feminetik.se feminetik.se

Just nu 11 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Från diskussion: Högklackat


Gå till senaste inlägget#1  Från diskussion: Högklackat Gullegubben
2006-11-27 10:12:51

Det här är vad jag har fått "lära mig" om högklackat:

Högklackat lyfter upp stjärten, så att den hamnar på en "piedestal", ger benen samma sträckning som hos en kvinna som njuter, skjuter fram bysten, och gör att kvinnan upptäcks mycket tidigare, på grund av hennes mer "hjälplösa" rörelsemönster.

#2  #1 Sjodin
2006-11-27 10:53:49

Undrar vilket utbildningsetablissemang som lär ut sådana kunskaper?

Jag har läst i tråden på diskussion och den enda som vågat bryta med dogmerna lite är ju Peggy som ser detta som den icke-fråga det faktiskt är.

Fan, högklackat är snyggt på kvinnor, fult på män. Kan vi inte bara låta det vara så?

#3  Sv: Från diskussion: Högklackat MollySanderson
2006-11-27 11:10:16

Det är INTE en ickefråga. Högklackade, trånga skor kan deformera kvinnors fötter så att stortån vinklas in mot de andra tårna och knogen till stortån vinklas ut. Man kan operera knöliga fötter, men det gör ont och ger en sjukskrivning på en 8-9 veckor PER FOT om man har ett jobb där man står och går.

#4  Sjödin Fosfolipid
2006-11-27 11:29:19

Fan, högklackat är snyggt på kvinnor, fult på män.


Du behöver uppenbarligen se eller se om Rocky Horror. Än har du saker att lära dig, och detta av Tim Curry.

#5  #4 kilgore_trout
2006-11-27 11:52:55

Word

#6  Fosfolipid Sjodin
2006-11-27 12:05:32

Inte kan du väl mena att jag har saker att lära mig?

Rocky Horror, aaahh... Det var ett tag sen det.

#7  #3 Sjodin
2006-11-27 12:06:39

Jo, jag vet att fötter kan deformeras och allt det där.

Men vari ligger feminismen i det?

#8  Sv: Från diskussion: Högklackat suvi
2006-11-27 12:26:50

Sjodin, det handlar om könsattribut, och som du vet, eller borde veta, är att feminint och maskulint iscensätts genom olika attributer, detta kallas för att konstruera sociala genus, dvs det som är "kvinnligt" och "manligt". Enligt vår heteronormativa uppfostran har vi lärt oss att högklackat är en kvinnlig könsattribut, ett av dom könsattributerna som vi lärt oss att identifiera vad som är kvinna.

Du skrev: "Fan, högklackat är snyggt på kvinnor, fult på män. Kan vi inte bara låta det vara så?" För det första kan vi inte lita på din subjektiva bedöming på vad som är fult eller snyggt, speciellt som vi vet att din bedöming är kulturellt betingat och därför kan vi inte låta det vara heller, eftersom jag, och jag skulle tippa dom flesta andra, vägrar låta din kulturellt betingade subjektiva bedöming av vad som är snyggt, eller fult, vara vägledande för vad som är rätt för andra männikor.

#9  sjödin erka
2006-11-27 12:29:33

Det kommer nog snart ett inlägg om att det är män som tvingar på kvinnor högklackat. Det är ett uttryck för vår makt eller något sådant. Och det är ett naturligt steg i kvinnans befrielse från förtrycket att vägra bära högklackat.

Själv så tror jag i min enfald att varje människa själv gör en bedömning av hur skönt ett plagg är och hur snyggt det är, och sedan klär sig efter det. I vissa situationer passar det att vara lite mer uppklädd än annars, men i vardagslivet så tror jag nog att vuxna människor bestämmer själva vad dom vill ha på sig.

#10  erka MollySanderson
2006-11-27 13:05:18

Hade alla resonerat som du så skulle vi inte ha något mode.
Som man är klädd blir man hädd av sin omgivning OCH kläderna påverkar hur man upplever sig själv. Ingen människa står lika stadigt och springer lika snabbt på högklackat som i flata skor.
Och ja - jag har ändrat på något med mig för att en pojkvän tjatade och jag ville vara honom till lags - fast det var obekvämt. De flesta tjejer jag har pratat med detta om har gjort det någon gång. Jag ser definitivt ett mönster.

#11  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-27 13:43:12

Jag tror att trippa på tå är en erotisk signal från kvinnor ungefär på samma sätt som att snurra med fingrarna genom håret. Kolla tonårstjejer som kråmar sig för nåhon högstadie-eller gymnasiekille (jag har många års erfarenhet av det). De vrider bålen fram och tillbaka, snurrar med fingrarna i håret, skrattar och trixar med benen för att komma upp på tå.

Högklackat förstärker denna erotiska signal mekaniskt, på samma sätt som vadderade axelklaffar på män ger signalen om permanent spända muskrel.

#12  Sv: Från diskussion: Högklackat Kalle
2006-11-27 13:44:30

Jag har funderat på att skaffa skor med klack, eftersom jag är relativt kort. Men min tjej protesterade vilt när jag förde saken på tal.

Min första tjej var en bit längre än jag, och det märktes tydligt att hon hade problem med längdskillnaden.

#13  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-27 13:47:29

Det är skillnad på hög klack och högklackat...

#14  MollySanderson erka
2006-11-27 14:03:53

Hade alla resonerat som du så skulle vi inte ha något mode.


Kan du utveckla det där? Vad i mitt resonemang syftar du på? Att vi väljer själva vad vi vill ha på oss?

#15  Sv: Från diskussion: Högklackat Gullegubben
2006-11-27 14:25:43

"Those who find ugly meanings in beautiful things are corrupt without being charming."

#16  erka MarianneK
2006-11-27 14:45:48

Vi påverkas av andra och och av att modeindustrin försöker få oss att köpa nya saker.

Tror du att du i dina val är helt opåverkad av din omgivning? Föds alla med en klädsmak som sedan följer dem livet ut? Varför ändar man då åsikt?

Miljöpåverkan är inte ett feministiskt påhitt...

#17  MarianneK Gullegubben
2006-11-27 14:58:14

Betyder det att feminister VILL eller INTE VILL påverka människors miljö och därigenom påverka deras beteende och värderingar?

#18  MarianneK erka
2006-11-27 15:16:16

ojojoj...nu har man ansträngt sig för att missförstå igen. Självklart påverkas man ifrån omgivningen av vad man tycker är snyggt. Men det jag skrev är att man själv väljer om man vill satsa på något som är snyggt eller något som kanske är lite bekvämare men inte riktigt lika fint.

#19  Sv: Från diskussion: Högklackat kezo
2006-11-27 15:51:59

Kalles funderingar i #12 är väl i högsta grad ett bevis på att högklackat är en feministisk fråga eller i alla fall en könsrollsfråga?

För mig PERSONLIGEN är det ingen stor fråga, därför att jag aldrig har känt mig tvingad att gå i högklackat bara för att många tycker att det är snyggt på kvinnor - det finns trots allt många snygga OCH bekväma alternativ numera. Inte ens till festblåsan måste du nödvändigtvis ha pumps eller skor med decimeterklack. Annat var det förr när kvinnor "skulle" ha knäppkängor eller dyl med smal och/ eller hög klack, punkt. Så är det inte idag.

Det är män som Kalle som möter de konkreta hindren i vardagen på detta område, inte kvinnor som jag. Det är han som straffas socialt, inte jag.

Rock on Kalle! :D
Stå på dig.

#20  erka MarianneK
2006-11-28 01:49:53

Nej, jag försöker inte missförstå.

Men jag förstår inte hur du kan säga att man har ett helt fritt val om man samtidigt är påverkad av miljön, förväntningar och vad andra tycker är snyggt.

Visst, man har ett val att bli betraktad som ful och konstig om man inte har klack till cocktailklänningen, men är det verkligen ett fritt val?

Att högklackat anses snyggt på tjejer, men inte på killar, beror på mode. Det _är_ inte så, utan det är något vi lär oss att tycka.

Och ja, jag tror att du redan vet det här. Men hur kommer du då fram till att allt är upp till individen?

#21  erka MollySanderson
2006-11-28 06:46:14

"Själv så tror jag i min enfald att varje människa själv gör en bedömning av hur skönt ett plagg är och hur snyggt det är, och sedan klär sig efter det. I vissa situationer passar det att vara lite mer uppklädd än annars, men i vardagslivet så tror jag nog att vuxna människor bestämmer själva vad dom vill ha på sig. "

Låt mig då ta dig ur din enfald. Det finns inte alltid sköna kläder att köpa i vanliga klädaffärer.
Nu har det t ex under många år varit modernt med byxor med låg skärning. De passar mig inte och dessutom tycker jag det är obehagligt att bli kall i glipan mellan tröja och byxor. Trots det har jag flera par byxor som jag egentligen tycker är för låga - för att det inte har funnits andra att få tag i (åtminstone inte till en rimlig arbetsinsats). Samma sak med skor. Ska man inte tvingas att ha skor som är trånga och gör ont så får man passa på att handla skor när modet föreskriver breda skor. Kanske kan man skita i allt och gå i gympadojor till finklänningen, men det blir ett statement som är så starkt att man antagligen får tillbringa hela kvällen med att förklara och försvara varför man har valt de skorna.

"
Det kommer nog snart ett inlägg om att det är män som tvingar på kvinnor högklackat. Det är ett uttryck för vår makt eller något sådant. Och det är ett naturligt steg i kvinnans befrielse från förtrycket att vägra bära högklackat.
"
Ja jag tycker så! Det finns ju flera inlägg i denna tråd som verkar skrivna av män som gillar att se kvinnor i högklackat. Jag skulle inte utesluta att det finns det en psykologisk förklaring, att man som man vill vara den som står stadigast på jorden, springer snabbast och på det hela taget känner sig fysiskt överlägsen.

#22  En fight... Sjodin
2006-11-28 08:19:56

..mot väderkvarnar.

Vad anser ni, som har sådana synpunkter mot oss som faktiskt tycker det ser ganska snyggt ut med kvinnor i högklackat, om alla dessa tjejer och kvinnor som faktiskt skulle ta rätt illa upp om de läste att de enbart klär sig för att leva upp till en manligt satt norm?

Vart vill ni komma?
Att högklackade skor ska förbjudas?

Den här tråden tycker jag belyser det unknaste med feminism och andra mer eller mindre dogmatiska läror. Nämligen detta att vissa tror sig ha hittat den enda sanningen, sätter sig till doms över andra och klassar ner dem.

Ty det är precis vad som sker i den här tråden.

#23  Sv: Från diskussion: Högklackat MollySanderson
2006-11-28 08:41:46

Den kritiken fick jag på diskussion också.

Vad jag vill ifrågasätta är ett skönhetsideal som inskränker på balans och rörelsefrihet, medför smärta och deformerar fötterna. Jag vill _inte_ förbjuda högklackat, jag kan köpa argumentet att man känner sig fin och sexig i högklackat, men jag vill säga Hallå, dina fötter kanske inte mår bra i längden.

Det förekommer i Sverige en debatt om vi ska göra som i Frankrike och förbjuda muslimska huvuddukar i det offentliga rummet eller om det bara var i skolorna. Rätta mig om jag har fel, men jag uppfattade det som att skälet är att man läser in ett kvinnoförtyck i huvudduken. Är det så att kvinnoförtryck som gör kvinnor "fulare" ska bort men sånt som gör dem "snyggare" är okej?

#24  MarianneK erka
2006-11-28 08:44:25

Jag kan ju börja med att be om ursäkt för min något otrevliga ton igår...men jag var på unket humör.

Visst, man har ett val att bli betraktad som ful och konstig om man inte har klack till cocktailklänningen, men är det verkligen ett fritt val?


Japp, nog tycker jag att det är ett fritt val. Men det är inte ett enkelt val. Sedan tror jag inte att man blir betraktad som ful och konstig för att man inte har klack till cocktailklänningen. Kanske av något miffo men det är isåfall miffots problem.
Mode och media påverkar vad vi tycker är snyggt, men jag tror på den fria viljan hos individen. Och jag tror därför att vi själva kan välja om vi vill satsa på snyggt eller bekvämt. Igår på jobbet valde jag att satsa på snyggt med skjorta, slips och slipover. Idag har jag satsat på bekvämlighet, en tunnare tröja och en flanellskjorta. Ingen påverkar mina val när det gäller om jag vill vara bekvämt klädd eller inte. Däremot påverkas mina val när jag har bestämt mig för att klä mig snyggt, eftersom vad jag tycker är snyggt påverkas av mode. Men som sagt, då har jag redan helt själv gjort valet mellan att satsa på snyggt eller bekvämt!

#25  MollySanderson erka
2006-11-28 08:45:42

Att tycka att ett visst plagg är snyggt är väl inte samma sak som att tvinga på personer detta plagg. Tycker du verkligen det?

#26  Sv: Från diskussion: Högklackat MollySanderson
2006-11-28 08:56:58

Ja faktiskt. Det har funnits tillfällen när jag mot min vilja har pressat ner mina fötter i de trånga klackade skor som konvenansen har krävt (och för att jag inte har hittat sköna, snygga skor till mina breda blad) och haft ont i fötterna halva nästa dag. Det var läskigt, vid tvåtiden kände jag plötsligt hur domningen släppte i fötterna. 2002 när detta inträffade var flata, breda skor fullständigt ute. Jag kan se det som ett tvång, sandaler eller något annat sticker ut för mycket och det hade varit taskigt mot festföremålet att stanna hemma. Kanske hade jag kunnat hitta ett par socialt acceptabla sköna skor om jag hade letat, men jag hade inte den tiden.

#27  Sv: Från diskussion: Högklackat Sthlmjesper
2006-11-28 09:02:34

Jag är mest förundrad över att någon överhuvudtaget väljer att gå i högklackat. Såna skor är så otroligt icke-ändamålsenliga.
Skor har man för att gå med. Då ska de ju framför allt vara bekväma att gå med. Högklackat hindrar ju folk att gå normalt.
Att springa ska vi inte tala om...

Jag bryr mig inte alls om vad tjejer/kvinnor har på sina fötter, så länge det är något någorlunda anständigt..

#28  #23 MollySanderson Sthlmjesper
2006-11-28 09:07:19

MollySanderson sa:

Det förekommer i Sverige en debatt om vi ska göra som i Frankrike och förbjuda muslimska huvuddukar i det offentliga rummet eller om det bara var i skolorna. Rätta mig om jag har fel, men jag uppfattade det som att skälet är att man läser in ett kvinnoförtyck i huvudduken. Är det så att kvinnoförtryck som gör kvinnor "fulare" ska bort men sånt som gör dem "snyggare" är okej?


Nä.
Skillnaden är att det ofta verkligen är kvinnoförtryck i det ena fallet med slöjorna, medan det är ett fritt val om en kvinna väljer högklackat eller ej.
Det finns ingen religion/sekt som påtvingar kvinnor att bära högklackat. Däremot finns det ju många muslimer med närmast medeltida åsikter angående kvinnor, tex det där med slöja.

Att känna en önskan att vilja klä sig attraktivt för motsatta könet (och andra) är långt ifrån samma sak som ett förtryck.

#29  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-28 11:11:44


Jag bryr mig inte alls om vad tjejer/kvinnor har på sina fötter, så länge det är något någorlunda anständigt..Jag bryr mig inte heller om vad kvinnor har på sig, så länge som det är anständigt.

Först när det börjar bli oanständigt blir jag riktigt intresserad...

#30  Sv: Från diskussion: Högklackat Kaiser
2006-11-28 11:51:20

Vad är då anständiga skor?

Såna där inga tår syns, eller vad?

#31  #26 Fosfolipid
2006-11-28 12:09:52

Vilken form av estetiskt omdöme är i så fall inte tvång om det enda som krävs för att tvinga är att uppskatta klackar?

#32  Kezo #19 Kalle
2006-11-28 14:09:22

Tack för uppmuntran! :-)

Men jag förstår inte riktigt på vilket sätt mitt inlägg visar att det är en feministisk fråga?

#33  Sv: Från diskussion: Högklackat Phoenix
2006-11-28 14:11:48

För att de här fåniga könsrollerna gör så att det är suspekt med en kille som har klackar.

#34  Sv: Från diskussion: Högklackat targash
2006-11-28 14:19:27

Såvitt jag kan komma ihåg så skrivs det ofta att tjejer som klär sig snygg och sexigt när de ska gå ut gör det för sin egen skull och reaktioner från män har inget med saken att göra.
Är det inte samma sak här då gällande högklackat?

#35  Sv: Från diskussion: Högklackat suvi
2006-11-28 14:19:58

Visst är det en könstrollsfråga, jag är 156 cm lång, ibland tar jag på mig högklackat för att komma till mera "mänskliga" höjder, drygt 160 cm, men till skillnad från män, så är det accepterat för mig att göra så, men en man som vill uppnå detsamma är det ett svaghetstecken, inte så mycket för att han är kortare än genomsnittet, inte så mycket för att det är höga klackar, utan mest för att han vill använda hjälpmedel för det, det ingår inte i den manliga könsrollen att behöva hjälp.

#36  erka MarianneK
2006-11-28 15:21:09

(det är lugnt...)

Att man påverkas är inte samma sak som att man tvingas. Det är en glidande skala. Ju mer man "straffas" av att inte välja det som gillas av majoriteten, desto närmare "tvång" är det.

Klart att du påverkas om du till exempel får komplimanger när du är sexigt klädd, men aldrig annars. Däremot kan du välja att strunta i om du får komplimanger eller inte. Men att säga att valet är helt fritt från påverkan av andra tycker jag är att dra det för långt.

#37  Sthlmjesper MollySanderson
2006-11-28 15:27:11

Åtminstone i media hör man relativt ofta kvinnor hävda att de börjat med muslimsk huvudduk helt frivillligt...

#38  Sjodin MarianneK
2006-11-28 15:29:45

Det går att diskutera fenomen utan att man vill förbjuda dem.

Jag gillar ex inte kvällstidningar, astrologi, annan mumbo-jumbo-tro osv.

Men att jag diskuterar dessa fenomen betyder inte att jag vill förbjuda dem...

Hur kommer det sig att mäns formella klädsel är bekvämare än kvinnors i de flesta fall, och då särskilt skorna?

I våras/somras dök diskussionen upp (Fabian tror jag) om det var diskriminerande mot män att de förväntas ha kostym oavsett hur varmt det är, medan kvinnor kan ha svalare klädsel. Var den diskussionen lika onödig?

#39  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-28 16:14:51

Humprey Bogart fick stå på en låda när han skulle kyssa Ingrid Bergman...

#40  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-28 16:17:07

[Citatvisning har stängts av då det här inlägget innehåller formateringsfel.]


[citat]
Hur kommer det sig att mäns formella klädsel är bekvämare än kvinnors i de flesta fall, och då särskilt skorna?
[/citat ]

Pytt!

I'd change my trousers for a skirt anyday.

Den enda "Hur kommer det sig att"... frågan som är av intrese är;:

- Hur kommer det sig att feminister alltid framhåller den kvinnliga situationen som särskilt obekväm för dem?

#41  Sv: Från diskussion: Högklackat Blindalina
2006-11-28 16:27:55

för att den är obekväm?

#42  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-28 16:31:07

Hur kommer det sig att kvinnor alltid uppfattar sin situation som mer obekväm än männens ?

#43  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-28 16:31:34

f'låt, feminister, inte kvinnor...

#44  Sv: Från diskussion: Högklackat Blindalina
2006-11-28 16:33:01

har aldrig påstått nåt sådant. det är förstås olika från sakfråga till sakfråga.

varför får inte feminister(/kvinnor) klaga?

#45  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-28 16:33:06

När jag hör ordet "kvinna", då tänker jag på någon som står och värmer sig framför spisen medan mannen är ute i kylan och hugger ved...

#46  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-28 16:39:47

Den enda intressanta "Varför får inte..." frågan som finns är:

"Varför får inte en man kritisera en feminist utan att feminsten skall säga 'Varför får inte feminister/kvinnor klaga/säga sin mening"?

#47  Sv: Från diskussion: Högklackat Blindalina
2006-11-28 16:41:50

" varför uppfattar feministiska kvinnor sin situation som mer obekväm än mannens?" det är ganska luddigt och ett tämligen tomt påstående.
utveckla gärna?

#48  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-28 16:48:44

Så skrev jag inte. Jag skrev:


Hur kommer det sig att kvinnor ALLTID uppfattar sin situation som mer obekväm än männens ?

Kvinnor = XX-kromosom
ALLTID = jämt, varje gång, ständigt ihållande , utan avbrott
Uppfatta sin situation = den bedömning som en person gör av sin belägenhet
Obekväm = otrivsam, ansträngande, obehaglig
mer = komparativ, jämförelseform mellan ett förhållande och ett annat
Män = XY-kromosomer, i bästa fall

#49  Phenix#33 Kalle
2006-11-28 16:56:13

Nu var det ju typ boots och inte pumps jag tänkte på.

Suvi #35:
"men en man som vill uppnå detsamma är det ett svaghetstecken, inte så mycket för att han är kortare än genomsnittet, inte så mycket för att det är höga klackar,"

Hur vet du det?

#50  Sv: Från diskussion: Högklackat Kalle
2006-11-28 16:58:37

Allmänna frågor till hetero-tjejer här:

Hur många har varit ihop med en kortare kille?
Hur många skulle kunna tänka sig att vara det?
Hur skulle du reagera om han ville skaffa ett par boots, och skulle det spela någon roll om han gjorde det för att bli längre eller bara för att han tycker det är snyggt?

#51  Sv: Från diskussion: Högklackat Kalle
2006-11-28 17:00:37

Hur kommer det sig att mäns formella klädsel är bekvämare än kvinnors i de flesta fall, och då särskilt skorna?

Ni blev av med korsetterna för 100 år sedan, när ska vi slippa krage och slips...?

#52  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-28 17:02:15

Slips...???

#53  Suresh Kalle
2006-11-28 17:13:46

Ja, eftersom diskussionen tydligen handlade om formell klädsel...

#54  Kalle & suresh MollySanderson
2006-11-28 17:16:05

Ja jag har varit ihop med kortare killar. Är man nära 1.80 så är man. Om han skulle vilja ha dampumps skulle jag tveka efterosm de är så trånga (och höga) och jag vidhåller att detä r idiotiskt att det säljs och används skor osm omformar folks fötter. Fötterna ska man vara rädd om tycker jag!
Jag tycker inte man kan jämföra krage & slips med damskor. Hellre med behå då, Som faktiskt klämmer och är lite småjobbigt. Eller kan göra.
"
Hur kommer det sig att kvinnor alltid uppfattar sin situation som mer obekväm än männens ?
"
Jag har inte sagt något om alltid. Vad gäller skorna, se #3.

#55  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-28 17:16:08

Men alltså, slippa slips...

Jag hade slips 1964 minns jag. Ett skitroligt familjefoto. Jag är så arg att jag kokar...

#56  Sv: Från diskussion: Högklackat Kaiser
2006-11-28 17:22:06

Slips är ett livsfarligt plagg.

Jag fastnade med slipsen i en dokumentförstörare en gång :(

Efter det kallades jag för Papphammar på jobbet (när jag hade ett) i flera månader ...

(Ända tills en kollega råkade limma fast sig själv med superlim. då övergick titeln till honom.)

(Fast det kanske inte är jämförbart med att riskera stuka fotleden, iofs *klura på*)

#57  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-28 17:24:04

Så här skall man se ut på fest:

http://www.belgab.se/60/img_9302.htm

#58  Molly Kalle
2006-11-28 17:24:25

Jag tycker inte heller det går att jämföra krage&slips med damskor. Men som du ser i inlägget så handlade kommentaren om "formell klädsel" i allmänhet...

Och, som frågan löd, om killen inte ville ha dampumps utan klack av någon annan modell?

#59  Sv: Från diskussion: Högklackat soupsandwich
2006-11-28 17:55:04

För att anknyta till tidiga inlägg. Det är inte nödvändigtvis klackarna som sådana som gör kvinnan mer attraktiv i män ögon utan som Gullegubben skrev i #1 samt att den "svajjiga" gång kvinnor har pga bredare höfter förstärks vilket framhäver kvinnans former och voila, kvinnan blir generellt mer attraktiv.

Hurvida valet är kvinnans eller inte så är det visst så att vi alla påverkas av mode och vad som finns att tillgå i skoaffärer men det slutgiltiga valet är ju självklart alltid kvinnans såtillvida hon inte fysiskt tvingas till att bära klackskor. Men ett sådant fall låter mer som en sak för polisen.

#60  Kalle #50 MarianneK
2006-11-28 18:14:19

Har varit ihop med en kortare kille, men det var längesen.

Jag är inte så lång, och kan inte påminna mig att jag träffat en kortare kille nyligen.

Boots är snyggt. Men om han inte tyckte det, utan ville ha dem bara för att bli längre, skulle jag nog försöka få honom att stärka sitt självförtroende istället.

#61  Sv: Från diskussion: Högklackat Karra
2006-11-28 18:36:35

När jag hör ordet "man" tänker jag på en person som dammsuger genom att lyfta på fötterna. Ha ha ha.

För att svara på Kalles fråga: Jag har nog aldrig varit med en kortare kille, men jag är inte heller så överdrivet lång (1,70). Min nuvarande man är 1,74. Min bror är 1,73 och var en lång period ihop med en tjej på 1,83. Folk tyckte det var så guuuuuuulligt eftersom det måste tyda på riiiiiktig kärlek att de var ihop fast han var en deci kortare. Puh-lease, var deras inställning.

#62  Sv: Från diskussion: Högklackat Karra
2006-11-28 18:39:15

Vad gäller skorna hoppas jag att jag har så pass mycket förtroende och respekt för min make att jag tycker att han har rätt att bestämma över sin egen klädsel.

#63  # 61 suresh
2006-11-28 18:41:47

Dammsugaren, en gåva av mitt ex står här ännu. Det har gått 3 månader nu.

Jag tittar på den...

Den tar ganska mycket plats, men jag har inte hjärta att slänga ut den. Dels är den en gåva, dels har jag ju använt den för att göra ren bilen en gång, och det kan behövar igen.

Att göra rent golvet kunde behövas, men först måsdte jag nog skaffa ett helt golv. Hålet i köksgolvet som fanns när jag köpte huset har en spånplatta över sig och det blir lite knöligt just där, under mattan.

Och vardagsrumsgolvet har fortfarande en kvadratmeter som är helt sönderhugget eftersom jag var för lat att gå ut i kylan ocvh hugga ved i vintras...

#64  # 62 suresh
2006-11-28 18:42:57

Och för att göra en koppling till tråden (djävla moderatorfjäsk)

Gå i högklackat på mitt vardagsrumsgolv?

Hahahahahahahahahahaha!!!

#65  Kalle MollySanderson
2006-11-28 18:59:17

Jag är gift med en man som har helt andra stilideal på kläder än jag. Jag lägger mig inte i hur han klär sig.

#66  Kalle #50 kezo
2006-11-28 19:01:37

"Hur många har varit ihop med en kortare kille?"

Jag har haft en kille som var något kortare och en som var ungefär lika lång. Är man 1.68 som jag så är ju ganska få killar kortare, i alla fall i Sverige. Men visst förekommer det. Många tjejer jag känner har haft kortare killar, särskilt om tjejerna är långa själva.

"Hur många skulle kunna tänka sig att vara det?"

Tja, ovanstående kanske säger sig självt. Självklart skulle jag det, om jag blev kär i en.

"Hur skulle du reagera om han ville skaffa ett par boots, och skulle det spela någon roll om han gjorde det för att bli längre eller bara för att han tycker det är snyggt?"

Det är helt upp till honom. Men jag skulle bedyra att han absolut inte behöver göra sig längre för MIN skull, oavsett om han är 1.50 eller 2 meter lång ;)

#67  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-28 19:15:11
Det är helt upp till honom. Men jag skulle bedyra att han absolut inte behöver göra sig längre för MIN skull,Akta dig, du hotar en hel internetbrasch just nu...

#68   slaktprod
2006-11-28 19:55:17

suresh: "Hur kommer det sig att kvinnor alltid uppfattar sin situation som mer obekväm än männens?"

Det gör dom ju inte. Flera på feminetik anser ju t.ex. att problemet med högklackat är att män enl normen inte får ha på sig dem.

Kalle: Killens längd spelar ingen roll och han får ha vilka skor han vill, oavsett varför han vill det. Kommer inte ihåg om nån av mina killar varit lite kortare. Tror alla varit nästan exakt lika långa som mig faktiskt. Nån centimeter mer eller mindre.

Jag tycker dock det vore skoj om fler män hade högklackat. Det är lika snyggt på män som på kvinnor.

#69  Sv: Från diskussion: Högklackat Phoenix
2006-11-28 22:00:40

Jag har haft en kille som var kortare än jag.

Kalle: Jag skulle inte ha några synpunkter på boots. Jag skulle inte ha några synpunkter på stilettklackar heller. Men jag tycker å andra sidan att Eddie Izzard är som sexigast när han uppträder i drag.
Varför fick du inte ha skor med klack för din flickvän? Vad var det hon inte gillade med det?

#70  Sv: Från diskussion: Högklackat Kaiser
2006-11-28 22:45:55

Apropå längd:

Orsaken till att män vill ha en kortare flickvän är att män måste ha någonstans att ställa sin öl.

Ur: Kaisers Uppslagsverk av Sexistiska Plattityder, band I

:o)

#71  Sv: Från diskussion: Högklackat Blindalina
2006-11-28 22:54:53

men tänk på alla kostymfilmer. där är ju män och kvinns lika sexiga/osexiga i klackar och i övrig kostym.

#72  # 70 suresh
2006-11-29 11:03:00

Då har man valt fel flickvän.

Ölen skall ställas på ändan...

#73  #40 suresh Mumriken
2006-11-29 22:08:52

Ville du byta byxorna mot en kjol??? Kolla in dessa!!! :)

http://www.menintime.de/


Så himla snygga kläder! Skulla allvarligt kunna tänka mig några av deras mer strikta långkjolar, t.ex. modell Helsinki...

https://ssl.kundenserver.de/anderslandinger.c…

Men några snygga siter med killpumps (frånsett fetischshoppar, då... ) har jag inte hittat...

#74  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-29 22:17:15

Jag har försökt få tag i indiska lunghis i Sverige.

Det killen i historia-avsnittet bär påminner om en sån.

Vet du var men köper dem?

#75  Sv: Från diskussion: Högklackat Mumriken
2006-11-29 22:24:46

Nej, men du kan ju säkert skriva till Landingers och fråga om de kan sy upp liknande.. de har ju hemskt många modeller...

Jag måste bara bli lite modigare innan jag vågar beställa... :)

#76  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-29 22:31:00

kostar pengar

En lunghi är bara ett rektangulärt tygstycke som du knyter upp till en kjol.

Som en sari fast kortare.

#77  Sv: Från diskussion: Högklackat Mumriken
2006-11-30 13:32:42

Man får väl gå in på några klädaffärer och kräva att de i jämställdhetens namn även förser oss män med kjolar och snygga klänningar. Sen om de inte fixar det så är det väl bara att anmäla affärerna till Borgström för diskriminering... med hänvisning till webbsidan... *skrattar*

#78  Sv: Från diskussion: Högklackat Karra
2006-11-30 14:10:01

Kan du inte köpa klänningar och kjolar som är avsedda för kvinnor?

#79  # 78 suresh
2006-11-30 14:21:24

Om du frågar mig -nej.

Jag är inte transa och vill inte ge de signalerna.

Däremot är jag indofil och lite Thomas diLeva.

#80  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-30 14:23:24

En lunghi är dessutom inte skuren, utan den knyts av bäraren självt. Kan också användas som väggprydnad.

Som de saronger som var populära för ett par år sedan , fast utan "knytsträngar".

#81  #78 Karra Mumriken
2006-11-30 14:29:27

Nej, det finns vissa fysiska skillnader som gör att mans- och kvinnokläder inte sitter lika på de respektive kropparna. En man har t.ex. inte riktigt samma bäckenkonstruktion, vilket gör att en kvinna behöver en annan skärning än en man (jag har i och för sig bara provat min flickväns jeans, men de sitter inte snyggt, kan jag ju säga!).

Sen finns det andra fysiska detaljer som också kräver en lite annan design för att inte "sticka ut" hos killar, och du kan säkerligen räkna ut vilka detaljer det är. En klänning eller kjol ska ju se snygg ut även när man sitter utan att man sa behöva tejpa ihop sig. Och som suresh påpekar, vare sig han eller jag vill se ut som en transa, utan som välklädda män, om än i en lite mer jämställd utstyrsel...

#82  Sv: Från diskussion: Högklackat Kaiser
2006-11-30 14:30:15

Kan du inte ta nån gammal bordsduk?

*inhämtat all min kunskap om Indien från Gunga Din*

:S

#83  MarianneK #60 Kalle
2006-11-30 14:46:07

Givetvis skulle jag inte ta på mig ett par fula boots _bara_ för att bli längre.

Molly Sanderson #65:
Jag tror att du är en sällsynt minoritet.

#84  # 82 suresh
2006-11-30 14:50:56

Visst, det går bra att vira en handduk runt höften också.

Men lunghin har rätt utseende, rätt längd och framför allt rätt material.

Mycket mjukt och luftigt. Fin bomullsväv tror jag det är. Smeker dig över låren när du går. Du borde pröva!

#85  suresh Gullegubben
2006-11-30 14:52:40

Jag har massor med saronger, som jag har köpt för att ha att lägga på stranden eller gräset när jag solar, att skydda mig med när jag byter om till badbyxor, att svepa om mig som täcke på kalla nattbussar (funkar inte), att torka mig med när jag glömt handduk, att ha som lätt täcke i savasana etc. etc.

Är de svåra att få tag på i Sverige? Nog måste det finnas turister som köpt fler sådana än de behöver.

Hur knyter man en lunghi korrekt? Jag var på ett lyx-spa där man fick saronger att ha istället för badbyxor i ångbastun etc. Rätt lyxigt att använda ett klädesplagg någon timme för att sedan byta igen när det var dags för massage. Fast jag fick inte till knytningen rätt när jag försökte härma vecken där fram som jag inte minns hur de skall se ut.

#86  Sv: Från diskussion: Högklackat suresh
2006-11-30 15:06:11

Hurt man knyter en lungi:

1 Vira runt höften och håll öveblivna tygstycken jämt framför dig.

2: Krama ihop överdelen på tyget till två tåtar på var sin sida i ljumskhöjd. Knyt ihop dessa runt midjan med ett dubbelslag (blåknut, kärringknut)

3: Vira en korv av de överblivna tygstyckena framtill. Stoppa överdelen av korven ovanför de ihopknutna tåtarna och pressa ner mot magen. Där har du den karaktäristiska knuten framtill och vecken som följer under.

4: Gå med värdighet så att inte allt löser upp sig igen och du hamnar med rumpan bar. Lunghin är inte ett arbetsplagg direkt.

5: Om du behöver lite mer smidighet dock, kan du lyfta upp kjolbiten och fästa upp genom instoppning höften som en tygblöja ungefär. Fast då ser det ju mer ut som en klumpig bralla än en lunghi.

#87  Sv: Från diskussion: Högklackat UppåtEmma
2006-11-30 15:11:15

de snyggaste skor jag någonsin sett är min pappas dansskor anno 1970-tal. Bruna med plös och 11 cm klack. Jag ser honom framför mig, dansandes tango som en gud...

#88  #86 Marta
2006-11-30 16:16:47

Jag säger bara säkerhetsnålar... bra till så mycket.

#89  Sv: Från diskussion: Högklackat Karra
2006-11-30 18:42:10

Mumriken, det finns ju klänningar och kjolar i följsamt jerseymaterial som anpassar sig efter kroppen mer än t ex jeanstyg. Vad gäller penisen och hur mycket den sticker ut vet jag inte om den måste sticka ut mer under en kjol än den gör i ett par brallor?

#90  # 86 suresh
2006-11-30 19:09:27

Lika mycket fusk som botox.

#91  #81 Mumriken Crumble
2006-12-02 02:24:06

Jag och min sambo byter kläder med varandra hejvilt. Både byxor, tröjor, strumpor, skor och (om någon inte tvättat på ruskigt länge) underbyxor.

...och jo, vi är av olika kön...

Jag hävdar att det beror på kroppsform och inte på kön. Äntligen har jag insett att jag inte ska handla byxor på mitt köns avdelning i klädaffären, dom passar inte lika bra.

Prova "kvinnokjolar", vissa män passar i det.

#92  #2 Milliecent
2006-12-03 20:33:45

Vi glömmer bort Eddie Izzard som är grym i högklackat!

#93  Karra och Crumble Mumriken
2006-12-04 21:52:51

Karra: Ja, det kan sticka ut alldeles för hemskt fult även med ett par icke anpassade tärningsoverallsbyxor... Jag tänker på en lärare jag hade en gång som fick klassens alla tjejer, och de flesta killarna att rodna, just på grund av hur det stack ut... Det handlar inte så mycket om materialet som om skärning...

Crumble: Det går säkert att hitta varianter som passar båda, men jag tror det är mer individuellt än generellt... min flickväns pullovers har t.ex. konstiga utvidgningar på framsidan som inte passar över mina bröst... :)

#94  Mumriken Crumble
2006-12-05 21:50:56

Ursäkta en frågvis, men vad är en pullover?

...och jo, visst finns det plagg som är mindre unisex än andra, men dom är inte så många som klädaffärer (och skoaffärer, någon mer som handlar på barnavdelningen ibland?) försöker göra sken av...

Och hur kul kan det vara att vara kvinna och ha mindre/större bröst än de där utvidgningarna på framsidan av tidigare nämnda pullover?

#95  Sv: Från diskussion: Högklackat Kaiser
2006-12-06 00:46:59

Varje gång jag går och handlar kläder (det sker för sällan p ga ekonomi, men det är skoj :o) ) märker jag en uppenbar skillnad. Nej, jag menar inte de olika klädavdelningarna Herr och Dam, utan något mycket värre.

Det finns inga kläder till _mig_. Iaf inte på Herravdelningen. Definitivt inte på Dressman (jag har stundom tvingats besöka detta textila helvete). Men det är ganska allmängiltigt för andra klädaffärer - HM, Åhléns, KappAhl etc. T om för märkesaffärer som Levis Store.

Antingen går jag till fel affärer, eller så är alla klädaffärer för mig okända enklaver för antingen extremt vältränade eller överviktiga män. Varenda skjorta eller tröja jag tittar på och vill ha bär storlekarna L, XL eller XXL. Inte en S så lång ögat kan nå - inte ens en M! När jag frågar om de har t ex en poltröja i S får jag till svar av en visserligen artig men ändå oförstående expedit:
'Det är ingen efterfrågan på små tröjor.' Och ja, jag vet att polotröjor för män är omodernt och suspekt, men jag är polofil.

Sanningen är klar som kristall. Jag är en förtryckt minoritet. Friskvårdsfascismen har gripit makten och förvandlat varenda liten killknodd till muskelberg som måste ha L eller XL för att inte se ut som om de hade ägg under armarna. För oss, den lilla, svårt förtryckta minoritet män som kämpar och kämpar men ALDRIG når över sextio kilo, inte ens på Juldagen, är marknaden stängd.
Muskelbergen har motat ut oss från varenda nisch. Inte ens barnavdelningen kan erbjuda något.

Och är det inte Schwarzenegger-wannabees som hotar oss, så är det McDonalds-generationen - den med ett traktordäck istället för midja, nedsjunken bröstkorg och en matchvikt på 140 kilo. Nej, jag gör inte narr av överviktiga - jag beskriver min bror. Han är arketypen för en man som handlar XXL-skjortor på Dressman.

Men jag då?

Vart fan ska jag köpa kläder? De kläder jag har, förvisso i kulören svart, är så urtvättade att de är grå som en novemberhimmel. Ingen ljusning synes på problemet att förnya min garderob, eftersom jag antingen måste träna upp mig till Michelingubbe, eller börja med mystiska piller och 'näringspreparat' som t om hästar är rädda för.

Jag tänker INTE börja träna för att bli större. Jag trivs med min kropp, femtiosju kilo och smala handleder till trots. Men jag trivs banne mig inte med att marknaden förutsätter att ALLA män är vältränade män.

Därför köper jag kläder på Damavdelningen. Iaf tröjor. För där finns det gott om S och M. Å andra sidan finns det nästan inget XL eller XXL, vilket säger en hel del, det med . Vid det här laget ha jag vant mig vid de lite förvånade och misstänksamma (ibland roade småleendena) när jag på frågan 'Ska det vara en present?', svarar:

'Nej. Jag ska ha den själv.'

#96  Sv: Från diskussion: Högklackat Crumble
2006-12-06 07:18:05

*skakar hand med Kaiser*

En gemensam shoppingrunda på barnavdelningen någon dag kanske?
Problemet med kläderna där är dock att dom är gjorda för ...barn... och är väldigt raka i formen, och ofta lite korta.

För övrigt har jag mailat till KappAhl:s inköpsavdelning en gång och frågat om dom tyckte att ändringen av storlekssystemet tidigare i år var lyckad och informerat om att det innebär att normalviktiga människor av medellängd fått börja handla på barnavdelningen. Jag har inte fått något svar...

#97  #92 Milliecent Phoenix
2006-12-06 10:38:28

Nej då, jag nämnde Eddie Izzard redan i #69.
:)

#98  #29 suresh feather
2006-12-09 04:55:41


Jag bryr mig inte heller om vad kvinnor har på sig, så länge som det är anständigt.

Först när det börjar bli oanständigt blir jag riktigt intresserad...


*lol*
Som min antarktiska guru brukar säga: Why am I not surprised?
:-D

#99  #41 Blindalina feather
2006-12-09 04:56:30

:-D

#100  #45 suresh feather
2006-12-09 04:59:27


När jag hör ordet "kvinna", då tänker jag på någon som står och värmer sig framför spisen medan mannen är ute i kylan och hugger ved...


Så är det i könsrollsvärlden. Trivs du med det så är det upp till dig.

#101  #48 suresh feather
2006-12-09 05:03:14


Hur kommer det sig att kvinnor ALLTID uppfattar sin situation som mer obekväm än männens ?


Någon måste ju uppväga den här obalansen i universum som uppkommer när män alltid uppfattar SIN situation som mer obekväm än kvinnans?
Eller vad var det nu du tänkte på när du hörde ordet "kvinna"...?
(hett tips - se ovan)
:-D

#102  #50 Kalle feather
2006-12-09 05:06:40


Allmänna frågor till hetero-tjejer här:

Hur många har varit ihop med en kortare kille?
Hur många skulle kunna tänka sig att vara det?
Hur skulle du reagera om han ville skaffa ett par boots, och skulle det spela någon roll om han gjorde det för att bli längre eller bara för att han tycker det är snyggt?


Jag. En dryg dm kortare.
Ja.
Nej, boots är skitsnyggt, men jag skulle ju hellre se att han bar dem för att han tyckte det var snyggt hellre än för att bli längre.
Helt enkelt för att om han tycker hans längd vore ett problem jämte min så skulle det spöka förhållandet igenom. (Mitt ex hade inga problem med att han var kortare. Inget som märktes iaf.. Han kollade med mig om JAG brydde mig, och när jag sagt att jag inte brydde mig var saken utagerad.)

#103  #56 Kaiser feather
2006-12-09 05:19:30

*lol*

Själv höll jag på att strypa mig själv med en scarf en gång - hade för bråttom att dra igen dörren efter mig och hann klämma fast scarfen medan jag var på väg åt andra hållet....

Åh - jag fastnade i en tumring en gång - hade hoppat in i en taklucka och hängde i takluckans kant - släppte taget och... bara hängde kvar helt surrealistiskt medan det gjorde skitont i tummen. Turligt nog var det en öppen ring, så den bändes ut och jag rasade ner istället för att bli av med tummen...
*Smärta*

Den som vill vara fin får lida pin...?
:-D

#104  #57 suresh feather
2006-12-09 05:21:03

:-)
Är det suresh's favvo partystass?

#105  #73 Mumriken feather
2006-12-09 05:35:51

VÄLDIGT mycket snygga kjolar där - bra sajt!
SÅ snyggt med kjol på annars halvnakna män - men förut har jag mest sett saronger, kiltar, lunghis, goth och klubbkjolar och hemsydda kreationer. Någonstans på den här planeten finns en lång, sotsvart, underskön SJUKT vältränad man med hårflätor ner till midjan, vars magnifika kjolar han sytt själv. Dansar grymt gör han också.
:-)

Jag säger som suresh, anständiga kläder bryr jag mig inte om, det är först när det blir oanständigt som jag blir intresserad...
// sexist javisst!
:-D

#106  #78 Karra feather
2006-12-09 05:42:02

Skärningen på kvinnokläder och kvinnokjolar är helt annorlunda än på manskläder.
Mäns kroppar och kvinnors kroppar har olika proportioner. Fråga mig - jag har en mans axlar - spränger vilken kvinnoklänning som helst likt Hulken. Och innan den sprängs är det enbart vansinnigt fult. Och små manskläder kan jag inte heller ha, för de är på tok för stora runt bålen.
:-(
För att en kjol ska kunna se snygg ut måste den ju sitta bra - antingen vara skuren för en mans kropp, eller vara formlös som en sarong så att den formar sig efter kroppen den sitter på.

#107  Sv: Från diskussion: Högklackat Kaiser
2006-12-09 05:43:13

"Någonstans på den här planeten finns en lång, sotsvart, underskön SJUKT vältränad man med hårflätor ner till midjan, vars magnifika kjolar han sytt själv. Dansar grymt gör han också."

William Wallace. http://en.wikipedia.org/wiki/William_Wallace

Tyvärr är han död och du får hålla till godo med Mel Gibson :S

#108  #83 Kalle feather
2006-12-09 05:52:39

Jag lägger mig inte heller i hur min kille klär sig. Å andra sidan är risken ganska stor att jag redan gillar vad han bär, eftersom jag är klädfetischist. En vacker manskropp i rätt utstyrsel är helt oemotståndlig. (Så jag förstår mäns förtjusning för det högklackade och klänningarna och det övriga fluffet. Är man klädfetischist så är man...)
Dessutom har mina pojkvänner en tendens att VILJA att jag ska hjälpa dem med kläder - för de brukar också vara klädfetischister, och gilla sånt som JAG drar på mig....
Lika barn leka bäst.
:-)

#109  #90 suresh feather
2006-12-09 05:54:47

Ärkesnobb.

#110  #107 Kaiser feather
2006-12-09 05:58:52

Huh?
Var William Wallace neger?
En skotsk medeltida neger?
:-O
*Mindboggling*

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?