feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Manligt beteende


Gå till senaste inlägget#1  Manligt beteende Furre
2004-10-04 12:34:29

Hur kan man hävda att män ska lägga ifrån sig sina manliga egenskaper, btyta sig ur denna psykos som Mendel-Enk talar om, samtidigt som man uppmanar kvinnor att bete sig mer som män. Jag tycker ofta man hör uppmaningar om att flickor ska bli mer hänsynslösa, okänsliga och ta för sig mer.

Om jag fattar det rätt så ska alltså flickor bli psykotiska som män och män bli opsykotiska.

När män har manliga egenskaper så är dessa negativa men när kvinnor har samma egenskaper så är de positiva.

Min slutsats är att dessa feminister måste ha haft en mycket skev uppväxt och kanske dåliga familjeförhållanden. Men det är ingen ursäkt till varför de ska pracka på alla andra sin världsbild.

#2   Johanna
2004-10-05 10:45:48

Tanken är väl att vi ska mötas någonstans på mitten. Problemet är att vi uppfostras åt olika håll: män får redan som små pojkar bekräftelse när de är aktiva, busiga etc, medan flickor får bekräftelse när de är söta, hjälpande osv.

#3   Furre
2004-10-05 11:19:21

Men då ljuger man ju när man påstår att man ogillar vissa egenskaper. Det man ogillar är egenskaperna när de finns hos det ena könet.

#4  Nej det tror jag inte alls Alvunger
2004-10-05 11:25:11

Det man ogillar är när egenskaperna kommer per default från födseln, och sedan har så svårt att integreras med andra egenskaper.

Jag skulle vilja se fler kvinnor som inte är så självuppoffrande, för ingen tackar dem när de är gamla och knäna värker. Varken ekonomiskt eller socialt. Jag skulle vilja se fler män som inte är så självfrånvända. Ingen hjälper dem när bägaren rinner över och de inte vet hur de skall be om hjälp eller ta itu med sina känslor.

Att det skulle handla om psykopati är väl att ta i? Alla egenskaper är väl negativa när de kommer i för stora doser? Jag kan ju vara god som Jesus och alltid vända andra kinden till. Det låter vackert, men innebär inte så mycket annat än att jag är en dörrmatta. Jag vill uppmuntra människor att utveckla andra egenskaper för sin egen skull, för att man inte skall leva ett ofullständigt liv, för att man inte skall känna att man missar något, att man inte kan ta itu med något. Självhatet tär sönder så många av mina vänner, både män och kvinnor. Den ena vet inte hur den skall nå ut, den andra vet inte hur den skall nå in. Slöseri.

#5  Hmm Alvunger
2004-10-05 11:28:22

Nu när jag tänker efter så tycker jag nog att de flesta demoner vi människor kämpar med är könsindoktrinerandets fel. Om vi aldrig hamnar i den där jävla mallen så skulle vi inte ha dessa problem.

#6  Johanna Danne
2004-10-05 11:34:36

jag fick skäll när jag var busig, men det kanske jag var ensam om.

#7   Thomas
2004-10-05 11:37:16

De flesta demoner får man när man blir illa behandlad.Ett specialfall kan vara att man nekas göra eller vara det man vill,angående könsroller.

De som får mest demoner är de som blir regelbundet nedvärderade och slagna och inte kan göra något åt det;är jag övertygad om.

#8  Alvunger Furre
2004-10-05 11:53:27

Det är en skillnad mellan att vara psykotisk och psykopatisk. Mendel-Enk likande manligheten vid en stor psykos vilket inte har något med psykopater att göra.

Det jag menar är att man inte i ena läget kan hata alla möjliga egenskaper som är manliga och i nästa stund uppmana kvinnor till att skaffa dessa om man vill framstå som trovärdig. Om man ska vara petnoga så hatar man alltså inte de manliga egenskaperna utan det faktum att dessa är låsta till män. Jag tycker ändå att det är en stor skillnad.

#9  mmm men om man skall Alvunger
2004-10-05 11:54:51

vara så petnoga så skall "man" nog definiera "man".

Vem hatar de manliga egenskaperna? Mendel-Enk? Vem uppmanar kvinnor att vara som män? Du? Jag? Vem?

#10  Alvunger Furre
2004-10-05 12:19:35

Åsikterna kommer från samma håll och det kan därför tolkas som om det är samma människor som har begge åsikterna eftersom ingen precicerar sig eller tar avstånd från någon annan. Jag bara ifrågasätter ett fenomen. Jag hävdar inte att du skulle ha båda dessa åsikter.

#11   josephine
2004-10-05 12:26:16

Och vem har uppmanat kvinnor att vara hänsynslösa och okänsliga? Som Alvunger säger - att egenskaper är positiva eller negativa beror ofta på dosen. Plus, tyvärr, fortfarande beroende på kön.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?