feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vad är jämställdhet?


Gå till senaste inlägget#1  Vad är jämställdhet? David M
2003-12-09 21:57:16

I dagens Sverige ses all sned könsfördelning som ojämställt. Är inte det konstigt? Om allas frivilliga val leder till ett 60-40 förhållande är det då inte mer förtryck att tvinga folk vilja annorlunda bara för att det på papperet ska se fint ut med 50-50?

Det riktiga klavertrampet sker ju snart i "debatt" där en kvinna menar att ENDA anledningen till att kvinnor vinner färre pris är för att de är kvinnor. Själv tror jag att könsfördelningen på priserna har att göra med könsfördelningen på forskarkåren i de olika ämnena. Det enda konstiga priset jag inte förstår är litteratur och ekonomi. I litteratur borde fler kvinnor vinna (även om jag nu tycker att all finkultur stinker plus att borde nån få det priset så borde det vara Springsteen ;)) Och ekonomi är ingen vetenskap hehe.

Men vad tror ni. Vad är jämställdhet för er och beror all sned könsfördelning på förtryck eller beror det på allas frivilliga val? Tänker närmast på könsfördelningen över föräldraledighet. Där vore det ju mer förtryck att tvinga familjerna till 50-50 eftersom familjerna tydligt vill ha bestämmanderätten själva.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?