feminetik.se feminetik.se

Just nu 18 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Censur


Gå till senaste inlägget#1  Censur ichbett
2004-09-28 17:57:34

[Denna tråd har blivit flyttad hit till JÄIF av moderator. Se feminetik.se:s regler.]

På den här sajten står det nånstans att den feministiska kampen är stark.

Den är tydligen inte starkare än att politiskt inkorrekta åsikter blir censurerade.

Censur är vanligt i totalitära ideologier.

Vad har moderatorn att säga till sitt försvar?

#2  Nope Miguel
2004-09-28 18:07:43

Du har rätt att uttrycka din åsikt men feminetik har ingen skyldighet att upplåta utrymme för den.
Lika lite som aftonbladet har en skyldighet att publicera en artikel du skrivit.

#3  ichbett Michael Lundahl
2004-09-28 18:22:11

Vad Miguel sade. Vad får dig att tro att du har rätt att kräva att få uppföra dig precis hur som helst på ett privatägt forum? Går du in på Dagens Nyheter och kräver att få publicera saker på ledarplats och sedan campar i lobbyn med plakat som säger "DN = Censur. DN = totalitär stat"? Självklart inte. Tanken är absurd. Men *här* tycker du tydligen att det är helt ok att uppföra sig så knäppt.

Att jämföra feminetik.se med en totalitär och censurerande stat är ett patetiskt försök till "Guilt by association". Fattigmans debatt-teknik. Smutskastning för den som inte har något att komma med.

/Micke

#4  Mail från ichbett Michael Lundahl
2004-09-28 18:43:17

Som "tack" mina kommentarer till ichbett fick jag följande mail:

"Michael

På den sajten där du tillhör debattörerna, där samlas alla de som har rätt åsikt och gullar med varandra. De som avviker före sig icke besvär.

Visst, de kan kicka vem dom vill från sajten. Det gör man när man inte har nåt annat och komma med.

Akta dig för fri debatt, du kan tvingas att argumentera.

Du är en mes."

Det privata svaret till ichbett kan han få publicera om han vill. Mitt "öppna" svar är att ichbett uppvisar sällsynt kass stil som bryter mot det mesta vad netikett heter. Fula antydningar, irelevanta jämförelser, personangrepp och förolämpningar har inte i en debatt att göra. Det är respektlöst, billigt och gör inte annat än att vända ichbetts egna uttalande emot honom själv... därför att det tyder starkt på han inte har något att komma med.

Slutligen kan nämnas att jag tycker det är näst intill komiskt att bli kallad "mes" av någon som gömmer sig bakom en anonym signatur istället för att våga stå för det han/hon skriver med eget namn.

/Micke

#5   olle
2004-09-28 20:06:56

miguel har naturligtvis ratt i sitt pastaende. men det andrar inte det faktum att censur AR ett tecken pa svaghet. och att inte papeka att graden av demokrati och diktatur gar hand i hand vore narmast tjanstefel.

#6   olle
2004-09-28 20:09:57

doh! graden av censur och diktatur ska de ju vara :)

#7  censur Alvunger
2004-09-28 20:18:06

för att man inte klarar av att bemöta det som skrivs är ett tecken på svaghet. Censur för att slippa att ett forum samt dess signaturer spammas och blir utsatta för personangrepp är ett tecken på styrka.

Jag önskar feminetiks användare ett forum utan spam och skitsnack. Därför raderar jag inlägg av signaturer som inte har samma mål för ögonen.

Inlägg som hamnat i fel forum flyttas till rätt forum. De censureras alltså inte, utan går att läsa ståtliga och snygga till allmän beskådan.


Du har dock helt rätt i att feminetik.se är en diktatur. Jag är enväldig härskare här. (Dock frågar jag vad besökarna anser vad gäller i princip varenda beslut, och för en nära dialog med min ickecensurerade antifeminist till redaktör - Robert här i JÄIF - samt moderator Nettan och webmaster Johanna.) Så är det och det har jag aldrig hymlat med. Mitt forum, mina pengar, min tid. Gilla läget eller nyttja en annan sajt.

#8   olle
2004-09-28 20:44:03

"cencur för att man inte klarar av att bemöta det som skrivs är ett tecken på svaghet. Censur för att slippa att ett forum samt dess signaturer spammas och blir utsatta för personangrepp är ett tecken på styrka."

svaghet alltsa. bra att vi ar overens. och baserat pa vilka inlagg du raderar definierar du uppenbarligen avvikande uppfattningar som skitsnack/spam. fair enough - bra att du bekant farg.

#9  Bekänner färg Alvunger
2004-09-28 21:08:40

Jag definierar Dina avvikande uppfattningar som skitsnack eftersom du uppenbarligen inte är feminist och inte har något att göra i Tycka.

Det där vet du lika bra som jag så jag fattar inte varför vi har denna diskussion ens.

#10  Angående Tommy Fredrikssons inlägg Johanna
2004-09-29 00:25:29

Inlägg som inte bryter mot feminetik.se:s regler flyttas från Tycka till JÄIF om skribenten hamnat fel av misstag. Tommy Fredriksson har brutit mot reglerna flera gånger om och hamnade knappast på Tycka av misstag. Han har även skickat förolämpande och kränkande mail till bl.a, Josefine. ALLA hans inlägg raderas därför, oavsett forum.

#11  Olle Michael Lundahl
2004-09-29 01:24:45

Billiga antydningar bryr ingen sig om. Förolämpningar är irrelevanta. Skitsnack spolas ned på dass.

Kort sagt: vi bryr oss inte om den där typen av billiga inlägg.

/Micke

#12  Fler mail från ichbett Michael Lundahl
2004-09-29 01:26:34

"jag har inga problem med att diskutera någonting under mitt eget namn, varför tror du att jag skickar mail till dig?

Problemet med feminetik.se är att det inte existerar någon debatt, endast slätkammade åsikter. De med fel åsikter blir bortplockade i bästa Göbbels-stil. Förresten, slå upp censur i NE. Du verkar inte veta vad ordet betyder.

I Tredje Riket hade man också problem med fri debatt. Såtillvida finns en likheter mellan feminetik.se och dem.

Och vet du vad, Michael? Jag har inte kommit med några billiga antydningar och irrelevanta jämförelser. Jag konstaterar. Däremot var det fel att kalla dig för mes. Det kan jag inte veta, mailet var skickat i stridens hetta och för det ber jag dig om ursäkt.

Jag är glad att jag har rösträtt och att yttrandefrihet fortfarande har skydd i grundlagen.

Om moderatorn på feminetik.se blir justitieminister i Sverige är jag inte alls säker på att det nöjet varar.

Lycka till med alla dina slätkammade politiskt korrekta gullegulldebatter på feminetik.se"

/Micke

#13  Tillägg Michael Lundahl
2004-09-29 01:28:10

Anledingen till att jag postar de här mailen är för att människor själva skall se vilken debattstil ichbett använder sig av. Och *förhoppningsvis* har någon av JÄIF's ordinarie postare en smula ryggrad och säger ifrån.

/Micke

#14   Kalle
2004-09-29 08:43:47

Jag vet inte om jag tillhör JÄIF's "ordinarie" postare, men...

Ichbett (hmmm...?), i en demokrati med yttrandefrihet har du rätt att säga vad du vill, ja. Men du har inte någon rätt att tvinga folk att lyssna, och du har inte någon rätt att tvinga folk att stanna när de tröttnat på ditt dravel och vill slippa höra det. Att forcera sitt budskap på folk som inte vill ha det, för ju också tankarna till bruna gubbar för 65 år sedan...

#15  Censur? Robban
2004-09-29 09:59:24

Principen används praktiskt taget alla forum som finns, under namnet "moderering". Och som Josephine mycket riktigt påpekat, är sajten hennes att göra som hon vill med.
Visst, det kanske kan kallas censur i någon definition av ordet. Och? Rätt använd så behövs den (tyvärr), och det gäller alla diskussionsgrupper.

Fast... Undrar just om Josephine skulle ge en moderator i JÄIF rätten att censurera _hennes_ inlägg? Att äga en sajt gör ju förstås att man får göra som man vill där, men det skulle ju onekligen bidra til trovärdigheten om man följer de uppsatta reglerna själv.

#16   Robban
2004-09-29 10:00:34

Fan... nu har jag också gått i fällan:

Nu handlar mina inlägg mera om ramverket än om diskussionsämnet i sig. :-/

#17  Robban Alvunger
2004-09-29 10:51:27

Om Josefine (jag stavar Josefine, josephine är en annan person, förstår att det är lätt att röra ihop) skulle ge en moderator i JÄIF rätten att cencurera mina inlägg?

Fråga Robert, moderatorn i JÄIF, om han fått instruktioner om att inte plocka bort inlägg där jag går över gränsen.

Eller va fan, fråga mig. Ja, Robert får plocka bort mina inlägg. De går under samma regler som alla andras.

#18  Kalle/Eric Alvunger
2004-09-29 11:01:43

Jo, du tillhör nog JÄIFs ordinarie postare. Vår IPkoll säger även att du tillhör en av Tyckas ordinarie postare. Då under namnet Eric.

Innan jag går loss och blir riktigt besviken vill jag kolla så det stämmer.

Skriver du under två signaturer, en där du är feminist och en där du är ickefeminist? I såfall... varför?

Alla inlägg från dessa två signaturer kommer oavkortat från denna IPadress. De är också ibland skrivna med ca tre minuters mellanrum och kan vara pågående och varvas under en hel kväll. Jag ser det som en minimal chans att det inte är så som jag misstänker, men naturligtvis kan jag ha fel i min slutsats så jag börjar med att respektfullt fråga dig.

#19  ... Rolle
2004-09-29 18:11:49

Visst får man säga vad man vill, men svjv så är det Alvunger som betalar för den här sidans webutrymme, och då är det så enkelt att det är hennes regler som gäller. Ingen behöver gilla hennes regler, eller acceptera dem, men då får man kallt räkna med att hon raderar bort inlägg som hon inte anser följer reglerna. Om det inte passar så får man väl sätta upp ett eget diskussionsforum dår man får bestämma reglerna som man själv vill ha dem.

De flesta forum har olika ämnen de behandlar, här är väl snarare ämnena rätt fria, men du bör ha någorlunda lika värderingar med de forumet riktar sej till. Ett lite annorlunda grepp att styra forumets inriktning, men ändå. Att som vissa här kräva att de får tycka vad de vill i ett forum för en viss intresseorganisation verkar vara lika begåvat som att braka in i ett revisionistforum och förklara att Simon Weisental är ens husgud. Det leder inte till något vettigt.

#20  Hmmm... MrG
2004-09-29 20:18:41

"I Tredje Riket hade man också problem med fri debatt. Såtillvida finns en likheter mellan feminetik.se och dem."

Bara en mental-dvärg jämför tredje riket med en privat hemsida som feminetik. Påståendet visar bara på att man antingen sov på alla historielektioner i skolan, skippade skolan helt eller har någon form av begåvningshandikapp...

MrG

#21  Vad är feminetik Jassåjaha
2004-09-29 21:02:32

Om man läser i "Om oss" på första sidan är det första man hittar:

"Vad är feminetik.se? feminetik.se är den självklara mötesplatsen för feminister.

Vi är utmanandet, ifrågasättandet, diskussionen, mötet, dialogen och utbytet."

Tyvärr upptäcker man ganska snart vad feminetik.se egentligen är för något: Ett slags läger för fortsatt indoktrinering av folk som "kallar sig feminister". Indoktrinering, är inte det lite hårt? Nej, åsiktslikriktningen och censuren visar ganska tydligt att det är vad det handlar om. Varken utmanande, ifrågasättande eller diskussion utifrån olika utgångspunkter är tillåten.

Det vore kanske bättre om Alvunger skrev direkt på första sidan vad det är för en site man kommmit till:

"Du har dock helt rätt i att feminetik.se är en diktatur. Jag är enväldig härskare här. Så är det och det har jag aldrig hymlat med. Mitt forum, mina pengar, min tid. Gilla läget eller nyttja en annan sajt."

Det skulle bespara både besökarna och moderatorerna (Läs: censorerna och envåldshärskaren själv.) en hel del tid. Men det är klart, då skulle nog flertalet vända direkt i dörren. Kanske är feminetik.se på god väg att bli en sekt. Man vill inte skrämma iväg presumtiva värvningar genom att vara ärlig från början. Det är ju för deras eget bästa...

#22  Men sluta gnäll Karra
2004-09-29 21:46:21

Alla som inte är feminister får göra sina röster hörda på JÄIF. Alltså får alla komma till tals här.

#23  Hmmmm... MrG
2004-09-29 22:10:38

Det är som att hävda att fotboll är en sekteristisk sport bara för det finns en domare som dömer i den. Utan regler blir det kaos...så även på den här spelplanen.

Angående yttrandefriehet:
Du vill ju uppenbarligen bara förstöra - Och människor som bara vill förstöra och skrämma andra till tystnad är det absolut största hotet mot yttrandefriheten...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Albert Einstein

MrG

#24   Rolle
2004-09-29 22:12:00

Vilken del av: "...mötesplatsen för feminister." är det som du har svårt att förstå?

#25   olle
2004-09-29 22:48:29

"Billiga [bla bla] Förolämpningar [...] Skitsnack spolas ned på dass."

Nodvandigt men inte tillrackligt. Detta forums "regler" tillampas godtyckligt baserat pa vem skribenten ar. Atskildiga inlagg fran dig eller Alvunger ar bade billiga och fulla av forolampningar men jag har aldrig sett dem raderas.

Det som gor er sa patetiska ar att ni sjalva hjalper till att degenerera nivan pa debatten, tills dess att ni tycker att det blivit FOR oseriest, varvid ni helt sonika raderar era motstandares inlagg. Det sager allt om er.

Innan detta inlagg tas bort har jag dock en rak fraga. Exakt hur ar detta forum finansierat? Kommer pengarna fran Alvungers personliga tillgangar, eller ror det sig indirekt om skattemedel?

#26  Nåja, Olle... Robban
2004-09-29 23:54:04

Godtycket som reglerna tillämpas med på den här sajten är knappast värre än genomsnittet på internet.

Det finns feminister här som definitivt borde hållas i munkorg, men antifeministerna här är knappast snövita heller.

Det är faktiskt inte helt juste att generellt anklaga Alvunger för förolämpningar, jag anser att hon i allmänhet hållit en mycket bra nivå på sina inlägg:
Det skriande undantaget är hennes sista binge inlägg till Billy, som moderatorerna i rättvisans namn borde ha kapat så fort de dök upp.

#27  Sluta gråt Mattias
2004-09-29 23:58:13

Jag förstår inte all denna klagolåt. Om ni inte gillar sidan, debbatera någon annanstans. Om man håller sig till vanlig hyffs så får man väl skriva i stort sett vad som helst här. Jag tycker att det finns gott om exempel på det.

Jag röstar för censur av alla som försöker jämföra motståndare med nazister. Vansinnigt trött på det.

#28  olle Alvunger
2004-09-30 00:08:59

Varför skulle ditt inlägg tas bort?

Ovh vad får dig att tro att det "indirekt" är skattemedel? Du tror att jag har A-kassa/går på socialbidrag?

Robban:
Nog för att jag gick till attack mot Billy då jag erbjöd mina tjänster natura. Det var ett billigt knep och borde aldrig ha skrivits av mig. Jag ångrar det. Än mer ångrar jag iofs att jag tillät honom skriva sina 1000 inlägg här innan jag tog tag i det hela. Jag var alltför tålmodig, vilket kanske orsakade att jag på slutet tappade helt och spårade iväg. Dumt. Det kommer inte att upprepas.

#29   olle
2004-09-30 00:30:01

"Ovh vad får dig att tro att det "indirekt" är skattemedel? Du tror att jag har A-kassa/går på socialbidrag?"

nej det trodde jag inte. min gissning var snarare anslag av nagon form. men jag stallde inte fragan for att sedan komma med mothugg, utan for att jag faktiskt undrar. jag undrar fortfarande.

#30  Anslag? Alvunger
2004-09-30 00:35:18

Coolt, tror du jag kan söka det nånstans?

Varifrån skulle det anslaget komma?

Nej, denna sida betalas av mina surt förvärvade "personliga tillgångar" (CSN och extrajobb i hemtjänsten) På senare tid har ett par signaturer i Tycka börjat skjuta till med en slant. Det betyder mkt. JÄIFare är naturligtvis också välkomna att hjälpa till med en spänn eller två.

#31  Hm Alvunger
2004-09-30 00:37:03

Sen är det ju inte bara mina pengar som går åt nu när jag tänker efter... Eller alltså, jo det är mina pengar. Men all den tid som Johanna och nu på senare tid Nettan och Robert lägger är ju egentligen tid som jag helst skulle vilja ge dem lön för. Min serietecknare jobbar också gratis. Så feminetik.se kostar pengar indirekt för fler än mig. Vore jag rik skulle jag ge dem en rejäl slant allihop.

#32   olle
2004-09-30 00:43:55

jag tar av mig hatten. om du pluggar pa universitetet borde du kunna be dem att gratis tillhandahalla serverutrymme. for en feministisk sida skulle iaf inte jag tro att det var sa svart. betraffande donationer kanske ni kan lagga ut ett pg-nummer pa hemsidan?

#33  du tar av dig hatten? Alvunger
2004-09-30 00:51:13

Och det betyder?

Varför skulle universitetet sponsra mig med serverutrymme för att det är en feministisk sida? Den är inte anknuten till varken mina studier eller min skola.

Det ligger en donationsmöjlighet på startsidan redan.

#34   olle
2004-09-30 01:03:53

>Och det betyder?

det betyder att jag ar impad. att du inte bara lagger ner tid, utan ocksa pengar.

>Varför skulle universitetet sponsra mig

nar jag pluggade lyckades jag uppbada 400 MB (pa den tiden en enorm siffra) harddiskutrymme, autobackup, och obegransad bandbredd for en website med mindre adla syften an politisk diskussion. det var inte speciellt svart nar jag val hittade ratt person (fast iofs kunde jag motivera det med att det var indirekt relaterat till min utbildning) har ni ingen institution som sysslar med genusvetenskap? dar skulle jag ha borjat.

#35  Jo vi har en genusinst. Alvunger
2004-09-30 01:07:20

Densamme där jag avlade fil. mag.examen.

De har inga pengar. Jag har förvisso inte frågat. Jag kan inte se varför universitetet eller en enskild institution skall sponsra vad jag gör på fritiden.

Men tack för tipset. Den ekonomiska belastningen kan jag nämligen vara utan.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?