feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Skyttegrav eller gerilla/krypskytte?


Gå till senaste inlägget#1  Skyttegrav eller gerilla/krypskytte? Kalle
2006-12-15 16:29:13

På feministdelen diskuteras ännu en gång problemet med den manliga diskussionsstilen, att det tas rätten att avbryta, ifrågasätta, och problemet med att det alltid urartar i skyttegravskrig där det bara gäller att dänga argumenten i huvudet utan att lyssna själv.

Men den här stilen som jag tycker blir vanligare och vanligare, ska vi kalla den gerillastilen eller krypskyttestilen, att en skribent inte vill debattera utan bara hoppar in och slänger ur sig en oneliner om något ovidkommande eller en tangent till någon obskyr tolkning på vad någon skrivit (ofta försök till guilt by association), och sen inte vill förklara eller förtydliga vad h*n menade utan bara till synes vill avleda uppmärksamhet.
Är det bättre?

Ska vi ha en knapp för det också, tillsammans med önskemål om ”hård” eller ”mjuk” debatt, ifall ”Krypskyttar undanbedes”?

#2  Sv: Skyttegrav eller gerilla/krypskytte? soledad
2006-12-15 17:05:06

Krypskyttar finns på alla forum. Och de flesta har nog krupskjutit nån gång. Fast jag håller med om att det är ett problem när det blir systematiskt, när någon skribent i princip bara ägnar sig åt krypskytte eller när krypskyttarna flockas i vissa typer av diskussioner.

Det är lite svårmodererat också, eftersom krypskyttarna i regel håller sig någorlunda inom regelverket. Det är lätt hänt att det blir "regelbrott om man lägger ihop fem inlägg", trots att varje inlägg klarar sig från regelbrottning. Och då blir det knepigt.

Men generellt tycker jag att både skyttegravskrig och krypskytte bör undvikas. Ingetdera leder ju någonstans.

#3  Sv: Skyttegrav eller gerilla/krypskytte? Fosfolipid
2006-12-15 17:23:18

Trollstav Om Webbplatsen. Lär er.

#4  Sv: Skyttegrav eller gerilla/krypskytte? Kalle
2006-12-18 10:57:52

Eller på Diskutera...
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s…
Men där får jag ju inte vara med.

#5  Sv: Skyttegrav eller gerilla/krypskytte? kezo
2006-12-18 11:03:10

...Eller snapphanekrig

#6  Sv: Skyttegrav eller gerilla/krypskytte? Apoc
2006-12-18 15:07:38

Jag tycker man har rätt att läsa en tråd och skriva en kommentar om man har något att tillföra, utan att för den skull behöva tillbringa all ledig tid de kommande två veckorna på att bemöta personer som medvetet missförstår allting.

Problemet är när någon springer runt och kryppskyttar i alla trådar hela tiden, men aldrig stannar och lyssnar på vad andra har att säga.

Men man måste förstå att alla inte lägger lika mycket tid på feminetik. Ibland tänker man forsätta en diskussion men blir upptagen med något annat och glömmer bort.

Jag tror det är helt normalt att ett par personer på varje sida bildar kärnan i en diskussion, och övriga kommer med inlägg då och då.

#7  Sv: Skyttegrav eller gerilla/krypskytte? Kalle
2006-12-18 15:13:50

Tråden flyttad: http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s…

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?