feminetik.se feminetik.se

Just nu 22 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Apropå media


Gå till senaste inlägget#1  Apropå media Esmeralda
2006-07-19 18:24:36

http://napalmdreams.blogg.se/190706153935_den…

Jag veti nte hur många av er som är mediakritiska, men många verkar tro på allt som visas om prostitution.

Här är iallafall vad som egentligen hände när Strix gjorde ett av sina program om saken.

Jag vet inte om ni är intresserade men jag lämnar länken ändå.

#2  Sv: Apropå media Escapist
2006-07-19 18:50:14

Vafalls?! TV3 gör dåligt spektaktulär, populistisk skräp-tv som går över lik och simmar genom ett hav av skit för ett scoop, säger du?

Stoppa pressarna!

Allvarligt talat, om du är samma Esmeralda som i bloggen kanske du kan testa mediekritik.nu: http://www.mediekritik.nu/ .

#3  Sv: Apropå media kezo
2006-07-19 18:59:44

Medias metoder i allmänhet och kvällspressens/ de kommersiella kanalernas i synnerhet, är under all kritik. Du är inte den första som faller offer, Esmeralda.

Nyss härjade en förfärlig brand i en liten sörmländsk stad där jag ibland befinner mig. (Trosa). En bekant till familjen råkade gå förbi ett av husen som stod i ljusan låga, och polisen bad henne ringa på hos grannarna och få ut dem (elden kunde ju sprida sig).

Just som hon håller på att få ut några barn ur en lägenhet 10 meter från där det brinner som mest, kommer en journalist fram och trycker upp en mikrofon i ansiktet på henne. Han ville veta vad hon hade sett, höra hennes upplevelser etc, medan_hon_höll_på_att_rädda_folk_som_kanske_var_på_väg_att_brinna_inne !!!

Så är både nyhets- och skandalpressen - eller i alla fall delar av den. Som sagt - det handlar om pengar, att snabbt få fram det senaste, det smaskigaste, etc etc...

Ledsen Esmeralda, tycker att du och dina vänner ska försöka gå vidare med det här.

#4  Sv: Apropå media Esmeralda
2006-07-19 19:31:30

Men gud. När folk håller på att dö? Det var ett nytt lågvattenmärke.

Jo vi har kommit över det för länge sedan, jag ville mest bara få ned i skrift vad som egentligen hände.

#5  Sv: Apropå media Karra
2006-07-19 20:42:48

Man skulle kunna tro att det fanns verklig könshandel att dokumentera med dold kamera.

#6  #5 Karra feather
2006-07-19 21:34:36

:-D

#7  Sv: Apropå media Peggy
2006-07-20 13:18:47

Till skillnad från dig, Esmeralda, har jag aldrig uppfattat Insider som seriöst.

Men vad du råkat ut för är givetvis förjävligt. Jag hoppas människorna på STRIX skäms.

Det jag reagerar på i din text, förutom det, är föjlande citat:

"Måla ut mig som hora när jag vart ute med vänner."

Om nu ditt yrke är som vilket som helst, något du trivs med och det inte är något fel med, varför skriver du då att det är hemskt att du utmålas som prostituerad?

Jag jobbar som servitris. Ibland efter jobbet dricker jag öl med någon kollega och stammkund. I den situationen är vi inte längre servitriser och kunden inte längre vår kund. Men jag blir inte det minsta ledsen om någon t ex filmar mig i den situationen och utmålar mig som servitris, trots att jag i det ögonblicket inte jobbar utan umgås med kunder och kolleger på min fritid.

Om mitt jobb och ditt jobb båda helt enkelt är serviceyrken, varför upplever vi den situationen så olika?

#8  Esmeralda kezo
2006-07-20 17:42:21

Jag tror inte att journalisten kanske fattade vad hon just höll på med eller hur allvarligt det var. Men just därför borde han ha lugnat sig lite. Han kanske tänkte: "det här går fort" - men när det gäller så stora bränder, kan det ju handla om sekunder.

#9  Sv: Apropå media kezo
2006-07-20 17:51:35

Att diskutera och kristisera prostitution och ev. sexresor, är en sak. Men Strix var uppenbarligen bara ute efter något slags sensations-TV. Att dessutom göra det genom att smygfilma och hänga ut oskyldiga, är minst sagt lågt. Och för att komma fram till... vaddå? "Sexhandel på Östersjön!" NÄHÄ!? Sexhandel pågår mer eller mindre överallt, frivilligt eller ofrivilligt, och oavsett vad vi tycker om det. Varför Finlandsbåtarna skulle vara ett undantag förstår jag inte.

#10  Sv: Apropå media Sjodin
2006-07-21 09:44:47

Jag håller med dig till 100% angående strix.

Men esmeralda, i ena tråden skriver du om hur stolt du är över ditt "jobb" och hur mycket du engagerar dig i att man ska ändra lagstiftningen. I nästa läser man citat likt det som Peggy citerade i inlägg #7.

Hur ska du ha det. Är du stolt över att vara prostituerad eller inte?

#11  Sv: Apropå media targash
2006-07-21 09:52:17

Att vara stolt över ens jobb offentligt när resten av samhället förföljer ens kunder och idiotförklarar än osv är nog inte det lättaste.
Skulle inte heller vilja gå ut med vad jag jobbar med om samhället behandlat mig så där.
Går hon ut offentligt så har hon inget "jobb" längre.

#12  Sv: Apropå media Zwitter
2006-07-21 10:02:50

Såg faktiskt det aktuella programmet. Tyckte det var journalistik på lägsta nivå som stank av förakt mot alla inblandade. Tyckte också att de "torskar" som smygfilmades pratade om er prostituerade på ett mycket obehagligt sätt, som när man väljer köttstycken i affären. Jag hoppas innerligt för din skull att de inte behandlar dig på det sättet.

#13  Peggy och Sjodin Golem21
2006-08-04 14:27:51

Jag förstår inte varför ni ens behöver kommentera den skenbara motsättning som finns mellan att vara stolt för att vara hora (som Esmeralda skriver att hon är) och skammen hon känner att bli smygfilmad av en snaskig reporter. Vem vill schavottera i offentligen när man är dömd på förhand? De prostituerade är hatade, föraktade och stigmatiserade i den offentliga debatten! Så varför kan inte Esmeralda känna stolthet över sitt yrke och samtidigt känna skam. Hon är ju genom sitt yrke för evigt dömd att bli föraktad av sina medmänniskor.
Peggy skriver: "Om mitt jobb och ditt jobb båda helt enkelt är serviceyrken, varför upplever vi den situationen så olika?
Jag skulle tro att du Peggy inte skulle tycka att det är så jävla kul att folk spottar på dig och föraktar dig p g a ditt yrkesval!

#14  Sv: Apropå media suresh
2006-08-14 05:53:05

Don't ask me...

Jag slutade läsa kvällstidningar för 3 år sedan.

Dagstidning har jag aldrig prenumererat på.

Och förra månaden kastade jag ÄNTLIGEN ut TV:n

Nuförtiden ser jag bara på video, Bollywoodfilmer på hindi, senast "Kuchh meeTha ho jaye" (Låt någonting sött hända), "Pakeezah" (Den rena) och "Shadi se pahle" - It's all in the mind (Innan äktenskapet - allt sitter i skallen)

#15  #13 Sjodin
2006-08-14 08:50:26

Varför ska man inte kunna kommentera det? Om nu Esmeralda brinner för sitt yrke så är det ju just precis den sortens debatt hon måste kunna ta. Är hon stolt över att prostituera sig så ska hon ju inte ta illa upp om hon "bli utmålad som en hora". Gör man det så har man ju valt fel yrke, alternativt gillar att stigmatisera sig själv.

Jag är så jävla cynisk att jag helt enkelt tror att kvinnor som frivilligt prostituerar sig a'la Esmeralda till allra största delen gör det för att det är det överlägset bästa sättet att tjäna STORA pengar. Det är helt enkelt bekvämare att ta några kunder i månaden än att slava på ICA och dessutom behöva skatta bort halva förtjänsten.


Och jag är helt övertygad om att sexköpsdebatten bottnar i den anledningen också.

#16  Sv: Apropå media PerEdman
2006-08-14 09:23:42

Jag är inte bara mediekritisk, jag är källkritisk till allt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?