feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

F! är färdig med sin eftervalsanalys:


Gå till senaste inlägget#1  F! är färdig med sin eftervalsanalys: suresh
2006-09-27 12:41:44

Från F!:s hemsida:


Devrim summerar valresultatet och att Fi inte kom in i riksdagen på ett annat sätt än Maria-Pia och Anna-Klara.
– Det är inte Fi:s fel, det är patriarkatets fel.

Då stormen av applåder har lagt sig i publiken efter Devrims uttalande vill Maria Jansson påminna mötet om något.
– Nu pratar vi om Fi som ett misslyckande, men vi har genomfört en sjuhelvetes valrörelse. Vi lyckades från en dag till en annan att få hela svenska folket att veta vad hbt betyder och människor att ifrågasätta varför de inte döper sin dotter till Ulf.

#2  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: MarianneK
2006-09-27 13:23:55

– Det är inte Fi:s fel, det är patriarkatets fel.


Humor! Och bra sådan.

#3  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: suresh
2006-09-27 13:29:11

Inom transaktionsanalysen talar man om fyra sociala positioner:

Jag är inte OK, du är inte OK. Sämst

Jag är inte OK, du är OK. Näst sämst

Jag är OK, du är inte OK. Näst bäst

Jag är OK, du är OK. Bäst.

Så, ja. Ett steg framåt är alltid ett steg framåt.

#4  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: Estudiante
2006-09-27 14:15:13

"/.../ Vi lyckades från en dag till en annan att få hela svenska folket att veta vad hbt betyder och människor att ifrågasätta varför de inte döper sin dotter till Ulf. /.../"

Om jag ska våga mig på att vara politiskt inkorrekt skulle jag vilja påpeka att jag länge har misstänkt att Fi lade krokben på sig själva genom att fokusera så starkt på just den typen av frågor. De är förvisso angelägna för hbt-personer, men knappast för majoriteten av de kvinnliga och manliga väljarna i vårt land.

#5  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: suresh
2006-09-27 15:41:16

Nu vet i vart fall att en halv promille av befolkningen tycker att HBT-frågor är viktigare än MP3-frågor...

#6  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: sharatec
2006-09-27 22:29:25

Jag vill inte vara kritisk, men hur många finns det som har lärt sig vad HBT betyder genom F! ...? Eller överskattar jag den allmänna bildningen så grovt?

#7  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: Mattias
2006-09-27 22:44:56

Min egen eftervalsanalys. Så länge feminism stog för att peka på problem så fanns det stort stöd. Vem vill inte ha jämlika löner eller att kvinnor inte ska behöva utsättas för våldtäkter eller systematisk misshandel av sin man? Då är det lätt att få bilden av att feminismen står för något radikalt annorulunda än de traditionella partierna. Men när man skulle utforma en konkret politik så var det nog ingenting som övertygade om att F!:s politik skulle erbjuda en så mycket bättre lösning än de man redan arbetar med. De flesta kan hålla med om vilka problemen är. Att komma överens om lösningar är lite svårare.

#8  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: suresh
2006-09-28 09:37:07

Jag lärde mig HBT:s betydelse av Jan O Karlsson, genom ett berömt uttalande från hans sida.

Våldtagna och misshandlade kvinnor är de kvoteringsfeministiska karriäristernas frontsoldater. Med hjälp av dem kan de ställa krav på att få in fler kvinnor (sig själva) i bolagsstyrelserna.

Efter ett rus av medkänsla och berättigad vrede svalnar patoset och då finner vi där med en massa struttiga tanter som kräver högre lön tillsammans med de struttiga gubbarna som redan har för hög lön. Då genomskådar folk bluffen, och så är vi tillbaka i ursprungsläget igen.

#9  suresh bengtboman
2006-09-28 10:21:22

Ja hittills har jag inte träffat på en enda kvinnlig struktur som avviker i större altruism från den manliga strukturens egoism.

I slutändan är vi alla lika såväl fattiga som rika. Människan har fallenhet för egoism och nepotism. Inte så konstigt i sig eftersom meningen med livet i sin allra enklaste form är överlevnad.

#10  #4 Sjodin
2006-09-28 10:50:02

Helt korrekt, Estudiante. F! gjorde en dundertabbe när de försökte flirta med HBT-rörelsen i syfte att....Tja, vadå? Det blev liksom en tulipanaros av alltihop.


Och att F! har lärt svenska folket vad HBT betyder är ju rena tramset. Men visst, man kanske greppar de halmstrån man kommer åt när man ska förklara valresultatet?

#11  Jag är färdig med min eftervalsanalys: suresh
2006-09-28 14:58:33

Det började så bra. Gudrun gled vidare efter murens fall genom att skickligt föra över vänsterns klasskonflikt till en könskonflikt. Hon fick ett tag med sig de tufsade nickedockorna i (v), men när hon försöka segla iväg på egen hand falnade den uppiskade genusstormen till en lätt bris. Hon förstod inte att hennes feminism fick sin kraft från den leninistiska klassretorik hon försökte lämna bakom sig eller att de lågavlönade vänsterkvinnorna som var grunden för hennes väljarbas inte kände igen sig i hennes nya könspolariserade medelklassprojekt.

Visserligen ruckade HBT-Tina F!-båten så att den nästan välte för att inte fler transor fick förstaklassbiljett och visserligen kastade Ebba-Witt Brattström tidigt ut sig själv som ett tungt ankare, men det spelar ingen större roll, lika lite som att rättegångsföljetongen Carlshamre var ett garanterat blindskär. F!-färjan gick på grund redan innan spektaklet hann sjösättas.

Så dog feminismen som statsreligion och i framtiden kommer återigen alla politiska debattörer kunna välja vilken ideologi de vill, så länge den är socialliberal.

#12  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: suresh
2006-09-28 15:30:11

Angående Gudruns teori om att det är samma strukturer här som där får jag väl tillägga:

Det beror väl på att strukturerna har flyttat hit...

#13  Suresh et al. Fosfolipid
2006-09-29 09:31:19

"Så länge den är socialliberal." Me like. Även om det inte finns någon socialliberalism. Men okej. Snyggt i alla fall.

F! hade kunnat bli ett riktigt trevligt litet enfrågeparti (inte i den peorativa bemärkelsen) om de bara hade kunnat bredda sig lite. Kanske inte varit så röda. Kanske valt lite mindre perifera frågor än vem som får heta Ulf. Vad vet jag. Men man får inte 4% av rösterna på namnfrågor. Kanske något som hade med pengar att göra. Att ha en slogan som namner lön verkar lite för tunnt.

Och vilka strukturer har flyttat hit, varifrån? Talibanernas? Hur då? Finns det afghaner i sverige? (Seriöst. Finns det? Jag har ingen aning.)

#14  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: suresh
2006-09-30 10:13:24

En struktur som har flyttat hit är t ex gängvåldtäkterna på allmän plats. Vad jag minns brukar inte svenskar våldta öppet och i grupp. Svenskar våldtar i smyg, i hemmet och på fyllan.

#15   Fosfolipid
2006-09-30 13:21:39

Har du någon källa till det? De senaste femton åren har antalet gruppvåldtäkter minskat, enligt BRÅ. Invandringen, å andra sidan, har ökat. Och majoriteten av förrövarna är svenskar. http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_…

Du verkar minnas fel.

#16  Fosfolipid Mattias
2006-09-30 17:00:39

Mycket intressant länk. Även om jag brukar vara skeptiskt till bilden som målas ut i media så trodde jag nog att gruppvåldtäkterna ökat. Att de t.om minskat är ju jätteroligt. Men jag förstår inte alls varför du påpekar att majoriteten av de som gruppvåldtar är svenskar. Det är väl fullkomligt ointressant. Med tanke på hur många svenskar vi har i landet så hade allt annat varit mycket märkligt. Dessutom så är det faktiskt en majoritet av de som gruppvåldtar som är födda utomlands, inte är folkbokförda i sverige eller har minst en förälder född utomlands. Om man nu vill göra invandringen till et problem så vill man nog gärna räkna med den sista gruppen också.

Oroande siffror således. Men att gruppvåldtäkterna minskat under samma tid som vi tagit in många invandrare är ju hoppingivande. Även om invandrare är överrepresenterade så är det inte ett problem som är skrivet i sten.

#17  Fosfolipid feather
2006-10-01 04:46:44

Jättebra länk!
Den infon har jag varit ute och letat som en tokig efter...
:-)

#18  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: suresh
2006-10-01 19:55:30

Vad skall man läsa länken med för program? I Mozilla Firefocx blir den bara kod

#19   Fosfolipid
2006-10-01 21:02:20

Acrobat reader.

#20  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: KjellAke
2006-10-05 18:55:56

Att jag skulle få se den undersökningen en gång till var faktiskt en överraskning må jag säga.
Den är ju en av de mest graverande exemplena på den politiskt kontrollerade beställningsforskningen i Sverige.


Varför skriver man såhär:

RUBRIK Cirka 60 procent av gärningsmännen är svenskar

Av de personer som misstänktes för gruppvåldtäkter under 1990-talet var 58 procent svenskar,
32 procent invandrare (utrikes födda och folkbokförda i Sverige) och 10 procent personer som
inte var folkbokförda i Sverige. Av svenskarna hade en fjärdedel invandrarbakgrund (minst en
förälder född utrikes)."

När man uppenbarligen menar såhär:
Av gärningsmännen var 55% ickesvenskar. (Räkna själv)

Att andelen gärningsmän med invandrarbakgrund minskar (i den mån det verkligen gör det) beror troligtvis på att takten med vilken de blir svenska medborgare är hög. Att bli svensk medborgare må i andra sammanhang betyda att man blir svensk, i detta sammanhang icke. (Påminner om sossarnas fiffiga trix att pensionera sjukskrivna så de försvinner ur sjukstatistiken)

Ska bli skönt och renande med en icke-socialistisk regering!

#21  Sv: KjellAke (#20) Linus
2006-10-05 19:32:48

KjellAke sa:
Ska bli skönt och renande med en icke-socialistisk regering!

Ja, äntligen kommer en icke-socialistisk regering och reder ut begreppen, så att människor som är födda i Sverige men har en utländsk förälder inte längre kallas "svenskar".

#22  Linus KjellAke
2006-10-05 19:48:48

Märk väl min passus om sammanhang så blir ditt inlägg inte fullt så super-PK.

#23  Sv: KjellAke (#22) Linus
2006-10-05 19:58:35

På vilket sätt skulle din passus om sammanhang göra till eller från?

Du framför väl uppfattningen att det är orimligt att personer som är födda i Sverige men har en utländsk förälder kallas "svenskar"?

#24  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: KjellAke
2006-10-05 20:00:41

Ja,
om man i en diskussion om hur mycket brott som begås av icke-svenskar definierar så många som möjligt som svenskar blir det mycket märkligt

#25  Sv: KjellAke (#24) Linus
2006-10-05 21:26:44

Vad är det som är märkligt med att folk som är födda i Sverige kallas "svenskar"?

#26  Linus + KjellÅke Mattias
2006-10-05 21:36:48

Om man vill diskutera konsekvenserna av invandring (och det vill många) så känns det mer rättvisande att räkna med även de som är födda i sverige men med utländska föräldrar. Sen vet jag inte vilka konsekvenser det ska få för vilka man kallar svenskar. Rimligtvis borde man väl alltid hålla sig till att de som är svenska medborgare är svenskar. Förslagsvis så hade 55% av gärningsmännen invandrarbakgrund. Att kalla dom icke-svenskar ger mig lite läskiga vibbar.

#27  Sv: F som i Freakshow! Sinderella
2006-10-05 23:47:41

Läser man noggrannt igenom FI:s partiprogram hittar man en hel del vettigt, exempelvis vill dom göra utemiljön tryggare för alla genom att ändra stadsplaneringen,vilket inte bara skulle gagna kvinnor utan även rädda pensionärer och tonårskillar som(även om dom inte skulle erkänna det ens under pistolhot) faktiskt kan ha en klump i magen då de går hem från busshållplatsen för att de är rädda att bli rånade.

Men de bra förslagen kommer inte till allmänhetens kännedom, och det är faktiskt inte bara medias fel.
Jag har aldrig tidigare hört talas om ett parti så totalt oförmögna till självkritik och självrannsakan förutom Ny Demokrati möjligtvis, och vi vet ju hur det gick för dem...

#28  Sinderella Mattias
2006-10-06 02:36:41

Jag hoppas jag inte uppfattas som en sån där gnällspik. Men att utemiljön ska vara trygg är väl knappast kontroversiellt eller orginellt. Dessutom undrar jag hur det gynnar män när samhällsplaneringen uttryckligen ska utgå från kvinnorna.

#29  Linus... KjellAke
2006-10-07 00:04:43

...det hela är inte svart eller vitt, det är en skala. Om Om Muhammed utan medborgarskap gifter sig med Zara som bott i Rinkeby i 5 år och ännu inte lärt sig svenska, har inget arbete utan livnär sig på bidrag men har medborgarskap och de därefter får sonen Ahmed som skickas på koranskola i 5-års åldern så är man i ena änden av skalan.

Om du i det läget tycker att Ahmed är svensk, ja då är alla svenskar och vidare diskussion blir helt utan mening.

Do you follow my drift?

Fotnot:
Ahmed skulle enligt BRÅ räknas som svensk.

#30  Sv: 28 Mattias Sinderella
2006-10-07 10:56:54

Bara roligt med diskussion.
Jag har hört enskilda kommunpolitiker prata om vikten av en utemiljö där alla kan känna sig trygga,men inte sett att det uttryckligen står inskrivet i något partiprogram.Om du har sett det får du gärna skicka en länk!
En trygg utemiljö för kvinnor med t.e.x upplysta vägar utan buskage på bägge sidor av cykelbanan mellan busshållplatser och bostadsområden ärväl knappast något som missgynnar män, utan tvärtom!(om man nu inte tillhör de män som gömmer sig i buskaget för att hoppa på och blotta sig för/ råna/våldta/slå ner ensamma människor på väg hem från bussen.)
Jag gissar nu att du inte tillhör den gruppen av män.
Som jag skrev är det mest kvinnor som får sitt livsutrymme begränsat av rädslan att vistas ute ensamma efter mörkrets inbrott, men den rädslan kan även drabba män,t.e.x pensionärer med rullatorer, bögar som är öppna med sin läggning och politiskt aktiva killar som är hotade av nazister.Till detta kommer att många män vill att deras döttrar, flickvänner m.m ska kunna röra sig fritt utomhus under hela dygnet utan att känna rädsla.

#31  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: suresh
2006-10-07 11:24:48

JAg förespråkar nog istället tårgasspray och lätta handeldvapen

#32  Suresh Sopasopa
2006-10-07 11:45:51

Jag aldrig fattat varför inget parti förordar raketgevär och självmordsbälte?

#33  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: suresh
2006-10-07 13:30:40

Därför att instrumenten bäst används mot parlamentariska partier, inte av dem.

#34  Sinderella erka
2006-10-07 13:35:32

Som jag skrev är det mest kvinnor som får sitt livsutrymme begränsat av rädslan att vistas ute ensamma efter mörkrets inbrott, men den rädslan kan även drabba män,t.e.x pensionärer med rullatorer, bögar som är öppna med sin läggning och politiskt aktiva killar som är hotade av nazister.


Menar du på fullt allvar att du inte tror att vanliga män som inte faller i någon av ovan nämnda grupper behöver oroa sig för att råka illa ut?
Jag tror knappast att en majoritet av dom män som blir misshandlade på stan är bögar eller politiskt aktiva!

Det där känns mycket konstigt formulerat av dig och jag hoppas verkligen att det är inte vad du tror eller anser om situationen i samhället idag!

#35  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: suresh
2006-10-07 13:41:09

Förbjud kvällstidningar och TV-nyheter så slutar folk vara så förbannat rädda. Och tillåt blodshämnd bot våldsverkare.

#36  Sinderella #27 heffaklumpen
2006-10-07 14:29:38

...och tonårskillar som(även om dom inte skulle erkänna det ens under pistolhot) faktiskt kan ha en klump i magen då de går hem från busshållplatsen för att de är rädda att bli rånade.


När jag var tonåring så fanns det gott om områden som jag och mina kompisar undvek helt eller var väldigt försiktiga i. Det var inget konstigt eller något som man inte pratade om, tvärtom. Blanda inte ihop stereotypen av den manliga könsrollen med hur den ser ut i praktiken. De flesta tonårskillar i sverige är inte gangster-wannabes.

#37  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: suresh
2006-10-07 16:44:46

Jag är aldrig rädd nuförtiden. Jag är försiktig. Fast då bor jag tryggt ute på landsbygden också. HSB-bostadsrätten jag hade innan var däremot livsfarlig. Där fanns det grannar. Grannar skall man akta sig för.

#38  erka MarianneK
2006-10-07 23:51:54

Men det Sinderella skriver är inte att "vanliga" män inte har något att oroa sig för, utan att de inte får sitt livsutrymme begränsat av rädsla, vilket däremot många kvinnor, pensionärer, öppet homosexuella osv får.

Hur begränsad man blir av sin rädsla har kanske inte så mycket att göra med hur stor den verkliga risken att råka illa ut är?

#39  #38 MarianneK sharatec
2006-10-08 12:06:37

Men det Sinderella skriver är inte att "vanliga" män inte har något att oroa sig för, utan att de inte får sitt livsutrymme begränsat av rädsla, vilket däremot många kvinnor, pensionärer, öppet homosexuella osv får.


Men om hon skriver det så har hon väl fel...? Det händer allt emellanåt att jag tar omvägar, byter sida av gatan och så vidare för att undvika situationer som jag upplever som potentiellt hotfulla - och jag tillhör ingen av de tidigare nämnda "kategorierna".

Visst är det en gradskillnad - många är säkert räddare än jag - men problemet existerar ju helt klart.

Sedan är det säkert i mångt och mycket bra förslag att "bygga bort" extra hotfulla planlösningar, även om jag måste erkänna att jag är väldigt dåligt insatt i frågan...

#40  MarianneK erka
2006-10-08 16:30:17

Vanliga män får sitt livsutrymme begränsat på grund av rädsla. TRodde inte feminister att det var så? Nu blev jag väldigt förvånad. Det är inte bara bögar och tjejer som är rädda...

#41  Sv: F! är färdig med sin eftervalsanalys: suresh
2006-10-08 17:10:49

Jag får varje dag mitt livsutrymme begränsat av rädslan över att bli nedslagen, åtalad eller bortgjord.

Det sista är nog mest begränsande för mig nuförtiden. Jag ser vardagen som ett gatlopp mellan klungor av kvinnor som står och fnissar åt mig, väntar på att jag skall göra något dumt och då brista ut i gapskratt:

- har du tappat byxorna nu igen, lilla gubben.

#42  suresh Gullegubben
2006-10-08 17:42:45

Lycka är ett tillstånd som bara varar så länge man inte berättar för en kvinna varför man är lycklig, enligt Dilbert. Kvinnors beteende på denna punkt är begränsar verkligen mäns livsutrymme.

#43  Sv: Redan i mitt första inlägg... Sinderella
2006-10-09 22:45:55

...skrev jag ju att en tryggare stadsplanering inte bara gynnar kvinnor utan även män!
Jag tror att det är VANLIGARE att kvinnor avstår ifrån att gå på krogen för att de inte har råd med taxi hem och inte känner sig trygga på vägen hem från nattbussen, eller att de avstår från att hälsa på en kompis på andra sidan stan efter mörkrets inbrott för att de är tvungna att gå igenom mörka tunnlar på vägen dit.
Men det betyder inte att det inte finns män som känner samma rädsla. Sedan tror jag att det GENERELLT sätt är lättare för kvinnor att prata öppet om och erkänna denna rädsla,men det betyder INTE att det inte finns undantag.
Det spelar nog stor roll var man bor och i vilka kretsar man som kille umgås för huruvida man vågar erkänna sin rädsla för vissa stadsdelar/gångstråk/tunnelbanelinjer.

#44  erka MarianneK
2006-10-10 00:14:00

Min inlägg var främst en sakupplysning, eftersom du hade missförstått Sinderellas inlägg.

Vet ingenting om hur vanligt det är att män eller kvinnor är rädda. Men mitt intryck är att det är vanligare bland kvinnor. Det är också vanligt att män berättar för kvinnor att de bör vara rädda (genom att exempelvis ifrågasätta om det är smart att gå hem ensam på natten), men jag har inte hört motsvarande sägas till män. (Även om jag själv alltid upplyser killar som varnar mig om att stadsgator på natten är mycket farligare för dem.)

Tror du inte att det finns en skillnad?

#45  Sinderella heffaklumpen
2006-10-10 00:35:32

Det var ditt sätt att uttrycka dig och dina fördomar om tonårskillar jag kritiserade, inte att en tryggare miljö inte skulle gynna alla.

Jag har inte märkt någon skillnad på sättet att förhålla sig till rädsla bland killar vare sig när jag flyttade inom sverige eller utomlands. Självklart skiljer öppenheten mellan vilka grupper man umgås i. Söker man sig till gäng som försöker bevisa för allt och alla hur orädda de är så talar man självklart inte om att man är rädd för att gå hem själv.
Det finns alltid de som hävdar att de aldrig är rädda, men de brukar vara ganska få.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?