feminetik.se feminetik.se

Just nu 25 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Metadiskussion: Porr, prostitution och porr


Gå till senaste inlägget#1  Metadiskussion: Porr, prostitution och porr Linus
2006-08-13 14:11:08

Tre diskussionsämnen som uppenbarligen ligger oss mycket varmt om hjärtat är porr, prostitution samt mer porr. Många diskussioner, oavsett hur de startar och vad de gäller, leder naturligt och okonstlat in på något av dessa tre ämnen.

Varför är det så?

Inte för att det är något med att samtyckande vuxna diskuterar porr, prostitution och porr med varandra, men man kan kanske lära sig något av att fundera över varför detta är ett så mycket intressantare diskussionsämnen än, säg, kvotering eller barnuppfostran.

Är det så att de flesta diskussionsdeltagare antingen betraktar porr, prostitution och porr som tydliga paradexempel på hur kvinnor förtrycks av män, eller betraktar dem som tydliga paradexempel på områden där feminister har svag argumentation och/eller brist på respekt för personlig frihet?

Finns det i så fall fler sådana tydliga exempel? Eller skulle vi kunna enas om de mesta förutom det som direkt gäller porr, prostitution och porr?

(OBS! Detta är inte en diskussion om porr, prostitution och porr. Det är något helt annat, nämligen en diskussion om diskussioner om porr, prostitution och porr.)

#2  Sv: Metadiskussion: Porr, prostitution och porr CaheiaM
2006-08-13 16:00:42

De flesta diskussionsdeltagare tycker antingen att prostitution och porr är exempel där förtryck syns tydligt men det är inte där diskursen om emancipation ställs på sin spets. För mej är tex statestik om arbetsmarknadsfördelning, barnuppfostran och föräldraledighet solklara exempel som visar en sned fördelning precis lika bra. Men det är inte lika många som blir upprörda över de samtalsämnena.

Starta istället en tråd som handlar om amning så märker du snart att många blir provocerad över de kvinnor som inte ammar sina barn eller de män som faktiskt kan tänka sig göra det, eller kvinnor som öht inte kan tänka sig att vara gravida. Ju känsligare ämne desto fler inlägg, ifall de som skriver lyckas uppröra andra att skriva vad de tänker och tycker.

#3  Sv: Metadiskussion: Porr, prostitution och porr Zeppe
2006-08-13 17:07:03

Frågor som tangerar sexualitet sitter djupt inne och har med självförståelsen att göra, det blir personligt. Uppfostringsfrågor är inte personliga på det sättet, speciellt som majoriteten av alla här förmodligen inte har barn.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?