feminetik.se feminetik.se

Just nu 27 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Ett PUA-fall?


Gå till senaste inlägget#1  Ett PUA-fall? kezo
2006-12-18 18:48:06

http://expressen.se/index.jsp?d=656&a=792717

Kunde inte motstå frestelsen att posta detta, trots att jag vet att det redan har diskuterats till leda... Tycker uppriktigt synd om killen, förstår att han har det jobbigt, men tror INTE som Katerina att krogen är det lämpligaste stället för honom att försöka på. Men det kanske bara är jag som har fördomar mot krogen?

Kan även tillägga att om en främling gick på mig som en ångvält och överöste mig med komplimanger skulle jag dra öronen åt mig direkt. Men det kanske bara är jag? Är det jag eller Katerina som har udda preferenser?

#2  Sv: Ett PUA-fall? Kaiser
2006-12-18 19:23:32

Eh ... PUA?

*RPMF - rudis på mystiska förkortningar :o)*

#3   heffaklumpen
2006-12-18 19:32:32

Undrar hur många kvinnor som förväntar sig att män ska uppträda på det sättet som hon föreslår.

Lägg då ner de känslomässiga aspekterna för en stund och bli en ångvält.


Ge massor av komplimanger. Tala om för tjejerna att de är vackra, att du är förhäxad av dem, att du dyrkar dem, att du älskar deras hår, att deras leende är grymt, att du knappt kan prata i deras sällskap. Bre på ogenerat.

#4  Sv: Ett PUA-fall? kezo
2006-12-18 19:38:20

PUA = "Pick up artists" (Kort och gott hur man blir bättre på att ragga)

Jag tror du har rätt, heffaklumpen. Att "bre på ogenerat" och gå på som en ångvält kan få ro i land med, särskilt inte mot främlingar på krogen. Men Katerina kanske gillar det, vem vet.

#5  Sv: Ett PUA-fall? Kaiser
2006-12-18 19:51:48

Åh :o)

*upplyst*

Hennes råd till honom att säga att han 'knappt kan prata i deras sällskap' verkar inget vidare. För så som jag fattar det kan han knappt prata i kvinnors sällskap redan nu.

Han kanske borde pröva män istället :o) ?

#6  Sv: Ett PUA-fall? kezo
2006-12-18 20:01:47

Alltså, det handlar ju inte om att ösa ur sig en massa komplimanger. Det handlar om att säga rätt saker till rätt person vid rätt tillfälle. Casanovan, som hon känner, och som tydligen ser ut som "hej kom och hjälp mig", brer säkert inte på som hon beskriver det. Om han gör det, så gör han det med stil och finess. Brevskrivaren kommer inte komma någonstans om han tar hennes råd bokstavligt, tvärtom kommer han troligen bara att göra bort sig. Grymt av henne att uppmuntra honom till något sådant när han redan mår så dåligt och antagligen behöver börja med att bygga upp sin självkänsla igen. Och hon ska vara någon slags relationsexpert?

#7  Sv: Ett PUA-fall? Sthlmjesper
2006-12-18 22:42:04

Hennes tips går ju tvärtemot alla "regler".

Enligt "the game" så bör man absolut inte göra på det sättet. Då får man nobben direkt. Man bör, enligt boken, istället gå fram och ge en sk "neg", en dubbeltydig lite retsam kommentar som lite lätt på skoj kritiserar tjejen för något. Man visar då att man inte inrättar sig i ledet bland de andra beundrarna som bara ger en massa komplimanger.

Förmodligen tänker hon då något i stil med "Varför berömmer han inte mig som alla andra ? Han tom kritiserar mig ! Han måste verkligen vara något extra !"

Man har genom sin lite lätt skämtsamma negativa kommenter visat att man "ligger över" henne i "rangordningen", vilket har gjort en mer eftertraktansvärd i hennes ögon.

Har aldrig prövat själv, men jag tycker att detta som jag läst om låter mycket klokt.

#8  Jesper kezo
2006-12-18 23:19:19

Jag tror inte att man behöver tänka hierariskt för att lyckas, dvs att man ställer sig "över" den man är intresserad av. Tror inte att det är sunt heller, att se det som ett maktspel.

Jag tror att det räcker med att man ställer sig på samma nivå och inte undervärderar sig själv. Att säga något retsamt (men inte direkt elakt) till en främling på krogen tyder ju i sig på ett visst intresse, att man vill väcka någon slags reaktion. Så skulle i alla fall jag tolka det (och har gjort de gånger det har hänt). Men det är inte samma sak som att vara efterhängsen och klängig, vilket aldrig är att rekommendera, för någon. Och inte heller att ösa ur sig klyshor om att man dyrkar personen, får tunghäfta etc, som Katerina föreslår. Ja, då kan man snacka om att nedvärdera sig själv - samtidigt som man idiotförklarar den man raggar på!

Sedan är det inte direkt så att varenda tjej som går ut, öppet lovordas av man efter man. Det där är ett missförstånd. De snyggaste tjejerna gör det, men inte alla andra. Felet en del killar som har problem att få napp gör, är att de bara intresserar sig för eftertraktade tjejer, ofta utan att ens tänka på det. Gäller dock inte alla, och det är ju inte säkert att det gäller killen som har skrivit brevet till Katerina. Men om det gör det, har hon rätt i att han nog måste vidga sina vyer för att lyckas bättre.

#9  Sv: Ett PUA-fall? RickJames
2006-12-19 01:49:27

Det är förfärligt usla råd hon ger till killen. Komplimanger är en av de dummaste saker man kan ge en tjej som inte redan är intresserad eftersom tjejer inte blir mer intresserade av att veta att killen vill ha dem. Det är däremot ok att ge komplimanger till tjejer du vet är intresserade men då skall komplimangerna gälla något speciellt med henne som inte vem som helst lägger märke till. Att sänka sina krav är heller inget bra råd eftersom tjejer vänder på klacken samma sekund killen ger intryck av att vara för intresserad och ta vem som helst.

#10  RickJames kezo
2006-12-19 11:14:19

CITAT: "Att sänka sina krav är heller inget bra råd eftersom tjejer vänder på klacken samma sekund killen ger intryck av att vara för intresserad och ta vem som helst." SLUT CITAT

Det beror väl på vilka krav man har från början?

I övrigt håller jag med dig.

#11  Sv: Ett PUA-fall? targash
2006-12-19 20:54:38

Att ge komplingar till främmande tjejer som inte visat intresse innan funkar alldeles utmärkt om killen är genuin samt inte nervöshispig.
Är dock inget för nybörjare. Tittar vi på de stora förförarna genom tiderna hade de inga som helst problem med att inleda med att visa uppskattning för kvinnan ifrågas skönhet.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?