feminetik.se feminetik.se

Just nu 15 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Min omvärld


Gå till senaste inlägget#1  Min omvärld Furre
2004-10-07 11:40:50

Nu ska jag beskriva min omvärld.

Mina två bröder har bägge två dominanta flickvänner. Den enes tidigare flickvän var även mycket dominant. Han verkar trivas i denna sortens förhållande, fråga mig inte varför. En av mina närmaste vänner hade ett långt förhållande med en mycket kontrollerande tjej. Det var inte kul att se vad som hände med honom. I min omgivning finns det ett exempel på ett förhållande där mannen är dominant. Man kan hävda att jag inte lägger märke till förhållanden där mannen är dominant för att detta skulle vara det naturliga, men jag tror inte det.

Detta är min omvärld. Jag har ingen aning om hur förhållandena egentligen ser ut i olika landsändar, det är omöjligt att veta. Enligt min erfarenhet skulle många feministers beskrivning av verkligheten kunna vara ett rent påhitt, vad vet jag. Min erfarenhet av världen har dock lika stort existensberättigande som kvinnorna på kvinojourernas. Jag kan anta att det är en sammansvärjning att min bild aldrig kommer fram eller inte.

Är det fler som har liknande erfarenheter så får ni gärna dela med er av dem.

#2   josephine
2004-10-07 11:49:47

Din upplevelse om hur det ser ut i din bekantskapskrets är giltig som just det. Precis som att jag inte dömer alla män som psykopater för att min syster är gift med en.

#3  josephine Furre
2004-10-07 11:59:05

Jag behöver inte heller nödvändigtvis peka ut dig som psykopat tack vare mina upplevelser. Det ska du vara glad för på samma sätt som jag är glad att du inte pekar ut mig som en.

#4  bekantas partners & ansvaret bespökare
2004-10-07 12:19:52

Det omtalade ansvaret är som mest konkret när det kommer till bekantas partners. Jag hade ett kort förhållande med en tjej som berättade om en av sina vänninor vars pojkvän var extremt svartsjuk och kontrollerande av sig. De kunde knappt ens umgås normalt längre för att han hela tiden ringde och kontrollerade var hon var och vad de gjorde.

Jag påpekade för min tjej, en rabiat feminist kan jag tillägga, att det där lät som en urtyp till situation där hennes kompis snart kunde finna sig socialt isolerad och i förlängningen misshandlad. Jag menade att hon och de andra kompisarna skulle ta tag i det hela. Det ville hon inte, möjligen fick tjejens syster göra det... Dessutom så ooooh, de var sååå kääära... Allt var sååå gulligt... Rosa rosa fluff fluff.

Hur det gick i slutänden vet jag inte för vi har inte kontakt längre, men det där tjejgänget, DE HADE ETT ANSVAR!

Josephine, jag hoppas att du skämtar om din systers man.

#5  bespökare Furre
2004-10-07 12:41:32

Det låter exakt som min brors nuvarande förhållande. Hans måste ringa henne minst en gång i timmen så hon kan kontrollera vad han gör och kan han inte ringa henne av någon anledning så blir han jättenervös. Hennes ord är lag hos dem. Han är verkligen jätterädd för henne. När hon ringer måste jag alltid säga något i luren till henne så hon vet vem som är med honom. Han verkar dock trivas i denna sortens förhållande eftersom han söker upp dem gång på gång. Han är ju ändå fysiskt överlägsen henne så det är ju inte lika farligt som det omvända hade varit. Men det är klart att man blir orolig.

Min gissning är att denna sortens intensiva förhållanden är extra omtumlande, som en berusning ungefär.

#6  Min omvärld: Robert W
2004-10-07 12:49:27

I min omvärld så har jag en syrra som helt klart är mer dominant än hennes pojkvänn. När hon inte är nöjd med någonting så kan hon ibland få plötsliga ilskeutbrott, eller bli allmänt tjurig mot andra människor. Min pappa har visserligen en del psykopatiska drag, är osolidarisk och går bakom ryggen, men det är min mamma som är den konfliktsökande personen som alltid startar aggressionerna, och hon är definitivt den part som söker dominans i högre grad (även om det inte går att dominera en psykopat, men hon upphör aldrig med att försöka). Utöver detta så känner jag mest singelkillar tillika datanördar.

Så Furre, precis som du känner jag mig rättså främmande inför den världsbild som feministerna lägger fram och vill få alla att skriva under på. Jag kan inte alls förstå hur kvinnojourerna kan passa in kvinnovåldet i ett system eftersom alla exempel jag personligen bevittnat tyder på motsatsen. Menar kvinnojourerna att min och Furres världsbild är en anomali som knappt existerar någon annan stans?

#7  Känner inte heller igen mig Fredrik II
2004-10-07 20:02:11

Umgås inte med så många så urvalet säger väl ingenting. I min närhet tycker jag inte att männen dominerar förhållandena i någon större mån än vad flickorna kan.

Min förra flickvän var mycket mer dominant än mig. Hon hade en vana att få utbrott av tillfälligt vansinne med ojämna mellanrum. Detta ledde alltid till att hon slog mig. Rent tekniskt blev jag alltså mansmisshandlad. Detta brydde jag mig inte så mycket om för att hennes utbrott kunde förutses med nån timma så att jag var beredd. Gör inte så ont att bli slagen av en 51-kilos flicka. Fick på min höjd lite blödande tandkött. Brukade dessutom lägga undan lösa tillhyggen när det var dags. På så sätt var det mest psykiskt påfrestande.

#8  Hmmm... MrG
2004-10-07 23:36:42

En nära vän till mig blev psykiskt och fysiskt misshandlat av sin dominanta flickvän...jag tror inte han är ensam.

MrG

#9  Jo. jo... Kerstin
2004-10-08 10:21:49

Självklart finns det många misshandlande kvinnor. En hel massa tjejer misshandlar sina pojkvänner. Och det är fruktansvärt. Men hur många män blir ihjälslagna av sina kvinnor varje år? Finns det några siffror på detta? Hur många män torteras och våldtas av sina kvinnor dagligen? Hur många stängs in i sina hem och tvingas fly och gå under jorden för att kunna överleva?

Det finns kanske män som har det så. Jag vet inte. Har det gjort någon under sökning på det?

Det faktum att kvinnor kan vara aggressiva och dominanta tycker jag är självklart. Kvinnor är inte några väna prinsessor.

Mänskligheten över huvud taget lider ju av sin abnormt stora aggressivitet. Det är tragiskt.

#10   Nils
2004-10-08 10:35:43

Jag har svagt för mig att det var ca 4 kvinnor som mördade sina män, män som mördade sin partner låg på 16.

Men, är inte säker alls på de siffrorna, ett problem att få ut sådan statistik är att kvinnors våld mot män sällan ens undersöks, när statistik tolkas brukar många ofta tro att alla kvinnor som anmält våldsbrott i samtliga fall blivit utsatta för män (vilket ju ger statistik fel, då även kvinnor blir utsatta för andra kvinnor). Samt män som blir utsätta får våld, verkar många tolka som att samtliga förövare där också bara består av andra män.

Det existerar dock utlänska undersökningar på kvinnors våldsanväning mot män och vice versa. Det jag förstått är att de visat på att kvinnor slår män i ungefär samma utsträckning som män slår kvinnor. Dock blir kvinnor oftare skadade och oftare upplever sig mycket mer hotade av situationen.

#11  Undersökningar. Fredrik II
2004-10-08 12:19:19

Har du länkarna till ovanstående. Skulle vara intressant och läsa. Om mansmisshandeln skulle vara ungefär lika utbredd skulle problemet mest vara ett skalproblem. Mycket lättare för en kraftigare människa att skada en mindre än tvärt om.

#12   Nils
2004-10-08 13:37:44

Hmm.. kan söka lite om jag kan hitta var jag såg direktlänkarna till de riktiga undersökningarna, jag hittade dock en artikel i aftonbladet som skriver om en sådan undersökning som skedde i norge:

http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,…

Jag tycker mäns våld mot kvinnor blir mer förkastligt och allvarligare pga av de fysiska skillnaderna, men detta citat vet jag inte om jag direkt håller med om

"Men Sverker Wadstein tror att det handlar om ett dåligt sätt att kommunicera snarare än att kvinnan som lappar till sin partner utövar makt."

Jag tror mer på det han skrev innan
"Första tanken är att kvinnan blivit så förbannad att orden inte räcker till, och då slår hon, säger han."

Men den förklaringen tror jag gäller en stor majoritet av mäns våld mot kvinnor också.

Skall se om jag hittar något mer...

#13  länk var det här Miguel
2004-10-08 13:42:39

Mikael Rying är obligatorisak läsning för alla som vill diskutera det här. Det är härifrån siffran 16 kommer ifrån när det handlar om antalet kvinnor mördade av sin partenr/år.

www.scb.se/Grupp/Allmant/_dokument/A05ST0301_…

#14   Nils
2004-10-08 14:07:56

http://www.homeoffice.gov.uk/rds/pdfs/r86.pdf
http://www.homeoffice.gov.uk/rds/pdfs/hors191.pdf

Finns någon islänks som jag också vet kom fram till något liknande, dvs att män och kvinnor i princip pucklar på varandra lika mycket, men mäns våld ger mer skador och kvinnor känner sig oftare hotade.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?