feminetik.se feminetik.se

Just nu 22 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Feminisera heteromännen nu!


Gå till senaste inlägget#1  Feminisera heteromännen nu! suvi
2006-08-17 13:43:50

Den stoiskt könsrolls bejakande heterosexuella manliga mannen shoppar för lite.

Vi har ju alla, i många trådar, hört hur det är mannens lott att tjäna pengar som frugan shoppar upp, det tillhör ju inte den manliga könsrollen att shoppa, det är ju en bögig och fruntimmersaktig syssla som riktiga karlar ska hålla sig för goda för.
Nära 50% av befolkningen som inte shoppar, det måste ju vara marknadspolitiskt förödande och definitivt marknadsförarnas mardröm.
Vi måste få fart på den inhemska shoppandet, män måste helt enkelt metrosexualiseras, avskalas från sin marknadsdestruktiva maskulinitet, bli mindre säkra i sin könsrolls identitet som "manlig" och mer intresserad av sin image, det är enda sättet för att öka den inhemska konsumtionen.

Visserligen är hela det här inlägget skrivet med glimten i ögat, men håll med om att det skulle gynna marknaden om män inte var så könsrolls manliga och mer könsroll kvinnliga, eller åtminstonde lite bögiga. ;-)

#2  Sv: Feminisera heteromännen nu! Clajo2
2006-08-17 13:49:01

Men varför ska männen försöka annamma någonting som gör dem olyckliga och passiva?

Sluta köpa grejer! Börja gå på konserter för pengarna, så ska nog marknadsekonomin ändå överleva, och mänskligheten kanske blir lite lyckligare samtidigt.

Gå på konsert ska ses som en symbol, jag menar att aktivera sig, engagera sig, njuta och konsumera tjänster, inte produkter.

#3  Sv: Feminisera heteromännen nu! Fosfolipid
2006-08-17 13:52:16

Konsumtion av tjänster är alltså mer aktiv än den av produkter? Utveckla, bitte.

#4  Sv: Feminisera heteromännen nu! Golem21
2006-08-17 13:59:45

Jag förstår att du skriver inlägget med glimten i ögat. Men uppriktigt sagt tror jag inte denna könsrollsförändring skulle ha någon total effekt på marknaden. Det har den bara om utgångspunkten är att män idag konsumerar mindre än kvinnor. Det tror inte jag. Män köper helt enkelt andra saker. Jag är t ex tämligen övertygad om att män dominerar när det gäller inköp av folköl, fiskegrejer, golfutrustningar, jaktgevär, modellflygplan och maskiner av olika slag ;-)
Skulle männen shoppa på ett "kvinnligt" sätt så måste de helt enkelt förändra inköpsmönster (köpa onödiga parfymer i stället för häftiga handgjorda wobblers från Rappala...). I annat fall spränger de hushållskassan! ;-)

Alltså, den skisserade förändringen kommer att gynna klädföretagen men missgynna golfbranschen. Men i slutänden blir det säkert ett marknadsekonomiskt nollsummespel.

#5  Sv: Feminisera heteromännen nu! RasmusS
2006-08-17 14:11:35

Visst, med samma glimt i ögat, skulle män kunna shoppa mer samtidigt som det skulle betyda mindre pengar för familjekvinnorna som i så fall måste börja jobba mer. Också bra för ekonomin. Men seriöst så skall ingen människa avskalas de sidor som gör att den känner sig som sig själv. Ingen ska tvingas ändra på sig för att någon annan tycker att det vore bättre. Förändringar av den individen har ingen annan än individen själv rätt till att kräva, med undantag då ett beteende går direkt ut över någon annans personliga integritet.

Därför bör inte män feminiseras om de inte vill lika lite som kvinnor ska maskuliniseras om de inte vill.

Sedan är det väl lite sexistiskt, om än med glimten i ögat, att påstå att män inte shoppar? När de köper nya dyra teknikprylar, exempelvis hemmabiosystem, stereos, datorer, bilar osv. så shoppar de ju faktiskt.

Och varför skulle manliga homosexuella vara mer shoppingbenägna än heterosexuella män? Menar du att manliga homosexuella är ”fjollor” hela bunten som gör allt för att vara så lika kvinnor som möjligt?

#6  Sv: Feminisera heteromännen nu! Vittra
2006-08-17 14:15:02

Nära 50% av befolkningen som inte shoppar, det måste ju vara marknadspolitiskt förödande och definitivt marknadsförarnas mardröm.


Haha :) Män köper ju saker, det är bara det att det inte kallas "shoppa" när de gör det. ;)

#7  Sv: Feminisera heteromännen nu! Kalle
2006-08-17 14:26:05

Vad skulle syftet vara? En allmän förbättring av samhällsekonomin, göra folk lyckligare (eller få folk att tro att de är lyckligare), eller vadå?

#8  Vittra #6 Kalle
2006-08-17 14:27:14

"Investeringar" heter det! :-)

#9  Kalle Golem21
2006-08-17 14:33:09

Även på detta området är mannen förlorare. Vid en skilsmässa riskerar han att i värsta fall få dela med sig av sina gjorda investeringar - t ex den nya dyra båten - till sin exfru. Hon kan däremot sitta lugnt i sina nya modekläder och värdelösa shoppingsprylar och fnittra över ett glas champagne... :-)

#10  #9 Fosfolipid
2006-08-17 15:37:02

Äktenskapsförord heter det. Om man nu ska vara sån. Själv är jag förstås inte sån. Sån är något förbehållet Andra.

#11  Skit i ekonomin tänk på miljön istället. Jap2
2006-08-17 16:05:58

Maskulinisera kvinnorna istället, som det är nu förbrukar vi ju enorma resurser på att framställa och transportera onödiga saker.
Så.... köp enbart grova kläder av arbetskvalitet och enbart skor som håller för daglig användning i MINST 4-5 år (militärt överskott är bra om det önskas något ledigare än marshkängor rekomenders permisskorna till den gammla M60 uniformen). Smink och parfymer slutar vi genast med och naturligtvis förbjuder vi all nypruduktion av heminredning som inte fyller ett uppenbart syfte utan mest är dekorativt.

Skrivet med ungeför lika mycket glimten i ögat som inlägg #1

#12  Sv: Feminisera heteromännen nu! Karra
2006-08-17 17:40:17

Jag uppfattar också det glimten i ögat, men alltså det här med att kvinnor shoppar så ohemult mycket... att kvinnor står för det mesta av inköpen beror väl på att de har hand om matinköpen och nya galonkläder till ungarna och sånt?
Så att vi i nuläget för kvinnornas skull förbrukar en massa resurser på "onödiga saker", Jap2 skriver, är väl inte riktigt sant. Och om nu kvinnorna skulle maskuliniseras skulle de väl knappast övergå till att enbart handla arbetskläder och militärkängor. Snarare skulle väl pengarna gå till titanfälgar till nya volvon, regionsfri dvd-spelare och annat "nödvändigt".

#13  Karra Gullegubben
2006-08-17 17:48:53

Ja, får kvinnorna bestämma köper man förstås en DVD-spelare för varje region och ingen onödig regionsfri DVD-spelare.

#14  Sv: Feminisera heteromännen nu! Karra
2006-08-17 17:54:22

Varför tror du det?

#15  Sv: Feminisera heteromännen nu! metamorfos
2006-08-17 21:23:26

Mäns shopping brukar väl vara betydligt dyrare än kvinnors. Men visst nä... det är "investeringar" och inte shopping!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?