feminetik.se feminetik.se

Just nu 17 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Blueprince, "Flickan och skulden" från tycka


Gå till senaste inlägget#1  Blueprince, "Flickan och skulden" från tycka Kalle
2004-10-01 17:50:13

Blueprince, du skrev i ett svar till Fredrik att lagen (om sexuella övergrepp) är "trots allt skriven av män och vilar på en säker grund av flera hundra års kvinnoförtryck." samt "Dessutom filtreras ju lagen genom ett par skikt av traditioner och personliga värderingar hos domare, advokater och nämndemän innan den hamnar i några domslut".

Såvitt jag vet så skrivs våra lagar av riksdagen, där det är en ganska stor andel kvinnor. Det ingår också gedigna remissrundor för alla nya lagar, där berörda instanser ska säga sitt. Sedan har ju justitiedepartementet som bereder nya lagar haft ett antal kvinnliga chefer de senaste årtiondena. Så du kanske ska korrigera till att säga "våra lagar skrivs av män OCH kvinnor"?

Sedan, lite off-topic men... I det berömda Tumba-målet var det, om jag minns rätt (rätta mig om jag har fel!) 4 kvinnor och en man som dömde. Så om lagarna ersätts med traditioner och personliga värderingar så gäller det ju inte bara män.

#2  Hmmmm... MrG
2004-10-01 20:48:32

60% är väl kvinnor inom domstolsväsendet?

Att det sedan finns gamla gubbar kvar som hyllar chivalreska ideal gör ju bara kvinnor en "tjänst" eftersom de generellt sett döms mildare av dessa gubbar feminister föraktar så illa. Att påstå att kvinnor skulle behandlas sämre än män är ett hån mot alla killar som döms till fängelse för samma brott kvinnor frias för. Det bästa för svenskt domstolsväsende och rättsäkerheten vore fler kvinnliga domare och en generell föryngring - då kommer "översendet" med kvinnliga förbrytare snart vara ett minne blott.

Jag hoppas att feminister även kämpar för mäns rätt att dömas till samma straff som kvinnor? För till syvende och sidst handlar det om trovärdighet...

MrG

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?