feminetik.se feminetik.se

Just nu 20 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kampanj mot Feminetik


Gå till senaste inlägget#1  Kampanj mot Feminetik MrG
2004-09-30 00:05:38

Är det bara jag eller har kritiken mot feminetik på senare tid börja anta kampanjliknande former?

Ichbett, Olle, Henrik E för att nämna några signaturer som likt på en given signal börjat spy sin galla över feminetik, dess regler och inte helt otippat Alvungers person...

Nu råkar det vara så att det finns ett forum för er som inte gillar feminetik, regler eller Alvunger. Det heter Antifeministiska Samfundet (www.antifeminist.nu) där kan ni får alla era antifeministiska lustar utlevda till vilda hurrarop av likasinnade -

Det är dessutom garanterat: Feministfritt: Ingen feminist med självbevarelsedrift stannar en längre stund - Regellöst: All möjlig skit skrivs där i stort sett omodererat - Alvungerfritt: Josefine har insett det ovanstående håller sig därifrån...

Så det borde falla er utmärkt i smaken...

MrG

#2   olle
2004-09-30 00:23:08

signalen du pratar om var - iaf for min personliga del - ett antal feministiska otrevligheter som fick sta oemotsagda eftersom vara svar - i samma debatton - konsekvent raderades. att ga in och partiellt redigera en trad baserat pa asiktstillhorighet (som tidigare sagt finns det inga feministiska inlagg som censurerats pga regelbrott) gjorde mig rent ut sagt forbannad eftersom jag tycker det ar sa javla fegt. darav 'kampanjen'.

jag har last/skrivit till och fran pa antifeminist.nu sedan starten och jag har aven foljt debatten pa feminetik.se en langre tid, aven om jag inte skrivit sa mycket. ironiskt nog tyckte jag i borjan att feminetik pa satt och vis var BATTRE an antifeminist.nu eftersom debatten var lugnare och feministerna fler (know your enemy). sa inte langre. oforksamdheter bemots med oforskamdheter bemots med censurpennan. jag ar grymt besviken.

#3  MrG Henrik E
2004-09-30 01:22:37

Och du verka vara en person gnäller på alla andra förrutom dig själv och feministerna.

Det är inte precis första gången du gnäller på andra ickefeminstiska debattörer på denna sajt. Det verka nämnligen vara fel på alla andra utan dig själv ( en gissning är att det har med dina övriga konservativa åsikter som gör att du har så svårt att acceptera andras åsikter ).

Jag förmodra att du syftar på då det gäller mig, på tråden "tycka". Men varför inte då skriva i den tråden vad du tycker är fel i min kritik istället.

"Det är dessutom garanterat: Feministfritt: Ingen feminist med självbevarelsedrift stannar en längre stund - Regellöst: All möjlig skit skrivs där i stort sett omodererat "

Nu befinner du dig på djupt vatten, eftersom om du har befunnit någon som helst längre tid på AFS så skulle du se att de värsta sakerna står för "feministerna" ( dock medveten om dessa personen inte representerar feminismen på något sätt ) för, det är rena påhopp i många gånger.

Sedan vadå "Ingen feminist med självbevarelsedrift stannar en längre stund" De får självklart utså kritik för sina åsikter, men det känns som feminsterna inte klarar av kritik ( det ser man t.ex i tycka forumet där de skriver hur hårt kritik de får utstå i Jäif. ). Faktum är ju att detta är ju en av skillnaderna mellan könen. kvinnor tar generellt sig mer illa vid av en hård diskussion än män som lättare kan få distans till det.

Dock så är det en liten grabbig stämning inne på AFS som de oftast blir på ställen där det är flest män ( varför skulle det bli en grabbig stämning om det inte fanns biologiska skillnader mellan könen? ).

"Josefine har insett det ovanstående håller sig därifrån..."

Vad har hon insett? Att såna som hon får göra sig hörda i ALLA forumerna där. Jag kan förvisso tycka att det finns signaturer där inne som visar tecken på att vara Maskulinister ( som det skulle vara något värre än feminister? och de får ju göra sig hörda stort sett överallt )

"där kan ni får alla era antifeministiska lustar utlevda till vilda hurrarop av likasinnade "

Det är väll en av de sakerna som gör AFS lite tråkigt, nämnligen att det är för få feminister där inne. Därför blir det inte mycket till diskussion. Utan mest predikningar.

#4  olle Alvunger
2004-09-30 07:46:30

Jo inlägg från feminister har raderats. Det är faktiskt ovanligare att det är feminister som gör över gränsen, lika ovanligt som det är att stammisar på den här sajten går över gränsen öht. Oftast är det inlägg från nya besökare som ryker. Det är svårt att säga om spammarna är feminister eller ickefeminister förvisso, och inte bryr jag mig heller.

HenrikE. Jag får inte skriva i ALLA forum. Du har dåligt koll på AFS vad det verkar. De har ett forum som är LÅST för såväl läsning som postning. För att få se det forumet måste man betala pengar och vara med i deras samfund. Så AFS går ungefär 14 steg längre än jag för att hålla feminister borta från den delen av sajten. De har så mkt att dölja så man inte ens kan få läsa... Jojo.

#5   Snorkel James
2004-09-30 08:25:39

Du har helt fel Alvunger, man behöver inte alls betala för att se medlemsforumet, utan det är till för medlemmar oavsett om man betalar eller inte. Jag själv är stödmedlem och jag betalar inte något men kan ändå både se och skriva i det forumet. SÅ det är du som har dålig koll på AFS forum inte HenrikE.

#6  Oj jag ber om ursäkt Alvunger
2004-09-30 08:36:32

Du har naturligtvis rätt. Man behöver inte betala. Men antifeminist måste man vara, iallafall om jag förstått reglerna rätt. Alltså har de också åsiktsseparering?

Hur som haver spelar det ju egentligen ingen roll hur AFS valt att lägga upp sitt forum. Det var dumt av mig att ta upp det ens.

Jag gör på det här sättet och så får det vara. Visst, andra kanske skulle gjort på andra sätt, men det är ju fritt fram. It´s a free Internet. Jag skulle med glädje se fler diskussionsforum poppa upp på nätet. Så koda på!

#7  Du behöver inte be om ursäkt. Snorkel James
2004-09-30 08:42:46

Det kan säkert vara bra att vara anifeminist om man vill vara med i AFS likväl som man bör vara feminist om man ska skriva på något annat än ditt JÄIF forum. Förövrigt tycker jag att du har lyckats väl med detta forum som verkar vara välbesökt, så oavsett olika åsikter önskar jag dig lycka till med ditt arbete. Vi behövs nog allihop av oss.

#8  Separerad åsikt AFS-besökare
2004-09-30 08:51:18

Ojdå, de har åsiktsseparering där också? Det håller jag knappast med om. Det är ca 4000 ämnen med hela 76000 inlägg i de öppna forumen men mindre än 300 ämnen med totalt mindre än 2000 inlägg i medlemsforumet. Vad avhandlas på det åsiktsseparerade medlemsforumet? Kanske frågor om samfundets fortsatta utveckling eller stämmor eller något. Jag vet inte och har aldrig brytt mig om det heller, för det verkar ändå inte hända något där.

#9  Alvunger Henrik E
2004-09-30 15:34:34

Ja, men det var inte jag som tog upp AFS. Jag håller med dig om att det är en annan diskussionen och hur de har valt att bygga upp sina forum saknar egentligen betydelse. Men jag svarade bara på MrG påståenden ( varför attackerar du då inte källan om du anser ämnet saknar betydelse? )


Dock så behöver man inte dela AFS åsikter även om det är önskvärt för vara medlem. De har ingen kontroll över sånt och granskar vad jag vet inte medlemmarnas åsikter.

"Det är faktiskt ovanligare att det är feminister som gör över gränsen"

Var drar du gränsen? spamning har jag nog inte sett någon gång här. Men du är kanske snabb med att rensa.

#10  Jag ser inte Fiji
2004-09-30 16:34:52

något problem med separeringen.

Jag skriver där jag är välkommen. Varför vill man vara där folk inte vill ha en?

MrG: Nej, jag tycker nog inte det är en kampanj. Jag tycker det har blivit lugnare sen Billy försvann. Nu är det vettig ton i flera JÄIF-trådar.

Åsiktssegregering som omfattar ett helt land är fel. Åsiktssegregering som omfattar ens egen hemsida är helt okej.

#11  Hmmm... MrG
2004-09-30 16:38:48

Djupt vatten?

Knappast Henrik, jag skrev på AFS dagligen i mer än 1,5 år - innan jag ledsnade totalt på det av ovan nämnda anledning samt att det för varje vecka som gick samlades fler och fler bittra misogyna puckon. Visst var det "dumma" feminister där ockå - men det gör ju inte saken bättre, och har inget att göra med, här på feminetik när antifeminister gnäller och beter sig...

"Och du verka vara en person gnäller på alla andra förrutom dig själv och feministerna."

Att gnälla på sig själv låter aningen schizofrent i mina öron och fullkomligt onödigt eftersom jag står för allt jag skriver - Att jag inte gnäller på feminister kan ju vara av den orsaken att jag tycker att, i det här fallet, gnället kommer ifrån andra än feminister.

Att jag valde att presentera kritiken i en separat tråd är för att skona de andra trådarna som, egentligen, handlade om andra ämnen - Så som sig bör.

"varför skulle det bli en grabbig stämning om det inte fanns biologiska skillnader mellan könen?" - Tyvärr men jag vill nog ha lite mer empiriska studier än så för att låta mig övertygas om att biologiska skillnader leder till grabbig stämning på ett forum på internet...

MrG

#12  Hmmmm... MrG
2004-09-30 16:41:03

Ok, Fiji jag håller med kanske lite väl drastiskt ordval - Men jag tycker ändå det behövde en egen tråd för att lyfta upp problemet som jag upplever det

MrG

#13  Första gången på JÄIF Virvla
2004-09-30 21:52:43

Jag måste skamligt nog medge att jag -trots att jag varit omkring på feminetik ända sen i februari- aldrig läst i JÄIF.

Jag har tänkt att jag är ju feminist, så varför läsa i ett anti-forum?

Jag upplevde denna tråd som lugn och sansad,
och tyckte särskilt att SnorkelJames inlägg var sympatiskt mot Alvunger. Det gillade jag.

Jag kan tänka mej att det är väldigt svårt att "hålla ordning" på en sajt som denna. Så all heder åt Alvunger, som trots påhopp, klarar det så bra!

Jag är feminist.
Feminetist.
Ekvalist.
Kämpar för det jag tror på.

Jag tror på feminetik.se
Det är en mycket bra sida!

Tack för mej.

#14  MrG och övriga Henrik E
2004-09-30 22:40:00

"Knappast Henrik, jag skrev på AFS dagligen i mer än 1,5 år - innan jag ledsnade totalt på det av ovan nämnda anledning samt att det för varje vecka som gick samlades fler och fler bittra misogyna puckon. Visst var det "dumma" feminister där ockå - men det gör ju inte saken bättre, och har inget att göra med, här på feminetik när antifeminister gnäller och beter sig..."

Vi har ju David M som är aktiv här inne som är ordföranden för AFS, tycker du han är ett misogynt pucko? Vilka tycker du är misgyna puckon inne i AFS. Omöjligt att ta ställning till det påståendet då jag inte vet vilka som du syftar till. Men som jag sa så finns det personer där inne som visar upp tecken på vara masklunister, men och? Skulle maskulinister vara värre än feminister? Varför ska man bannlysa maskulinister men inte feminister? Det är av samma skit enligt mig, de ser världen bara ur ett perspektiv.

"Att gnälla på sig själv låter aningen schizofrent i mina öron och fullkomligt onödigt eftersom jag står för allt jag skriver - Att jag inte gnäller på feminister kan ju vara av den orsaken att jag tycker att, i det här fallet, gnället kommer ifrån andra än feminister. "

Finns det några antifeminster här inne på Jäif som du tycker bra om, förrutom då Robert som alla förmodligen gillar?

Sen är det inte alls schizofrent att ha självkritik(insikt).

"Att jag valde att presentera kritiken i en separat tråd är för att skona de andra trådarna som, egentligen, handlade om andra ämnen - Så som sig bör."

Jag tycker bara det är dumt att du kritisera mig utan att säga vad det var som var så fel i min kritik? ( har du läst min tråd öht? ). Men säj här och nu då vad som var fel i min kritik?

----------

När det gäller hatkampanjer så finns det väll inget som slår här inne på feminetik som den emot Billy, allt han gjorde sig skyldigt till av vad jag såg var generaliseringar. Men om det är ett brott inne på denna sajt, ja då borde stort sett alla feminister och många andra också bannlysas.

#15  Hmmmm... MrG
2004-10-01 10:27:10

Jag kan inte svara på frågan om jag tycker "bra" om en person här i JÄIF - det är åsikterna jag är ute efter och olika signaturer skriver bra saker till och från. Så även du. Men för att svara på din fråga: Fiji har till exempel genomgående bra åsikter om jag nu måste nämna en person, dock håller jag defenetivt inte med om allt han säger bara för att han heter Fiji. Billy hade också många poäng, men gjorde sig omöjlig - Och beter man sig som en buffel så får man räkna med att alla blir förbannade och ingen vill diskutera med en. Det var ju inte av en slump som både antifeminister, feminister och de övriga här retade sig på Billy - Den enda som är att skylla för "hatkampanjen" mot Billy är enligt mig: Han själv.

Att ha självkritik och att gnälla på sig själv är olika saker tycker jag - Jag anser mig vara självkritisk, jag omvärderar mina åsikter hela tiden - vilket kan ge ett smått förvirrat intryck då jag vissa dagar är 90% biologist och ibland nästan har feministiska värderingar i mina tankegångar. Och jag ÄR ärligt talat förvirrad, det är en förvirrande diskussion där många ideologier sätts mot varandra, där bevis ständigt prövas och där gränserna mellan dem är allt annat än klar.

"har du läst min tråd öht?"

Nej naturligtvis inte - jag läser faktiskt aldrig trådar överhuvudtaget, jag klickar bara på en slumpvis tråd och svarar med det första som faller mig in.

MrG

#16  Min David M
2004-10-01 11:53:30

enda kommentar år bli att den som riskerar att ha fel vid närmare granskning sällan är den som vill granska.

Jag anser inte att AFS har dåligt klimat på forumet. Att ha åsikter som går emot varandra, att debattera, att argumentera är INTE tecken på dåligt klimat. Tecken på dåligt klimat är istället att man raderar inlägg, diskuterar men aldrig debatterar, konflikträdsla och att man överhuvudtaget ser kritik som bevisning för den egna läran.

Jag tycker feminetik är kul. Det är därfär jag är här. Men när det gäller matnyttiga saker som t ex debatt om aktuella debattartiklar, tidningsartiklar, statistik mm så anser jag att AFS ligger mil före. Feminetik är för mycket akademiskt pladder. Eller försök till akademiskt pladder ska jag säga. Mest en massa tyckande och jag har noterat många gånger att seriösa inlägg med t ex länkar till seriösa artiklar/forskning i ämnet ofta får obermärkt förbi och obesvarade medans inlägg om senaste Big brother får 97 inlägg. Varför det är så? Min teori är att folk här tycker en massa men kan väldigt lite. Men feminetik klarar sig tack vare JÄIF. Utan JÄIF skulle feminetik vara som vilken tråkig sida som helst. Det är motsättningar som skapar dynamik och nyansering.

Sen anser jag att man måste få tycka även de mest radikala åsikter utan att riskera censur. T ex man ska få säga att kvinnor är biologisk ämnade för barnafödande, man ska få säga man älskar se kvinnor bli knullade och man ska få tycka män är svin utan att riskera att bli censurerad.

#17  Virvla Snorkel James
2004-10-01 12:51:41

Tack för dom orden Virvla, jag tycker själv att jag är en sympatisk person, det är bara synd att inte fler kan vara det. Jag tror på det, oavsett vilken åsikt man har i livet måste man alltid bete sig på ett "städat" sett i sin kommunikation med andra människor. Jag delar absolut inte dina åsikter alltid men det skulle aldrig falla mig in att svina och grisa som vissa faktiskt har gjort här. Jag har under en längre tid enbart läst i forumet för att bilda mig en uppfattning om vad som sägs här, och mycket kan jag hålla med om, men inte allt. Fram för mer saklig och positiv debatt, vi ska ju faktiskt leva med varandra i det dagliga livet oxå.

#18  David Fiji
2004-10-01 17:37:11

Men om man vill diskutera då? Mindre än man vill debattera... Utbyta idéer, tankar och erfarenheter utan att alltid tvingas till skyttegravarna.

Om det nu finns folk som tycker det är trevligare att fråga åsiktsmotståndarna om deras tankar, istället att pressa sina egna åsikter på dem, är det något som ska nedvärderas? Kan inte det vara lika värt att eftersträva som de av dig uppskattade motsättningarna?

MrG: Vad skoj att någon faktiskt läser det man skriver!

#19  Fiji David M
2004-10-01 21:04:35

Visst, men då är det ingen debatt.

Men enligt mig, att fråga motståndare om deras tankar är att debattera! Bara ett finare ord för det. Sen anser jag inte att en debatt bäst görs från skyttegravar. Men man måste våga ta risken att hamna där! Man kan inte ha konflikträdslan hängande över varje ord. Har man det så censurerar man ofta sina egna tankar och åsikter.

Känner inte heller att folk här, eller för den delen i livet övrigt, är intresserade av motståndarnas tankar om dessa tankar är för långt ifrån de man själv har. Då raderas man eller censureras man. Om feminetik skulle vilja och hade modet att ifrågasätta den egna världsbilden. Ja, då skulle meningsmotståndare få skriva var som helst. Många feminister på feminetik går ju inte ens in på JÄIF och läser. De vill tryggt fortsätta tycka det dem tycker. Och det är helt ok med mig om man är ärlig och öppen om det.

#20  Hmmmm... MrG
2004-10-01 21:17:20

David M

"...konflikträdsla och att man överhuvudtaget ser kritik som bevisning för den egna läran."

Till skillnad från den självkritiska vargflocken på Antifeministiska Samfundet...

"Min teori är att folk här tycker en massa men kan väldigt lite"

Till skillnad från den intellektuella "eliten" som diskuterar på AFS...

"Känner inte heller att folk här, eller för den delen i livet övrigt, är intresserade av motståndarnas tankar om dessa tankar är för långt ifrån de man själv har"

Till skillnad från Antifeministiska Samfundet som är templet för tolerans och fördjupad insikt...

"Om feminetik skulle vilja och hade modet att ifrågasätta den egna världsbilden. Ja, då skulle meningsmotståndare få skriva var som helst."

Till skillnad mot Antifeministiska Samfundet - där får man skriva överallt. Nästan...

Dubbelmoralen i David M's inlägg ligger lika tät och kvävande som dimman gjorde under slaget vid Lützen...

MrG

#21  MrG David M
2004-10-02 00:38:42

Gör dig inte löjlig. Jag påstod inte att dessa punkter inte finns resperesenterade på de flesta ställen, även AFS. Men det betyder inte att det inte förekommer här. Jag lever efter dessa punkter och när man läser ditt inlägg så ser man att att du inte gör det.

#22  David Fiji
2004-10-02 02:00:33

Nu tar jag mig lite friheter med orden "diskussion" och "debatt". Jag hoppas att vi är överens om vad de betyder just nu, oavsett vad som står i SAK.

Jag har känslan av att skaparen (Josefine) avsett det att vara ett ställe för det du kallar "diskussion", med kanske enstaka inslag av vad du kallar "debatt". Jag vet inte exakt hur det är rubricerat runtom på hemsidan, men jag tror det är det som är avsikten (rätta mig nu om jag har fel J).

Om nu avsikten är att det ska vara ett forum för diskussion, vad är då syftet att försöka förändra det till ett forum för debatt?

Själv tycker jag det är mycket trevligare att diskutera. Debatt har jag gjort och konstaterat att jag inte trivs med. Uppfattar du det som att jag är rädd för meningsmotståndare?

"Känner inte heller att folk här, eller för den delen i livet övrigt, är intresserade av motståndarnas tankar om dessa tankar är för långt ifrån de man själv har."

Jag är klart intresserad av mina meningsmotståndares tankar. Tänk om jag har fel i mina resonemang och de tänkt ett steg längre?

Först när jag förstår hur de tänker tycker jag att jag har rätt att säga att de har rätt eller fel. Därför inleder jag aldrig ett svar med "du har fel", utan med "hur tänker du nu?". En fråga som kan leda till diskussion, och inte debatt.

Om jag inte förstått deras tankar, hur kan jag då säga att de är fel?

Det blev fyra frågor, varav en eller två retorisk... Intresserad av svar på de övriga.

#23  zzz Fiji
2004-10-02 02:01:26

trött och rätt dragen... sova... om det jag skrev blev illa ber jag om ursäkt imorrn.

#24  Hmmm... MrG
2004-10-02 11:03:55

Löjlig?

Knappast! Jag konstaterade bara hyckleriet i ditt inlägg - sopa rent framför egen dörr innan du kommer med åsikter angående på andras forum!

Du påstår vidare att jag gör allt i ovanstående inlägget - Men att du inte gör det (naturligtvis) det är ingen dålig anklagelse du kommer med. Jag förväntar mig naturligtvis att du underbygger det här vidare och förklarar med exakt vad du menar.

MrG

#25  Mrg David M
2004-10-02 13:44:19

Då har du inte förstått. Jag vill inte städa framför egen dörr. Jag vill inte kontrollera människor, jag vill inte censuera människor. Att debatten kan svaja då är en risk man får ta. Jag tycker iallafall att frihet är bättre än kontroll.

Och menar du att man måste kunna allt man klagar på bättre själv? Isåfall, hoppas du aldrig hört en dålig låt, sett en dålig film eller läst en dålig bok. Du kan ju inte göra bättre själv!

Och jag sa inte att just du inte är intresserad av andras åsikter, jag sa att det förekommer människor här som inte ens läser vad andra än feminister skriver.

Och Josefins vilja till att skapa "diskussion" får enligt mig aldrig styra vad folk säger eller tycker. Därför ska man släppa folk fritt och se vad som händer.

#26  Hmmmm... MrG
2004-10-02 17:53:45

"Och menar du att man måste kunna allt man klagar på bättre själv? Isåfall, hoppas du aldrig hört en dålig låt, sett en dålig film eller läst en dålig bok. Du kan ju inte göra bättre själv!"

Du är inte lite inkonsekvent du David. Det var ju DU som skrev:

"Min teori är att folk här tycker en massa men kan väldigt lite"

Men en sak har du rätt i - Jag förstår inte dig för fem öre...

MrG

#27  MrG David M
2004-10-03 00:39:52

Och jag står för det fortfarande att det mest är tyckande här. Dock så sa jag inte ALLA, eller hur?

Så varför skulle det göra mej inkonsekvent?

#28  Öh... Karra
2004-10-03 15:48:28

Är det inte meningen att man ska tycka en massa på ett diskussionsforum?

#29  David Fiji
2004-10-03 18:04:57

Svar? Glömdes det jag skrev bort?

#30  Karra Henrik E
2004-10-03 18:26:53

Jag ber om ursäkt om jag har missupfattat David M här, men som jag tolkar det. Så menar han typ att folk här inne blandar ihop tyckande och fakta, att man gör sitt tyckande till fakta. Dock tycker jag personligen det är lika stora kålsupare ifrån bådas håll, alltså jag tycker inte feminister är nämnvärt värre än antimemininster på detta i denna sajt av vad jag har sett. Men jag har inte tänkt så mycket på det.

#31  Henrik David M
2004-10-03 20:31:30

Det har du rätt i. Jag menar inte att nån är värre än nån annan.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?