feminetik.se feminetik.se

Just nu 14 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

JOSEFIN ALVUNGER!!!!!


Gå till senaste inlägget#1  JOSEFIN ALVUNGER!!!!! Kalle (& Eric)
2004-09-30 09:37:52

I tråden "Censur" den 29/9 kl 11.01 skrev Alvunger

"Jo, du tillhör nog JÄIFs ordinarie postare. Vår IPkoll säger även att du tillhör en av Tyckas ordinarie postare. Då under namnet Eric.

Innan jag går loss och blir riktigt besviken vill jag kolla så det stämmer.

Skriver du under två signaturer, en där du är feminist och en där du är ickefeminist? I såfall... varför?

Alla inlägg från dessa två signaturer kommer oavkortat från denna IPadress. De är också ibland skrivna med ca tre minuters mellanrum och kan vara pågående och varvas under en hel kväll. Jag ser det som en minimal chans att det inte är så som jag misstänker, men naturligtvis kan jag ha fel i min slutsats så jag börjar med att respektfullt fråga dig."

#2   Kalle
2004-09-30 09:38:36

Till att börja med så måste jag fråga:
Vad i HEL...A HISINGEN pysslar du med?!?

Om du ska fråga en speciell person/signatur någonting som du verkligen vill ha svar på, kan du inte göra det på ett sätt som har en rimlig chans att uppmärksammas?? T ex en egen tråd som adresseras till personen ifråga? Eller ett litet mail kanske? Speciellt i ett sånt här fall som är en anklagelse om brott mot forumreglerna och som jag tolkar som ett ultimatum och ett hot om avstängning och/eller abuse-anmälan! Och inte ”gömma” frågan långt nere i en obskyr tråd där någon desillusionerad rättshaverist som inte har något vettigt liv för femtiofjärde gången klagar på "censuren" på feminetik, en tråd som man ögnar igenom en gång och kanske slänger in en halvhjärtad kommentar att han ska kissa och gå och lägga sig, och sedan inte bryr sig om något mer?!

Du vet, brottslingar måste nås av en delgivning innan straffet kan träda i laga kraft.

Eller ska jag kanske ta det som en ironisk blinkning att som en av de längsta JÄIF-postarna bli hotad med avstängning just i en censur-tråd?

#3   Kalle
2004-09-30 09:40:09

Nu till svaret på din fråga:
Jo, jag är lite schizofren, Kalle är Erics "Evil twin". Eller eftersom jag var här först, så kan man säga att Eric är min "Nice twin" eller Dr Jekyll...

Nej, men så här är det, allvarligt talat. Jag har blivit med barn! Jag har fått en "Angry intern", eller en "office bitch" på halsen... Fast han envisas med att kalla sig praktikant, men jag tror att han egentligen är en ALU-jobbare som kommunen har skickat... Vi brukar skoja om det där, och han går allmänt under namnet "Kalles intern" här. :-) Rasande trevlig kille, lite fundersam sådär med underfundig humor. Trevlig att diskutera med, vettiga synpunkter på mycket.

I alla fall, hans jobb består mest av pappersarbete, och eftersom vi sitter i knäet på varandra här så delar vi helt enkelt samma dator. Och eftersom jag brukar ha ett Feminietik-fönster uppe i bakgrunden och kolla läget då och då så upptäckte han ju vad jag höll på med och blev nyfiken, och så blev det som det blev.

Fast jag vet inte om han kommer att fortsätta sin "karriär" på feminetik? Han blev väl något bryskt mottagen. Han kanske formulerade sig lite oklart, men det var ju inte direkt så att folk ansträngde sig för en välvillig tolkning, snarare tvärtom... (fast det är ju inte ditt fel, Josefine.) Fast han blev lite nyfiken när forum-polisen kom klampande, "-Sådär får du inte skriva!" och "-Frågan är felformulerad!" var det någon som hävde ur sig. Så han undrade var regelboken finns någonstans, där tillåtna frågor samt hur dessa ska formuleras finns listade...? ;-) ;-)

#4   Kalle, Eric & några till...
2004-09-30 09:42:21

Jo, en sak till. Det här med att du spårat oss med samma IP-nummer...

Alltså, jag är ingen webexpert, och jag har bara en svag aning om hur det här med IP-nummer fungerar. Men jag har varit på ett par andra diskussionsforum, där de lägger ut IP-numren tillsammans med inläggen. Och där har jag ibland sett att det varit andra signaturer som haft samma IP som jag. Jag har till och med diskuterat med sådana ibland, så det varit flera inlägg i rad med samma nummer, och RIKTIGT så kluven är jag inte att jag sitter och diskuterar med mig själv på Internet, det kan jag göra i telefonen... ;-) ;-)

Så jag undrar, får varje användare verkligen ett eget IP-nummer? Är det inte så att man får samma nummer om man t ex sitter på samma server eller bakom samma brandvägg, eller vad det nu kan vara, på t ex en skola, ett bibliotek eller ett företag?

#5  IP AFS-besökare
2004-09-30 09:50:37

Jo, som du skriver kan en skola eller företag osv ha gemensamt IP utåt och flera egna IP internt. De interna syns då inte utåt utan en manick sköter övergången mellan internet och det interna nätet.

#6   Johanna
2004-09-30 09:52:56

För det första är problemet med dina två olika alias mest att du skriver i Tycka med det ena fast du med det andra profilerar dig som anti/icke-feminist. Anti-/icke-feminister är inte välkomna i Tycka, det står tydligt i våra regler.

Sen stämmer det att det kan inträffa att olika personer som sitter bakom samma brandvägg har samma ipnummer, det var just därför Josefine ville dubbelkolla med dig om så var fallet. Sannolikheten att det skulle vara två olika personer i just det här fallet bedömde vi dock som minimal.

Ofta har datorer dock egna (tillfälliga eller mer permanenta) ip-nummer.

Sen vill jag bara säga något om våra ip-kollar. Hittills har vi aldrig sett något behov att kolla såna här saker. Det var i samband med den senaste tidens "attacker" mot forumet som vi började kolla om de personer som på senare tid har spammat forumet med inlägg vi har fått radera har använt flera olika alias. Vi upptäckte ett flertal personer som har använt upp till 10 olika alias. Känns trist tycker jag.

#7   Johanna
2004-09-30 09:57:56

Sägas bör att vi även kollade ifall en del mer "vanliga" postare hade flera alias, så det är inte som att jag är ute efter att hänga ut dig som spammare i den här tråden.

#8  Jag gömde den inte Alvunger
2004-09-30 10:12:23

Jag skrev den i samma tråd som du skrivit i ca en kvart tidigare. Jag ville INTE hänga ut dig i en egen tråd eftersom jag fick så mkt skit när jag gjorde det mot Billy.

Det är helt enkelt svårt att göra alla nöjda. Denna gång tog jag det här beslutet för att inte bli anklagad för att hänga ut dig.

Det var inte ett underförstått hot om avstängning eller abuseanmälan.

Jag visste ju inte om så var fallet att du hade två personligheter, eftersom IPn mkt riktigt kan leda till flera personer, ja tusen personer.

Så jag frågade dig bara. Ledsen om det blev fel!

I övrigt, Eric är din praktikant? Eller skämtade du bara. Jag fick inte ordning på det. Ironi kan gå en spårlöst förbi. Så är Eric din praktikant så är naturligtvis allt i sin ordning.

Vänligen J

#9  Jorå Kalles andra praktikant
2004-09-30 11:05:02

http://www.themartialist.com/pecom/fieldguide…

– Classic Troll Tactic Number 3: When your lies paint you into a corner, claim that your little brother, or some unnamed friend, has commandeered your account and made you look foolish.

#10   Catrin
2004-09-30 11:46:14

Kalle och alla dina.. öh.. praktikanter (det låter lite krystat). Du skulle inte kunna be dem att skriva från sina egna datorer, när de kommer hem? Bara för att enkelt lösa problemet? Föresten, hur länge ska Eric praktisera?

#11  Catrin Rolle
2004-09-30 14:45:38

Jag har hållt på och trollat i vissa grupper förut, och Kalle/Eric sitter i en jobbig sits nu, för även om de postar från 2 olika ISP:er så kommer automatiskt folk att misstänka att det är samma ändå. Han kan ju ha postat via ett 2 olika uppringda konton, eller bett en kompis posta från sin dator. Oavsett vad han gör så kommer ingen att tro honom. Även om han tar sin praktikant och åker och visar upp denne för Alvunger så kommer folk att tro att det där bara är någon kompis till honom som ställer upp och täcker upp för han. Det enda som eventuellt skulle kunna rentvå honom är ett band från en övervakningskamera som visar tiden då de 2 postar. Fast det är att ta i lite för hårt. Inte alls olikt ett våldtäcktsmål, när ord står mot ord. Oavsett hur det är så kommer det att finnas folk som tror det motsatta.

#12  Hittade en bild... Rolle
2004-09-30 14:49:48

http://www.winternet.com/~mikelr/flame54.html

#13  måste erkänna Danne
2004-09-30 14:59:14

jag, catrin och billy är samma person...vänster, mittemellan o höger...

jag kan inte leva denna lögn längre!


;)

#14  Tack Kalle
2004-09-30 15:15:28

Tack, Alvunger och Johanna: Jag antar att jag överreagerade. Förlåt.

Det var din formulering "Innan jag går loss och blir riktigt besviken ..." som fick mig att reagera "-Sh!t, vad händer när en webmaster blir riktigt besviken? Och hur länge dröjer det, om hon inte får svar?" Samt att du la frågan i en tråd som jag faktiskt inte hade tänkt att bry mig om något mer, så det var egentligen ett misstag att jag fick syn på den. Men det fanns ju ett skäl till det också som du skrev. Förlåt igen. Förlåt också att jag "skrek" åt dig, men som sagt, jag var orolig för vad du skulle kunna hitta på.

Angående Eric, för er som undrar. Ursäkta att jag flummade ut lite, men vi har den jargongen här... Jo, han är nyanställd här, men vi kallar honom praktikanten eller Internen eftersom han är, ja, yngst och nyanställd. :-) Han är inte "min" praktikant, jag ska bara vara lite mentor för honom i början så han får dela mitt skrivbord och min dator t.v. eftersom vi sitter lite trångt.

Och han är bara en, Catrin. Om det var det där med "några till..." som du syftar på, så var det med en liten blinkning. Som jag sa så har jag diskuterat förut med folk med samma IP-nummer som jag själv på andra ställen, så det kanske inte är omöjligt att jag gör det här också?

Skriva när man kommer hem kan man ju göra regniga dagar. OK, så vi surfar på feminetik på jobbet mellan varven. Så stäm oss då ;-) ;-)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?