feminetik.se feminetik.se

Just nu 14 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Krönika i expressen


Gå till senaste inlägget#1  Krönika i expressen David M
2003-12-10 11:16:54

http://www.expressen.se/index.jsp?a=87618

Hade inte kunnat säga det bättre själv.

#2  Hmm.. Lars
2003-12-10 12:01:09

..intressant resonemang hon har. Påminner lite om resonemanget som jag för med sambon när det gäller (framtida) barn. Jag vill gärna vara hemma lite mer än de "standardmässiga" 1-2 månaderna, men sambon säger bara "vi får väl se". Hon menar på att hennes jobb inte är så jävla kul och att föräldraledigheten för henne är ett sätt att komma ifrån. När vi drivit diskussionen dit så brukar det (från hennes sida) även poppa upp argument om att det är viktigt för barnet att knyta an till mamman, ammning, det är trots allt hon som skall föda ungen, bla bla bla bla. Kul. Not.

#3  kanske... JoeHill
2003-12-10 13:31:46

...dags att gå ut på gatorna och demonstrera...

"halva föräldraledigheten, hela barnet."

"Pappor kan också byta blöjor"

Upp till kamp!! ;-)

#4  eller... Jon B
2003-12-11 09:32:02

...byta ut sambon mot en mindre könsrollskonservativ människa. Pappa-power!!!

#5  Haha.. Lars
2003-12-11 11:40:19

..nej tror inte jag skall byta ut henne. Tror jag skall sex-strejka istället.. ;) Har funkat förr.

#6  men då blir inga barn gjorda Josefine Alvunger
2003-12-11 12:01:19

om hon ändå inte trivs med jobbet så är väl inte föräldraledigt en smart lösning? Är det inte bättre att i största möjliga mån trivas med sin livssituation innan man skaffar barn? Som att hon byter jobb, börjar plugga, går en kurs...

och jag tycker absolut du skall stå på dig. Du har rätt att vara hemma minst hälften av tiden.

O JoeHill det där lät inte alls som en dum idé. Varför drivs det med män som vill ta ansvar för sina egna barn? Inte för att det är nåt att beundra egentligen, det är en sån självklarhet. Jag skulle inte vilja ha barn med nån som inte var lika ivrig som jag att umgås och ta hand om det barnet.

#7  Josefine.. Lars
2003-12-11 12:08:39

..tja, nej, det blir inga barn gjorda. Poängen är att det inte kommer att bli några barn gjorda heller förrän frågan är avgjord. Till min fördel, alltså ;)

Visst har du rätt i att föräldraledighet inte är en smart lösning, men tja.. det är lättare sagt än gjort att byta jobb/plugga/etc. Vilket jag är övertygad om att du är medveten om. Hon trivs med yrket, dock inte med arbetssituationen, och hon ser föräldraledigheten som ett sätt att få vara hemma en längre period och ladda batterierna. Alltså, inte så att det är hennes primära anledning att vilja ha större delen av föräldraledigheten, utan snarare att det blir en bonus.

Kommer allt att stå på mig, I want half! (för de som sett Eddie Murphy's "Raw")

#8  well Josefine Alvunger
2003-12-11 12:14:37

.... enligt många föräldralediga är det inte direkt att ladda batterierna... men har man tur får man en unge som sover på nätterna och mesta delen dagarna och bara piper till tre ggr när den är hungrig, ev drar ner till Ica själv o köper välling :) Men det kan ju vara skönt att byta miljö, det förstår jag. Jag tycker ändå inte att det skall anses viktigare än ditt behov av ditt barn, och tvärtom. Halva tiden var, blir åtminstone ett halvår ju. Eller kan hon gå ned i tid, och på så vis få lite andrum. det finns ju flera olika lösningar, men den sämsta tycker jag är att norpa från faderns chans att få lära känna sitt barn, framförallt när man själv redan haft nio månader på sig.

#9  för tydlighetens skull Josefine Alvunger
2003-12-11 12:17:05

... om båda väljer att det är bäst att mamman är hemma hela tiden/ pappan är hemma hela tiden, så lägger inte jag mig i det. Men det är förvånande att inte folk slåss om den där ledigheten. Många män blir ju helt nippriga när de blir farfar/morfar och säger att de då äntligen får chansen att umgås med ett barn, en chans de inte fick med sina egna, för då var de upptagna med att jobba. I själva verket börjar ju många män jobbar mer när de får barn. Tänk så tragiskt. Så ta chansen nu, så du slipper vara bitter när du är gammal.

#10  Tja.. Lars
2003-12-11 12:24:52

..jag kom för en hel del år sedan på att lönearbete suger, så jag kommer nog knappast att börja jobba mer när jag får barn. Ingen idé att dö av överansträngning, så att säga. Vinner jag 50 mille på Lotto så kan lönearbete kyssa min rena vita rumpa adjö, blir gärna hemmapappa (med allt vad det innebär).

Tack för stödet :)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?