feminetik.se feminetik.se

Just nu 21 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Dags för pride..


Gå till senaste inlägget#1  Dags för pride.. Sjodin
2006-08-02 13:08:59

..igen.

Vad säger ni, är pride-festivalen ett bra forum för att bedriva feministisk opinionsbildning?

Någon som brukar besöka den och kan lämna en redogörelse?

#2  Sv: Dags för pride.. Kruzze
2006-08-02 13:26:03

Sjodin, skriver du inte i fel forum nu? Känns som dina frågor passar bättre i "diskussion".

#3  #2 Sjodin
2006-08-02 13:36:12

För det första så är det bara i det här forumet som hedningar som jag och du får skriva. Det faktumet kan vi tala länge om , men det är en helt annan diskussion.

För det andra, varför passar de bättre där? *nyfiken*

För det tredje, vad är din åsikt i frågan?

#4  Sv: Dags för pride.. Alkonost
2006-08-02 14:37:11

För de delar av den feministiska rörelsen som är HBTar och/eller kallar sig queerfeminister är det ju hemmaplan.

#5  Sv: Dags för pride.. Kruzze
2006-08-02 14:39:58

Att vara hedning på feminetik är något fint och avundsvärt så misströsta inte broder.

För det andra, för att jag skiter fullständigt i var feminister bildar opinion vilket feministerna själva förmodligen inte gör.

För det tredje, förhoppningsvis är feministera så dåliga på att välja forum att ingen uppmärksammar dem överhuvudtaget.

JÄIF till I die!

#6  Vart är världen på väg egentligen...? Linus
2006-08-02 15:39:57

I skrivandets stund har Svenska Dagbladet en länk till ett Webb-TV-inslag på sin hemsida (http://www.svd.se/) där Jan Guillou intervjuas om att han är inbjuden talare till årets Pride-festival. Finns det inga fixpunkter i tillvaron längre?

#7  Sv: Dags för pride.. Karra
2006-08-02 21:46:35

Unni Drougge är förbannad över att JG får vara talare på Pride.
http://expressen.se/index.jsp?a=642815
Jag vet inte så mycket om vad han sagt eller inte sagt om homosexuella, men jag tyckte Drougges ledare hade en rolig formulering: "Men hur ser rörelsens egen tunga ut nu när årets Pridefestival snart drar i gång? Jo, den är brun. Brun av skit."

Annars är jag som heteronormativ gift inte alls särskilt insatt i HBT-världen eller vad som försiggår på Pride-festivalen, förutom tåget som brukar vara kul att se på.

#8  Sv: Dags för pride.. Sthlmjesper
2006-08-02 22:29:06

Hmm. Svår fråga att svara på.
Vad är feministisk opinionsbildning ?

Menar man feministisk opinionsbildning den mer ursprungliga meningen om könens lika värde osv, så tror jag att det är ett utmärkt tillfälle, eftersom HBT rörelsen kämpar för liknande mål.

Dock så har jag svårt att se att det finns så många kvar att nå med denna opinionsbildning. Kanske finns en och annan envis åldring med åsikter från förra seklet kvar och tycker att kvinnor minsann inte ska jobba utanför hemmet och liknande. Kanske är sådana så vanliga som en på tiotusen.
Men vem bryr sig om de sitter där och är bittra för sig själva...?

Om vi med feministisk opinionsbildning menar generaliserat och intellektualiserat hat mot män, dvs den typ av feminism som utgått från Solanas och fortsatt till våra dagar, så är det en annan sak.

Säkerligen finns en del homosexuella som attraheras av sådant, liksom det finns hetersexuella som gör det.
Dock låter det för mig inte alls kompatibelt med Pridefestivalens budskap om kärlek och förståelse.

Angående Jan Guillou så gillar jag hans åsikter om feminism och jämlikhet och eftersom han också har en homosexuell dotter så tycker iallfall jag att han är en utmärkt inledningstalare till festivalen.
Dock förstår jag att det kan reta en hel del av de från queerröreslsen som kallar sig feminister...Kanske speciellt därför att Guillou är emot feminismen, men ändå är för de homosexuellas rättigheter. Därmed visar han att de två åsikterna definitivt inte är kopplade med varandra.
Det är troligen därför Drougge är arg. Hon vill väl inte att folk ska inse detta.

#9  Sv: Dags för pride.. Karra
2006-08-02 23:29:06

Drougge verkar väl mest vara arg för att JG får vara talare trots att han tydligen kallat homosexualitet för "modenyck" och kallat Richard Wolff för "pederast". Att det skulle ha speciellt mycket med JG's syn på feminism att göra vet jag inte.

#10  Sv: Dags för pride.. KjellAke
2006-08-03 00:31:50

Jagtycker inte att pridefestivalen är ett bra forum för något alls, tycker det är enbart frånstötande med halvnakna människor som äcklar sig i vagnarna. Vad ska man säga till sina barn när de frågar om detta vuxensnusk?

#11  Sv: Dags för pride.. Karra
2006-08-03 00:34:29

Vad brukar du säga till barnen när de frågar om H&M's underklädesreklam?

#12  KjellAke RasmusS
2006-08-03 10:11:29

Vad menar du med att ”äckla sig”?

Är det när homosexuella visar sin sexualitet lika öppet och ogenerat som när heterosexuella gör det, vilket de heterosexuella gör över allt i samhället året runt?

Vad säger du till barnen när du ser heterosexuellt vuxensnusk, när ni passerar löpsedlarna för tidningar som Slits osv?

#13  Sv: Dags för pride.. RasmusS
2006-08-03 10:25:03

Jag har lite svårt att förstå varför Pride skulle vara ett lämpligt forum för feministisk opinionsbildning, eller vad homosexualitet och feminism överhuvudtaget har med varandra att göra.

Jag tror inte att Pride är en lämplig plats för feministisk opinionsbildning men den kan vara en lämplig plats att ragga HBT-människor och att plocka populistiska poäng i en väldigt mediabevakad tillställning som Pride är. En kan väl säga att alla som försöker använda sig av HBT-människornas situation för att för fram sitt budskap ”freeloadar” på Prides bekostnad.

Angående J.G. och Drougge så är jag inget fan till någon av dem men här lyckas väl ändå Drougge att överträffa sig själv när det gäller enfald. Hon tjurar över att J.G inte har tagit ställning för homosexuella och att han därför inte borde få tala på Pride. Vilken idioti! Det riktigt korkade i hennes gnäll är ju att han ju tar parti för HBT-rörelsen genom att prata för den. Nja, Drougge kanske kan formulera roligt ihop knåpade meningar men något annat än yta verkar hon (alltså mediepersonen Drougge) inte klara av att pressentera. Något innehåll, substans och tanke bakom verkar aldrig vara en ambition i hennes uttalanden. J.G å andra sidan… tja, vad ska en säga. En klart överskattad person i mina ögon som däremot gjort några riktigt bra journalistiska bravader men inte så mycket mer.

#14  KjellAke Sjodin
2006-08-03 10:27:02

Är det din egna erfarenhet av dylika sysselsättningar på pridefestivaler som talar, eftersom du yttrar dig så tvärsäkert?

Tänka sig, att folk outar sig som homosexuell har man ju sett. Men sällan ser man nån som outar sig som hetero....

#15  Sv: Dags för pride.. Golem21
2006-08-03 10:48:00

Extremfeminism och Pride går säkert bra ihop med tanke på att många extremfeminister också är lesbiska. Samtidigt är extremfeminismen ett effektivt hinder för en feministisk opinionsbildning som vill locka den breda allmänheten. Tiina Rosenberg går ju inte direkt hem i det svenska folkhemmet.

#16  Sv: Dags för pride.. Karra
2006-08-03 11:00:55

RasmusS: Feminism handlar för många om fri sexualitet. Kvinnans sexualitet som likvärdig med och självständig från mannens, till exempel. Därför kan feminism och Pride höra ihop.

#17  KjellAke Golem21
2006-08-03 11:01:14

Jag håller inte med dig i kritiken mot Pridefestivalens "utsvävningar" form av utmanande klädsel och sexuella anspelningar. Saken blir inte bättre av att du dessutom tycks tycks grunda din kritik på religöst konservativa argument. Det är mig fullständigt främmande. Däremot kan det finnas anledning att anta att nämnda inslag - och inte minst medias bevakning av Pride - kan vara till problem för HBT-rörelsen. Jag bor själv sedan några år på landsbygden. Här lever schablonbilder kvar att t ex alla homosexuella män är antingen klassiska läderbögar eller riktiga fjollor. Den bilden riskerar att förstärkas genom de bilder som media förmedlar från Pride.

#18  svar KjellAke
2006-08-03 11:20:33

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#19  Sv: Dags för pride.. Karra
2006-08-03 11:26:11

Ha ha ha. OK.

#20  KjellAke Ivaj
2006-08-03 11:43:59

Varför borde Pride vara förbjudet?
Varför är det som inte är normalt mer frånstötande?

#21  KjellAke Golem21
2006-08-03 11:50:03

Nej, det är sig inte fel att grunda sig på religöst konservativa argument. Och jag har inte något emot kristna. För övrigt köper inte alla kristna dina argument. Fråga KG Hammar. Det jag vill komma till är ett enkelt konstaterande. Vår befolkning består till största delen av människor som inte är kristna eller ens religösa. Och nästan alla i vårt land tror på värdet av medborgerliga rättigheter som yttrandefrihet, mötesfrihet och även sexuell frihet (så länge ingen lider skada).
Att förbjuda Pride för att ett fåtal upphetsade kristna högerreaktionärer tycker illa om homosexuella vore djupt odemokratiskt.

#22  RasmusS: vinthunden
2006-08-03 12:25:10

"Jag har lite svårt att förstå varför Pride skulle vara ett lämpligt forum för feministisk opinionsbildning, eller vad homosexualitet och feminism överhuvudtaget har med varandra att göra."

Jag tycker faktiskt att det har allt med varandra att göra. För det första anser jag att ens sexuella läggning är väldigt tätt konstruerad tillsammans med könsrollen. Det är en av många anledningar att homosexuella blir trakasserade. Och varför homosexuella män drabbas hårdast.
Sen är också Pridefestivalen till för transpersoner och det har ju synnerligen med feminism att göra.

#23  KjellAke: vinthunden
2006-08-03 12:28:35

Jag har hittills faktiskt bara gått i en pride parad och det var i Köpenhamn, men så vitt jag minns så såg jag inget snuskigt alls.
Nu är jag här på pridefestivalen i Stockholm men paraden är ju först på lördag. Kan du inte förklara lite närmare hur vi snuskar oss? Folk har kanske bara bringor, men so what, det har ju folk också på stranden. Och där låter du väl dina barn vara?

#24  #23 vinthunden MartinK
2006-08-03 13:55:03

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#25  Sv: KjellAke (#18) Linus
2006-08-03 14:37:49

KjellAke sa:
Vad skulle vara felet med att grunda sin kritik i religiöst konservativa argument?

Felet ligger i det religiöst konservativa, som ju bara är en sorts irrationella traditioner.
KjellAke sa:
Jag ser spektaklet på TV, det borde vara förbjudet som i vissa andra länder.

Var inte så hård mot dig själv, det är inget fel i att se spektaklet på TV.

#26  Sv: Dags för pride.. Karra
2006-08-03 14:54:45

Om du nu ogillar det så mycket, varför tittar du på det i TV?

#27  Kjellåke Fosfolipid
2006-08-03 15:45:10

Snusk på teve är en alldeles fantastisk företeelse som inte alls bör förbjudas, oavsett vad man nu gjort i andra länder.

#28  KjellAke Sjodin
2006-08-03 16:44:04

sjodin:
Jag ser spektaklet på TV, det borde vara förbjudet som i vissa andra länder.


Kriminalisera beskådandet av spektakel på TV?
Det var intressant.

Så härligt stockkonservativ du är KjellAke. Tycker du att det här påhittet med kvinnlig rösträtt och enkammarriksdag är exempel på spektakel också?

#29  kom att tänka på... Sjodin
2006-08-03 16:46:13

...en gammal låt av John Fogerty när jag satt och begrundade KjellAkes visdomsord...

"I know it's true, oh so true..

Cause' I saw it on TV...."

#30  KjellAke RasmusS
2006-08-03 18:42:47

Jag vet inte riktigt varför vissa människor äcklas så av en öppen homo, hetero, bisexualitet eller transpersoner. Men det är intressant att ta sig en funderar kring det, kanske just nu lagom till Pride då den här typen av reaktioner är lite mer utbredda än vanligt.

En kär om än lite homofobisk religiös släkting resonerar ungefär som jag tolkar dig. Jag frågade henne om hon reflekterat över det själv och hon svarade reflexmässigt, i mina ögon indoktrinerat/inlärt, att det står att det är fel med all annan sexualitet än den mellan man och kvinna inom äktenskapet. Jag envisades med att fråga varför hon äcklades, för det är just _det_ som jag finner mest intressant, av homosexualitet i stället för att förfäras som hon brukar förfäras över andra saker som är fel enligt hennes religiösa skrifter.

Det var ett underhållande skådespel att betrakta hennes ansiktsutryck och hennes vilda gestikulerande när hon började med att beskriva hur onaturligt homosex är och visade med ena handens pekfingerfinger satt mot den andras att det inte fungerade, det var onaturligt. Hon gjorde en cirkel med tumme och pekfinger med varje hand för att illustrera att två hål inte heller matchade varandra. Sedan gjorde hon en cirkel med ena handens pekfinger och tumme och stoppade in andra handens pekfinger i denna cirkel och sken upp när hon förklarade detta som fungerande och naturligt.

Jag frågade henne om hon vanligt vis brukade se homosexuella ha sex offentligt lite varstans. Nej svarade hon lite undrande. I och med att hon inte brukar se homosexuella ha sex offentligt tvingar alltså ingen homosexuell på henne dessa bilder hon äcklas av, för det är ju den sexuella handlingen som hon ser som så äcklig. Kyssar, kramar och kel mellan två homosexuella påminner henne om vad de gör i sänghalmen, alltså själva sexet, men hon behöver generellt aldrig se det om hon inte vill, inte ens under Pridefestivalen.

Ändå är det sexet som hon aldrig behöver se som stör henne så. Det blir ganska underligt egentligen så underligt att jag tvingades att fråga om hon när hon ser en man och kvinna kyssas passionerat brukar tänka på ”kuken i fittan” ungefär som hon brukar tänka på ”kuken i röven” när hon ser två män kyssas. Nej, svarade hon än en gång lite undrande.

Till sist verkade det gå upp ett ljus för henne, om än lite motvilligt. Problemet som hon har med homosexuella är inte ett problems som överhuvudtaget existerar utanför henne. Detta problem är hennes problem. Det är hon som fantiserar (ser bilder för sitt inre öga) om hur de homosexuella har sex och hon gör det med en sådan inlevelse att hon nästan blir kräkfärdig.

Det är nästan lite lustigt, kanske till och med lite gulligt, om en bortser från att hon låter hennes alldeles egna problem med sin skenande sexfantasi gå ut över homosexuella som faktiskt är helst oskyldiga till hennes fantasier. I och med det är det vare sig lustigt eller gulligt utan rent för jävligt. Det är förbannat själviskt av henne att projicera sina problem på en oskyldig och redan utsatt grupp och det är ignorant av henne att inte vilja se detta.

Har du funderat över varför just du äcklas så? (För jag kan inte utgå från att du är som min släkting, jag måste fråga.)

#31  Karra & Vinthunden RasmusS
2006-08-03 19:00:53

Karra sa:
Feminism handlar för många om fri sexualitet. Kvinnans sexualitet som likvärdig med och självständig från mannens, till exempel. Därför kan feminism och Pride höra ihop


Vinthunden sa:
För det första anser jag att ens sexuella läggning är väldigt tätt konstruerad tillsammans med könsrollen


Eftersom det inte finns någon enhetlig definition av feminismen kan jag ju inte säga emot med någon bestämdhet. Skulle vi däremot ta och lyssna till ordet ”feminism” så har det inte på något sätt med vare sig sexualitet eller män att göra eftersom inget annat än det ”feminina”, det kvinnliga, ryms i ordet.

En skulle kunna hävda att feminism rymmer kvinnans sexualitet men en kan knappast hävda att ordet feminism rymmer mannens. Med den tolkningen av ordet feminism borde homosexuella män stå lägst ned på listan inom feminismen. Det kan lätt kännas som om den enda orsaken till att de får lite utrymme inom feminismen är att det passa de feministiska makthavarnas syften för att föra fram sin feministiska politik och skaffa lite röster men inte för att de egentligen bryr sig så värst. (Jag säger inte att det är så men att det känns så emellanåt.)

Är det så att feminismen/feminister generellt bryr sig så är det ju bara hedervärt men att hävda att en måste vara feminist för att bry sig och homosexuellas rättigheter är strunt. (Vilket jag inte påstår att ni gjort)

Vinthunden sa:
Sen är också Pridefestivalen till för transpersoner och det har ju synnerligen med feminism att göra


Har transpersoner en särställning inom feminismen och i så fall varför, eller missförstår jag vad du skriver här?

#32  Sv: Dags för pride.. Karra
2006-08-04 20:31:02

Tja, feminismen är en ganska bred "rörelse", så den kan väl omfatta mer än lika lön för lika arbete.

#33  Sv: Dags för pride.. Karra
2006-08-04 21:10:36

Själv äcklas jag våldsamt av att tänka mig Bert Karlson ha sex. Därför bör Bert Karlson göras olaglig.

#34  Rasmus (+ andra) KjellAke
2006-08-05 01:39:50

Jo, jag har funderat och jag är fortfarande undrande över varför jag känner sådant äckel över homosexualitet. Den bästa förklaringen jag har är att det helt enkelt är onaturligt men det stämmer inte riktigt ty jag tycker manlig homosexualitet är äckligare än kvinnlig. Så inte vet jag, jag äcklas av det helt enkelt.

Vissa människor, såsom jag, känner helt enkelt ett rent och ärligt och spontant äckel inför tanken av (manlig) homosexualitet, alltså inte över de homosexuella, dvs. de homosexuella individerna, utan av akten, själva sexet.

Därmed inte sagt att jag tycker man ska missakta homosexuella, tvärtom tycker jag att de har rätt att vara som de är. Skulle vilja att de tonade ner och inte var så utagerande bara för det är stötande för vissa och jag tycker man kan ta hänsyn då man tillhör en minoritet. Att låta allsköns sexuella avvikelser ske inför öppen ridå tycker jag inte är OK. alla har vi en gräns, min går ungefär där var går din/er? Skulle det vara OK med utlevd bajsätning eller tidelag på gator och torg?

Någonstans har alla människor en gräns för vad som är stötande eller inte och visst kan man alltid, särskilt om man är tokliberal, avfärda det som moralpanik. Vad jag inte förstår bland folk som tycker allt onormalt/småäckligt/stötande är normalt och ska premieras och supportas, är vad ni själva tycker är äckligt och hur ni isåfall försvarar detta ställningstagande som naturligtvis är lika grundlöst och moraliskt som mitt dito?

Vad är vitsen med pridefestivalen, namnet antyder att de skulle vara stolta över att vara homosexuella, är det ngt att vara stolt över? jag tror att hela spektaklet är till för att provocera inget annat. Som en obstinat tonåring...

Angående raderingen....

kom inte ihåg exakt vad jag skrev men syftet med mitt inlägg var inte att uttrycka ringaktning för gruppen homosexuella utan snarare utrycka min personliga känsla inför den homosexuella akten. Att det blev raderat må vara hänt, mina formuleringar är inte alltid så diplomatiska. Knepigt är dock att sjodin svarat (är inte han moderator??) Dock verkar sjodin inte ha varit särskilt intresserad av inlägget som sådant utan tycks ha tjusats mest av syftningsfelet som jag fick till i en mening.

#35  Sv: Dags för pride.. Kaiser
2006-08-05 18:57:37

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#36  KjellAke Fosfolipid
2006-08-07 09:50:16

Trollstav Sjödin har inte raderat ditt inlägg. Känner du för att diskutera moderering finns det ett forum (inte detta) för ändamålet, eller så kan du skicka ett mail.

#37  Sv: Dags för pride.. Alkonost
2006-08-07 12:41:34

Den som inte förstår vad sexualitet och feminism har med varandra att göra läser med fördel Gender Trouble av Judith Butler. Mer läsning här: http://en.wikipedia.org/wiki/Gender_Trouble#C…

#38  KjellAke: vinthunden
2006-08-07 22:24:02

Tycker du att homosexualla generellt sett är mer utagerande än heterosexuella par? Märkligt. Jag anser mig ha sett fler heterosexuella "äckla" sig offentligt än homosexuella. Om du syftar på att kyssas, kramas, hångla och liknande sätt att visa att man älskar varandra? Ett lesbiskt par i min närhet har till och med för vana att inte visa någon ömhet som helst offentligt med rädsla för att bli trakasserade på nytt. Du tycker kanske att de utgör ett gott exempel?
Så att såna som du inte behöver besväras av dessa (löjliga) irrationella äckelkänslor som du inte ens orkar reflektera mer över?

Naturligtvis ska inte folk få ha sex offentligt, men det har som sagt inte homosexuella. Samma villkor måste gälla för alla, vad är det annars för poäng med att leva i en demokrati?
En av mina egna gränser är att jag inte vill se folk blotta sig för mig på väg till skolan. Jag tycker visserligen att mäns könsorgan ser mycket äckligare ut än kvinnors, och det tror jag också att en majoritet tycker. Jag skulle ändå aldrig drömma om att vilja ha lagar som diskriminerar män. Den välgödda gubben i tangakalsong på stranden är också rätt så äcklig att ha i sitt synfält, och också en majoritet skulle vilja slippa den synen. Tycker du att han borde visa hänsyn och stanna hemma? Eller den utvecklingstörde personen som har svårt att äta prydligt och dessutom inte snytit sig på ett tag. Ska vi förbjuda såna från att gå på restaurang eftersom de tillhör en minoritet och stör oss andra? Och är det inte riktigt äckligt när araber vidrör mat och snuskar sig, ska vi inte förbjuda invandrare från att arbeta med mat?
Förstår du vart ditt resonemang leder? Om inte samma lagar gäller alla så lever vi inte längre i en demokrati. Naturligtvis har folk grundlösa äckelkänslor inför mycket, en del kallas till och med förargelseväckande beteende, men man kan inte låta dessa irrationella äckelkänslor grundade på förtryck och fördomar styra över oss såpass mycket att vi behandlar vissa människor som mindre värda.

Angående din kommentar om Pridefestivalen, så kan jag ju börja med att berätta om alla de andra 51 veckorna vi skambeläggs i den grad att vissa begår självmord på grund av det.
Alla de andra 51 veckorna händer det här: mina lesbiska vänner blir knivhotade på bussen, min andra vän och hennes homosexuella killkompis blir jagade av nynazister, homosexuella män blir misshandlade till döds men gärningsmännen får mildare straff eftersom de homosexuella männen provocerat dem genom att flörta, min vän mobbas i skolan och börjar gråta på den lektion deras lärare bestämt att de bland annat ska diskutera om det är fel med homosexualitet eller ej, ett par blir trakasserade när de hånglar vid ett övergångställe, mina vänner mår dåligt eftersom de inte vet hur deras föräldrar ska ta att de råkar bli kära i tjejer, min vän är livrädd för att hennes vänner i hennes lilla hemkommun ska få reda på att hon är transvestit och därmed utesluta henne ur gemenskapen, mina vänner får glåpord och kommentarer efter sig varje gång de sätter på sig en kjol och går ut på stan, för att inte tala om våra bröder och systrar i andra länder som piskas till döds på grund av sin kärlek. Och du vet att jag skulle kunna fortsätta i all oändlighet med att beskriva allt det hat vi utsätts för, och all den skam många av oss får uppleva. Det hoppas jag att du vet.
Man kan ju undra vem som egentligen är den obstinata tonåringen här. I mina ögon är det den äcklade homofoben som inte ens vet varför den upprörs men ändå envist och högljutt gnäller om förbud.
Jag tycker snarare att vi HBT-människor är en väldigt tålmodig skara som står ut med homofober till vardags.

En vecka av stolthet där vi faktiskt vågar stå för de vi är, där vi är starka tillsammans, skulle det vara fint om du kunde unna oss.
Men egentligen kvittar det, för vi tänker inte be om lov för att göra allt det du har haft turen att få göra.

#39  by the way vinthunden
2006-08-07 22:24:56

obs, jag är varken rasist eller har något emot förståndshandikappade eller stora män i tanga :)
men jag ville visa exempel på folks politiskt inkorrekta uppfattningar som är rätt så utbredda ändå

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?