feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Hushållsnära tjänster


Gå till senaste inlägget#1  Hushållsnära tjänster Kalle
2006-10-20 17:22:32

Jag förstår inte varför Moderaterna före valet var så ivriga att _sänka_ skatten på "hushållsnära tjänster"?

Det verkar ju inte vara några problem att anställa folk för hushållsnära tjänster utan att betala någon skatt _alls_!

#2  Sv: Hushållsnära tjänster Escapist
2006-10-20 17:49:38

Minst lika många sossar från förra regeringen har använt svart arbetskraft. Med tanke på deras högskattepolitik borde du logiskt sett vara ännu mer upprörd över dem, eller hur? Förklara det hyckleriet plus var feminismen kommer in, tack.

#3  Sv: Hushållsnära tjänster Kalle
2006-10-20 17:59:44

1. Jag visste inte att det var en tävling.

2. http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s…
270 inlägg om ämnet på feminist-delen, så någon koppling borde det ju ha.

#4  Sv: Hushållsnära tjänster Kalle
2006-10-20 18:04:49

PS. Jag röstade borgerligt, dock inte på moderaterna, så du kan lägga av med att försöka tala om för mig vilket hyckleri jag ska vara upprörd över...

#5  Sv: Hushållsnära tjänster Escapist
2006-10-20 18:11:42

Den andra tråden handlar om hur hushållsnära tjänster är feministiskt eller inte, till skillnad från denna.

Om du inte håller några sossars felsteg mot hela det socialdemokratiska partiet, varför hålla några moderaters fel mot hela moderata partiet?

#6  Sv: Hushållsnära tjänster Kalle
2006-10-20 18:16:23

Om du inte håller några sossars felsteg mot hela det socialdemokratiska partiet, varför hålla några moderaters fel mot hela moderata partiet?


Och hur vet du ifall jag gör det ena men inte det andra, eller vice versa? Som sagt, jag visste inte att det var en tävling i vilka som är värst.
Men den nya regeringen har i alla fall varit duktigt snabba upp ur startblocken...
;-) ;-)

#7  Sv: Hushållsnära tjänster Escapist
2006-10-20 18:21:02

Jag vet för att du skriver "Moderaterna" i #1. Och det är inte en tävling i att vara värst, det handlar om att behandla människor lika och som individer först, inte som representanter för en grupp.

#8  Sv: Hushållsnära tjänster Kalle
2006-10-20 18:30:47

Men om individerna tillhör ledningen i gruppen och faktiskt är valda att vara just representanter för gruppen?

Jag skrev "Moderaterna" i #1 för att de var de ivrigaste skattesänkarna, inte för att de skulle vara bättre eller värre än några andra på att fuska.

#9  Sv: Hushållsnära tjänster Escapist
2006-10-20 18:44:11

Så det finns ingen alls koppling mellan moderaterna i den första meningen och de onämnda skattesmitarna den andra meningen? Ja, det var dumt av mig att tro något sådant bara för att meningarna står intill varandra. Och givetvis har moderaterna valt ministrar efter deras fuskande, inte deras kompetens. Så klart.

Jaha, då återstår den feministiska kopplingen..?

#10  Sv: Till Kalle FiaMia
2006-10-20 19:05:29

Escapists argumentation påminner på något sätt om någon annans... Just det, Reinfeldt, heter han visst! När sossarna hade makten och gjorde fel, då var det ett fruktansvärt pampvälde. När borgare nu har makten och drar till med betydligt mer än Toblerone, ja, då kan alla människor ju göra fel, och sossarna är/var minsann ändå värre.

Vi som vill att makthavare ska stå för vad de säger och inte sko sig på andras bekostnad - vare sig de är höger eller vänster - vi vet helt enkelt inte vad vi pratar om...

#11  FiaMia Escapist
2006-10-20 23:08:12

Det är inte alls vad jag skriver, men tack för att du försökte. Jag påpekar bara hyckleriet i att påstå att hela partiet är korrupt på grund av några ministrars personliga fel, när sossar gjorde liknande saker utan att befläcka hela partiet.

Sossarnas pampvälde berodde dessutom inte på eventuella felsteg bland deras ministrar, utan att de inte kunde skilja på partiet, staten och det civila samhället längre. Det var uppenbarligen ett systematiskt, genomgående fel i hela partiet.

#12  Sv: Hushållsnära tjänster andreas
2006-10-21 01:25:20

Jag blir så trött på den här diskussionen.

Vi har alltså

1) en moderat minister, exemplifierad av Maria Borelius, som fuskat till sig billigare (svart) hemhjälp samtidigt som hennes parti jobbar för att alla, med sänkt skatt, ska få möjlighet till billigare hemhjälp i framtiden.

2) en sosseminister, exemplifierad av Thomas Bodström, som fuskat till sig billigare (svart) hemhjälp samtidigt som hans parti inte gör ett flygandes skvatt för att någon annan, någonsin ska få möjligheten att anställa hemhjälp ens i närheten av lika billigt.

MB:s agerande signalerar: "jag tycker att hemhjälp ska vara billigt, men jag ids inte vänta på att vi åstadkommit detta utan fuskar till mig fördelarna redan nu".

TB signalerar: "jag tycker att hemjälp ska vara dyrt, för alla, utom just för mig som står över det skattesystem mitt eget parti skapat och anser mig ha en rätt till billigare hemhjälp som ingen annan ska ha".

... och vem presenteras överallt som den store hycklaren? Jo MODERATEN... ridå!

Jag väntar spänt på att det LO-fack som polisanmälde MB för att hon anställde svart hemhjälp ska göra detsamma med TB, en person som verkligen borde känna till lagen i ärendet... like it's gonna happen.

#13  Sv: Hushållsnära tjänster Golem21
2006-10-23 08:42:41

Jag anser att förslaget med sänkta skatter på hushållsnära tjänster är bra. Dels kommer de som hittills inte haft råd att anlita vit arbetskraft ha möjlighet att göra det i framtiden. Och det är ju bra.

Dels kommer de som idag har råd att betala hushållsnära tjänster att i större utsträckning betala vitt. Varför? Jo, för att de i framtiden inte kommer att ha några ideologiskt motiverade skäl att vägra betala vitt. Jag menar nämligen att det just är ideologiska motiv bakom varför ekonomiska gynnade grupper vägrar att betala tv-licenser eller vit arbetskraft. För inte kan man väl säga att mångmiljoner inte har råd att göra rätt för sig?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?