feminetik.se feminetik.se

Just nu 8 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

tycka


Gå till senaste inlägget#1  tycka Henrik E
2004-09-28 21:15:55

Man kan tycka vad man vill om forumet "tycka". Personligen finner jag det lustigt att man är så rädd för andras åsikter så man skapar själv ett litet forum där inga med andra åsikter får göra sig hörda. Men, men det är inte det som jag finner problemet i detta. För detta är som sagt var ett privatägt sajt och ni har all rätt i världen att sätta sina egna regler. Men jag blir irriterad över att ni ständigt pratar skit om oss i Jäif inne på "tycka". För det är otroligt osportsligt gjort, för jag får ju inte kommentera det, och jag respekterar era regler så därför har jag inte gjort det trots att det har kliat i fingrarna då och då. Ni får prata hur mycket skit ni vill om mig och alla ickefeminster som finns på forumet Jäif o.s.v, Det är en sak. Men gör det då på Jäif eller gör tycka till ett öppet forum. Så man får kommentera alla "påhoppen". Nu håller ni på att prata skit bakom ryggen fast öppet inför alla.

Så skärpning på denna punkt om ni vill fortsätta betraktas som ett seriöst forum.

/ henrik

#2  Jo visst Alvunger
2004-09-28 21:30:40

Du vet kanske inte detta, men vi tillämpar den sk "Kalleregeln". Det är alltså fullt tillåtet att lämna ett meddelande i en tråd i tycka om att man har skrivit ett inlägg i JÄIF till en viss signatur, el generellt om ämnet.

Det kan se ut så här.

Ämne:
Inlägg till XX i JÄIF

Inlägg:
Hej, jag har lämnat ett inlägg till XX i JÄIF. Tråden heter "XX teorier om Y". Vänligen Henrik E.

Vi skall vara tydligare med denna regel, eftersom det är viktigt att signaturerna i Tycka åtminstone får veta att ett svar skrivits. (Och att JÄIFarna får möjlighet att meddela att de vill diskutera frågan.) Sen om man vill svara eller inte är ju fortfarande alltid upp till personen. Oavsett regler på forum så kan ju inlägg stå obesvarade, och är knappast något som jag eller feminetisterna eller JÄIFarna bör lastas för.

Vidare, du skulle till exempel kunna skicka länkar till alla dessa trådar där "ni" (vilka ni?) snackar skit om JÄIFare. På så vis ger du också dessa signaturer möjlighet att förklara sig. Ditt nuvarande inlägg ger sken av att hela Tycka är en enda stor smältdegel av skitsnack om JÄIF. Jag håller inte med. För närvarande rasar väl mest diskussioner om inomfeministisk kritik, dvs kritik som riktas mot andra feminetister och inte JÄIFare. (På tal om att skapa ett forum där inga med andra röster får göra sig hörda.) Men jag kan ju ha en felaktig bild av innehållet i Tycka. Du får hjälpa mig att rätta till den synen, för i mina ögon används inte Tycka så särskilt ofta till att snacka skit om JÄIFare.

#3   josephine
2004-09-28 22:20:18

Bara för att alla som skriver på tycka kallar sig feminister innebär det inte att man tycker lika om allt. Det handlar väl mest om att skapa ett forum där man kan diskutera feminism och inte hela tiden behöva försvara densamma vilket ofta blir fallet när man diskuterar med en icke- eller antifeminist.

#4  Bra regel Robban
2004-09-29 10:11:07

"Kalleregeln" kände jag inte till. Bra grej.

#5  Alvunger Henrik E
2004-09-29 23:35:35

Men det är en stor skillnad på att få skriva ett svar direkt i den aktuella tråden och att säga att man har givit ett svar någon annanstans, jag vill ju inte starta upp en ny tråd för varje svar jag skriver. Allt jag begär är egentligen att ni ska försöka skriva er kritik emot Jäif och dess personer inne på Jäif, så att de ( vi? ) får möjligheten att försvara sej. Håller du inte med mig på den punkten?

Oj, ser man på, nu vill du ha länkar, medans då ni kritisera oss så pratar ni mest allmänt också och då man vill ha länkar så får man stort sett dra det ur er om man får ut det öht ( jag ser exempelvis inga länkar öht i "JÄIFs framtid" tråden, skriven i tycka ). Men jag kan ge dig några exemplar.

http://www.feminetik.se/diskutera.php?fid=4&a…

http://www.feminetik.se/diskutera.php?fid=4&a…

http://www.feminetik.se/diskutera.php?fid=4&a…


"Bara för att alla som skriver på tycka kallar sig feminister innebär det inte att man tycker lika om allt."

Jag är fullt medveten om att det finns folk som bara spontant kallar sig för feminster och många hittar på en egen feminism. Men någon gång måste ni feminister bestämma er för vad feminismen står för. Just nu står det för så mycket så att det inte står för något.

"Det handlar väl mest om att skapa ett forum där man kan diskutera feminism och inte hela tiden behöva försvara densamma vilket ofta blir fallet när man diskuterar med en icke- eller antifeminist"

Nu känns det som du fixera dig lite för mycket på etiketter, det finns ju många som kallar sig för feminster men som har mer gemensamt med mig då det kommer till kritan. Man måste väll ändå se till innehållet först och etiketten i andra hand. Men om jag då skulle ifrån början kallat mig för feminist så skulle jag ha varit välkommen att diskutera där inne? Sedan hur kan man diskutera något på någon djupare nivå utan att ifrågasätta den? och då blir det ju likväl att andra får försvara "sin" feminism.

Alltså det känns lite lustigt att jag som ickefeminst inte får skriva där inne trots om jag skulle tona ner min kritik rejält då jag skriver där inne, medans en som kallar sig för feminist får skriva stort sett vad han/hon vill där inne?

#6  Henrik E UppåtEmma
2004-09-30 08:58:25

"Men någon gång måste ni feminister bestämma er för vad feminismen står för. Just nu står det för så mycket så att det inte står för något."

Du menar som nåt slags partiprogram? Vet du hur mycket interna debatter och diskussioner som pågår inom de väl etablerade partierna? Tror du sossarna, moderaterna osv osv har gått i stå sen partiet skapades och det första programmet trycktes? Nej, det är en utveckling. Så är även feminismen.

Det finns 2 grundläggande...slutsatser eller vad jag ska kalla det, som feminister enas kring - och håller du med om dessa får du gärna kalla dig feminist och delta i debatten om VAD målet är och HUR det ska nås. De grundläggande saker vi enas om är 1. det finns könsroller 2. kvinnor har dragit det kortaste strået i samhället.

#7  UppåtEmma - Det grundläggande AFS-besökare
2004-09-30 09:20:13

"De grundläggande saker vi enas om är 1. det finns könsroller 2. kvinnor har dragit det kortaste strået i samhället."

Märkligt. Jag har oftast tyckt att om någon frågar om man inte är feminist går det ut på ungefär "vadå, är du inte för jämställdhet?" Jag trodde faktiskt lite att den definitionen som du ger var något som Antifeministiska Samfundet tryckte extra på för att påvisa problem med feminismen. Men jag ser att både susning och wikipedia skriver samma sak som du.

Personligen anser jag att AFS devis "För jämställdhet, emot feminism" är betydligt mer tilltalande. För mig är jämställdhet ett mer grundläggande ideal än "feminism".

Att ha som utgångspunkt att "kvinnor har dragit det kortaste strået i samhället" är direkt idiotiskt, för har man fel utgångspunkt kommer man till fel slutsatser oavsett hur klart man tänker i övrigt - och då tänker väldigt många feminister väldigt oklart redan till att börja med. Jag förstår nu varför feminismen är så pass urspårad. Undra på att ni känner behov av ett eget forum för att försöka reda ut er förvirring!

#8  AFS-besökare UppåtEmma
2004-09-30 11:14:58

"har man fel utgångspunkt kommer man till fel slutsatser oavsett hur klart man tänker i övrigt - och då tänker väldigt många feminister väldigt oklart redan till att börja med. Jag förstår nu varför feminismen är så pass urspårad. Undra på att ni känner behov av ett eget forum för att försöka reda ut er förvirring!"

Euhm, den som sa det han var det... :-) Den meningen beskriver väldigt bra mina känslor för AFS. Så återigen handlar det om tros-frågor. Du tror du har rätt och jag tror jag har rätt.

#9  Sandlådenivå AFS-besökare
2004-09-30 12:01:56

"den som sa det han var det"

Tycker du inte du sjönk till lite väl låg nivå nu?

Jag hävdar att idealet jämställdhet är en bättre utgångspunkt än "kvinnor har dragit det kortaste strået i samhället", att det senare till och med är en sannolik källa till förvirring. Men här på feminetik handlar det tydligen inte om fri diskution av relevanta frågor utan endast om trosfrågor. Den som öppet säger sig tillhöra den enda sanna tron får vara med, de andra blir hånade och utfrysta.

(Häng inte upp på dig vad jag råkar ta för signatur. Jag kommer aldrig registrera mig här. Tar jag en oskyddad signatur är risken överhängande att någon annan skriver skit i "mitt" namn. För övrigt är jag inte medlem på AFS heller.)

#10  AFS-besökare UppåtEmma
2004-09-30 12:36:59

Sorry, jag trodde du skulle förstå det skämtsamma anslaget i min "den som sa det han var det" kommentar - jag märkte upp det med en smily därför. Meningen var att ytterligare betona våra skillda åsikter och jag ber om ursäkt om du tolkade det som låg nivå.

Fri diskussion om relevanta frågor är ett av feminetiks signum - sen får man inte glömma att det faktistk är trosfrågor vi diskuterar iom. bristande helt-obestridbara bevis åt något håll. Du uppfattar världen på ditt sätt, och jag på mitt. Det gör ju inte frågan mindre relevant.

Är du hånad och utfryst nu menar du?

#11  Grundläggande Jon B
2004-09-30 12:50:40

Jag håller med om att UppåtEmmas punkt 1 är grundläggande. Däremot instämmer jag inte i punkt 2. Punkt 1 är tydlig, vi har ett könssegregerat samhälle. Vem som "dragit det kortaste strået" är däremot helt beroende av vilka saker i livet man värderar. Det finns inget självklart i att det skulle vara trevligare att leva i en mansroll än i en kvinnoroll.

Vi körde en tråd om det där i somras: http://www.feminetik.se/diskutera.php?fid=4&a…

#12  Emma Henrik E
2004-09-30 16:06:33

"Du menar som nåt slags partiprogram? Vet du hur mycket interna debatter och diskussioner som pågår inom de väl etablerade partierna? Tror du sossarna, moderaterna osv osv har gått i stå sen partiet skapades och det första programmet trycktes? Nej, det är en utveckling. Så är även feminismen."

Nej jag menar absolut inte partiprogram. För det finns inget parti i världen som har ensamrätt på en ideiologi. En ideiologi står för något bestämt och kan inte ändras så mycket för isådana fall utvecklas det till något annat. Så ett parti kan "utvecklas" medans en ideiologi står fast, och femninismen ska väl ändå föreställa en ideiologi?


"Det finns 2 grundläggande...slutsatser eller vad jag ska kalla det, som feminister enas kring - och håller du med om dessa får du gärna kalla dig feminist och delta i debatten om VAD målet är och HUR det ska nås. De grundläggande saker vi enas om är 1. det finns könsroller 2. kvinnor har dragit det kortaste strået i samhället."

Jag håller med AFS-Besökare, att du inte ens nämner jämnställdhet är både anmärkningsvärt och sammtidigt inte det. För det ligger nog mycket i det Gudrun sa, "det är dags att gå från jämställdhet till feminism" Ni har feminismen som primärt mål inte jämnställdhet.

Nu får vi inte glömma bort vad tråden egentligen handlade om och det var att feministerna pratar skit om Jäif och dess forumare och andra icke feminister i tycka forumet, och det finner jag osportsligt.

/ henrik

#13   Lara
2004-09-30 17:57:04

Hm... så om vi avskaffar JÄIF; då blir det mera sportsligt?

#14  UppåtEmma AFS-besökare
2004-09-30 18:17:01

Ok, ursäkten godtagen.

Att "fri diskussion om relevanta frågor är ett av feminetiks signum..." håller jag inte med om. Jag har sett åtskilliga debattforum på nätet och deltagit i en flera av dem. Av de jag sett måste jag säga att feminetik ger hittills intrycket av att vara bland de hårdast styrda.

För övrigt håller jag med Henrik E om att det är lågt "...att feministerna pratar skit om Jäif och dess forumare...i tycka..." så nog förekommer det mycket hån här alltid. Utfrysning likaså. Jag tycker att man får finna sig i en del törnar om man ger sig in i en debatt, men osportsligt är onekeligen en ganska träffande beskrivning.

#15  Grundläggande, Jon B AFS-besökare
2004-09-30 18:23:37

Jag läste igenom den där tråden men det verkar inte som om ni egentligen kom fram till något? Mest begreppsförvirring som ältades fram och tillbaka. Kanske beror på punkt 2.

#16  Lara Henrik E
2004-09-30 19:27:50

Nyfiken, hur kan du dra den slutsatsen ifrån det jag har skrivit? Eller talar du till någon annan än mig?

#17  Re:Henrik E Gabriella
2004-09-30 20:09:59

I inlägget du skrev 2004-09-29 23:35:35 gav du tre länkar som källhänvisningar på att feminister snackar skit om JÄIF:are. Ville bara påpeka att den första länken, http://www.feminetik.se/diskutera.php?fid=4&a…, faktiskt handlar om debattklimatet i Tycka och i allmänhet, förstår inte var i den tråden du hittade ryggdunk och skitsnack om JÄIF.

#18  Gabriella Henrik E
2004-09-30 22:05:14

Så med andra ord så håller du med om att ni pratar skit om oss Jäif:are i de andra två länkarna jag angav? Ska det få fortsättas?

När det gäller den den tråden du nämner, så pratar ni om mycket om hur synd det är om er och hur elaka vi är som vågar ifrågasätta er och ger er hård kritik. Om ni nu tycker vi är så hemska så varför inte skriva det här istället ( där "alla" får svara ).

T.ex så skrevs detta i den tråden.

"Jag tycker att vi riktiga feminister måste ta tillbaka feminetik från antifeminister som bara är för att förstöra. av johan karlsson
2004-09-27 01:59:19"

#19  Henrik E Nettan
2004-09-30 23:06:10

Nu har jag plöjt igenom dina tre länkar och nästa gång du vill hänvisa till något som sagts så vore jag tacksam om du antingen citerade någon eller skrev datum och klockslag på inlägg som du syftar till, samt länkar till tråden, för det tar fruktansvärt lång tid att leta igenom hela trådar för att hitta vad du eventuellt kan ha tolkat som skitsnack.

Eftersom jag inte har mer än ett citat från dig att utgå ifrån så gör du det svårt för mig att kommentera det vi ska ha sagt. Gör gärna ett nytt försök.

Gällande citatet från Johan Karlsson så är jag väl inte rätt person att svara, men rent allmänt så var det så att det i den tråden fördes en diskussion om debattklimatet som rådde under den perioden. Diskussionen gällde Tycka och inte JÄIF. Att Johan fällde den kommentar han gjorde har jag (och de andra i tråden vad det verkar) tolkat som att han tycker att det finns personer på feminist-delen som inte har rätt att vistas där. Och under tiden den diskussionen fördes fanns det mycket riktigt sådana personer där. Ett korrekt iakttagande av Johan alltså. Dessutom hade även signaturer som var aktiva inom AFS registrerat sig som medlemmar på feminetik, detta gav också upphov till en ganska kraftig reaktion bland många medlemmar, mig i synnerhet.

Lite konstigt tycker jag dock att det är att du har tagit illa vid dig av Johan Karlssons inlägg. Han skriver ju faktiskt uttryckligen att han åsyftar de antifeminister som är ute efter att förstöra.

I en annan av de trådar du länkade till snackades det om feminetisternas motvilja att diskutera i JÄIF. Denna motvilja skrev även jag under på, eftersom det under denna period bedrevs ganska omfattande antifeministisk propaganda i JÄIF. Det var så illa att även de mest aktiva ickefeministiska signaturerna började uttrycka att de inte ville skriva i JÄIF längre. Så missnöjet var inte bara ett hjärnspöke hos feminister. Det var ett missnöje som var utbrett och som i allra högsta grad frodades hos skribenterna i JÄIF.

I en utav dina länkar diskuterades JÄIFs vara eller icke vara. Och det var just under den period som jag beskrev ovan. Diskussionen om huruvida JÄIF ska vara kvar eller ej är en återkommande diskussion. Den brukar komma tillbaka med jämna mellanrum. Oftast brukar den triggas av en ny signatur i JÄIF som inte ännu har känt av stämningen eller som ger sig i kast med att försöka omvända feminister genom att skriva inlägg på inlägg utan att vara ute efter någon som helst diskussion. Detta retar alla, feminist som ickefeminist. Och eftersom Josefine betalar för sajten ur sin egen privata ficka så är det även hon som bestämmer vad det är hon vill betala för. Och om hon beslutar att JÄIF ska vara kvar så blir det så, men beslutar hon sig för att hon inte vill betala för antifeministisk propaganda, ja då blir det så också. Och eftersom diskussionen har varit uppe ganska många ggr och Josefine varje gång tagit beslutet om att JÄIF ska vara kvar så säger det en del om vad hon tycker om JÄIF, anser jag.

Så jag förstår inte egentligen vad det är som är upphov till den här tråden. Ingenstans vad jag kan se snackas det skit om anti- eller ickefeminister. Däremot kan jag se att folk uttrycker sitt missnöje över att vissa signaturer sabbar för alla andra. Och jag är redo att hålla med. Jag vet ju inte säkert, men jag gissar att även våra JÄIF-stammisar håller med om att det har varit så från och till. Och eftersom sajten är till för feminister så ser jag inte det konstiga i att feminister uttrycker vad de anser är fel med sajten. Inte heller ser jag det konstiga i att diskussionen förs i Tycka, där feministerna huserar. Sajten är till för feminister, och hur sajten kommer att se ut bestäms av feminister. Då borde väl även diskussionen föras i ett forum för feminister?

#20  Nettan Henrik E
2004-10-01 00:58:48

"Och under tiden den diskussionen fördes fanns det mycket riktigt sådana personer där. Ett korrekt iakttagande av Johan alltså"

Ursäkta men jag ler faktiskt lite till den kommentaren, du lever verkligen i nuet. Det var liksom bara 3 dagar sedan han skrev det, och då säger du "under tiden den diskussionen fördes"

"Lite konstigt tycker jag dock att det är att du har tagit illa vid dig av Johan Karlssons inlägg. Han skriver ju faktiskt uttryckligen att han åsyftar de antifeminister som är ute efter att förstöra. "

Nu ändrar du lite vad han skrev efter eget behov, han skrev "Jag tycker att vi riktiga feminister måste ta tillbaka feminetik från antifeminister som bara är för att förstöra." Han skriver inte "de antifeminitiska"

Vilket fall som helst så känns det provocerande eftersom han inte säger vilka och oavsett om han syftar på mig eller någon annan antifeminst så ska ju denna person få en chans att försvara sig ( denna kritik handlar inte om att ni har pratat skit om mig personligen, för det har jag inte sett något av i tycka. Utan kritiken handlar ju om att ni pratar skit om Jäif dess forumare rent allmänt ).

Att ni bara skulle prata om tycka stämmer inte. Bara för att visa att ni inte bara pratade om tycka i den tråden "eller så lägger man ner tråder när det barkar iväg (lite så kände jag med min "Icke biologister bland icke feminister"-tråd på JÄIF - missade att kolla en dag och det var omöjligt att återkomma).av UppåtEmma
2004-09-26 13:03:33"

Sedan kan man fråga sig varför skapa en tråd om hur antifeminster förstör stämningen för er? NI riktar ju uppenbart er till antifeminster men antifeminsterna får inte försvara sig?

"I en annan av de trådar du länkade till snackades det om feminetisternas motvilja att diskutera i JÄIF. Denna motvilja skrev även jag under på, eftersom det under denna period bedrevs ganska omfattande antifeministisk propaganda i JÄIF."

Det spelar mindre roll, för det är inte faktum om kritiken är befogad eller ej jag diskutera, utan det är var ni väljer att framhäva den.

" en utav dina länkar diskuterades JÄIFs vara eller icke vara. Och det var just under den period som jag beskrev ovan. Diskussionen om huruvida JÄIF ska vara kvar eller ej är en återkommande diskussion............"

Jag märker hela tiden att du försöker försvara själva kritiken, jag åsikter om den också. Men det är inte det vi diskutera här, hurvidare om er kritik emot oss Jäifare är befogad eller ej. Utan det är att ni väljer att skriva den i tycka där vi inte får skriva och det är osportsligt.

"Och eftersom Josefine betalar för sajten ur sin egen privata ficka så är det även hon som bestämmer vad det är hon vill betala för. Och om hon beslutar att JÄIF ska vara kvar så blir det så, men beslutar hon sig för att hon inte vill betala för antifeministisk propaganda, ja då blir det så också. Och eftersom diskussionen har varit uppe ganska många ggr och Josefine varje gång tagit beslutet om att JÄIF ska vara kvar så säger det en del om vad hon tycker om JÄIF, anser jag."

Ja hon bestämmer, har jag sagt något annat? Låt mig göra detta klart för er, det inte hennens rätt att göra som hon gör jag diskutera, för som du säger det är hennens sajt och hon ska få göra vad hon vill med den. Om staten skulle tvinga henne att tillåta alla ämnen emot hennens vilja så skulle jag vara den första som ställer mig på hennens sida att göra vad hon vill med sin egendom. Det handlar som bekant inte om det så slutar upp att dra upp det hela tiden ( det är ungefär som en rik snubbe skulle äga en fotbollsplan och då skulle alla som spela där spela efter hans regler, helt okej. Men om hans regler hela tiden gynnar hans lag, så är det ju likväl osportsligt trots att han har rätt till det ). Det jag pratar om är ju att det hela är osportsligt inte hennens rätt att göra det, två skilda saker.

Sedan är det ju som AFS-Besökare sa, i jämnförelse med andra sajter som har forum så är feminetik väldigt styrt och har en väldig åsikt centralisering, se bara på din attityd, "men beslutar hon sig för att hon inte vill betala för antifeministisk propaganda, ja då blir det så också" Motståndarens argument är propaganda och ska vara glad för de får göra sig hörda men tydligen så är inte era egna åsikter propaganda?

"Och jag är redo att hålla med. Jag vet ju inte säkert, men jag gissar att även våra JÄIF-stammisar håller med om att det har varit så från och till. Och eftersom sajten är till för feminister så ser jag inte det konstiga i att feminister uttrycker vad de anser är fel med sajten. Inte heller ser jag det konstiga i att diskussionen förs i Tycka, där feministerna huserar. Sajten är till för feminister, och hur sajten kommer att se ut bestäms av feminister. Då borde väl även diskussionen föras i ett forum för feminister?"

Ni bekräftar ju bara gång på gång med såna här utspel hur rädda ni är för meningsmotståndare, då man på andra sajter ser det som en självklarhet att båda sidornas argument ska få komma till tals så ser man det här att de ska få vara glada att få ett litet hörn där de som du uttrycker det "sprida sin propaganda". Återigen det är era regler och er sajt, men kom aldrig och säg att ni för ett öppen debattklimat och vill låta alla komma till tals på lika vilkor.

#21  Nej Henrik Grodan
2004-10-01 01:13:39

Har någon av de som håller i forumet sagt att denna sajt är till för att alla ska komma till tals på lika villkor? Skulle inte tro det.

Nej Henrik, forumet riktar sig _inte_ uppenbart till antifeminister. JÄIF finns till mest för att antifeministerna ska hålla sig borta från de övriga forumen, så att feministerna ska få vara ifred där...

... så var en stor del av tanken. Om jag fattat det rätt.

Om jag fattar _dig_ rätt, vore det bättre att lägga ner JÄIF; för så länge JÄIF finns tycker du att det är oschysst att du inte har rätt till hela sajten...?

#22  Debatt AFS-besökare
2004-10-01 01:35:32

Det intressantaste vore kanske en "samproduktion" med AFS, förhoppningsvis ett forum där båda (eller fler) av "sidorna" kunde (och ville) komma till tals, helst utan att endera sidan får ett övertag som till slut kantrar över i total dominans. AFS domineras av antifeminister och har också en hel del inslag av riktigt arga individer, dock inte sällan nyligen provocerade av någon manshatande smörja de sett i tex Aftonbladet. Feminetik är till största delen något av ett reservat för feminister.

Liknande situation finns i andra större forum. Tex är debattforum.com dominerat av liberaler medan socialister (antar jag) gömmer sig för sig själva på socialist.se.

Några mötesplatser för folk som faktiskt har motstridiga åsikter känner jag knappt till. Fast tips tar jag gärna emot, även om det är lite OT.

#23  Det är en möjlighet Grodan
2004-10-01 01:38:05

men något helt, helt annat än vad detta forum skapades för.

Varsågod och försök skapa ett sånt samprod-forum...

#24  OK Alvunger
2004-10-01 01:41:50

HenrikE. Jag skall fortsättningsvis publicera mina inlägg både i Tycka och JÄIF när jag vill diskutera klimatet, stämningen, eller signaturer i JÄIF så att JÄIFare kan försvara sig.

Jag skall också uppmana feminetisterna att publicera sina inlägg om JÄIF både i Tycka och JÄIF. Om de inte kommer ihåg att göra det så kommer jag för egen maskin kopiera inlägget och flytta det till JÄIF.

Alltså hamnar inlägget på rätt plats, jag får en del extrajobb, de som vill skriva inläggen får en del extrajobb, men tack och lov slipper JÄIFare lämna en kommentar i Tycka om att de har besvarat inläggen. Tycker det låter som en mycket smidig arbetsfördelning. Mer arbete, men samma resultat. Me like.

Vad TUSAN spelar det för ROLL var inlägget skrivs om det ändå kan läsas av alla, och om alla har rätt att skriva inlägg på min OSPORTSLIGA sajt?

Och fortsättningsvis uppmanar jag dig att inte skriva "era regler, er sajt" och "hur rädda ni är för..." etc i sådana svepande ordalag. Vilka NI? Alla feminetister? Det är jag som har bestämt dessa förbannade regler, och skall du lassa skit på någon så skall du lassa den på mig! Inte Nettan, inte feminetister i allmänhet, för de har nämligen ingen skuld i vilka regler som gäller här.

#25  AFS-besökare Alvunger
2004-10-01 01:56:09

"AFS domineras av antifeminister och har också en hel del inslag av riktigt arga individer, dock inte sällan nyligen provocerade av någon manshatande smörja de sett i tex Aftonbladet. Feminetik är till största delen något av ett reservat för feminister."

Ja, du har säkert rätt i att en del av de arga inslagen på AFS beror på manshatsmörja i Aftonbladet. Men betänk att behovet av feminetik.se för feminister (dvs deras behov av ett "reservat") kan vara provocerat av feministhatsmörja i t ex Aftonbladet.

Sajten skapades för att debatterna om feminism handlar så mkt om attacker "utifrån" så att feminister inte får tid/möjlighet/andrum att diskutera den med varandra. Argument, kritik, tankar och funderingar utifrån är nödvändigt, men för att få en förändring till stånd bland feminister så gäller ju att feminister själva måste få diskutera med varandra OCKSÅ.

Lite som att "jaha detta och detta är kritiken mot det vi kämpar för, och detta är kritiken på sättet vi kämpar på - hur skall vi ta tag i detta?" Den diskussionen borde ju rimligtvis äga rum inom rörelsen. Det var det jag var ute efter. Blandat med en massa annat naturligtvis. Jag har respekt för gräsrotsfeminister, deras kamp ser helt annorlunda ut än Aftonbladsfeminismen och i mina ögon är det ofta en värdig och viktig kamp. Jag vill alltså ge gräsrotsfeminister en uttrycksmöjlighet, ett ställe att hänga på, någonstans att publicera sina artiklar, ett tillfälle att bonda och skapa kontakter - allt för en mer human och effektiv feministisk kamp.

Och visst, som antifeminist (?) anser du väl förmodligen att feminismen gör bäst i att upplösa sig själv, men som feminist är jag av annan åsikt. Jag anser att feminismen skall reparera sig själv, enas, få till en motpol mot Aftonbladsfeminism. Visa att det finns vettiga feminister. Och ett sätt att visa det, är att låta feminister diskutera med varandra i ett forum som är öppet för läsning, istället för dolda elitistiska nätverk (kan ju säga att jag aldrig blivit inbjuden till Winbergs och Barthins nätverk till exempel).

Så lite kan man kanske som anti/ickefeminist se feminetik.se som en plats där man kan få tillfälle att läsa vad feminister som inte heter Skugge, Winberg, Rytel etc tycker. Man kan också se det som en plats där man har ett utrymme att kommentera feministernas tankar. Men man kan aldrig se det som något annat än en feministisk sajt.


Hoppsan, nu blev detta en mer allmän reflektion på slutet och inte enbart riktat gentemot dig.

#26  Alvunger Henrik E
2004-10-01 02:29:19

"Jag skall fortsättningsvis publicera mina inlägg både i Tycka och JÄIF när jag vill diskutera klimatet, stämningen, eller signaturer i JÄIF så att JÄIFare kan försvara sig.

Jag skall också uppmana feminetisterna att publicera sina inlägg om JÄIF både i Tycka och JÄIF. Om de inte kommer ihåg att göra det så kommer jag för egen maskin kopiera inlägget och flytta det till JÄIF.

Alltså hamnar inlägget på rätt plats, jag får en del extrajobb, de som vill skriva inläggen får en del extrajobb, men tack och lov slipper JÄIFare lämna en kommentar i Tycka om att de har besvarat inläggen. Tycker det låter som en mycket smidig arbetsfördelning. Mer arbete, men samma resultat. Me like. "

Bra, dock vet jag riktigt hur jag ska tolka det sista. Du verkar inte har förstått problemet i det hela. Men bra att du gör något åt det ( eller var det bara sarkasm? ).

Du nämner extra arbete, varför då inte bara införa en ny regel om att alla ämnen som rör båda parterna eller antifeministerna ska publiceras i forum som båda får skriva i. Då¨slipper du ju att hålla på göra dubbletter hela tiden av varje inlägg, för folk lär inte skriva i båda forumerna varje gång de skriver ett inlägg i det ämnet.

"Vad TUSAN spelar det för ROLL var inlägget skrivs om det ändå kan läsas av alla, och om alla har rätt att skriva inlägg på min OSPORTSLIGA sajt?"

Fast du ska ändå göra det trots med denna inställning, fast du ska vara sur och förbannad varje gång du flyttar ett inlägg och svära "den där jävla henrik".;) Hänger faktiskt inte riktigt med i svängarna här.

Men för kommentera det, så spelar det visst roll, eftersom vi inte får kommentera i det forumet ( som tidigare sagt ). Tycker dock det är synd att du inte förstår det osportsliga i det och ber om ursäkt. Men bra att du ska göra något åt det, heder till dig när det gäller det åtminstående, antar det är handling som är det viktigaste.

"Och fortsättningsvis uppmanar jag dig att inte skriva "era regler, er sajt" och "hur rädda ni är för..." etc i sådana svepande ordalag. Vilka NI? Alla feminetister? Det är jag som har bestämt dessa förbannade regler, och skall du lassa skit på någon så skall du lassa den på mig! Inte Nettan, inte feminetister i allmänhet, för de har nämligen ingen skuld i vilka regler som gäller här."

När det gäller att ni är rädda för oliktänkande så grundar jag inte det enbart på era regler utan på era attityder mest. Det var faktiskt en felsägning när jag sa "era regler, er sajt". Förvisso så vet jag inte hur det går exakt till då du fattar reglerna, men eftersom jag har uppfattat du gör det oftast ihop med medlemmarna och de andra i din lilla arbetsgrupp ( jag kan ha fått fel uppfattning ). Så bär ju de ansvar för sina åsikter som har lugit till grund för dessa regler. Dock har ju du sista ordet därmed det yttersta ansvaret. men som sagt var jag borde kanske ha sagt Alvungers regler Alvungers sajt. Ber om ursäkt om någon har tagit illa upp av det ordvalet av mig. Var inte min mening att såra någon med det.

#27  Henrik E Nettan
2004-10-01 02:49:20

Egentligen skulle jag gå och lägga mig nu men jag retar mig en smula på att du har dragit lite för långtgående slutsatser om UppåtEmmas inlägg. Innan du pekar ut henne som en av skitsnackarna så tycker jag att du bör läsa hennes inlägg som hon skrev en kvart senare, det kanske ger dig lite perspektiv på saken. Det är nämligen inte nödvändigtvis menat så som du har tolkat det.

Forum: JÄIF
Tråd: Icke/anti feminister som INTE är biologister
Rubrik: jösses amalia
Tid : 2004-09-26 13:15:42

Länk: http://www.feminetik.se/diskutera.php?fid=3&a…

#28   Grodan
2004-10-01 03:20:40

Henrik skrev
"varför då inte bara införa en ny regel om att alla ämnen som rör båda parterna eller antifeministerna ska publiceras i forum som båda får skriva i."

Jo förstår du: Om du går till sajtens förstasida, står det
"feminetik.se är en mötesplats för feminister."
Det står inte "feminetik.se är en mötesplats för feminister och antifeminister". På vilket sätt är innebörden av detta svårt att förstå?

Det förefaller mig som om JÄIF:s existens är en smula opedagogisk.

#29  HenrikE Alvunger
2004-10-01 12:57:46

Alltså jag hade tänkt att svara på ditt inlägg, men det är en rad som stör mig något oerhört.

"Tycker dock det är synd att du inte förstår det osportsliga i det och ber om ursäkt."

Skall jag be om ursäkt? För vad? Till vem? Skall jag be om URSÄKT till någon för att jag har en "osportslig" sajt? Vem riktas ursäkten till? "Föreningen mot osportsliga sajter"? "Intresseorganisationen för att kritisera privatpersoners beslut kring privat egendom?" Eller skall jag be DIG om ursäkt för att jag en dag för något år sedan beslöt mig för att organisera min sajt efter mina regler? Det är ju fan helt bisarrt.

Med all respekt, om du eller någon annan väntar sig en ursäkt för att jag gör vad jag vill med detta serverutrymme, ja då kan du vänta länge.

#30  Alvunger Henrik E
2004-10-01 14:57:20

"Skall jag be om ursäkt? För vad? Till vem? Skall jag be om URSÄKT till någon för att jag har en "osportslig" sajt? Vem riktas ursäkten till? "Föreningen mot osportsliga sajter"? "Intresseorganisationen för att kritisera privatpersoners beslut kring privat egendom?" Eller skall jag be DIG om ursäkt för att jag en dag för något år sedan beslöt mig för att organisera min sajt efter mina regler? Det är ju fan helt bisarrt. "

Vad ska man säga, du verka inte vara någon person med vidare större självinsikt. Sedan har jag upprepande gånger sagt att det är inte din rätt jag diskutera utan din sportslighet. Så varför hela tiden utgå ifrån din rätt, när det inte är den jag diskutera?

Du finner det alltså inte det osportsligt att prata skit om folk i ett forum där dem ni pratar skit om inte får skriva i ( pratar du mycket skit om folk bakom ryggen i irl också? )? Är du sann? Du finner inga som helst problem med det?

"Med all respekt"

Du har inte respekt för dina meningsmotståndare, det är ju just det som är problemet. Och nej du måste inte ha respekt men det vore önskvärt.

För poängtera detta, så var idén om att du skulle göra dubbletter helt och hållet din, jag har inte förespråkat något sådant. Men jag tar hellre en hand även om den må vara ilsken än inget.

#31  Alvunger Henrik E
2004-10-01 15:11:56

Innan du börja ropa ut att ni inte alls pratar skit bakom ryggen på folk inne i det forumet, eftersom vi får läsa vad ni skriver. Men det fenomenet är att prata skit om folk bakom ryggen fast ändå helt öppet. Ungefär som denna situation, om en mobbad tjej sitter i samma rum som klassens två mest populära tjejer som står i ena hörnet. Ni finsar och pekar emot henne, och pratar lite tyst och hon är fullt medveten om att de pratar om henne. Det är ungefär samma situation som vi har här, och du ser inga problem med det. För i båda fallen pratar man skit om en person bakom ryggen fast ändå helt öppet. Vet inte om det finns något specifik ord för det. Vad som i sin tur är värst att prata skit bakom ryggen ( dolt ) eller öppet låter jag vara osagt.

#32   Henrik E
2004-10-01 15:21:40

Oj, råkade skriva "Ni finsar" Menade såklart "De fnissar". Hoppas du förstog det, men eftersom då jag skrev fel förra gången vid ett liknade tillfälle så blev jag utskälld av dig, så är det bäst att göra denna saken klar.

#33  Du blev väl Alvunger
2004-10-01 15:47:41

knappast utskälld. Jag bad dig om att vara tydlig med vem du riktar kritiken gentemot, framförallt eftersom du kritiserar just det fenomenet högre upp i tråden. Att leva som man lär är inte alltid lätt, jag kämpar med det varje dag och är tacksam för när jag påminns. Alltså ville jag bara påminna dig om att du själv gör dig skyldig till det du kritiserar andra för. Men visst, du skrev att det var en felskrivning och då är ju allt i sin ordning.

Jag har inte sagt att jag inte tycker att det är osportsligt. Jag har sagt att jag inte tänker be om ursäkt för mina beslut, oavsett om de är osportsliga eller inte.

På vad sätt har jag inte respekt för mina meningsmotståndare? Alltså i ärlighetens namn, du får kritisera mig liksom alla andra, och i många många fall tar jag till mig av kritiken, insuper den, funderar över den, ligger många gånger sömnlös och funderar på vad jag gjort fel och hur det kan göras bättre. Men en sak VET jag. Jag har respekt för mina meningsmotståndare. Jag har skapat ett forum för egna stålars, egen tid, egen energi och jag har arbetat hårt med det i över ett år. Jag får enormt mkt mer skit än jag får uppmuntran, min mejlinbox fylls oftare av "feministjävel - ditt forum suger" än av "så underbart härligt att en feminist skapar ett forum där diskussioner feminist-feminist och diskussioner feminist-antifeminist möjliggörs".

Jag har i flera år publicerat artiklar, debatterat, sökt upp antifeminister för att diskutera med dem, jag har ett gäng AFSare på min icq och msnlista, jag har mejlkorrespondens med många av dem, och svarar alltid på alla mejl jag får och försöker förklara mig/bemöta kritik/eller gå in i en debatt.

Hade jag inte haft respekt för mina meningsmotståndare hade jag fullständigt skitit i vad de tycker, jag hade inte skapat JÄIF, jag hade inte svarat på mejl, och jag hade aldrig i mitt liv gått in och försökt förklara mig i denna tråd som jag nu gör.

Men men. Jag vet inte vad jag skall göra mer vad gäller din kritik. Vi är oense. Jag tycker faktiskt att jag är jävligt bra och att jag sköter denna sajt jävligt bra, åtminstone i de flesta fall. Du tycker det inte. Okej. Ingen människa är ofelbar och kanske hade det absolut mest sportsliga varit att bara ha ett enda forum som vem som helst får skriva i.

Men det forumet får någon annan skapa, eller ja, det finns ju ett jäkligt stort antal sådana så jag föreslår att du beger dig till sådana sajter. feminetik.se är det ENDA forumet som har åsiktsseparerade forum - om du nu tycker att det är så fel så kan jag inte förstå vad du gör här? Du har ju massor med forum att diskutera i. Välj något av dem om just detta inte passar.

Jag har faktiskt en rätt bra dos av självinsikt. Tillräckligt mycket för att böja mig och be om ursäkt och försöka förändra mig när jag gör fel. Jag hoppas och tror att de flesta signaturer här har märkt det. Jag har också tillräckligt mkt självinsikt för att vara fullständigt säker på i vilka lägen jag INTE skall rulla över på rygg och blotta strupen och be om ursäkt. Detta är ett sådant läge.


Och ja, jag är sann. Begåvad, snygg, rolig, smart, trevlig, självsäker, ärlig, lojal, ödmjuk - och alldeles alldeles sann.

#34  Alvunger Linda
2004-10-01 16:18:34

När jag läser att du får mer skit än beröm får jag lite dåligt samvete. Det är nämligen många gånger jag tänkt skicka iväg ett "tack-du-är-fantastisk-mail" men låtit andra saker komma emellan.

Jag tittar in på Feminetik flera gånger om dagen, även om jag inte är så flitig med att skriva. Är imponerad av nivån på diskussionerna, och att de flesta är så pass ödmjuka och ärligt intresserade av andras åsikter. Oftast på Tycka, men på sistone har jag funnit många diskussioner på JÄIF som har samma trevliga ton.

Jag tycker du har skapat ett kanon-forum, och att det funkar jättebra som det är.

Go Alvunger!

#35  Om man ger ett lillfinger Grodan
2004-10-01 17:03:37

tar dom hela handen.

#36  instämmer med Linda Fiji
2004-10-01 17:09:14

Tro inte att du inte är uppskattad. Jag och många med mig gillar det du gör.

"Och ja, jag är sann. Begåvad, snygg, rolig, smart, trevlig, självsäker, ärlig, lojal, ödmjuk - och alldeles alldeles sann."

Tänk, det är jag också. Vilket sammanträffande.

#37  Linda och Fiji Alvunger
2004-10-01 19:20:21

Tack så mycket. Jag vill inte att ni skall känna att ni måste berömma mig/sajten, eller att jag blir sur om ingen gör det.

Jag ville bara påpeka att jag sedan starten fått så oändligt mycket mer ris än ros för sajten (eller ja, sedan min "feministiska karriär" startade har jag på det hela fått mer ris än ros, för min person och för det jag tycker i en blandad kompott). Det är alltså inte så att jag känner "ooooh mitt arbete är så VIKTIGT. Det gör sån SKILLNAD. Det är bara att stå ut med att några klagar, för resten tycker ju det är så BRA!"

Får man oftast höra skit om sajten/sig själv som person, så blir det lätt att man tror att alla tycker att det jag gör och är, är blaj. Alltså hade jag "tjänat" mer på att plocka ned sajten än att ha den kvar, iallafall om man betänker hur mkt spe jag får ta (min självkänsla hade nog mått bättre). Och det är faktiskt rätt slitande i längden. Jag vill att feminetik.se skall vara kul, det skall vara givande. Det är faktiskt inte värt att jag skall må dåligt eller känna mig trakasserad. Nu i veckan är första gången jag blivit utsatt för trakasserier som skrämt skiten ur mig. Men det är ju inte ERT fel. Men visst är det ett ganska skrämmande land vi lever i.. Jag menar visst, jag kan förstå att man kan tycka att feminism är dumt, eller att Alvunger är dum, men att kränka och genom trakasserier försöka tysta och kväsa? Vad är det som händer? Det oroar mig.

#38  Alvunger Henrik E
2004-10-01 20:34:33

"knappast utskälld. Jag bad dig om att vara tydlig med vem du riktar kritiken gentemot, framförallt eftersom du kritiserar just det fenomenet högre upp i tråden. Att leva som man lär är inte alltid lätt,"

Du får gärna påminna mig om vad jag har sagt, att leva som man lär är inte lätt och jag har har heller aldrig påstått att jag gör det i alla anseende.

Sedan uppfattade jag det som du skällde ut mig, inte för jag tog illa upp. Men det var så jag uppfattade den situationen, och eftersom jag såg att jag skrev "ni" då jag menade "de". Så tyckte jag det var lika bra att göra klart vad jag menade så vi slapp spendera tid till att bråka om det. Inga underliggande pikar eller något sådant ifrån min sida.

Tråkigt att du ska behöva ligga sömnlös, så grov allvarligt behöver du inte ta det. Jag framför kritik emot saker som jag anser vara fel, det handlar om liv och död. Du säger att du inser att det är osportsligt men du vill ändå inte be om ursäkt? Det tolkar jag som att du tycker det är okej att vara osportslig på detta sätt, och hur du sammtidgt kan säga att du har respekt för dina meningsmotståndare förstår jag inte. Hur kan man tycker det är okej att agera osportsligt emot någon man har respekt för?

Jag tänker inte försvara de som kommer med okonstruktiv kritik. Men du kan väl inte jämnföra min kritik i denna tråd med "feministjävel - ditt forum suger" ( inte sagt att du gör det heller ), eller är det så du ser på min kritik här? Sedan är inte du den enda som får höra kritik, jag har fått höra mycket värre saker p.g.a mina åsikter än "jävla antifeminist". Sedan då man driver en sådan här sajt så får man nästan räkna med en massa elaka mail, om det värsta du har fått är "feministjävel - ditt forum suger" då får du anse dig ha kommit lindrigt undan. För många andra som driver projekt som inte är lika känslo starka som detta ämnet får höra dagligen mycket värre saker, det är självklart tråkigt att så är fallen men så är verkligheten.

"jag föreslår att du beger dig till sådana sajter. feminetik.se är det ENDA forumet som har åsiktsseparerade forum - om du nu tycker att det är så fel så kan jag inte förstå vad du gör här? Du har ju massor med forum att diskutera i. Välj något av dem om just detta inte passar. "

Så för jag har en annan åsikt och kritisera dig, så vill eller uppmanar du mig till att lämna sajten? Jag skriver här för att detta forumet är relativt aktivt och att det finns många feminister. Men om du inte vill ha mig kvar så ska jag ta mig en "allvarlig" funderare på att frivilligt lämna sajten.


"Jag har faktiskt en rätt bra dos av självinsikt. Tillräckligt mycket för att böja mig och be om ursäkt och försöka förändra mig när jag gör fel. Jag hoppas och tror att de flesta signaturer här har märkt det. Jag har också tillräckligt mkt självinsikt för att vara fullständigt säker på i vilka lägen jag INTE skall rulla över på rygg och blotta strupen och be om ursäkt. Detta är ett sådant läge. "

fast du har sammtidigt erkänt att det är osportsligt, så att vara osportslig är inget att be om ursäkt för tydligen enligt dig.

"Och ja, jag är sann. Begåvad, snygg, rolig, smart, trevlig, självsäker, ärlig, lojal, ödmjuk - och alldeles alldeles sann.
"

Det är bra att du har självförtroende och är ödmjuk(?).;)

#39  Angående åsiktsuppdelning & Sportslighet Robert W
2004-10-01 22:23:16

Internet och debatter på internet är på många sätt ett helt nytt fenomnen. Därför är det inte så konstigt att det då och då dyker upp nya regler som människor måste ta ställning till. Tanken om att dela upp människor med olika grundläggande värderingar och grundpremisser på olika forum är en ny sådan tanke som tydligen många reagerat mot.

Men min åsikt är att detta troligen är ett fenomen som kommer att dyka upp allt oftare på internet i takt med att e-debatter börjar att föras mer flitigt. Orsaken är enkel, det är helt enkelt svårt att föra en diskussion om man hela tiden måste börja om ifrån noll och diskutera om grundpremisserna. Feminetik är ju avsett för att att feminister ska kunna diskutera med varandra och då är det rimligt att de slipper bli avbrytna av antifeminister hela tiden. Att man även kan föra interna diskussioner på Internet är bara ett sätt att ytterilgare utvidga användningsområdet för Internet. Faktum är att man skulle kunna tillämpa principen på andra saker än bara feminism.

Till er som klagar på osportslighet måste jag bara säga att jag inte förstår vad ni pratar om. Tycker ni att det är osportsligt att moderater inte får komma på socialdemokraternas partikonvent? Är socialdemokraterna osportsliga för att de vill diskutera sinsimellan först innan de diskuterar med resten va världen? Man kan gå ännu längre, menar ni att det är osportsligt när socialdemokraterna sitter hemma vid köksbordet och pratar med andra socialdemokrater? Eller tycker ni att en sportslig socialdemokrat i det läget ringer upp närmaste jourhavande moderat för att få en mångsidig och sportslig debatt? Självklart är detta löjligt. Överallt i samhället finns det ett behov av att diskutera med likasinnade, och om vi inte tillåter sådana diskussioner att föras över internet så har vi allvarligt begränsat användbarheten för Internet.

Jag tycker därför att ni som klagar på osportslighet kan sluta upp med detta patetiska gnällande. Visa lite värdighet va? Om man har en fiende så gör man upp på det avsatta slagfältet. Man smyger inte in i fiendens hem som en usel lönnmördare i natten. Om det är några som är osportsliga här så är det alla människor som just måste in i "tycka" och gnälla. Se istället till att JÄIF blir så pass trevligt att feminister vill prata med er här! Faktum är att jag som antifeminist skäms för hur uselt andra antifeminister har betett sig här på feminetik den senaste tiden och klagat om censur etc.

Jag tycker att alla antifeminister här bör fråga sig själva om de är usla lönnmördare som smyger i natten, eller om ni törs ta en stand up fight med feminister?

#40  Robert W Henrik E
2004-10-01 23:59:48

" Om det är några som är osportsliga här så är det alla människor som just måste in i "tycka" och gnälla"

Jaha, men jag skriver inte inne i tycka, just för jag respektera deras regler.

Men jag tycker inte de bör snacka skit om andra där inne, okej om de nu är så rädda för oliktänkande så de är av sådan stort behov av eget forum där inga andra får skriva, Fine. Men snacka inte skit om de som är portförbjuda där inne då. För min kritik är inte den som du verka ha fått för dig i ditt inlägg nämnligen att "tycka" öht finns ( skulle uppskatta om nån någon förstog att min kritik i denna tråd inte syftar till att tycka finns eller Alvungers rätt att göra vad hon vill med sin sajt ) . Utan att de pratar skit om de som inte får skriva där inne. Det är osportsligt gjort, sedan att du tycker det är helt okej att folk pratar helt öppet skit bakom din rygg får stå för dig. Men jag gillar inte sådant beteende och då reagerar jag.

Jag skulle heller inte ha något emot ett medlemsforum eller att feminister här på feminetik hade en konvent, jag skulle inte begära att få gå på den.


"eller om ni törs ta en stand up fight med feminister?"

Det är ju precis det jag vill göra, jag vill ju att feminister ska ta det med oss om de har några problem med oss, liksom jag tycker vi ska ta det med dem om vi har problem med dem. Precis som jag gör i denna tråd. Jag tar upp saken med dem istället för prata skit bakom ryggen på dem.

#41  OK Nettan
2004-10-02 00:07:36

För det första: Det är ingen som snackar skit om dig eller andra JÄIFare bakom ryggen på er.

För det andra: Vore det så att det snackas skit om dig eller andra JÄIFare så är det inte bakom er rygg eftersom du/ni kan läsa det.

För det tredje: Du/ni har möjlighet att bemöta kritiken/skitsnacket eftersom du/ni får skriva i JÄIF.

Du gör det ju just nu Henrik E, så jag förstår inte kritiken. Du kan läsa vad som skrivs och du kan bemöta det du tycker är felaktigt. VAD är problemet?

#42  Robert W Henrik E
2004-10-02 00:23:28

Du tar upp köksbordet o.s.v. Nej jag bryr mig inte om vad de säger hemma i sina köksbord, men om jag satt vid rummet bredvid så skulle jag göra det. Låt oss säja att du besöker några vänner, och de sitter inne i köket och pratar och du i vardagsrummet som ligger precis intill köket. Så börjar de snacka skit om dig där inne, du hör det men du kan inte göra så mycket åt det. Du får inte komma in i köket de får bara komma till dig om de vill. Skulle du inte tycka det är dålig stil?

Nu kanske någon säger att ska vi då ta bort Jäif. Nej det är självklart inte det bästa sättet , det vore ju som att säga det bästa lösningen vore att ta bort det vardagsrummet i mitt exempel. Såklart det bästa är att om de har några problem med han så tar de det face to face istället.

#43  Henrik E Robert
2004-10-02 00:41:02

Det är möjligt att jag missförstod graden i din kritik. Jag kan inte direkt påstå att jag följt den här tråden med intresse. Precis som Nettan säger så förstår jag inte problemet.

Om du ser att någon snackar skit om dig så använder du "Kalle-regeln". Du postar ett inlägg i tycka som endast inehåller en länk till ditt svar som du skrivit i JÄIF, så är problemet löst. Är du inte nöjd med det?

För övrigt så läser jag inte så mycket i tycka just av den orsaken att jag själv inte får skriva där. Om du vill skapa en intressant debatt om något så kan du väl lika gärna göra det i JÄIF eller?

Dessutom så är det väl bara smickrande om feminister diskuterar antifeminism på deras interna forum. Det är väl bara ett tecken på att vi är en kraft att räkna med? Jag hade varit betydligt mer oroad om feministerna aldrig hade diskuterat antifeminism på sina interna sidor.

#44  Robert Henrik E
2004-10-02 01:17:21

Missnöjd, ditt första inlägg fick man riktigt tänka till innan man svarade på. Oftast vet man vad ska svara på det mesta, sällan kommer det frågställningar som man inte har svar på direkt. Men jag fick tänka en stund innan jag kom på ett ( två ) svar på ditt förra inlägg. Men det är dock bara bra för man utvecklar då sitt resnomang

Men nu kändes du helt plötsligt så tråkig igen. Eftersom du inte kom med något nytt, utan ställde samma frågor som jag redan har besvarat, både på befallning och självmant flertalet gånger i denna tråd. Om det nu är några luckor i mina svar eller har något du reagaera på så fråga om det istället. Men det känns lite tröttsamt att säga färgen på väggen är röd gång på gång. Om ni har något att invända emot det säj det istället för ställa samma fråga gång på gång ( jag säger inte att mina svar är den enda sanningen, men istället för ställa samma fråga gång på gång så kritisera mina svar istället. )

#45  Henrik E: Robert
2004-10-02 13:16:29

:-) okej, jag kanske inte har en intressant-att-läsa-varje-gång-garani. Orsaken till varför jag plötsligt blev tråkig och kort beror helt enkelt på att jag tycker att hela frågan känns utagerad. Uppenbarligen så ska det mycket till innan Josefine och övriga feminister som driver den här siten ska ändra på reglerna som rör "tycka" och JÄIF. Det känns inte som att några argument som presenterats här ens varit i närheten av att övertyga Josefine om att en regeländring behövs. Därmed så är det bara att finna sig i hur situationen är och istället försöka göra det bästa av den. Det gäller att veta när det är dags att ge upp. Dessutom så tycker jag inte att det är ett såpass stort problem att feminister diskuterar JÄIF i allmänna ordalag.

Till exempel så har alla dessa forumdiskussioner på JÄIF den senaste tiden kväft den vanliga debatten här, och jag börjar bli lite otålig över detta. Hur länge ska vi tjafsa om detta? Den mest akuta regeländringen att pusha för är i så fall att även icke/anti feminister ska få diskutera i forumet "om webbplatsen" så att JÄIF slipper drunkna i alla dessa formfrågor. Det är vad jag bekymrar mig över. Jag vill därför helst att den här diskussionen kan dö ut så snart som möjligt så att vi kan återgå till mer intressanta frågor som rör genusteori, jämställdhet och feminism. Om någon börjar diskutera sådant så ska jag försöka att inte vara tråkig igen.

Att börja summera vad som tidigare har sagts är för övrigt ett ganska vanligt sätt att tala om att man tröttnat på en diskussion :-).

#46  Robert Henrik E
2004-10-02 16:17:06

":-) okej, jag kanske inte har en intressant-att-läsa-varje-gång-garani"

Nja, "intressant att svara" är den mer korrekta tolkningen av vad jag menade.;)

" Orsaken till varför jag plötsligt blev tråkig och kort beror helt enkelt på att jag tycker att hela frågan känns utagerad."

Du säger att du inte har följd tråden, då är väll inte du rätt person till att avgöra det ? Om jag skulle få ett svar av Alvunger på hur man kan finna det vara helt okej att vara osportsligt emot den man påstår sig respektera, utan att komma dragandes med att det är min sajt och den riktas till feminister. Då skulle jag nog också se tråden utagerad.

"Uppenbarligen så ska det mycket till innan Josefine och övriga feminister som driver den här siten ska ändra på reglerna som rör "tycka" och JÄIF"

Vi tog ständigt framsteg, hon sa till och med att hon skulle göra något åt det ( om du har läst tråden så ser du det ).

"Det känns inte som att några argument som presenterats här ens varit i närheten av att övertyga Josefine om att en regeländring behövs."

Vad ska jag säga om det? Jag kan inte svara för Josefine, och om du tycker mina argument är dåliga så är det väll bättre du attackerar dem på ett sätt så jag kan försvara dem.


PS: Jag visste inte att jag tvingade dig skriva i denna tråd, jag känner inte något behov av att skriva i en tråd bara för den har många inlägg, men du kanske har det? DS

#47  HenrikE Alvunger
2004-10-02 16:55:36

Du anser att jag är osportslig och inte respekterar mina meningsmotståndare. Jag anser att så är icke fallet. Månne är det fallet i en del situationer, månne går jag över gränsen, ibland är jag elak, ibland paroderar jag på vad folk har skrivit och det är ju sådär halvbra gjort. Men vad gäller feminetik.se:s utformning så anser jag att det inte kan bli mer sportsligt än vad det är. feminetik.se är i mitt tycke utformat på det ultimata sättet för att få konstruktiva diskussioner mellan feminister-feminister och feminister-antifeminister till stånd.

Om jag gör intrång på idén med feminetik.se och tar bort JÄIF helt och gör det feministseparatistiskt - ja då är jag osportslig mot de antifeminister som vill diskutera här, och de feminister som vill diskutera med antifeminister på denna sajt som i mitt tycke har ett väldigt gott debattklimat. Bättre än alla sajter jag varit på iallafall.

Integrerar jag JÄIF med feminetik.se och öppnar alla forum - ja då är jag osportslig mot de feminister som vill ha en feministisk mötesplats, men även mot antifeminister som vill diskutera med feminister. Öppnas forumet går det samma väg som alla andra öppna forum har gått, dvs feministerna drar för de orkar inte med alla påhopp och får inte ut något av diskussionerna. Det får inte heller antifeministerna. feminetik.se blir alltså inget bra diskussionsforum och det är knappast sportsligt.

Alltså är feminetik.se utformat med den högsta graden av sportslighet och den högsta graden av respekt. Jag är riktigt nöjd. Jag förstår inte din kritik.

Om du vill diskutera något med en feminist i Tycka så får du använda Kalleregeln. Du rår läsa allt som skrivs, och du får utrymme att reagera på allt som skrivs. När du kritiserar forumet får du grundarens fulla uppmärksamhet i en tråd som börjar bli väldigt lång. Jag tycker att detta bevisar feminetik.se:s sportslighet. Ingenting du har skrivit har övertygat mig om det motsatta.

Jag har läst det du skrivit och försökt ta in dina argument. Du kan alltså vara fullständigt säker på att jag givit dig och dina argument en ärlig chans. Min ståndpunkt står dock oförändrad.

#48  Re:Henrik E Gabriella
2004-10-02 17:55:20

"När det gäller den den tråden du nämner, så pratar ni om mycket om hur synd det är om er och hur elaka vi är som vågar ifrågasätta er och ger er hård kritik. Om ni nu tycker vi är så hemska så varför inte skriva det här istället ( där "alla" får svara )."

Just därför att jag tycker att det är meningslöst att prata med "er". Inte p g a att ni ger "hård kritik" utan för att er s k kritik för det mesta bygger på fördomar och okunskap och går ut på att trycka ned så många som möjligt. Jag är på feminetik för att slippa AFS:are som annars dräller överallt. Vill jag ha en diskussion med antifeminister så finns det gott om andra platser både på nätet och IRL som jag kan utnyttja.
Har inget som helst behov av att få skit upptryckt i halsen av antifeminister så därför så skriver jag inget här i JÄIF. Det här är första och förmodligen sista gången jag skriver här.

Och om vi nu ändå ska leka sandlåda så tror jag nog att jag kan leta upp en stor mängd länkar som visar skitsnack om de hemska feministerna hur lätt som helst, både här på JÄIF och på andra ställen.

#49  Korrigering. Gabriella
2004-10-02 17:56:20

..."nedtryckt i halsen" ska det vara.

#50  Henrik E Karra
2004-10-02 18:52:05

Du återkommer ständigt till hur rädda "vi" är för oliktänkande att vi måste ha ett eget forum där bara vi får skriva. Men om "vi" nu var så rädda för antifeministers åsikter skulle väl inte JÄIF finnas?
Dessutom är det inte så att alla sitter och håller med varandra i tycka, om du nu inte hade märkt det.
Själv har jag av ngn anledning skrivit mycket mer i JÄIF än i tycka.

#51  Alvunger AFS-besökare
2004-10-02 18:52:37

Njae, jag vet inte om jag vill kalla mig Antifeminist för då skulle jag väl buntas ihop med AFS och jag har inte helt klart för mig vad de står för. Över huvudtaget är jag inte en som går runt och kallar mig för någonting-ist. Jag tänker mycket hellre ut något själv än att svälja en hel lära och bli nån sorts anhängare av den.

Namnet skrev jag närmast i förbifarten och då blev det bara så. Tänkte mig det mer som nån som brukat besöka AFS och inte en besökare därifrån. När man inte är registrerad tycker jag namn kan kvitta, men nästa inlägg kallar jag mig väl något annat. Då slipper både feminister och antifeminister hetsa upp sig över det.

Däremot tycker jag att om det är det här som är feminism: "1) Att det finns en könsmaktordning. Där män är det överordnade könet. 2) Att man vill förändra denna maktordning", då är det inte bara galet utan också potentiellt skadligt - åtminstone om det används som utgångspunkt för praktiskt samhällsbygge. Om man sedan går vidare och i princip kategoriskt förnekar alla biologiska skillnader har man inte direkt stärkt tankebygget.

Om jag tycker att feminismen bör upplösa sig själv? Tja, jag skulle till att börja med uppskatta om den slutar att generera personer som kastar skit på mig bara för att jag är född till man. Om jag tycker att det är en genomond ideologi i stil med nazism, kommunism, rätt många destruktiva sekter osv? Nej, inte nödvändigtvis, men den duger definitivt inte till att ha som grund för att sätta igång och förändra samhället. Därtill är den alldeles för flummig.

Men fortsatt diskussion om det här hör väl bättre hemma i en annan tråd, om ni feminister nu ids lämna reservatet emellanåt o komma ut och snacka lite med oss som hänger utanför grindarna.

#52  Alvunger Henrik E
2004-10-02 21:54:50

Det känns som vi har i och med ditt inlägg började om ifrån början, ironiskt nog så sa du i samma inlägg att "Jag har läst det du skrivit och försökt ta in dina argument. Du kan alltså vara fullständigt säker på att jag givit dig och dina argument en ärlig chans. Min ståndpunkt står dock oförändrad. "

När du uppenbart inte har gjort det om man ska gå efter det inlägget. Du argumentera som att min främsta kritik i denna tråd skulle vara att tycka finns. Hur kan du ha försökt tagit till dig av mina inlägg och fortfarande tro det? Min kritik har ju varit främst att ni pratar skit om oss där inne, inte att forumet finns ( jag tycker jag har varit ganska tydlig på denna punkt ). Som jag i och för sig tycker är lustigt att man känner sådan rädsla för oliktänkande, men det är okej för mig. Det är inte det min kritik syftar på i denna tråd.

"Du anser att jag är osportslig och inte respekterar mina meningsmotståndare. Jag anser att så är icke fallet"

Du erkände förrut att det var osportsligt, ljög du då? Om du inte ljög så ställer jag min fråga igen som jag gärna vill ha svar på. Hur kan man tycka det är okej att vara osportslig emot dem som man påstår sig ha respekt för?


Inlägg som denna tyder också för bristande respekt och rädsla för oliktänkande "Öppnas forumet går det samma väg som alla andra öppna forum har gått, dvs feministerna drar för de orkar inte med alla påhopp och får inte ut något av diskussionerna."

Det är skitsnack att antifeminister skulle vara elakare än feminister i sina inlägg. Det är ni som rädda för meningsmotståndare. det är nog ingen slump att det är 8099 inlägg skriva i tycka och 11924 inlägg i Jäif, alltså inte mycket mer i Jäif. Och jämnför det då med den populära jämnförelsen AFS där den halvt stängda forumet för allmänheten "medlemmsforum" har 1927 inlägg medans övriga sajt har 76390 inlägg, det är ett tydligt tecken på vilka det är som vill debattera med oliktänkande och vilka som är mindre benägna av det.

"Om du vill diskutera något med en feminist i Tycka så får du använda Kalleregeln"

Detta är också ett tydligt tecken på att du inte alls har försökt ta dig till av vad jag skriver, för varför ställa samma fråga då jag redan har givit svar på den, om du finner fel i mitt svar kritisera den då. Jag har nog svarat flera gånger på den men redan i mitt andra inlägg i denna tråd så sa jag detta, "Men det är en stor skillnad på att få skriva ett svar direkt i den aktuella tråden och att säga att man har givit ett svar någon annanstans, jag vill ju inte starta upp en ny tråd för varje svar jag skriver. Allt jag begär är egentligen att ni ska försöka skriva er kritik emot Jäif och dess personer inne på Jäif, så att de ( vi? ) får möjligheten att försvara sej. Håller du inte med mig på den punkten? "

"Om jag gör intrång på idén med feminetik.se och tar bort JÄIF helt och gör det feministseparatistiskt "

Till er som tycker jag antyder på en lösning vore att ta bort Jäif eller liknade, tycker ska läsa mitt svar till Robert i köksborde frågan, citera mig själv "Du tar upp köksbordet o.s.v. Nej jag bryr mig inte om vad de säger hemma i sina köksbord, men om jag satt vid rummet bredvid så skulle jag göra det. Låt oss säja att du besöker några vänner, och de sitter inne i köket och pratar och du i vardagsrummet som ligger precis intill köket. Så börjar de snacka skit om dig där inne, du hör det men du kan inte göra så mycket åt det. Du får inte komma in i köket de får bara komma till dig om de vill. Skulle du inte tycka det är dålig stil?

Nu kanske någon säger att ska vi då ta bort Jäif. Nej det är självklart inte det bästa sättet , det vore ju som att säga det bästa lösningen vore att ta bort det vardagsrummet i mitt exempel. Såklart det bästa är att om de har några problem med han så tar de det face to face istället."

/ henrik

#53  Karra Henrik E
2004-10-02 22:20:26

"Du återkommer ständigt till hur rädda "vi" är för oliktänkande att vi måste ha ett eget forum där bara vi får skriva. Men om "vi" nu var så rädda för antifeministers åsikter skulle väl inte JÄIF finnas?
Dessutom är det inte så att alla sitter och håller med varandra i tycka, om du nu inte hade märkt det.
Själv har jag av ngn anledning skrivit mycket mer i JÄIF än i tycka."


Det finns olika nivåer på rädsla, och i ditt fall så kanske du inte alls är så rädd för oliktänkande eftersom du främst skriver här. Men faktum att det är 8099 inlägg skriva i tycka och 11924 inlägg i Jäif, alltså inte mycket mer i Jäif. Och jämnför det då med AFS där den halvt stängda forumet för allmänheten "medlemmsforum" har 1927 inlägg medans övriga sajt har 76390 inlägg, det är ett tydligt tecken på vilka det är som vill debattera med oliktänkande och vilka som är mindre benägna av det.

Ställ dig också frågan, varför flyr feminister ifrån debatter med antifeminister som till och med Alvunger erkänner är fallet ( fast hon använde det som ett argument emot mig ), varför vill så många femininster undvika debatt med oliktänkande? Om du tycker jag och andra antifeminster är elaka i sina kommentarer så borde ni granska era egna, för era är inte ett dugg snällare än våra.

#54  Henrik E: Robert W
2004-10-03 00:12:18

Men snälla nån. Har du inte lämnat det här än? Feminister kommer att diskutera debattklimatet på JÄIF i tycka oavsett vad du tycker om det, och oavsett om du kan läsa vad som sägs. Det är deras fulla rättighet att göra så och det finns ingenting du kan göra åt det. Josefine har inte heller någon skyldighet att ge dig en förklaring till detta, eftersom det är hon som äger och betalar för siten. Jag tycker att hon redan har vartit otroligt tillmötesgående mot dig och tålmodigt försökt att motivera sitt beslut. Om du sedan inte vill godta de förklaringar du får så är det ditt problem. Är det inte dags att ge upp snart? Varför beter du dig som en rättshaverist?

Finns det inte intressantare frågor att debattera? Jag har svårt att tro att din tillvaro raseras av att feministerna diskuterar om JÄIF över huvudet på oss antifeminister. Jag får lite känslan av att hela den här diskussionen egentligen bara är ett sätt att misstänkliggöra feminister i största allmänhet. Du pratar ju mest om att feministerna är "rädda" etc. Detta är vad jag menade när jag pratade om skillnaden mellan en lönnmördare och en som tar en stand up fight. Rätta mig om jag har fel i detta, men ärligt talat så kommer jag inte ihåg att jag en enda gång har sett dig föra fram någon intressant kritik av feminismens teoribygge. Varför börjar du din bana här på JÄIF genom att anklaga feminister för feghet i debatt? Vad hoppas du uppnå med detta?

Det finns förvisso en intressant fråga du tar upp. Till exempel så har jag också märkt att man ibland inte får några feministiska kommentarer på trådar i JÄIF där det skulle kunna ha varit intressant att få en kommentar ifrån en feminist. Till exempel så fick jag ingen kommentar alls på min hypotes om att patriarkatets hårda kärna utgörs av "nördar" vilket var en besvikelse. Men feministerna bestämmer i slutändan själva vad de vill göra med sin tid. Det enda vi antifeminister kan göra är att bete oss på ett så pass intelligent sätt att feministerna finner intresse i att diskutera med oss. Den här typen av rättshaverist-trådar tror jag knappast förbättrar den saken. Om vår kritik av feminismen är tillräckligt kärnfull behöver inte ens en kommentar ifrån en feminist vara målsättningen. För mig räcker det att veta ett feminister åtminstone läser en del av de kritiska inlägg som vi gör.

Orsaken till varför jag bekymrar mig om den debatt som förs på JÄIF beror på att jag är redaktör på här. När jag tycker att en diskussion börjar spåra ut så ser jag det som min uppgift att försöka få tillbaka diskussionen på rätt spår. Att ifrågasätta reglerna på feminetik får man givetvis göra, men det finns gränser.

Min kärnmening är: Sluta klaga, ägna istället energin åt att framföra intressant kritik mot feminismen om du nu har någon sådan kritik att framföra. Jag tycker att det är mycket snack och liten verkstad här.

#55  Robert Henrik E
2004-10-03 06:18:28

"Feminister kommer att diskutera debattklimatet på JÄIF i tycka oavsett vad du tycker om det"

Får jag fråga, hur många feminister har du övertygad till att bli ickefeminister?

" och oavsett om du kan läsa vad som sägs. Det är deras fulla rättighet att göra så och det finns ingenting du kan göra åt det. Josefine har inte heller någon skyldighet att ge dig en förklaring till detta, eftersom det är hon som äger och betalar för siten."

Vad är det jag har missat påstår du? Det är ju du som inte verka ha läst vad jag har skrivit, jag har aldrigt i denna tråd sagt att hon inte får göra detta eller har påstått att hon har någon skyldighet till mig, jag har till och med sagt att om hon skulle bli tvingad till det av en högre makt så skulle jag vara den första som ställde mig på hennes sida . Så citera mig eller sluta upp antyda att jag har sagt en massa saker som i mina ögon är lögner.

"Jag tycker att hon redan har vartit otroligt tillmötesgående mot dig och tålmodigt försökt att motivera sitt beslut. Om du sedan inte vill godta de förklaringar du får så är det ditt problem. Är det inte dags att ge upp snart? Varför beter du dig som en rättshaverist? "

Du verka bara kunna slänga ut en massa med allmäna påhopp emot mig, utan lägga någon större grund för det ( syftar nu till hela inlägget ). Men då kan ju du säga vad dessa så otroliga bra motiveringarna finns, för i förra inlägg hon skrev så var det som hon inte hade läst ett enda inlägg av mig i denna tråd ( så kändes det ivarje fall ).

"Jag tycker att hon redan har vartit otroligt tillmötesgående mot dig och tålmodigt "

Det tolkar jag som du tycker jag är oresonlig och då skulle jag vara tacksam om du kunde ge en bättre motivering till det.

"Jag har svårt att tro att din tillvaro raseras av att feministerna diskuterar om JÄIF över huvudet på oss antifeminister"

Jag har motiverat ett flertal gånger varför jag reagerar emot detta, om du har något att invända emot dem så rekomenderar jag dig till att komma med kommenterarer dem istället .

"Jag får lite känslan av att hela den här diskussionen egentligen bara är ett sätt att misstänkliggöra feminister i största allmänhet. Du pratar ju mest om att feministerna är "rädda" etc."

Så du tycker inte att då man säger att motståndarens argument är bara propaganda och att antifeminster är mycket elakare är att misstänkliggöra då? . Att jag pratar om rädsla i denna tråd är inget direkt medvetet val, utan har varit en reaktion emot vad andra har sagt som senast var det en reaktion emot då Alvunger sa "Öppnas forumet går det samma väg som alla andra öppna forum har gått, dvs feministerna drar för de orkar inte med alla påhopp och får inte ut något av diskussionerna" Där antyder hon på att vi skulle vara elakare och feministerna då flyr, o.s.v. Alltså jag har aldrig sagt det ur tomma intet utan sagt det som en reaktion emot vad någon annan har sagt. Men tydligen så får jag inte göra det nu heller.

"Rätta mig om jag har fel i detta, men ärligt talat så kommer jag inte ihåg att jag en enda gång har sett dig föra fram någon intressant kritik av feminismens teoribygge. Varför börjar du din bana här på JÄIF genom att anklaga feminister för feghet i debatt? Vad hoppas du uppnå med detta?"

Ursäkta om jag missförstår dig, men detta tolkar jag som du tycker att allt jag har skrivit i detta forumet är skit. Okej det får stå för dig ( borde dock då vara enkelt att kommentera det jag säger, eftersom det borde finnas väldigt stora hål att skjuta i då, men ändå så har du inte kommit med knappt en enda kommentar till något specifik som jag har sagt utan kommer med en massa med allmäna fördomar, som inte är relaterade till vad jag har sagt ). Inlägget som jag startade denna tråd med var långt ifrån min första på denna sajt, då har du inte varit tillräckligt observant om du inte har sett något. Om du inte tror mig så kan du söka på Henrik E och jag har även skrivt 2 inlägg i egenskap av bara Henrik tror jag.

Vad jag försöker uppnå med detta? vad försöker du uppnå med ditt deltagande här på forumet? Tror du verkligen din insats gör någon skillnad? När jag ser saker som jag finner vara fel så reagerar jag . Jag har ingen illusion eller plan om att jag ska förändra världen. Måste jag ha det?

"Det finns förvisso en intressant fråga du tar upp"

Skrev du inte nyss att jag INTE hade skrivit något som du fann intressant under min tid här på Jäif?;)

"Men feministerna bestämmer i slutändan själva vad de vill göra med sin tid."

Har jag sagt emot det? När då?

"Det enda vi antifeminister kan göra är att bete oss på ett så pass intelligent sätt att feministerna finner intresse i att diskutera med oss. Den här typen av rättshaverist-trådar tror jag knappast förbättrar den saken. "

Det borde väl egentligen ligga i bådas intresse, men tydligen enligt dig så ligger det ansvaret bara på antifeministerna. Men nu är vi tillbaka till att du tycker det jag skriver är på`en låg intellektuell nivå. Bra att vi är tillbaka på spåret, det var lite vingligt där ett tag då du sa att jag hade tagit upp en intressant fråga.;)

"Orsaken till varför jag bekymrar mig om den debatt som förs på JÄIF beror på att jag är redaktör på här. När jag tycker att en diskussion börjar spåra ut så ser jag det som min uppgift att försöka få tillbaka diskussionen på rätt spår. Att ifrågasätta reglerna på feminetik får man givetvis göra, men det finns gränser."

Kan till viss del hålla med dig om det, men jag håller inte med dig om att det skulle varit mitt fel. Om folk skulle ha läst vad jag har skrivit istället för utgå ifrån att jag pratar om deras rätt till att göra vad de vill med sajten eller liknade så skulle tråden ha blivit mycket kortare. Men oavsett hur många gånger jag har sagt att jag inte kritisera tycka i denna tråd, så har folk inkludera dig utgått ifrån det. Att jag sedan också har lurats in i den debatten är självklart något jag får ta på mig också. Men jag har hela tiden försökt poängterat att det inte är det jag kritisera egentligen i denna tråd utan enbart osportsligheten kring att om man har problem med någon i Jäif eller Jäif i största allmänhet så tar man det inte på ett ställe där de får kommentera. Jag skrev redan i första inlägget i denna tråd, princip att man kan ha åsikter om tycka, men det är inte det jag kritiserar i denna tråd. Men ändå är det just "tycka" som forum som vi har diskuterat. Man har ägnat timmar på denna tråd ändå så har man inte lyckas nå förbi den spärren ens, det är inte så man inte känner sig lite frustrerad , för det har gjort att det har blivit väldigt lite utrymme till den egentliga kritiken jag tog upp, jag är absolut inte helt skuldfri i det misslyckandet.

Men ska då inte din uppgift vara att lugna ner folk, det du lyckas med ditt intåg i denna tråd är att reta upp mig bara, och drivit bara diskussionen ännu längre ifrån sin ursprungsfråga och därmed att tråden spåras ut ännu mer. Jag håller med dig om att tråden har spårat ut, men du skjuter på fel person.

"Jag tycker att det är mycket snack och liten verkstad här. "

Va? Nu hänger jag inte med, vad är det du tycker jag ska göra rent praktiskt som följd av detta? Ska jag köpa upp feminetik eller vad menar du? Jag förmodra att du syftar på att jag skulle diskutera mer i andra ämnen än denna, dock så går det inte riktigt ihop med ordspråket, "mycket snack och liten verkstad". Förmodligen en felsägning av dig, eller antyder du på att jag ska försöka köpa upp feminetik eller något liknade?;).


PS: Jag har sett dig som en intellektuell person, därför blir jag så besviken på ditt sätt att argumentera, inte faktumet att du är av en annan åsikt. Utan att du sker sken av att ha en stenkoll på debatten och vad Alunger har sagt relaterat till vad jag har sagt ( då det inte var länge sedan du erkände att du inte hade så bra koll på debatten ), när du uppenbart inte ens har läst vad jag har skrivit utan fortsätter med fördomar som jag trodde vi avklarade förrut då du sa att du kanske hade missupfattat min kritik, men tydligen så var det bara tomma ord för nu fortsatta du på samma spår och inbillade dig massa med saker om vad jag hade sagt och vad min kritik var o.s.v. Om du vill att jag ska ta till mig av din kritik så får du se till att den har rötter i vad jag har sagt åtminstående. DS

#56  Henrik E: Robert
2004-10-03 13:00:13

Det är riktigt att jag i rollen som redaktör/moderator inte kan vara helt intellektuell. Förutom Josefine så är jag den enda personen här inne på JÄIF som har möjligheten att göra "appeal to authority", vilket är ett i grunden ointellektuellt retoriskt grepp. Det ingår också i min uppgift att tala om för personer när jag inte tycker att deras beteende gynnar en konstruktiv diskussion, vilket också kan uppfattas som ett annat ointellektuellt retoriskt grep: "ad hominem". Jag kan till exempel säga åt dig att jag inte tycker att den här debatten är speciellt givande för vare sig kontakten med feministerna eller för JÄIF som sådant. Kortfattat: Rollen som polis är ointellektuell.

Trots att jag egentligen har betydligt bättre saker att göra så ska jag ta mig tiden till att svara på dina frågor. Men mitt tålamod med den här diskussionen börjar ta slut faktiskt, och det är möjligt att det här blir mitt sista svar.

Jag har nu läst igenom alla inlägg ovan och jag kan inte säga annat än att jag tycker att feministerna har bemött dig med ett otroligt tålamod. Vid något tillfälle verkar till och med Josefine öppen för att kopiera alla inlägg av feminister till både tycka och JÄIF, dock med en ironisk ton. Men du verkar vid det läget inte nöja dig med det utan fortsätter då att kräva att alla ska ställa upp helhjärtat på din idé.

Du upprepar ständigt att du vill att vi ska bemöta din kritik, men som jag ser det så har du redan fått en fullgod förklaring av alla feminister här ovan. Det finns egentligen ingenting mer för mig att tillägga.

Även i diskussionen om osportslighet så har du fått dina svar; vi håller inte med dig och vi har noggrant förklarat varför. Du anklagar mig för att vara dåligt insatt i diskussionen, men jag undrar hur pass insatt du själv är egentligen när det kommer till vad andra har sagt. Ditt sätt att inte lyssna på vad andra säger påminner mig om hur Billy härjade här på forumet.

För att vara riktigt tillmötesgående mot dig så får du här ändå en sista kort motivering: Du får helt enkelt acceptera att du inte på exakt lika villkor kan bemöta all kritik som riktas mot antifeminister här på JÄIF. Detta är precis lika normalt som att en vanlig läsare inte har möjlighet att på lika villkor bemöta vad en skribent skriver i en tidning. Faktum är att gentemot en tidning så har du betydligt sämre möjlighet att bemöta en artikel jämfört med dina möjligheter att bemöta ett "tycka" inlägg här på feminetik, så jag håller inte med om att du har någon moralisk förevändning att bli upprörd. Jag betraktar därmed hela dinn upprördhet som grundlöst gnäll, och ska du kritisera någon så varför inte börja med alla stora tidningar och TV? Där om någonstans är det svårt att bemöta skribenter på lika vilkor. feminetik.se har ingen ambition att det ska vara på något annat sätt.

Men för att visa min oerhört stora generositet och tålamod med dig så ger jag dig här följande helseriösa och konkreta förslag:

Eftersom signatur "Henrik E" är en enda personen här inne som anser att inlägg om JÄIF måste kopieras till JÄIF så ger jag härmed dig uppgiften och tillåtelsen att göra detta. Varje gång du ser en debatt om JÄIF i tycka så kan du kopiera hela inehållet till en motsvarande tråd i JÄIF. Detta ser jag som den bästa lösningen, för varför ska vi övriga arbeta extra för någonting som bara du vill ha? Om den här frågan verkligen är så viktig för dig så kan du bevisa detta genom att ta på dig detta. Vi väntar alla med spänning på att Henrik E tar på sig rollen som "från tycka till JÄIF kopierare"! Om du inte vill ta på dig den rollen så har du effektivt lyckats bevisa för alla här inne att du bara är ute efter att gnälla. *väntar med förväntning*

Väl mött!

#57  Henrik E Karra
2004-10-03 15:22:14

Orsaken till att det finns skilda forum är - vad jag förstår - att det är väldigt svårt att diskutera saker som rör feminism, olika aspekter av feminism, olika varianter och problem med feminism - om man hela tiden måste försvara feminismens existens som sådan. I diskussioner med antifeminister är det lätt att det blir så.
Att AFS:are skulle vara så mycket mer öppna för diskussion med oliktänkande håller jag INTE med om. Jag försökte diskutera där ett tag men stämningen var så dålig så jag stack. Det handlade inte om att jag tänkte "men usch, dom håller ju inte med mig, det här är ju otäckt!" utan att det var så få som var intresserade av att byta åsikter och så många som var jätteivriga att förklara hur dum i huvet alla "tokfeminister" är och att jag inte borde vara feminist för dom hatar bara män och vill att alla män ska tryckas ner. Enligt min mening så är AFS forum ett forum för folk som vill sitta och hålla med varandra. Nån postar ett inlägg om skugges senaste krönika och sen handlar alla svaren om hur dum i skallen skugge är, typ.

#58  Robert Henrik E
2004-10-03 18:07:27

Karra: Jag håller med dig om det inte blir så mycket till debatter i AFS, utan mest predikningar. Men det bero ju på att det är så få femininster där inne. Men att de skulle vara speciellt elaka generellt sätt håller jag inte med dig om, ett av dina exempel "och att jag inte borde vara feminist för dom hatar bara män och vill att alla män ska tryckas ner." Ser du detta som ett så elak kommentar så du flyr forumet, då har du problem med oliktänkande. För jag kan garantera dig att femininster på bara detta forumet har sagt hundra gånger värre saker.

Men sedan finns det självklart idioter, att någon säger att man är dum i huvudet säger oftast mer om den personen än om sig själv ( i synerhet om den bara säger det ). Så varför ta åt sig, sådant får man ju liksom ta. Jag har fått höra liknade saker under min tid på detta forumet, ser du mig fly? Det är en illusion att vi antifeminister skulle vara elakare än er. Det som känns ett ogrundad förtal emot en folkgrupp, vad är härnäst att vi inte ska släppa in invandare för de kanske är elakare i sin ton?

AFS är ett öppet forum sedan är det upp till dig om du vill debattera där inne.

Återigen tolka inte detta som jag begär att tycka ska vara ett öppet forum, jag tycker bara motiveringarna är lustiga. Jag bryr mig som sagt var egentligen inte om att ni har ett eget litet hörn. Jag tycker bara det är lustigt att man har en sådant stort behov av det, men det ä HELT okej för mig.


Robert:
"Eftersom signatur "Henrik E" är en enda personen här inne som anser att inlägg om JÄIF måste kopieras till JÄIF så ger jag härmed dig uppgiften och tillåtelsen att göra detta. Varje gång du ser en debatt om JÄIF i tycka så kan du kopiera hela inehållet till en motsvarande tråd i JÄIF. Detta ser jag som den bästa lösningen, för varför ska vi övriga arbeta extra för någonting som bara du vill ha? Om den här frågan verkligen är så viktig för dig så kan du bevisa detta genom att ta på dig detta. Vi väntar alla med spänning på att Henrik E tar på sig rollen som "från tycka till JÄIF kopierare"! Om du inte vill ta på dig den rollen så har du effektivt lyckats bevisa för alla här inne att du bara är ute efter att gnälla. *väntar med förväntning*"

Jag kan ta på mig den rollen tills vidare. Men inte av den anledningen. För du bevisar bara hur lite du har läst av vad jag skrivit. För jag har aldrig viljat ha den lösningen direkt. Det är ju som Alvunger säger precis som det är nu, man kan ju redan idag kopiera deras inlägg där inne. Så du har uppenbart inte läst vad jag har skrivit och vad min kritik går ut på.

Jag förstår dock inte varför, ingen har viljat ha denna lösningen i denna tråd, jag har aldrig sagt att jag vill att man ska göra dubbletter av varje inlägg. Så detta är ju bara en av de saker som du har ibillat dig att jag har sagt. Sen är jag inte alls den enda i denna tråd som jag har kritiserat detta fenomen. AFS-Besökare gjorde det också. Sedan har vi ju andra trådar där skribenterna kritiserar tycka, men de går ännu längre för de vill ju ha ett helt öppet forum. Men fortsätt du med ditt korståg emot antifeminister på denna sajt.


Jag ser våran diskussion som slut i denna tråd om du har något mer konkret att säga, du fortsätter med dessa allmäna pikar utan kunna komma med något konkret, och du kunde inte ens följa upp de lögner som du skrev i förra inlägget som jag ville ha svar på utan kom mest med nya på andra områden. Jag finner ingen idé att slösa mer energi på en sådan person.

#59  Henrik E: Robert
2004-10-03 22:39:58

Du säger:

"Jag finner ingen idé att slösa mer energi på en sådan person."

Bra, då slipper vi slösa varandras tid :-).

#60  Tycka till Kalle Anka
2004-10-04 13:11:59

Själv tycker jag att den rörelse som stänger sig ute från kritik genom att ombe oliktyckande att inte yttra sig har skjutit sig självt i foten.

Vad är det ni egentligen vill uppnå? En klubb för "rättrogna feminister" där man enkelt och simpelt kan bortse från ifrågasättande inlägg genom att ta bort dem? Eller är ni verkligen ute efter att diskutera och sprida kunskap om feminism och ordets otroliga mångfasettering?

#61  Kalle Anka: Robert W
2004-10-04 14:02:55

På JÄIF är det fritt fram för icke-feminister och antifeminister att uttrycka sin åsikt så länge det inte strider mot svensk lag om hets mot folkgrupp etc (vi har raderat en del rassistiska inlägg). Jag är dessutom moderator för JÄIF trots att jag är uttalad antifeminist, så alla dessa anklagelser om att feminetik.se skulle tysta oliktänkande betraktar jag som helt grundlösa.

Den här tråden verkar mest handla om att Henrik E irriterat sig på vad han påstår är att feminister snackat skit om JÄIF inne på tycka där bara feminister får uttala sig, vilket han tyckte var osportsligt. Detta föranledde en lång diskussion där vi andra inte höll med Henrik om vare sig skitsnackets omfattning, och att detta ens skulle vara osportsligt, varpå Henrik förlöjligar våran ståndpunkt genom att envist hävda att vi inte har motiverat den, och att våra resonemang är "lustiga" och att vi inte har någonting "konkret" att komma med. När jag försöker att kommentera diskussionen som jag uppfattar den så blir jag sedan av Henrik anklagad för att ljuga. Vid det här laget inser också Henrik att diskussionen är ganska meningslös varpå den slutar. Detta är hur jag ser på hela den här tråden, och som jag ser det har detta ingenting att göra med att tysta oliktänkande.

Därmed ska det erkännas att jag visst kan sätta hårt mot hårt. Om personer som Henrik försöker att förlöjliga sina motståndare genom att hävda att de inte har något konkret att komma med, att de ljuger, att deras resonemang är "lustiga" etc. så är inte jag den som stiger åt sidan. En annat fult sätt att argumentera är att tillskriva sin motståndare dolda syften, som till exempel i Henrik Es inledande mening:

"Man kan tycka vad man vill om forumet "tycka". Personligen finner jag det lustigt att man är så rädd för andras åsikter så man skapar själv ett litet forum där inga med andra åsikter får göra sig hörda."

I den inledande meningen så förutsätter Henrik E att feminister är "rädda för andras åsikt", vilket jag ser som ett ganska fult sätt att argumentera, och som ett klandervärt sätt att inleda en diskussion. Angriper man andras sätt att argumentera eller spekulerar om deras dolda avsikter så kan man räkna med att bli ifrågasatt själv på samma sätt. Därför så ifrågasatte jag vad Henrik E har för dolda avsikter med att använda dessa metoder. Tydligen så tålde han inte att bli behandlad så själv, vilket är lite "lustigt".

#62  Bla bla Kalle Anka
2004-10-04 14:19:54

Det var ett långt, långt svar på en fråga som jag inte ställde. (Gällande Henrik E:s personliga frågeställningar)

Min fråga var (mer klart uttalad): Varför skyltar Feminetik med att oliktänkande (läs "icke-feminister") ej är välkomna till diskussionssidorna? Varför har ni skapat en liten egen nisch för oss "oliktänkande" på er hemsida?

Är det för att...
... ni tycker att det är jobbigt att personer som tycker olika lägger inlägg i era interna debatter?
... ni tycker att det är mer intressant att debattare mellan "invigda"/"likasinnade"/feminister än att behöva debattera med "övriga/"oliktänkande"/personer som ej kallar sig feminister
... ni har nog med debatt inom "era egna led" och därför ej vill att utomstående skall lägga sig i?

Detta kan låta provocerande, men jag kan bara inte förstå hur man kan starta ett forum som Feminetik och sedan begränsa debatten genom att säga att "här får alla feminister debattera och här får alla andra vara".

Stor heder för en intressant sida i övrigt.

#63   Grodan
2004-10-04 14:19:55

Jag tycker att varenda diskussion om fotboll borde kommenteras med att man ifrågasätter spelets existensberättigande. Om fotbollsfantasterna inte tycker detta verkar trevligt, frågar man sig vad de är rädda för?

#64  Grodan Boll: Kalle Anka
2004-10-04 14:23:58

Skillnaden mellan fotboll och politik är kanske att reglerna för fotboll fastställdes för många, många år sedan, medan reglerna för politiken kan omskrivas under en omröstningsdag.

Vidare anser jag att en tänkande individ som INTE ifrågasätter existensberättigandet av sina politiska åsikter minst en gång i varje diskussion riskerar att blir schablon-politiker.

#65  Arne Anka Grodan
2004-10-04 14:40:26

jaså, här får man bara diskutera politik? Det var något nytt för mig.

Jag kom hit till feminetik för att utbyta funderingar och erfarenheter... jag hade väl fel då. Förlåt, jag ska genast flytta på mig.

#66  En upplysning Grodan
2004-10-04 14:41:48

JÄIF finns i ganska hög grad till för att förmå icke-feministerna att hålla sig ifrån att posta i de forum som sajten är till för.

Hoppsan, jag upprepar mig visst. Det här sade jag för någon dag sen också. Det kanske inte blev läst...

#67  Kalle Anka och alla andra UppåtEmma
2004-10-04 15:29:57

Åkej, låt oss säga att du ska bygga ett hus. Du har krångel med vad du ska välja för slags material. Materialet du väljer kommer att påverka din trivsel i huset, och bara det faktum att huset inte är riktigt färdigbyggt är en olägenhet för dig.

Du behöver alltså diskutera materialval med insatta personer. Men i de forum du besöker dyker det ständigt upp personer som inte tycker att du har något problem alls, inte tycker att du ska bygga huset, inte förstår vad du ska med huset till och tycker att du är allmänt dum. Du får inga svar på dina funderingar om materialval utan måste hela tiden försvara din rätt till huset och din rätt att välja material som du trivs med, och därtill till personer som inte vet någonting om olika material.

Skulle inte du önska att det fanns ett forum att diskutera materialval i där du INTE behöver försvara ditt husbyggande utan där folk förstod din önskan om hus, ditt problem med materialval och där det fanns en diskussion om för- och nackdelar med olika material?

Simma lugnt.

#68  Kalle Anka Johanna
2004-10-04 15:34:15

Denna sida skapades som ett forum där feminister diskuterar med feminister. Tyvärr förstördes syftet eftersom många antifeminister la sig i diskussionerna. Därför finns JÄIF, vilket av de flesta ses som något positivt, vi skulle kunna förbjuda antifeminister helt och hållet på sajten.

Sen kan man tycka vad man vill om det. Men faktum kvarstår: feminetik.se är en sajt FÖR FEMINISTER. Att vissa finner detta konstigt förstår jag inte alls.

#69  Return to sender... Kalle Anka
2004-10-05 13:41:09

Tack för ditt mycket belysande upplägg, Emma. Det var faktiskt det mest givande svar jag erhållit bland alla "Vi har sagt att det är såhär och därför är det såhär".

Men pudelns kärna går åter igen förlorad:

Har ni "feminister" verkligen så fantastiskt många bygg-problem att ni enbart vill ventilera dessa med varandra? Och vem bestämmer vem som är feminist och ej? Går ni efter SAOL:s benämning?

Enl. SAOL:
Feminist
BETYDELSE: motsv. FEMINISM 1: kvinnosaksman, -kvinna

Feminism
#åskådning som hävdar o. rörelse som arbetar för kvinnans fulla (ekonomiska, sociala o. politiska) likställighet med mannen, kvinnoemancipation(en), kvinnorörelse(n). SD 1896, nr 157, s. 5. Den svenska feminismen daterar sig från Fredrika Bremers verksamhet. KLEEN Kvinn. 210 (191O).

Eller går ni efter Arne Anka? "Ingen är större feminist än jag: Det finns ingen som älskar kvinnor som jag!"


Jag vill bara återigen säga att jag tycker att det är synd att ni försöker begränsa er till att bara navelskåda varandra, utefter era egna kriterier. Vore klart mer intressant om ni försökte fånga in oss andra som rullar runt här på jorden.

#70  Kalle Anka bespökare
2004-10-05 13:53:24

För syftet att delta på feministsidorna har de ingen definition av feminister. Ägaren Alvunger vill inte ha det så. Vad jag förstår är kravet att man med gott samvete kan och vill titulera sig "feminist".

#71  ...adress unknow.... ahh, the king :-) UppåtEmma
2004-10-05 14:01:19

men tycker inte du att det förs en feministisk diskussion på andra ställen än just detta forumet? Ser du inga spår av feministisk ståndpunkt och uttalanden nån annanstans?

Det här är för mig det enda stället där jag kan pusta en aning i en kamp som för mig pågår hela tiden, jämt och ständigt. I jobbet, på fester, hemma, andra ställen i samhället osv osv.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?