feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Individer och grupper


Gå till senaste inlägget#1  Individer och grupper Mats L
2004-10-08 16:42:25

När skall människor anses vara "individer" och när skall de anses var en del i en speciell grupp?

När är människor som är män en grupp och så vidare?

#2  kapacitet bespökare
2004-10-08 17:38:06

Tja, människor har rätt begränsad förmåga och intresse av att hålla ordning på information. Några grupptillhörigheter är vanligen ett ekonomiskt sätt att hålla reda på vad en individ är för en. Sen strular det iofs till sig när nån inte är typisk för gruppen eller får fel gruppetikett i pannan.

#3  :) Mats L
2004-10-08 18:21:07

Individ och kollektiv.. Frågan är vilka generaliseringar som lyfter och vilka som sänker. För varje generalisering eller indelning i till exempel manligt och kvinnligt finns det för det mesta (alltid?) en som är mer korrekt. Att män är en grupp när det skall betalas har säkert med feminismen att göra. Om man skall ha det perspektivet kräver anständigheten att männnen även tas upp på kreditsidan (?) i bokföringen.

#4   Nils
2004-10-08 19:25:53

Jag blir lite orolig för när jämställdheten nått lite längre, och kvinnor och män är jämnare fördelande inom makt och arbetslivet.

Då tror jag tyvärr att män fortfarande kommer vara den grupp som är överrepresenterade inom våld, kriminalitet och missbruk och allt sånt där. (mest för jag inte tycker jämställdheten så ofta faktiskt verkar gå ut på att förändra detta, utan mer bara konstatera och sen lägga skuld på män för det).

Då kommer män kanske bara ses som en belastning och personer med Gudruns ideer kanske ses med andra ögon.

Det är minst lika viktigt att komma tillrätta med mäns överrepresentation bland alkolister,uteliggare och kriminella som att försöka få fler kvinnor i toppen. Det är därför manliga "orättvisor" lite mer måste komma fram och få prioritet, rättar man till dessa, rättar man ju också till kvinnans situation till stor del.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?