feminetik.se feminetik.se

Just nu 25 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Fy tusan!


Gå till senaste inlägget#1  Fy tusan! Billy
2004-09-22 21:17:15

http://www.mannum.jamtland.se/

Nu får marxisterna tvångsflyttas till ryssland snart!

#2  Alla män gynnas av att en man slår ihjäl sin sambo?? Mikael
2004-09-22 22:40:01

"Alla män gynnas av att alla kvinnor värderas lägre på arbetsmarknaden. Alla män gynnas av att alla kvinnor förväntas ta ut maximal föräldraledighet. Alla män gynnas av att en man slår ihjäl sin sambo…"
Överskrift på länken "Mäns våld mot kvinnor och barn" på http://www.mannum.jamtland.se

Jag kan till viss del förstå de två första påståendena, även om jag inte är säker på att det ÄR så... men det sista "Alla män gynnas av att en man slår ihjäl sin sambo…"
Vad pratar de om??? Någon som har en teori/kan förklara?

#3  Teori Mattias
2004-09-22 22:58:35

Min teori är att det är tänkt som någon slags vanföreställning som ickefeminister har. Att man så att säga vill gå emot föreställningen att män tjänar på dagens patriarkala system. Jag tycker citattecknen tyder på det.

Jag vet inte om detta gör saken så mycket bättre. Har aldrig hört någon som menar att män skulle tjäna på att kvinnor misshandlas.

Jag måste säga att jag känner mig lite förvirrad. Någon annan som har någon rimlig förklaring? Kanske ska mejla till dom och fråga.

#4  Och... Mattias
2004-09-22 22:59:38

...inte länkar dom till feminetik heller. Kasst!

#5  Hmmmm... MrG
2004-09-22 23:17:09

"Då har vi också insett att män som misshandlar kvinnor och barn inte avviker från normen, de ÄR normen…"

Det är sådant här som gör mig djupt skeptiskt, för att inte säga avståndstagande till feminism som fenomen.

Hur i hela friden kan någonting som är ett marginellt beteende hos en liten del av den manliga befolkningen vara normerande?

Om det vore norm skulle rimligtvis fler kvinnor få stryk - och män hade hyllat det som normalt. Av alla feminister jag diskuterat med talar alla om kvinnor de kännner eller hört talats om men ingen jag talat med än så länge har blivit slagna själva? Som av en händelse känner jag en kvinna som blivit misshandlad (jag kallar det torterad) av sin före detta pojkvän - så jag vet ATT det förekommer. Men det är inget som händer i vart och vartannat hem.

Hur kan det då vara normerande? Det har aldrig varit ok för en man att slå kvinnor "Man slår inte tjejer" var bland det första jag lärde mig på dagis. Jag har också läst en hel del polisanmälningar från RAR registret - eftersom just partnervåld intresserar mig. Ja det förekommer. Nej det är inte ett "vanligt" brott. Mörkertal? Jag är fullkomligt övertygad om att det omvända: kvinna slår man har större mörkertal.

Normerande? Tja, om de MÄN som skrivit det tycker att de kan känna igen sig i att slå kvinnor så får de stå för dem. Jag tänker inte dela deras dåliga samvete och skuld över något jag aldrig gjort och troligtvisd aldrig kommer att göra.

MrG

#6  Rimlig förklaring ? Billy
2004-09-22 23:20:42

"När vi inser att vi genom att uppmana kvinnor att inte klä sig utmanande legitimerar mord har vi kommit någonvart."

Säger folk sådana här idiotier är den logiska följden att de ses som fullkomligt galna, jag ser ingen orsak att detta inte skulle gälla skriven text också. Sålunda är min slutsats att de är galna på riktigt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?