker matcha ihop andra infantiliserar de ju dessa andra - typ "det här kommer ni aldrig klara på egen hand, så jag måste hjälpa er, seså, sitt nu här i sandlådan tillsammans och lek snällt medan mamma tar det här viktiga samtalet..."

Brinn brinn, säger jag bara.

#34  #23 RickJames feather
2006-12-21 05:35:15


Mansrollen och mansidealen i sig bidrar till mer brott ungefär lika mycket som invandarrollen och invandraridealen bidrar till brott dvs inte alls.


Kan du beskriva "invandrarrollen" och "invandraridealen" närmare? Nej, jag trodde väl inte det.


Det är hur de behandlas och vilka villkor de får att leva som bidrar till brott. Detta kan tydligt ses om man tar hänsyn till det faktum att under de 30 år mansrollen blivit försvagad så har inte brottsligheten minskat utan ökat - fast detta erkänner ju ingen - istället kallar man det vanligen backlash när ens teorier ger helt felaktiga resultat för att slippa överge dem.


Viss brottslighet ökar, annan brottslighet minskar, annan brottslighet ANMÄLS allt oftare utan att man tror det beror på en faktisk ökning av brottsligheten (ex misshandel mot barn, speciellt när andra barn är förövare, eg mobbing i skolan)
Misshandel på stan mellan främlingar ökar, korrelerande med ökande alkoholkonsumtion.
Trafikbrotten, bostadsinbrotten och stöldbrotten minskar.
Våldsbrotten ökar.
Bedrägeribrotten minskar, troligen även anmälningsbenägenheten av dem.
Den organiserade brottsligheten ökar kraftigt.
Det dödliga våldet är på en stabilt konstant nivå sedan 1975.
Ekobrotten började öka igen år 2001, efter en längre tids nedgång. Ökningen kan bero på strängare kontroller från myndigheter, dvs brotten upptäcks oftare sedan år 2001 snarare än faktiskt bli fler.

Men det är ju intressant att du anser att mansrollen försvagats under de senaste 30 åren. Tydligen är inte mansrollen så biologiskt förankrad som du hävdar annorstädes.


De flesta tjejer ses som sexuella varelser och vill ha högre intellektuellt värde. De flesta män ses som intellektuella varelser och vill ha högre sexuellt värde.


Ses män som intellektuella varelser...? Av andra män då eller? Eller homosexuella kvinnor kanske?
?


Jag säger tvärtom, det är kvinnligt gillande som bestämmer vad som är status. Dvs det han gör (som hon inte gillar) är lågstatus och sålunka kan hon kritisera honom för detta och påpeka hur han blir bättre (enligt henne) människa. Exempelvis genom att läsa böcker som intresserar honom mindre enbart för att stödja kvinnliga författare och jämställdhet.


Det är inte hög status för någon att lyda order och göra saker för att ställa sig in. Är inte nu, har aldrig varit, kommer troligen heller aldrig att bli.

#35  #26 Vai feather
2006-12-21 05:37:54


Ända sedan högskolan har jag matats med berättelser om duktiga übertjejer som är intelligentare, mer ambitiösa och mer sociala än vilken kille som helst.


Har du?
Av vem då?


Skulle vara kul att träffa någon i verkligheten, inom data/elektronik lyser de fortfarande med sin frånvaro.


I andra traditionella mansvärldar blir de bara fler och fler. De når väl datavärlden så småningom.

#36  feather #35 Vai
2006-12-21 07:18:27

I tidningar som Computer Sweden och Ny Teknik har artiklar på temat 'Nu tar tjejerna över' varit ett stående inslag de senaste åren. I många informationsblad om utbildningar etc. dominerar tjejerna (t.ex. när de intervjuar nuvarande studenter) trots att de egentligen utgör 10-15% av studenterna.

På högskolan fanns det gott om tjejmentorprogram, tjejdagar, tjejstudiebesök, tjejdatasalar, tjejkonferenser, tjejkurser, tjejpraktikprogram, men trots detta hade man ständiga problem att locka tjejer. Har svårt att se hur killar som väljer att spendera nätterna framför datorn för att de *måste* lära sig mer (det finns många sådana) skulle utkonkurreras av tjejer som motvilligt läst programmeringsteknik A, 5p.

Kommer ihåg ett möte jag hade med en kvinnlig representant från ett mjukvaruföretag på en arbetsmarknadsdag. Hennes främsta argument för att hon trivdes på företaget var att hon trots sin datateknikexamen kunnat gå direkt på projektledning och därför inte behövt skriva en rad programkod efter skolan. För mig lät det som ett fruktansvärt öde, det är ju tekniken man brinner för. Eller?

#37  Vai svarar sig själv Vai
2006-12-21 07:51:27


Har svårt att se hur killar som väljer att spendera nätterna framför datorn för att de *måste* lära sig mer (det finns många sådana) skulle utkonkurreras av tjejer som motvilligt läst programmeringsteknik A, 5p.


Just det ja, det här löser vi ju enkelt med kvotering. Tänkte inte på det.

#38  Sv: Snöbollen är i rullning Karra
2006-12-21 09:37:16

Vai, jag jobbar som doktorand, och vi får emellanåt besök av folk som säljer grejer när vi ska göra upphandlingar, om vi behöver nån ny maskin som kostar typ 300 000 kronor. De som säljer de där maskinerna (som kallas "produktspecialister") har ofta liknande grundutbildning som jag, men har inte forskat en dag i sitt liv. Förunderliga saker hända.

#39  feather Gullegubben
2006-12-21 10:05:54

"Håller med.
Jag ryggar för män som inte har några vänner. Psykopat-varningen blir nästan lika högljudd som stalker-varningen. Osociala enstöringar - nej tack.
Och män som frivilligt skaffar sig hjärtkärlsjukdomar och diabetes och alkoholskador passar inte in i min livsstil.

Men lågavlönad och outbildad?
Who cares.
Jag ska ju inte ha sex med hans pengar eller hans yrkestitel.
:-D"

Det är väl klart. En man som många tycker om och trivs med och som har god fysik har ju utmärkt potential att också skaffa sig hög lön och hög utbildning, om han vill, och han "står ut från mängden" genom sitt val att inte göra det ("konstnärlig", "livsnjutare", "anti-konformist in a good sense" etc.).

En man som inte lyckats skaffa sig hög lön och hög utbildning annat än genom att försaka vänner och hälsa eller har gjort det för att kompensera för sina klena sociala förmågor och dåliga fysik är ju inte särskilt attraktiv.

Det finns en avtändande anledning att en man som inte har vänner och god fysik har skaffat sig hög utbildning och hög lön, och en tändande anledning att en man med vänner och god fysik inte har skaffat sig utbildning och hög lön.

Jag är inte alls förvånad av ditt svar.

#40  feather Gullegubben
2006-12-21 10:09:42

"Jag har också hört det.
Men jag förstår inte riktigt: om en främmande tjej kommer fram till mig och inom kort vill presentera sin killkompis för mig skulle jag genast känna match-maker-varning. Vilket om något är kontraproduktivt i mina ögon. När folk försöker matcha ihop andra infantiliserar de ju dessa andra - typ "det här kommer ni aldrig klara på egen hand, så jag måste hjälpa er, seså, sitt nu här i sandlådan tillsammans och lek snällt medan mamma tar det här viktiga samtalet..."

Brinn brinn, säger jag bara."

¿Que?

Jag uppfattar det som ett naturligt beteende hos sociala människor att presentera sina vänner som inte känner varandra för varandra och sedan bli upptagen av andra vänner eller blivande vänner.

#41  Sv: Snöbollen är i rullning Kaiser
2006-12-21 10:25:57

Det beror kanske på hur presentationen går till.

'Tjenare, ja - det här är Åke.'

Eller:

'Tjenare, ja du ... Ulla ... Du har ju pratat så längeom hur jobbigt det är att vara singel, så det här är Åke, personnummer detådet och det här är URL:en till Ratsit.se. Du kommer inte att hitta särskilt mycket illa om honom. Han är en gudagåva. När ska ni gifta er!?'

Allmän social etikett stipulerar väl att en okänd presenteras, men då bara med namn. För länge sen var f övr titeln viktig, som i 'det här är adjunkt Larsson'. Men det var, som sagt, länge sen :o)

(Matchmaking är ett jävla skit. Jag hatar det. Även om matchmakerns intention är god.)

#42  Gg UppåtEmma
2006-12-21 14:01:34

"En man som inte lyckats skaffa sig hög lön och hög utbildning annat än genom att försaka vänner och hälsa eller har gjort det för att kompensera för sina klena sociala förmågor och dåliga fysik är ju inte särskilt attraktiv. "

exakt, för mig är han inte ett dugg attraktiv för hans prioriteringar är jämfört med mina helt uppåt väggarna.
dessutom - vem vill vara ihop med någon som är osocial, i så dåligt fysiskt skick så han orkar inte göra något och som dessutom jobbar hela tiden så det finns inte tid att göra något?! Skulle du vara ihop med en sådan kvinna undrar jag?

#43  #33 Feather RickJames
2006-12-21 15:21:20

"Va? Vänner = andra homo sapiens som uppskattar ens sällskap, oavsett kön."

Nej, massor av personer uppskattar mitt sällskap utan att jag kallar dem riktiga vänner.

"? Jag trodde de flesta män föredrog kvinnligt gillande? :-D"

De flesta män föredrar status (kvinnligt gillande) ja. Däremot är det väldigt många män som tycker mer om att göra saker som inte ger status än att göra saker som ger status. Dessutom kan inte alla män ha samma status utan de indelas i hierarkier.

"Hahahahahahaha - det manliga sättet att LEVA? Jaha, vad är DET nu då?"

Som män brukar leva. De känslor män brukar visa, De böcker män brukar läsa, de filmer män brukar se på, etc Om du börjar leta strukturer så ser du dem ganska klart. När någonting är manligt blir det vanligen sklräpkultur, när någonting är kvinnligt blir det vanligen finkultur och några män jagar status genom att försöka hitta en allmän överlägsenhet i vad kvinnor föredrar. Sedan blir detta kulturvetenskap som överklassmän kan imponera på tjejer med.

"Alla jag känner har ungefär samma typ av vänskap. Folk umgås med sådana de gillar att umgås med. Menar du att de människor du känner har en annan typ av vänskap? Umgås de med sådana de ogillar då eller...?"

Jag menar att jag har högre krav.

"Mainstream-fester brukar vara sådana ja. Och ingen vpgar lära känna någon annan eller visa sitt sanna jag utan lite sprit innanför västen. Parmiddagar är den löjligaste varianten."

Och det är i samband med mainstreamfester många träffas. Tjejerna vågar snacka med killarna öppnare eftersom illusionen av att känna varandra uppstår och man kan ha sexuella relationer eftersom det inte riskerar kompiskretsen.

"Vilket var precis vad UE sade."

Social Proof markerar status och hierarkier. Det säger ingenting om social träning eller liknande. Social Proof kan du köpa med pengar och tillgång till prylar andra vill ha tillgång till. Det är väldigt ytligt.

"Och det gäller f.ö. även män när de bedömer kvinnor."

Öhh nej, att en kvinna har hög social proof MINSKAR sannolikheten att män går fram till henne. Att en man har hög social proof ÖKAR sannolikheten att kvinnor går fram. Manliga popstjärnor har hundratals kvinnor att välja mellan om de vill ha KK, kvinnliga popstjärnor har inga seriösa förslag alls eftersom deras sociala proof är för hög för att killar skall närma sig medan kvinnor reagerar rakt motsatt. Det mer seriösa förslaget Britney Spears har att vänta sig är av killar är "visa pattarna"

"Människors popularitet ger social proof för de främlingar som ser populariteten."

Men det är bara killars social proof som har positiv effekt på de flesta av motsatt kön.

"Jag har också hört det. Men jag förstår inte riktigt: om en främmande tjej kommer fram till mig och inom kort vill presentera sin killkompis för mig skulle jag genast känna match-maker-varning."

Men du förstår väl att det där är ingen skillnad jämfört med vanlig ragging? Killar som går fram och är för tydliga med vad de vill blir negativt uppfattade. Alla skall spela sociala spelet och låtsas vara ointresserade och helst verka mötas av en slump/ödet så tjejen känner sig trygg. Men tjejerna som sköter företaget vet såklart hur tjejer funkar och när de presenterar sina klienter görs det såklart i smyg precis på det sätt som funkar på tjejer. Hon träffar en kvinna (den klienten vill träffa), de "hit it off" och snackar ihop sig. En av hennes kompisar kommer fram, hej detta är min goda vän bla bla bla... enkla pengar!

"Vilket om något är kontraproduktivt i mina ögon. När folk försöker matcha ihop andra infantiliserar de ju dessa andra - typ "det här kommer ni aldrig klara på egen hand, så jag måste hjälpa er, seså, sitt nu här i sandlådan tillsammans och lek snällt medan mamma tar det här viktiga samtalet..."

Vilket bara betyder att folk som skall matcha dig skall spela spelet och låtsas de inte matchar dig. Helst skall de skapa en situation där du känner behov av att lära känna fler människor. Vilket är lätt. Troligen därför det där uttrycket "Kvinnor som inte hjälper andra kvinnor skall hamna i helvetet" kommer. Från en kvinna som hade sex med fel man pga en annan kvinnas rekommendationer. En barnlek om det görs på rätt sätt.

#44  #34 Feather RickJames
2006-12-21 15:42:12

"Kan du beskriva "invandrarrollen" och "invandraridealen" närmare? Nej, jag trodde väl inte det."

Klart jag kan beskriva invandrarrollen utifrån de premisser som sk mansforskare beskriver mansrollen med men det anses rasism och hets mot folkgrupp att göra det på det sättet i Sverige när det är invandrarrollen och inte mansrollen som beskrivs, And thats my point!

Om samma regler som gäller invandrare gällde män skulle mansforskning vara betald rasism. Ingen mansforskare är posiiv eller ens neutral gällande manskultur. Att däremot hävda personer i söderhavet lever fel och måste underkasta sig våra normer kallas kulturimperialism. Det är vad manforskning är om man jämför objektivt. Kulturimperilalism där kvinnliga normer är mångkulturens motsvarighet till USA.

"Viss brottslighet ökar, annan brottslighet minskar, annan brottslighet ANMÄLS allt oftare utan att man tror det beror på en faktisk ökning av brottsligheten (ex misshandel mot barn, speciellt när andra barn är förövare, eg mobbing i skolan)"

Jag pratar om den grova brottslighet som sätts i påstådda samband med mansrollen. Inte om all brottslighet. Att sitta och tro saker till högre och vänster utan belägg är en läglig ursäkt att få räkna bort oönskade resultat.

"Misshandel på stan mellan främlingar ökar,"

På grund av minskningen av mansrollen?

"korrelerande med ökande alkoholkonsumtion."

På grund av minskningen av mansrollen och de kriser den nya mjukismannen skapade?

"Trafikbrotten, bostadsinbrotten och stöldbrotten minskar."

Och de brotten har så enort mycket med mansrollen att göra eller?

"Våldsbrotten ökar."

När mansrollen försvagas, vilket skall skylla på backlash då?

"Bedrägeribrotten minskar, troligen även anmälningsbenägenheten av dem."

Teknik gör det lättare att motbevisa dessa, tidigare blev inte sjukanmälda filmade i smyg.

"Den organiserade brottsligheten ökar kraftigt."

Mansrollen...

"Det dödliga våldet är på en stabilt konstant nivå sedan 1975."

Vi har bättre möjligheter att idag rädda liven på svårt skadade. Många fall av mordförsök (knivhugg) kategoriseras som grov misshandel.

"Ekobrotten började öka igen år 2001, efter en längre tids nedgång. Ökningen kan bero på strängare kontroller från myndigheter, dvs brotten upptäcks oftare sedan år 2001 snarare än faktiskt bli fler."

Mansrollen?

"Men det är ju intressant att du anser att mansrollen försvagats under de senaste 30 åren. Tydligen är inte mansrollen så biologiskt förankrad som du hävdar annorstädes."

Tvärtom, det är pga att mansrollen är så biologiskt förankrad i män och kvinnor som vi får så mycket problem när vi tvångsförsvagar den.

"Ses män som intellektuella varelser...? Av andra män då eller? Eller homosexuella kvinnor kanske??"

Nej av heterosexuella kvinnor. Jag skrev de flesta män.

"Det är inte hög status för någon att lyda order och göra saker för att ställa sig in. Är inte nu, har aldrig varit, kommer troligen heller aldrig att bli."

Vilket är orskaken killar som sysslar med yoga för att träffa tjejer aldrig kommer att erkänna att de hatar yoga. Medan tjejer som fixar utseendet för att öka chansen att hitta en man om de tillfrågas har som standardursäkt att de gör sin fina för andra kvinnor "yee riiiiight" många som tror på det.

#45  Sv: Snöbollen är i rullning Karra
2006-12-21 16:03:18

Snälla RickJames, beskriv "invandrarrollen".

#46  UE Gullegubben
2006-12-21 16:17:53

"dessutom - vem vill vara ihop med någon som är osocial, i så dåligt fysiskt skick så han orkar inte göra något och som dessutom jobbar hela tiden så det finns inte tid att göra något?! Skulle du vara ihop med en sådan kvinna undrar jag?"

Jodå. De första två åren hade min ex en stor del av tiden problem som gjorde att hon var asocial och i dåligt fysiskt skick.

#47  RickJames Gullegubben
2006-12-21 16:24:18

"Vilket är orskaken killar som sysslar med yoga för att träffa tjejer aldrig kommer att erkänna att de hatar yoga. Medan tjejer som fixar utseendet för att öka chansen att hitta en man om de tillfrågas har som standardursäkt att de gör sin fina för andra kvinnor "yee riiiiight" många som tror på det."

Tro mig. Yoga är ingen bra aktivitet för att träffa tjejer, trots att 80-90 procent som pysslar med det är tjejer, och ofta attraktiva sådana (det finns få möjligheter att prata och om man bryr sig om yogan, vill man inte prata i anslutning till yogan). Tvärtom begränsar yoga valmöjligheterna eftersom man efter ett par år börjar leva ett asketiskt munk-liv och bara kan tänka sig tjejer som är inne på samma bana.

#48  Gg UppåtEmma
2006-12-21 16:24:46

jobbade hon hela tiden också? Hur stor del av tiden var hon asocial och i dåligt fysiskt skick mer exakt? Var hon social och i god fysisk kondition däremellan?

Söker du efter en ny kvinna med de egenskaperna?

#49  UE Gullegubben
2006-12-21 16:29:56

Jag vill inte ge några detaljer. Det är för privat.

Men visst passar jag mig för sådana vibbar, även om jag vet att människor alltid har både positiva och negativa överraskningar att bjuda på och att problem kan övervinnas.

#50  Yogaholics Gullegubben
2006-12-21 16:30:31

Kul skämtteckning:

http://www.flickr.com/photos/katstan/48080092/

#51  #45 Karra RickJames
2006-12-21 16:33:28

"Snälla RickJames, beskriv "invandrarrollen"

Att beskriva invandrarrollen efter de negativa reformistiska premisser mansforskare beskriver mansrollen kallas i Sverige för rasism och hets mot folkgrupp. Det är rätt komiskt att en mansforskare som arbetade efter de premisser personer som forskar i mångkulturer gör skulle tvingas försvara mansrollen istället. Jens Orback hade bögge rollerna en gång på TV; först sade han invandrare som inte begår terrorism är oskyldiga till terrorism (inget snack om strukturer där inte) sedan sade han män som inte begår våldsbrott mot kvinnor har ett kollektivt ansvar. Slutstats: Det är två olika regelböcker, en som bara gäller män.

#52  Gg UppåtEmma
2006-12-21 16:45:03

"Men visst passar jag mig för sådana vibbar"

varför?

#53  Sv: Snöbollen är i rullning Karra
2006-12-21 16:46:55

Jag förstår inte alls hur du menar, RickJames. Det skulle vara lättare om du beskrev "invandrarrollen" istället. Att beskriva förväntingar och fördomar om invandrare är inte hets mot folkgrupp, precis som att det inte är manshat att beskriva förväntningar och fördomar mot män.

Kollektivt ansvar är inte samma sak som kollektiv skuld.

#54  UE Gullegubben
2006-12-21 17:02:53

Därför att det kostar. Visst får det en att känna sig manlig att "ta hand om" en kvinna som är "high maintenance", men eftersom jag anser att jag själv är "low maintenance", så gör jag mitt bästa för att finna likasinnade, även om det är svårt.

#55  Gg UppåtEmma
2006-12-21 18:53:44

ditt svar förvånar mig föga. jag och uppenbarligen många andra både kvinnor och män resonerar precis likadant (fast med våra premisser - jag känner mig givetvis inte manlig eller kvinnlig heller för den delen om jag tar hand om någon som är high maintenance. eller förresten, det vet jag inte för jag skulle aldrig välja att göra det...)

Jag förstår nog inte din reaktion på featerhers inlägg. Eller, den hade såhär i efterhand kunnat sammanfattas i ett "word"...

#56  Sv: Karra #38 Vai
2006-12-21 20:06:37


De som säljer de där maskinerna (som kallas "produktspecialister") har ofta liknande grundutbildning som jag, men har inte forskat en dag i sitt liv. Förunderliga saker hända.


Javisst kan man med framgång arbeta med någonting som ligger utanför det man studerade på universitetet/högskolan. Men jag tror att det är en nackdel att t.ex. börja lära sig datateknik i 20-årsåldern när man konkurrerar med folk som då redan ägnat sig åt ämnet i 10-15 år (jag känner killar som hackade assembly när de var åtta)

Jag menar absolut inte att det helt saknas duktiga och intresserade tjejer inom elektro- och datateknik, flera vänner till mig bevisar motsatsen. Däremot tror jag inte på någon total tjejdominans i branchen inom överskådlig framtid.

#57  RickJames MarianneK
2006-12-21 20:11:12

Om din definition av vänskap skiljer sig så mycket mot vad de flesta menar, är det då inte enklare att i huvudet översätta deras "vänner" till "umgänge" än att förklara din egen definition och varför den inte stämmer med definitionen i artikeln.

En man som inte har ett umgänge och inte trivs med sig själv och sitt liv något så när, skulle jag (och de flesta, tror jag) inte vilja ha ett förhållande med.

"När någonting är manligt blir det vanligen sklräpkultur, när någonting är kvinnligt blir det vanligen finkultur och några män jagar status genom att försöka hitta en allmän överlägsenhet i vad kvinnor föredrar. Sedan blir detta kulturvetenskap som överklassmän kan imponera på tjejer med."


Så för att du inte gillar något är det otänkbart att någon man gör det?

Det du skriver är fel av många skäl. Här är några av dem:

1. Det finns gott om kvinnligt könad sk skräpkultur.
2. Litteratur och teater var länge helt manliga områden. Finkulturen uppfanns och upprätthölls länge av män. För män.
3. Den finkulturella världen kryllar av män. Skulle de låtsas vara intresserade av sina specialområden för att imponera på tjejer?

#58  #37 Vai feather
2006-12-22 05:11:57

Vill du ha kvotering får det stå för dig.
Själv är jag emot.

Dina erfarenheter från teknikvärlden är onekligen skrattretande.
Jag skulle också undra vad i h-e de snackar om...

#59  #39 Gullegubben feather
2006-12-22 05:14:59


Jag är inte alls förvånad av ditt svar.


Nej varför skulle du vara det?
I princip håller du ju med mig. Kontentan av ditt resonemang är ju faktiskt att det är den goda fysiken som är utslagsgivande.
Och det är ju precis vad jag tycker.

#60  #40 Gullegubben feather
2006-12-22 05:30:35


Jag uppfattar det som ett naturligt beteende hos sociala människor att presentera sina vänner som inte känner varandra för varandra och sedan bli upptagen av andra vänner eller blivande vänner.


Det är ett naturligt beteende bland sålunda tränade personer, javisst. På sådana tillställningar där det sociala umgänget sker efter raka linjer, fyrkanter och så trånga roller att jag får klaustrofobiska anfall.
Jag är det där social yrvädret/ohyfsade dårfinken som utan vidare mankemang börjar prata med den jag vill prata med. Finns det någon i rummet som jag vill prata med så GÖR jag det redan. Står jag tyst för mig själv så finns det en bra anledning till det.
Andras iver att presentera mig blir därmed inte bara överflödig, utan mest kontraproduktiv. Jag blir bara ställd om jag förväntas prata med någon som jag ännu inte blivit nyfiken på.
Det måste vara därför folk i sådana kretsar gillar att kallprata, fråga om jobb och vädergnälla. De har ju inte hunnit bli nyfikna på varandra på riktigt ännu - så de HAR ju faktiskt inget att säga.

Men min umgängeskrets är ju precis som jag, tack gode gud, vi har gemensamt bortrationaliserat etikettbeteende som inte ger oss något.
:-)

#61  #41 Kaiser feather
2006-12-22 06:00:34

- Åh, du bara MÅSTE träffa en person här, ni har SÅÅÅÅÅ mycket gemensamt, och ni är så LIKA också - riktiga dubbelgångare, tihi fniss, jaaa, här är hon Johanna - det här är vad ROLIGT att ni äntligen träffas, ni kommer verkligen tycka om varandra, det är jag säker på - berätta nu för Johanna den där historien om hästarna, Johanna rider ju också må du tro - åh! ERIK, VÄNTA!!! *springer iväg*


- Hörrudu, seriöst, du är ju singel, och jag har en kompis va...
- Nej tack.
- Jamen ni skulle passa SÅÅÅÅÅ bra ihop, han är snygg och vältränad och värsta kapet jag lovar... och han skulle dyrka dig, han behöver verkligen träffa en smart tjej.
- Ge dig. NEJ.
(två veckor senare)
- Nämen TITTA höhöhö, är DU här Anders, vilken SLUMP, det hade jag ingen aaaaaaning om... Anders - det här är *blink, blink, nudge, nudge* och hur är läget då Anders, vänta! - berätta det för feather förresten, jag måste på muggen *fliiiiiiiin*


Jag tror faktiskt såhär - jag har inget emot att bli presenterad vid namn i förbifarten när man stöter på någon av ens kompisars polare - det är det där jävla LÖMSKT PLANERADE SMITANDET jag stör mig på.
När den gemensamma bekantingen tycker att: bara för att JAG känner dessa båda hedersknyfflar så kommer de bergis bli stenkära i varandra bara jag avlägsnar mig från brottsplatsen så att de kan tråka ut varandra med en massa vädergnäll och kallprat...
Det är ju värsta bakhållet, den som gör så betraktar jag som en svikare, eftersom han faktiskt konspirerar bakom min rygg.

Jag har t.o.m. iväglurats på BIO av en killkompis, som ringt och inställt i sista stund, när jag redan STÅR där, ensam med HANS polare som alla vet är galet kär i mig, och som alla sedan sitter och hoppas på ska lyckas typ ÖVERTYGA mig om sin förträfflighet under denna påtvingade idiotiska "dejt".
Jag var skitförbannad på min s.k. "killkompis" i månader efter det.

Det är matchmakerns *intention* och *metodik* som ÄR problemet.
Urk liksom.
Jag är för fan VUXEN!

#62  #41 Kaiser feather
2006-12-22 06:03:34

Och om det ens hade funnits en chans att jag skulle bli intresserad av den som matchmakern försöker få ihop mig med - så blir jag så irriterad av matchmakerns tilltag att denna lilla chans fullständigt pulvriseras.
Verkligen kontraproduktivt.

#63  Sv: Snöbollen är i rullning Karra
2006-12-22 09:01:45

"Javisst kan man med framgång arbeta med någonting som ligger utanför det man studerade på universitetet/högskolan. Men jag tror att det är en nackdel att t.ex. börja lära sig datateknik i 20-årsåldern när man konkurrerar med folk som då redan ägnat sig åt ämnet i 10-15 år (jag känner killar som hackade assembly när de var åtta)

Jag menar absolut inte att det helt saknas duktiga och intresserade tjejer inom elektro- och datateknik, flera vänner till mig bevisar motsatsen. Däremot tror jag inte på någon total tjejdominans i branchen inom överskådlig framtid."

Nej, speciellt inte när det finns såna som du som säger att tjejer helst inte borde ge sig på teknikstudier öht, när det finns killar som hackat assembly sen de var 8.

#64  Sv: Snöbollen är i rullning Tass
2006-12-22 09:11:08

Jag tror säkert assembly-pojkarna fyller en funktion inom IT-branchen, men det finns absolut utrymme för andra sorters människor också. Dom som designar användargränssnitt kan t.ex. ha nytta av att ha pratat med andra människor efter åttaårsåldern. Sen finns ju en hel del arbetsuppgifter som "bara" kräver vanlig systemeringskunskap och förmåga att skriva läsbar kod. Där kan för mycket assembly-hackande vid tidig ålder vara en klar nackdel.

#65  Sv: Snöbollen är i rullning PerEdman
2006-12-22 09:36:04

Assembler. Och skruva ner på fördomarna lite.

#66  deja-vu Sjodin
2006-12-22 10:32:19

Mitt exjobb på högskolan bestod av en himla massa assemblerprogrammering. Hexkod hit och hexkod dit.

Är jag en asocial nörd då?

#67  #66 Tass
2006-12-22 10:35:33

Om du var i åttaårsåldern när du gjorde exjobbet så kan man nog inte bortse från den risken.

#68  Sv: Snöbollen är i rullning puff
2006-12-22 11:01:06

Sjodin, nix, det var ju en del av din utbildning. Ska du räknas som en ordentlig nörd ska du hålla på med det på din fritid utan någon vettig anledning alls.

#69  Sv: Snöbollen är i rullning PerEdman
2006-12-22 11:05:39

Skruva. Ner. Fördomarna.

#70  Sv: Snöbollen är i rullning Golem21
2006-12-22 11:37:10

När jag läser den här tråden så förstärks min ursprungliga inställning:
de problem nämnda mansforskning försöker att analysera handlar egentligen om allmänmänskliga problem. Alkoholism, narkotikamissbruk, relationsproblem och fetma handlar om något mycket, mycket större än kön. Dessutom, visst är män mer lågutbildade än kvinnor.?Frågan är vad det beror på? Och frågan är om det är ett problem för männen? Med tanke på den dåliga kvalitet den högre utbildningen har nu för tiden så är det förmodligen smartare att strunta i högre studier och i stället ägna sig åt mer meningsfulla uppgifter, som att öppna företag, än att slösa bort tid och pengar på något som ger väldigt lite tillbaka!
Tror kvinnorna inom t ex kulturutbildningar att de kommer att bli framtidens vinnare? No way! I stället kommer de att gnälla över dåliga arbetsvillkor och dålig lön och förfasa sig över att bortskämda hockeyproffs tjänar multum på en simpel sak som att spela hockey utan att ens kunna stava till Nietzsche!

Dessutom misstänker jag att en del av slutsatserna är dåligt underbyggda. Jag vet mängder med lågbetalda, lågstatusmän som är gifta och har barn. Anledningen är förmodligen så enkel som att det finns mängder med kvinnor som delar deras sociala situation.

#71  Sv: Snöbollen är i rullning Golem21
2006-12-22 11:48:30

Expressens artikel pryds av en bild av Homer Simpson.
Vad är det som är så provocerande med Homer? En man som skiter i det moderna projektet, som gillar att dricka öl och som tycker att fotboll är kultur, som gillar kärnfamiljen, som är en feg usling (som merparten av alla människor!) men samtidigt är väldigt spontan och känslosam?

Är Homer framtidens Looser? No Way. Mr Burns är framtidens looser! Han är rik, ond, egoistisk och oälskad.

#72  Sv: Snöbollen är i rullning Tass
2006-12-22 12:31:49

Angående slutsatserna: man kan anta att den statistik artikeln bygger på är från SCB ( http://www.scb.se/templates/pressinfo____1497… ). Enligt den har BMI ökat ungefär lika mycket för kvinnor och för män (ca en enhet) sedan 1980. Män har högre BMI, men fetare har vi blivit i samma takt. Hade rubriken sagt att fler män blivit överviktiga kunde det stämma med data, eftersom fler män nått över 25 i BMI vilket något godtyckligt anses vara gränsen för övervikt.

I den artikel i Attention som Expressen bygger på ( http://ekonominyheterna.se/attention/magasin/… ) sägs "En snabb repris så att alla hänger med: kvinnor gifter sig oftast med en man med högre status. I takt med att männen tappar ställning minskar antalet attraktiva män. Så ser mannens onda cirkel ut: minskad makt leder till socialt utanförskap, som leder till att männen presterar ännu sämre…och givetvis blir ännu mindre attraktiva…" Man får anta att framtidens kvinnor får ägna sig åt varandra, eller samsas om det krympande antalet attraktiva män. Eller kan de kanske komma att ha andra krav än dagens? För övrigt, Homer har ju familj...

#73  Sv: Snöbollen är i rullning Karra
2006-12-22 12:38:56

Golem21: Du tror alltså att kvinnor är morgondagens förlorare, med dåliga arbetsvillkor och låg lön?

#74  Karra Golem21
2006-12-22 12:46:27

"Du tror alltså att kvinnor är morgondagens förlorare, med dåliga arbetsvillkor och låg lön?"

Det har jag inte sagt. Jag tror att morgondagen har både vinnare och förlorare, men att vi vet inte exakt vilka dessa är. Kanske är hela mänskligheten förlorare...

#75  Sv: Snöbollen är i rullning PerEdman
2006-12-22 12:49:14

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#76  PerEdman KjellAke
2006-12-22 13:55:44

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#77  #74, Golem21, PerEdman
2006-12-22 15:38:08

Förtydligande: Jag håller med dig.

#78  Puff #68 heffaklumpen
2006-12-22 20:00:06

Hördu stopp ett tag där, skulle man var nörd bara för att man programmerar assembler på fritiden för skojs skull? Jaha, då var det kört, bara en lösning kvar.

Heffaklumpen: Nörd och stolt :-)

Allvarligt så är de där som började programmera när de var åtta nästan oanvändbara utan en total omprogrammering. De lyssnar inte på några som helst förslag och koden de skriver är både oläsbar och ostrukturerad. Samma sak med de där som tror att de kan glida igenom på ett bananskal och att användargränssnitt bara handlar om stora knappar och fina färger. Bl.a. kombinationen av de där två dödade en gång mitt intresse för dataområdet.

#79  Sv: PerEdman #65 Vai
2006-12-22 20:08:42

Jo på svenska är assembler att föredra.

Jag skrev assembly för att underlätta för dem som vill slå upp i wikipedia.

Personligen benämner jag språket assembly och programmet som genererar binärer assembler.

Rätt ointressant att diskutera egentligen va?

#80  Sv: Snöbollen är i rullning Vai
2006-12-22 20:12:21

Bristande radbrytning i föregående inlägg är Opera Minis fel..

#81  heffaklumpen, Vai MarianneK
2006-12-22 20:55:06

Klart att man är nörd om man gör det, men de flesta vettiga människor är nördar på ett eller annat sätt, IMO.

Lite roligt att du tror att wikipediaartikeln skulle hjälpa oss som inte vet vad Assembly är... ;-)

Jag skrev för övrigt ett datarogram på C64 i sexårsåldern, men när man bara skriver av manualen kanske det inte räknas?

#82  Sv: Snöbollen är i rullning puff
2006-12-22 21:27:47

Jag gillar egentligen inte alls ordet nörd, men jag tänkte på den form av djupa intresse som bitvis diskuterades i tråden om spelutvecklare http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s… , och då tycker jag det inte räcker med att bara ha gjort saker som en del av sin utbildning eller sitt jobb för att kvala in.

Heffaklumpen sa:

Allvarligt så är de där som började programmera när de var åtta nästan oanvändbara utan en total omprogrammering. De lyssnar inte på några som helst förslag och koden de skriver är både oläsbar och ostrukturerad.

Jag känner iofs bara någon som började programmera assembler i 8 års åldern, men desto fler som liksom jag började i början av tonåren, och jag tycker inte dom är sämre på de punkterna än dom som har annan bakgrund.

MarianneK sa:

Jag skrev för övrigt ett datarogram på C64 i sexårsåldern, men när man bara skriver av manualen kanske det inte räknas?

Att skriva in program ur c64 manualen kan vara en bra början, vilket Jeri Ellsworth http://en.wikipedia.org/wiki/Jeri_Ellsworth och hennes skapelse c64 dtv http://en.wikipedia.org/wiki/C64_Direct-to-TV är ett bra exempel på.

#83  Sv: Snöbollen är i rullning Vai
2006-12-23 00:06:55

Faen vad nöjd jag är med att ha transformerat Feminetik till ett assemblyforum.. Alla vi som älskar lågnivå-programmering räcker upp en ARM7 nu!

#84  deja-vu igen Sjodin
2006-12-27 23:19:11

Trollstav Fast denna gång kommer ett klassiskt avsnitt av "monty pythons flying cirkus" upp i minnet. Detta fantastiska avsnitt som börjar med att två stycken mafiosos försöker utöva utpressning mot ett brittiskt fallskärmsjägarförband. Graham chapman spelar den mkt brittiske överklassgeneralen som helt plötsligt avbryter sketchen med citatet.

"Stop it. This is getting silly!"

I sann Monty python-anda så återkommer han naturligtvis i varenda scen i resten av avsnittet och avbryter sketcher när "they are getting too silly"...

vad ville jag säga med det här?

jo...

Now this thread is getting too silly...

#85  Sjodin Kalle
2006-12-28 09:20:44

Långtråkigt, eller...?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?