feminetik.se feminetik.se

Just nu 13 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Ang domaren som fick tillbaka jobbet


Gå till senaste inlägget#1  Ang domaren som fick tillbaka jobbet DavidM
2006-11-02 09:49:12

Domaren i Malmö som besökte, har jag för mig en manlig, prostituerad fick alltså tillbaka jobbet då han inte betalat för sexuell tjänst. Om man ska tro rättväsendet.

Dom flesta här tycker ju att han borde få sparken och att han brister i förtroende. Jag kan tänka mig det ses så eftersom sexköp är ett mycket allvarligt brott för en feminist. Däremot ses det som ganska ringa brott av alla andra.

Men det leder in på en intressant diskussion. Vilka brott får en domare, polis eller liknande inte begå? Vad ska leda till sparken?

Fortkörning? Snatteri? Felparkering? Fylla på allmänplats? Kasta vatten? Marijuana rökning? You name it. Ganska små brott som ni ser jag ger som exempel. Jag gör det för att straffskalemässigt är sexköp ett litet brott. Om än lite värre än de jag tog upp.

Så om sexköp per automatik alltid ska leda till sparken. Varför tycker ni det? Och vilka fler brott kring samma straffskala ska leda till sparken?

Min åsikt är att sålänge domaren inte handhåller egna mål i samma kategori och att det inte påverkar jobbet så är inte sexköp en anledning till sparken. Sexköpare är väldigt sällan "kriminella" typer och innebär ingen egentlig risk för samhället på det sättet som t ex misshandlare, mördare eller våldtäktsmän gör. Sen tycker jag iofs att sexköp aldrig ska leda till rättegång. Det är att slösa på skattepengar. Man borde kunna lösa det på annat sätt.

#2  Sv: Ang domaren som fick tillbaka jobbet NoManIsAnIsland
2006-11-02 09:58:35

Visst borde man lösa det på annat sätt. Låta bli att köpa sex torde vara det enklaste. Inte bara av omsorg om rättsväsendet, utan också av omsorg om sig själv och säljaren.

#3  Sv: Ang domaren som fick tillbaka jobbet kezo
2006-11-02 10:16:06

Det beror på vem du köper sex av. Nu verkar det inte vara så i det här fallet, men köper du sex av någon som blivit utsatt för trafficking och såld, skulle du per definition ses som en våldtäktsman - i alla fall om vi införde samma lag som i Storbritannien. Att ha sex med ett traffickingoffer räknas där som våldtäkt, eftersom traffickingoffret per definition anses befinna sig i vanmakt.

Så om en domare som har köpt sex innebär en "risk för samhället" på samma sätt som t ex en våldtäktsman, beror alltså helt på vem han har köpt och under vilka omständigheter.

#4  Sv: Ang domaren som fick tillbaka jobbet DavidM
2006-11-02 10:35:33

Kezo:

Om man vet att det rör sig om tvång så håller jag med dig om att det är värre och bör ses som ett värre brott.

NoManIsAnIsland:

Jag tänkte mer att man kunde ta det genom andra instanser. Men det tror jag du förstod. Det tycker jag man borde göra med andra brott också. Som t ex krogmisshandel, enklare stöld etc.

#5  DavidM NoManIsAnIsland
2006-11-02 10:40:09

Men hur skulle man kunna ta det genom andra instanser med bibehållen rättssäkerhet? Alltså strafföreläggande som idag ibland används för ringare brott, bygger ju på ett erkännande (och blir som exemplet ovan visar problematiskt när erkännandet, vars värde då inte prövats av domstol som normalt är fallet, tas tillbaka).

#6  Sv: Ang domaren som fick tillbaka jobbet DavidM
2006-11-02 10:51:28

NoManIsAnIsland:

Exakt hur man kan göra vet jag inte. Det är ju såklart en struktur och säkerhetsfråga.

#7  Sv: Ang domaren som fick tillbaka jobbet Karra
2006-11-02 10:53:42

Får en domare skattefuska? Skattefuskare innebär ju inte heller en direkt samhällsfara, om man nu ska jämföra med mördare.

#8  Sv: Ang domaren som fick tillbaka jobbet DavidM
2006-11-02 11:14:00

Karra:

Det är precis det jag frågar om. Vad får en domare göra och inte göra?

#9  Sv: Ang domaren som fick tillbaka jobbet erka
2006-11-02 13:03:25

Människor som jobbar med lagen, poliser, domare advokater osv, tycker jag måste följa den till 100% för att kunna ha förtroende i sitt jobb. Tycker att det är en självklarhet, även ett litet snatteri borde leda till sparken!!

#10  Sv: Ang domaren som fick tillbaka jobbet DavidM
2006-11-02 13:09:04

Erka:

Själv tycker jag sexköp kan jämföras med fildelning och straffmässigt ligger dom nära varandra. Tycker du därmed att om domare, polis etc laddar ner musik ska få sparken?

#11  Sv: Ang domaren som fick tillbaka jobbet erka
2006-11-02 14:10:08

DavidM.
Japp, det tycker jag. Av samma anledning som att jag tycker att brandmän som gillar att leka med elden och anlägga bränder ska sparkas ifrån deras yrke.

#12  Precis allt var bättre förr Fosfolipid
2006-11-02 14:23:04

Tadelfria poliser. Så gammaltestamentligt...

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?