feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Stora kostnader för misshandel


Gå till senaste inlägget#1  Stora kostnader för misshandel targash
2006-07-26 09:10:38

Är ju tur att samhället ignorerar partnermisshandel där män är offer.
Måste vara av ekonomiska skäl.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&…

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13297…

Hela resonemanget känns bristfälligt. Varför väljer forskarna att endast titta på kostnaderna för kvinnor som faller offer för våld?
Hmm skulle läst noggrannare.

Projektledare har varit Adele Änggård, som även är aktiv i kvinnojouren i Täby/Danderyd och Alla kvinnors hus i Stockholm.

#2  targash UppåtEmma
2006-07-26 09:53:27

Som jag förstår det har de tittat på ett typfall.

Men du, varför tar inte du på dig arbetshandskarna och börjar forska i kostnaderna för samhället i de fall där kvinnor misshandlar män? Det är ju ingen som förbjuder dig att jobba med frågan själv, eller hur?

Och vad tycker du fö om vad de kommer fram till i just den här rapporten? Resultatet är ju valid oavsett vad för andra kostnader som studerats eller ej - eller menar du att den saknar giltighet för att vi inte har någon motsvarande siffra med omvänd könsfördelning att jämföra med?

#3  #2 UppåtEmma MartinK
2006-07-26 10:56:36


Men du, varför tar inte du på dig arbetshandskarna och börjar forska i kostnaderna för samhället i de fall där kvinnor misshandlar män? Det är ju ingen som förbjuder dig att jobba med frågan själv, eller hur?


Du menar precis som feminister startar egna företag när dem anser att de som finns idag missgynnar kvinnor?


Resultatet är ju valid oavsett vad för andra kostnader som studerats eller ej


Riktigt, resultatet är säkert valid på samma sätt som Slagen Dam är. Problemet är när man använder resultatet för att hävda att "Polisen tar inte det här riktigt på allvar.".
För hur kan man säga vad polisen tar på allvar när man inte har något att jämföra med??

#4  MartinK UppåtEmma
2006-07-26 11:01:16

jepp, jag uppmuntrar gärna folk att starta egna företag.

Rapporten om kostnaden för mäns våld mot kvinnor "drabbar" ju dock inte targash personligen, som det gör när en kvinna på ett företag blir missgynnad på grund av sitt kön, eller hur?

Nu tror jag inte att den här rapporten allena är "beviset" för att rättssystemet inte tar misshandel i närstående relationer på allvar så den oron du har känns rätt obefogad.

#5  #4 UppåtEmma MartinK
2006-07-26 11:23:29

Bra, men hur många har du själv startat? Eller du kanske utgör undantaget bland feminister och klagar inte på att företag är orättvisa?

Hur vet du att det inte drabbar, eller redan drabbat targash personligen? Om polisen faktiskt omfördelar sina resurser från män som blir misshandlade till kvinnor som blir misshandlade så kommer det ju drabba targash om han skulle bli misshandlad (om jag nu helt fräckt får förutsätta att targash är man).


Nu tror jag inte att den här rapporten allena är "beviset" för att rättssystemet inte tar misshandel i närstående relationer på allvar så den oron du har känns rätt obefogad.


Nä, och det är ju ett fint exempel på hur sådana här snedvridna artiklar fungerar, läser man tillräckligt många så börjar man ju tro saker, precis som du gör. Trots att man i bästa fall bara fått halva sanningen.

#6  Sv: Stora kostnader för misshandel RasmusS
2006-07-26 12:01:43

Som vanligt så är samhället så pass sexistiskt att de bara visar en bild, en sanning, ett perspektiv och det är kvinnans. Mannen finns inte och om han nämns är det _enbart_ som förövare. Även om detta inte är direkt sexism så är det det indirekt.

När det gäller utsatthet i samhället och beskrivningen av utsatta människor så diskrimineras män å det grövsta eftersom samhället generellt, till och med feministrörelsen generellt som säger sig sträva efter jämställdhet, inte ens bryr sig om att nämna utsatta män. I och med att de exkluderar männen, diskriminerar bort dem från jämställdhetsfrågorna där män missgynnas, är det kanske inte så konstigt att vissa går om kring och faktiskt på allvar tror att det ojämställda generellt bara drabbar kvinnor. Men så är det ju inte, det vet nog alla som bara orkar bry sig och inte sexistiskt stirrar sig blinda på en könstillhörighet.

#7  Sv: Stora kostnader för misshandel RasmusS
2006-07-26 12:08:48

Däremot så borde ju ingen annan än förövaren, oavsett kön, stå för alla kostnader och inte samhället och offret för våldet. Undersökningen är bra såtillvida att den sätter ett perspektiv på vad idioter kan kosta samhället pga. deras fullständiga brist på respekt för andra. Samtidigt är den genomrutten eftersom den går hand i hand med gamla invanda könsroller där vi socialiserats till att se kvinnor som mer sårbara, mer oskyldiga osv osv än män.

Denna tröttsamma ensidiga bild har saboterat hela jämställdhetsarbetet eftersom det inte går att ta ensidiga bilder av verkligheten på allvar, inte utan att lura sig själv, och därför behöver denna syn på kvinnor och män förändras drastiskt. Underligt att inte fler feminister reagera på detta faktum mer än de få som gör det.

#8  Sv: Stora kostnader för misshandel metamorfos
2006-07-26 12:09:28

Men jösses. Någon har räknat ut hur mycket det kostar _när_ en_ man_ misshandlar_ en_ närstående_ kvinna_ - och här är ni upprörda för att ingen har räknat ut hur mycket det kostar när en _man_ blir misshandlad? Var finns perspektiven?

Är det alltså viktigare att totalt såga den oerhörda summan - för att det är en_man_som_misshandlar_en_kvinna som tagits som exempel? Fy fan. Maken till sexism och misogyni får en leta efter.

#9  MartinK UppåtEmma
2006-07-26 12:27:17

vad vet du om var jag får min kunskap ifrån?

#10  Metamorfos RasmusS
2006-07-26 12:39:02

Du skrev nog inte ditt inlägg till mig (?) gjorde du det så läs i så fall inlägg nr. 7 så ser du att jag inte sågar denna undersökning totalt.

#11  metamorfos targash
2006-07-26 12:56:09

Idén är bra tillämpningen är dålig. Jag anser att finns det möjlighet att kolla för båda könen eller könslöst så ska man göra det. Att enbart studera fall där kvinnor blivit misshandlade av närstående är bristfälligt.
Ska man studera detta borde man ha flera typer av fall. Sen i ren kuriosa kan man inkludera en könsaspekt.
Brottslighet kostar en massa pengar och det är bra att få fram statistik kring detta men inte genom enköniga och ytterst begränsade undersökningar.

Sen verkar Katarina Weinehall vara nysexistiskt själv och radikalfeminist.

I två pågående studier fortsätter jag att ur ett könsmaktperspektiv studera mäns våld mot kvinnor och barn.

http://www.jus.umu.se/personal/katarina_weine…

#12  #8 metamorfos MartinK
2006-07-26 13:26:28

Vad pratar du om egentligen?? Det är väl ingen som sågat summan?? Vad vi sågar är den intellektuellt synnerligen ohederliga nysexistiska (tack targash för ett bra ord!) "forskning" som bara har till mål att framställa kvinnor som offer genom att helt enkelt inte ha med någon manlig referensgrupp.

Och att just feminister har så svårt att se problemet med det finner jag väldigt intressant, det är ju ni om några som brukar skicka högt när kvinnor osynliggörs...

#13  #9 UppåtEmma MartinK
2006-07-26 13:29:26

Ja, jag undrar verkligen var du får din information ifrån, så förklara nu varför sexistisk forskning inte skulle vara skadlig?

#14  MartinK UppåtEmma
2006-07-26 13:33:43

???

F.ö. - det sexistiska här ligger i att vilja tysta och ignorera forskning för att den finnes obekväm.

#15  #14 UppåtEmma MartinK
2006-07-26 13:47:48


F.ö. - det sexistiska här ligger i att vilja tysta och ignorera forskning för att den finnes obekväm.


Och det är precis det som har gjorts här (och i andra undersökningar) när man utelämnade män som offer i undersökningen.

#16  MartinK UppåtEmma
2006-07-26 14:03:22

den här undersökningen handlar inte om män som offer.

Kan en undersökning få handla om kvinnor utan att du kallar den sexistisk?

#17  #16 UppåtEmma MartinK
2006-07-26 14:08:48

Om man gör undersökningar av olikheter mellan kvinnor och män och bara undersöker kvinnor eller bara män så är det sexism. Helt enkelt därför att sådana undersökningar inte fyller något annat syfte än propaganda.

#18  MartinK UppåtEmma
2006-07-26 14:10:55

men den här rapporten handlar väl inte om olikheter? den handlar om vad ett fall av mans våld mot kvinna kostar samhället.

#19  UppåtEmma RasmusS
2006-07-26 14:27:32

UppåtEmma sa:
men den här rapporten handlar väl inte om olikheter? den handlar om vad ett fall av mans våld mot kvinna kostar samhället


Menar du att den handlar om vad ett specifikt fall _kan_ kosta samhället utan att dra några slutsatser om att det är den generella prislappen?

Anser du att det är viktigare att undersöka vad mäns våld kostar än vad kvinnors våld kostar inom partnerrelationer?

Anser du att en undersökning som bara undersöker ena sidan av myntet, dvs. antingen enbart män eller enbart kvinnor, är värd att dra några slutsatser av?

#20  Sv: Stora kostnader för misshandel Sthlmjesper
2006-07-26 14:29:05

Alla undersökningar och liknande som talar om "mäns" våld mot "kvinnor" och liknande är sexistiska.

Undrar hur reaktionen vad reaktionen skulle bli om någon gjorde en undersökning och talade om "invandrares" våld mot "svenskar" ?

Män har ingen gemensam organisation som beslutar om hur alla män ska bete sig. Det enda män per definition har gemensamt är att de innehar en penis. Det är ingen orsak till klander.

#21  Sv: Stora kostnader för misshandel metamorfos
2006-07-26 14:37:52

Jösses igen. Ni får det att låta som om Den Stora Feministiska Konspirationen har slagit till enkom för att klanka ner på er Stackars Oskyldiga Män och Svärta Ner Ryktet om Den Goda Mannen.

Undersökningen gjordes för att sätta en prislapp på kvinnomisshandel. Punkt. Det har gjorts i andra länder, så det är inget unikt. Punkt.

#22  Sv: Stora kostnader för misshandel metamorfos
2006-07-26 14:40:28

PS

För det är väl inte så att det ligger någon (illa) dold agenda bakom tråden? Den att förminska och näst intill förneka att det finns rätt många män som misshandlar sina kvinnliga partners? Och att deras illgärningar kostar samhället en massa pengar?

#23  #18 UppåtEmma MartinK
2006-07-26 14:42:46

Sant, undersökningen i sig är inte mer jämförande än Slagen Dam är, men den används som en sådan undersökning i artikeln och nånting säger mig att Katarina Weinehall knappast kommer att försöka rätta till det.

Precis som Sthlmjesper påpekar så undrar jag vad reaktionen skulle bli om någon gjorde en undersökning över hur mycket en kriminell invandrare kostade. Hur skulle en sådan undersökning se ut tycker du? Skulle du försvara den på samma sätt? Tycka att den handlar om "ett fall"?

#24  #22 metamorfos MartinK
2006-07-26 14:59:50


För det är väl inte så att det ligger någon (illa) dold agenda bakom tråden? Den att förminska och näst intill förneka att det finns rätt många män som misshandlar sina kvinnliga partners? Och att deras illgärningar kostar samhället en massa pengar?


Lustigt, här är en feminist till som anser att det är att förminska kvinnor att kräva att en undersökning skall göras för både män och kvinnor.

Och så finns det dom som menar att feminism faktiskt handlar om jämlikhet. Men det är klart, tycker man ständig positiv särbehandling av kvinnor är jämlikhet så är väl feminism hur jämlikt som helst.

#25  MartinK UppåtEmma
2006-07-26 15:02:36

du menar som typ denna http://www.bra.se/extra/faq/?module_instance=…?

Den handlar dock inte om "ett fall" utan fler, så varför skulle jag "tycka" att den gör det när den uppenbarligen inte gör det?

"nånting säger mig att Katarina Weinehall knappast kommer att försöka rätta till det."

ah, så du diskuterar utifrån dina fördomar om Katarina? säg det med en gång då...

#26  MartinK #24 RasmusS
2006-07-26 15:06:54

Word!

Fast metamorfos är i alla fall så pass ärlig att vederbörande skriver på sin personliga presentation att feminism _inte_ handlar om män överhuvudtaget om jag inte missminner mig. Konsekvensen blir ju att feminism i så fall inte handlar om jämställdhet enligt denna definition av feminism och det är väl det vi ser tecken på här.

Men visst är det underligt att de som skriker högst efter jämställdhet inte sällan är de som är minst benägna till att leva och resonera jämställt själva.

#27  #25 UppåtEmma MartinK
2006-07-26 15:21:51

Det är inte fördomar om Katarina, utan fördomar om feminister och genusforskare (om det nu är någon skillnad). Tyvärr så får jag ju de fördomarna bekräftade gång på gång, inte minst i den här tråden.

Men ingen skulle bli lyckligare än jag om jag faktiskt hade fel, vi får väl se om det dyker upp en korrigering i morgondagens tidningar.

#28  MartinK UppåtEmma
2006-07-26 15:29:20

var i artikeln står det att den används jämförande? och på vilket sätt är användningsområdet Katarina Ws ansvar?

#29  #28 UppåtEmma MartinK
2006-07-26 15:52:09

Naturligtvis har Katarina ett ansvar att påpeka om hennes forskning tolkas eller används felaktigt. Tycker du inte det? På samma sätt förväntar jag mig att t.ex SCB, BRÅ, Temo etc också säger till om folk tolkar deras statistik fel.

Formuleringar som "mäns våld mot kvinnor" osynliggör kvinnors våld mot män vilket naturligtvis är det syftet, kvinnor skall framställas som offer och män som förövare. Det blir en jämförelse vare sig man vill eller inte.

Jag upphör inte att förvånas över den monumentala dubbelmoralen feminister har.

#30  MartinK UppåtEmma
2006-07-26 16:16:49

osynliggör "fotbollshuliganers våld mot domare" ishockeyfans? osynliggör "snattares stöld av butiksägares egendom" bilägare som blivit bestulna?

när det gäller mäns våld mot kvinnor så är kvinnor offer och män förrövare, du kan ogilla beskrivningen hur mkt du vill men problemet försvinner inte för det. Det finns inget rent språkligt som talar om en jämförelse, den aspekten för DU in och det får faktiskt stå för dig att du TYCKER det - det gör det inte sant för det.

Du svarade inte på frågan förresten - var i artikeln står det att den används jämförande?

Hur långt sträcker sig då det här ansvaret som du menar forskaren har? Har BRÅ tex ansvar för att deras statistik används av rasister för att hetsa mot invandrare? Hur ska en enskild forskare möjliggöra att den 1. har en komplett tillgång till alla medier och möjlighet att kontrollera vad som står om ens forskning och 2. alltid har tillgång till att få sina rättelser publicerade? Har du någon inblick i mediavärlden för övrigt?

den "monumentala dubbelmoralen" kan ju vara ett foster av dina fördomar den med.

#31  #30 UppåtEmma MartinK
2006-07-26 16:46:55

Jag förstår inte vad som är så fantastiskt konstigt med att jag tycker män osynliggörs. Om du tar en kurs i litteraturhistoria och dem bara nämner manliga författare, tycker du inte att kvinnor har osynliggjorts då? Om TV bara har män i nyhetsprogrammen, har inte kvinnor osynliggjorts då?

Varför är det lätt att se strukturer (för att använda ett ord som du borde vara bekant med) i ovanstående exempel men inte när man bara pratar om mäns våld mot kvinnor men aldrig om kvinnors våld mot män?
Varför kan du inte se att undersökningen och artikeln inte är ett isolerat exempel utan i högsta grad visar på en struktur där män som offer osynliggörs??


Forskare kan naturligtvis inte kräva att deras rättelser eller förtydliganden publiceras, men ofta nog så görs det, i alla fall av de större och lite mer renhåriga medierna. Sverigepartiets tidning lär inte göra det men andra tidningar gör det. Om inte annat så är jag övertygad om att Katarina har nån webbsida hon kunde publicera en förklaring på, som minimum.
Och BRÅ's undersökning som du länkar till ovan är ett bra exempel, när det presenterades så diskuterades just den aspekten mycket och det är därför det också fortfarande finns en lång diskussion på sidan.

#32  metamorfos targash
2006-07-26 17:42:50

OT

För det är väl inte så att det ligger någon (illa) dold agenda bakom tråden? Den att förminska och näst intill förneka att det finns rätt många män som misshandlar sina kvinnliga partners? Och att deras illgärningar kostar samhället en massa pengar?

Förneka gör jag inte. Däremot ifrågasätter jag antalet. Samt försöker lyfta fram ej könsspecifik statistik alltså forskning som gäller våld i nära relationer. Såsom jag gör i den här gamla tråden.
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s…

Men det är inte det den här tråden ska handla om. Ville bara klargöra.

#33  Sv: Stora kostnader för misshandel bengtboman
2006-07-26 18:59:26

Att kalla "mäns våld mot kvinnor" istället för "familjevåld" eller "våld i nära relationer" är inget annat än propaganda och enögd könsrollkonservatism. Det enda som kan försvara sådana analyser är att de son analyserar, står bakom och lovordar denna typ av undersökningar också erkänner att de utgår från att det finns en könsmaktsordning som knyter peroner av samma kön till varandra i en medveten eller omedveten paktbildning som överordnade försvarare (män) och underordnade offer (kvinnor).

Någon sådan könsmaktsordning finns inte. Könsrollerna upprätthålls till lika stora delar av män och kvinnor. De flesta kvinnor (vilka helt naturligt inte heller är feminister) har insett att båda könsrollerna har sina för och nackdelar och vill därför inte ändra på det traditionella.

Att det finns familjevåld (både fysiskt och psykiskt) är inte förvånande. Det är ju just i familjen som samma människor umgås med varandra under den största delen av tiden. De människor som bildar familj var innan familjebildningen egna individer med egna uppfattningar, intressen och syften. Att det i måga fall efter ett tag av familjebildning kan uppstå konflikter eller driftsmotsättningar (öppna eller under ytan) mellan de vuxna individerna i en familj förefaller logiskt. Att dessa konflikter kan vara hårda visar väl inte minst alla dessa strider om barnen vid separationer på. Att peka ut ett kön (mannen) som ansvarigt för detta utifrån en teori om könsmaktsordning är så fåvitskt att det förmodligen oftast är utstuderat. "Mäns våld mot kvinnor" är propaganda och epitetet får liv genom den urgamla traditionen att kvinnan ska skyddas av mannen.

Den som inte motarbetar begreppet "mäns våld mot kvinnor" hjälper till att upprätthålla könsrollerna. Det senaste exemplet på detta (förutom de flesta feminetisterna på denna site) är Rädda Barnen och deras kampanj om "Förändra utsikten" med en kvinna med blåöga som förgrundsgestalt. Inte en krona till Rädda barnen från mig härefter.

#34  metarmorfos Kruzze
2006-07-27 07:33:59

Vill du sätta en prislapp på vad invandrares våld mot svenskar kostar också? Om inte, varför? Det är väl bra och 100% oskyldigt att vilja veta vad våld från en grupp mot en annan grupp kostar samhället?

#35  Fabian är tillbaka... Fabian
2006-07-27 16:25:46

Hej alla igen.

Jag tycker hela den här diskussionen är för polariserad. Naturligtvis maste en undersökning kunna begränsas till ett kön. Det är inte sexistiskt i sig. Men den utgör naturligtvis en del av ett mönster där 99% av alla könsbaserade undersökningar undersöker i vilken utsträckning kvinnor drabbas och män är förövare.

Om 99% av alla valdsfall hade fallit inom denna ram, hade det kanske varit förklarligt. Men nu är det ju kanske 70% av alla valdsfall (och 10% av alla fall av grovt vald) som gör det (OBS: helt vilda antaganden).

Ett problem är naturligtvis att de flesta som undersöker dessa saker är feminister, och de har helt enkelt inget som helst interesse av att undersöka hur män drabbas. Det skulle relativera och försvaga dess mal.

Men ett ännu större problem är det traditionella samhället. För det finns i princip ingen skillnad mellan den sexism som försvarar det för kvinnor inom arbetslivet och den som ser kvinnor som offer. Det är tva sidor av samma mynt. Och det är därför som fragor om vald som drabbar kvinnor har en sadan framträdande roll. En som nästan aldrig ifragasätts, utan pa sin höjd förtigs.

#36  Fabian Kruzze
2006-07-28 06:47:26

Ja men den här diskussionen handlar ju om en feministisk studie (som som vanligt fokuserar på kvinnliga offer och manliga förövare). Jag håller med dig om att samhället borde ignorera studier som denna som uppenbart är sexistisk. Men har inte feministerna ett ansvar också, eller vill du helt omyndigförklara feminister att vara kapabla att se den sexism de sprider? Har de inget ansvar?

#37  Addendum.... Fabian
2006-07-28 09:48:06

Ang. statistiken ovan, jag menar naturligtvis att 70% av alla valdsbrott och 90% av alla grova valdsbrott drabbar man. Ungefär.

#38  Kruzze... Fabian
2006-07-28 09:52:54

...hmmm du verkar ha missförstatt mig helt. Jag ville bara säga att bada sidorna har rätt pa sitt sätt. Feminetisterna har rätt när det säger att det iofs inte är sexistiskt att fokussera en undersökning pa ett kön.

MEN i och med att undersökningen genomförs i det sammanhang jag beskrev ovan är den en del av en trend som är lika sexistisk som könskonservativ.

Pa samma sätt är det inte sexistiskt att som man uttrycka sin uppskattning för en kvinna. Men om det görs ideligen av ett stort antal personer kan det vara det. Eller hur?

#39  Fabian Kruzze
2006-07-28 11:01:50

Det är möjligt att jag övertolkade din text en aning. Men håller du inte med om att feministerna borde kunna se och ta sitt ansvar för att producera sexistiska studier, på samma sätt som _de_ anklagar det övriga samhället att vara könsrollskonservativt? Eller tycker du att det är för mycket begärt av en person som kallar sig feminist att ta det ansvaret?

#40  Sv: Stora kostnader för misshandel metamorfos
2006-07-28 11:13:29

Tänk efter: hur stor andel av misshandel på stan utförs av män?

#41  Sv: Stora kostnader för misshandel RasmusS
2006-07-28 12:06:13

Och glöm inte heller hur stor andel av offren för det grova våldet utgörs av män, ungefär nästan dubbelt så många manliga offer som kvinnliga. En kan inte skuldbelägga offren, det är fel i mina ögon eftersom en i så fall sparkar på dem som ligger.

#42  RasmusS Gullegubben
2006-07-28 12:10:51

En liten grupp män slår, en större grupp män blir slagna. Ändå är det den lilla gruppen som anses känneteckna männen som helhetsgrupp.

En liten grupp kvinnor slår, en större grupp kvinnor blir slagna. Här är det den stora gruppen som anses känneteckna kvinnor som helhetsgrupp.

#43  Sv: Stora kostnader för misshandel metamorfos
2006-07-28 13:49:49

Och hur stora är samhällskostnaderna för en misshandel på stan jämfört med års misshandel i hemmet?

Det finns förmodligen redan siffor på hur mycket en misshandel på stan kostar. Nu finns det även siffror på hur mycket flera års misshandel i hemmet kostar.

Så nu kan ni sätta er och räkna efter hur mycket männens våld kostar samhället.

#44  metamorfos Gullegubben
2006-07-28 14:14:51

Men vart vill DU komma?

Vad har DU lärt dig av dessa siffror?

Vad vill DU att dessa siffror skall användas till?

#45  Sv: Stora kostnader för misshandel Kruzze
2006-07-28 16:45:19

Misshandel av kvinnor = dåligt och dyrt

Misshandel av män = dåligt och dyrt


Någon som är överraskad över resultatet?? Feministerna uppfinner hjulet för femtielfte gången och det enda de åstakommer är att sprida ilska och motsättningar.

#46  Sv: Stora kostnader för misshandel Karra
2006-07-28 21:32:37

Tja, ilskan är väl ditt eget ansvar, Kruzze. Det som gjorts är en utredning angående hur mycket en misshandel kostar.

Jag undrar lite, hade denna tråd startats om utredningen handlat om en man? Är problemet bara att det är en kvinna som står i fokus?

#47  Sv: Stora kostnader för misshandel Karra
2006-07-28 21:35:28

Dessutom: Är inte det här typ första gången som man utrett vad våld i hemmet (som utförs nästan uteslutande av män mot kvinnor) kostar?

#48  Karra targash
2006-07-28 22:29:20

OT

(som utförs nästan uteslutande av män mot kvinnor)

Lägg av att sprida lögner. Ren utsagt förjävligt att ni (de flesta feminister) fortsätta prida dessa idiotiska lögner som bara tyder på ett stort manshat. Extrempartiers propaganda ligger nära till hands som jämförelse.
Kolla mitt inlägg i den här tråden.
http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?s…

#49  Metamorfos Fiji
2006-07-28 23:39:17

Vad är egentligen utrett? Klart att misshandel kan kosta miljonbelopp. Misshandel kan kosta människoliv.

Vad är det som diskuteras? Åtgärder?

Jag tror den mest effektiva åtgärden skulle vara att få bort i synnerhet alkohol (men gärna andra droger) ur samhället. Hur ofta har misshandel i hemmet inte samband med sprit?

Jag tror kampanjer med fokusering på alkohol i samband med misshandel skulle ge större resultat i rätt riktning än motsvarigheter med fokusering på kön.

#50  karra Kruzze
2006-07-29 00:01:09

Jag trodde jag var övertydlig med mitt budskap att det är ensidigheten i feministernas studier som skapar irritation och motsättningar. Att de gång efter gång pekar ut män som förövare och kvinnor som offer. Om du inte greppar det kan jag inte hjälpa dig mer att förstå.

Angående ditt påstående att det nästan uteslutande är män som misshandlar i hemmet så tänkte jag först anmäla dig för falsk ryktessspridning (eller nåt liknande) men då hade ingen fått se vad det är du håller på med så jag låter bli. Det har lagts ut en massa länkar till studier som bevisar motsatsen till vad du påstår så om du vill ha kvar någon form av cred. bör du kunna hänvisa till studier som backar upp ditt påstående. Annars får du stå där med rumpan bar och skämmas för din lögn.

#51  hupp Fiji
2006-07-29 00:41:58

min senaste rubrik blev fel. Ändrade ursprungstexten utan att ändra rubriken, det var inte riktat till någon personligt :)

#52  Sv: Stora kostnader för misshandel bengtboman
2006-07-29 11:59:02

Det bästa medlet för att avskaffa familjevåld är att avskaffa familjen och familjeliknande konstellationer. Detta är dock inget som samhället kan göra eftersom människorna är fria i sitt val att leva med varandra.

Familjen är en företeelse som människor (män och kvinnor) valt och väljer. Könsrollerna är likaså en företeelse som människor (män och kvinnor) valt och väljer.

De skyldiga till våld är de personer som utför det. Det är inte ett kollektivt ansvar grundat på vad du har mellan benen.

De skyldiga till könsrollerna är alla levande (män och kvinnor). De är också alla dessa som är ansvariga i detta spel som av vissa kallas livet.

De undersökningar som utgår från mäns ansvar, mäns kostnad, mäns skuld och mäns ansvar är skapade av sådana som om de fick bestämma skulle skapa ett samhälle där kvinnor hade mäns roll och män kvinnors roll. Det vill säga ett omvänt samhälle. I det samhället skulle det inom kort växa upp en maskulinism som sade exakt samma som feministerna i detta samhälle fast tvärtom.

Kulan rullar antingen åt ena eller andra hållet. Den stannar aldrig i balans.

Gud vad skönt att veta att den absoluta majoriteten av kvinnorna absolut inte är feminister. De kanske är egoister (det vill säga både ha kakan och äta den) men de är i alla fall inte feminister. Skönt.

#53  Sv: Stora kostnader för misshandel Karra
2006-07-29 16:08:17

Kruzze, så om utredningen haft en man i fokus hade folk inte blivit arga? Hade undersökningen varit mindre ensidig då?

Jag anser inte att jag ljuger när jag påstår att det huvudsakligen är kvinnor som misshandlas av män i hemmet. Så skämmas tänker jag inte göra.

#54  Karra Kruzze
2006-07-29 20:58:11

Jag konstaterar att du antingen inte fattar vad jag skriver eller att du går in för att vantolka det jag skriver.

Vad gäller det andra stycket så ljuger du visst och dessutom ägnar du dig åt ordvrängeri. Först skriver du: "Dessutom: Är inte det här typ första gången som man utrett vad våld i hemmet (som utförs nästan uteslutande av män mot kvinnor) kostar?"

I nästa inlägg skriver du: "Jag anser inte att jag ljuger när jag påstår att det huvudsakligen är kvinnor som misshandlas av män i hemmet. Så skämmas tänker jag inte göra."

Du byter subjekt i andra stycket från "våld i hemmet" till "kvinnor". Så hur ska du ha det?

#55  Sv: Stora kostnader för misshandel Karra
2006-07-29 21:14:54

Kruzze, det är möjligt att uttrycka samma sak fast med olika formuleringar. "Kvinnor misshandlas av män i hemmet" betyder ungefär samma sak som "våld i hemmet utförs nästan uteslutande av män mot kvinnor".

Och nej, jag anser fortfarande inte att jag ljuger. Och inte BRÅ heller.

#56  Karra Kruzze
2006-07-30 00:34:56

Om det är som du säger kan de påståendena korrelera, helt klart. Men eftersom de inte gör det i verkligheten faller de tillbaka till att du kommer med utsagor som du inte har täckning för och dessutom vet om är felaktiga (lögn).

Partnervåld eller familjevåld är lika vanligt bland bägge könen och således är feministernas ideliga utmålande av kvinnor som offer och män som förövare felaktig och sexistisk.

#57  Karra m. fl. Fabian
2006-07-31 14:46:16

Lat mig försöka förklara igen:

1. Problemet är inte undersökningen i sig, utan undersökningen som en del i en mycket stark och ensidig trend.

2. Denna trend inbegriper precis den könskonservatism som BADE JAIF'are och feminetister utger sig för att vilja bekämpa.

3. Denna trend är den mycket snäva synen pa kvinnor som offer och män som förövare, trots att allt pekar pa att bilden är betydligt mer differentierad än sa.

Jag tycker alltsa INTE att undersökningen (och den bakomliggande trenden) är feministisk, utan i allra högsta grad antifeministisk. Den vill lasa fast oss i roller som för de första bara stämmer delvis och som för det andra leder lika mycket till kvinnor som stöter pa glastak (för ett offer är inte en ledare) som män som (oskyldigt)anklagas för pedofili pa dagis.

är det verkligen sa langsökt att säga att vi pratar om tva sidor av samma mynt här???

#58  Gullegubben #42 RasmusS
2006-07-31 21:59:51

Klockrent formulerat och ändå så underligt och ledsamt att så få feminister ser denna sexsim. Glädjande är dock att de finns feminister som ser den om vi vill se dem och de behöver stöd från alla, oavsett om en är feminist eller ej.

Än en gång, snygg sammanfattning! =)

#59  Metamorfos #43 RasmusS
2006-07-31 22:22:41

Metamorfos sa:
Och hur stora är samhällskostnaderna för en misshandel på stan jämfört med års misshandel i hemmet?


Tja, med tanke på att det är en konsekvensberäkning, dvs. att kostnaderna för konsekvenserna av partnervåld riktat från man till kvinna, som dessutom var av vad jag förstod, _ett_ extremexempel som pressenterats här, så torde nog faktumet att ungefär dubbelt så många män misshandlas i förhållande till kvinnor betyda större kostnader. Eller var det ”det” du menade?

Här kan en dessutom påstå att män är offer i trippel bemärkelse. (Räcker det förresten?) Inte nog med att vi misshandlas i ungefär dubbelt så stor omfattning, för att inte tala om det riktigt grova våldet som leder till döden, vår utsatthet osynliggörs dessutom genom att vi trots detta faktum utmålas som mindre utsatta än kvinnorna. Är inte det ganska underligt egentligen? Socialiserad sexism kanske?

Dessutom så används vår utsatthet som ett vapen och argument mot oss män, dvs. emot den största offerguppen, genom att vi generaliseras efter minoriteten av gruppen män som misshandlar oss. Denna sexism är förfärande få människor som kallar sig feminister benägna att ens kännas vid vilket är en kraftigt bidragande orsak till att exempelvis jag inte definierar mig som feminist, däremot som jämställdhetsförespråkare.

Metamorfos sa:
Så nu kan ni sätta er och räkna efter hur mycket männens våld kostar samhället


Vad menar du med det? Vad är din poäng? Jag är mycket intresserad av det.

Är det din version av att klubba alla män som misshandlat i huvudet med att det är deras problem och fel för att de är män?

#60  Karra #55 RasmusS
2006-07-31 22:49:21

Karra sa:
…det är möjligt att uttrycka samma sak fast med olika formuleringar. "Kvinnor misshandlas av män i hemmet" betyder ungefär samma sak som "våld i hemmet utförs nästan uteslutande av män mot kvinnor"


Om en bortser från det väldigt heteronormativa i detta påstående (vilket väl i sig rimmar rätt dåligt med feminismen generellt eftersom partnervåld även förekommer i alla former av homosexuella förhållanden?) så tyder ju flera oberoende av varandra undersökningar på (kolla targash #48 som exempel) att detta är fel, en myt och villfarelse.

BRÅ:s undersökning fokuserar väl dessutom enbart på kvinnliga offer för partnervåld och inte manliga så hur kan en dra några slutsatser att män är dem som misshandlar och kvinnor är offer bara för att antalet manliga offer för partnervåld inte är utredd av BRÅ? Socialisering?

Så länge enbart en bild ges, precis som i den aktuella undersökningen, så är inte bilden fullständig. Det betyder att en inte heller kan dra några relevanta slutsatser från den utan att riskera att fara med sexistiska fördomar. Allt pga. en förenklad verklighetsbild används, så förenklad att den utesluter ungefär 50 % verkligheten.

Det är en ganska stor felmarginal. Så stor felmarginal att jag förvånas över att så många av dem som påstår sig jobba för jämställdhet faktiskt inte verkar förstå att det inte går att dra några relevanta slutsatser av dessa ”resultat” utan att löpa väldigt stor risk att helt enkelt argumentera från sexistiska fördomar. För dem som på allvar är för jämställdhet borde ju sexistiska fördomar ses som ett huvudproblem att bekämpa och inget en anstränger sig för att försvara.

Däremot är det bra att partnervåldskostnaden blir utredd. Men siffran blir snedvriden, eller helt enkelt _fel_ , så länge vi bara tar med kostnaderna i beräkningen för våldet som är riktat från man mot kvinna.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?