feminetik.se feminetik.se

Just nu 28 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Porrecensioner


Gå till senaste inlägget#1  Porrecensioner Furre
2004-09-18 22:36:45

Borde man inte recencera porr i dagstidningarna?

#2   josephine
2004-09-19 00:35:13

Varför?

#3   Alex
2004-09-19 08:32:46

En poäng jag kan tänka mig skulle kunna vara att göra porr mer rumsren. Och på så sätt försöka få den att utvecklas kvalitétsmässigt. Samtidigt skulle man nog få en intressant debatt...inte bara om porrens vara/icke vara utan om dess egenskaper. Så länge den är smutsig och farlig och skamlig så kommer den att vara underground och då kommer den väl se ut som den gör också.
Men jag kan tänka mig att det finns nackdelar också.

#4  Furre sthlmjesper
2004-09-19 08:39:19

Njä..låter inte som en så bra ide. Det kan uppfattas som stötande. Läsare av dagstidningar är också oftast intresserade av nyheter och inte av att läsa om porr.
Möjligen kunde någon kvällstidning ha en bilaga där de testar porr, även om jag tror att det skulle skrämma iväg en hel del läsare.

Misstänker att det är någon annan än den som brukar kalla sig för furre som skrivit detta inlägg dock...

Men man kan ju hypotetiskt diskutera för och nackdelar med det hela iallfall.
Fördelarna skulle isåfall kunna vara att rescencenterna skulle kunna såga all porr som går ut på kvinnoförnedring, våldtäkter och våld och sätta högre betyg på de P-rullar som skildrar sex och samspel på ett mer naturligt, jämlikt sätt.
Detta skulle kanske öka marknaden för de sistnämnda filmerna och minska extremporrens dominans.
Kort sagt skulle den fria marknaden kunna pressa bort all vedervärdig förnedringsporr utan några förbud.

En annan fördel vore att tabut kring att diskutera innehållet i porren kanske skulle brytas. Som det är nu verkar folk ha en rätt svart-vit syn på det hela. Antingen är man för porr eller emot, punkt slut.
Genom detta drar man all porr över en kam och uppmuntrar inte de sundare inriktningarna inom genren.

Nackdelarna är naturligtvis att det isåfall skulle bli ännu mer fokusering på sex i media. Fast om det skrevs om det på ett mindre hjärndött sätt än idag så vore det ju mer ok.
Dock så vill nog de flesta kunna köpa dagstidningen utan att samtidigt tvingas köpa en tillhörande porrtidning.

Totalt sett är jag ändå emot ideen att rescencera porr i dagstidningar.

#5  alex hann före sthlmjesper
2004-09-19 08:40:32

Alex hann före mig med sitt inlägg..
Precis vad jag skulle säga...

#6  Hmmm Furre
2004-09-19 10:19:21

Jag kan enbart se positiva följder såvida det sköts någorlunda hyfsat. Problemet med porren är inte att den finns utan att den är skambelagd och utträngd från offentligheten. Vore det inte fantastiskt om porrfilmer kunde bli succeer, då skulle kraven öka på produktionerna så man slipper all taskig ljussättning och ofräsha produktioner. Jag tror nämligen att anledningen till att porr ofta gör ett ofräscht intryck är de dåliga produktionerna. De dåliga produktionerna stärker intrycket av att det rör sig om 'sjuka' fantasier.

Det går ju inte att förbjuda porren, särskilt inte med internet, så det är uteslutet. Då är det väl lika bra vi tar reda på vilken slags porr som kan vara god.

sthlmjesper:

Nog är jag den gamle Furre allt.


"Fördelarna skulle isåfall kunna vara att rescencenterna skulle kunna såga all porr som går ut på kvinnoförnedring, våldtäkter och våld och sätta högre betyg på de P-rullar som skildrar sex och samspel på ett mer naturligt, jämlikt sätt."

Min erfarenhet är att det är ytterst lite porr som går ut på kvinnoförnedring, våldtäckter och våld och självklart ska denna sågas. Annars tycker jag att poängen är att recensenterna
ska ha olika smak och visa att det är helt i sin ordning. En annan viktig poäng är att välproducerade porrfilmer blir kända så man slipper hugga sig fram genom porrdjungeln själv för att hitta det man gillar.

#7   Bullis
2004-09-19 15:22:11

Finns det inte en risk att ungar läser recensionerna och blir störda eftersom de inte är mogna att hantera "vuxen" sexualitet? Fast iofs kan de ju läsa om "hur svenska kvinnor vill ha sex i sommar" och "så hade vi sex på jobbet" redan nu....

#8  Bullis Furre
2004-09-19 15:33:23

Precis. Det ska till stora inskränkningar för att undomar inte ska få tillgång till "vuxen" sexualitet som det är idag. Det är lika bra att några mer ansvarskännande människor tar tag i undervisningen istället.

#9  Hmmm... MrG
2004-09-19 15:53:21

Utan att verka respektlös: Vad får dig att tro att porrbolagen skulle bry sig om vad en liten dags/kvällstidning i Sverige skriver?

Jag såg en intervju med Bert Miltion (Private koncernens tempelguru) han sa att de fick 90% av all "skit" från Sverige men att den Svenska marknaden utgjorde mindre än 1% så dom brydde sig inte.

Hur ändrar man på en av världen mest kapitalstarka industrier?

MrG

#10  MrG Furre
2004-09-19 16:14:20

Jag menade inte en liten kvälls/dagstidning och jag tror inte porrbolagen direkt skulle rätta sig efter vad recencenterna tycker är bra porr. Titlarna som uppmärksammas i dagspressen skulle helt enkelt inbringa mycket mer pengar. Den svaenska porrmarknaden skulle definitivt påverkas men de internationella företagen skulle nog förbli ganska opåverkade såvida fenomenet inte spreds utomlands.

Men det viktigaste är dock att fokus sätts på rätt filmer i rätt kontext och det informativa värdet.

#11  Hmmmm... MrG
2004-09-19 16:20:03

Frågan är om den Svenska porrmarknaden är laglig längre i Sverige - Den nya sexköpslagen förbjuder ju att tredje man betalar. Jag var lite nyfiken och mailade Justitiedepartementet, jag fick bara ett mycket kryptiskt svar som inte gick att uttyda vad dom menade.

Jag har läst en hel del juridik på högskolenivå men är defenetivt ingen expert på speciallagstiftningar - kanske Reale kan nysta ut trådarna lite grann?

MrG

#12  Varför? David M
2004-09-20 17:36:27

Det behövs inga recnsioner eftersom det enda man vill få ut av en porrfilm är en utlösning. Dvs alla filmer som klarar det (vilket är den stora majoriteten) skulle få bra betyg.

Och sen kan jag tycka själv att det som gör en porrfilm bra är inte hur bra gjord den är utan hur verklig den är samt vilka skådespelerskor som medverkar. Jag tror de flesta har sina favoriter och dessa gillar man se nakna oavsett film kvalité :)

#13  David M Alex
2004-09-20 19:43:09

Oookay...men tänk om olika personer behöver olika slags film för att få utlösning? En cineast kanske kräver att efterproduktionen lever upp till vissa krav och att ljussättningen är professionell. (usch vilket dåligt exempel) Då kan det väl vara bra med recensioner?

Även om du inte använder porr till nåt annat än en utlösning så behöver det inte vara så. Kanske skulle du kunna titta på film tillsammans med din flickvän tex? Då skulle det väl vara bra med lite recensioner?

#14  Alex David M
2004-09-20 22:16:24

Även par använder porr för att få hjälp med upphetsning.

Klart man kan recensera. Dock risk för att det skulle bli oklart vad man ska bedöma det efter.

#15  Recensioner av Porr Sammy
2004-09-21 00:41:15

Det är svårt att se hur man kan ha nytta av porrecensioner eftersom även en vanlig filmrecensions nytta är diskutabel annat än vad gäller information om handlingen. Porrfilmer är ofta oberoende av handling och sålunda skulle porrecensioner troligen säga lite mer än vilken sorts porr rececenten föredrar bäst och vilken sorts porr som förekommer i filmen (den typen av beskrivningar skulle antagligen se mycket iika ut)

Flera porrtidningar recenserar redan porr och det är i ärlighetens namn väldigt ointressant läsning. Det enda den säger
oss är i stort sett namnet på de medverkande och vilken sorts sex som förekommer. Det enda betyget egentligen kan berätta för oss är hur snuskig smak rececenten själv har. Tilläggas kan att det kommer många fler porrfilmer än vanliga filmer vilket innebär att man bara kan recensera en bråkdel av dem. Och vanligen behöver folk ingen recension eftersom de till större delen är män som väljer film baserat på vilka tjejer som förekommer i filmen och hur snygga de tycker de är.

#16  Resencioner kan dämpa de värsta avarterna. Balder
2004-09-22 18:35:58

Jag tror det skulle vara nyttigt för porrbranschen som helhet om de sämsta och mest människoförnedrande bolagen och regisörerna blev sågade längs med fotknölarna i dagstidningarna. Tänk bara hur grymma och fyndiga en del filmrecensenter är. Dom tycks ju ha som hobby att knäcka livslusten hos regisörer så fort dessa gjort något som inte är helt lysande film.
Vad skulle inte dessa rescensenter kunna åstadkomma om de gick in för att knäcka taskiga aktörer på porrmarknaden? Det bör dock rescenseras på ett naturligt sätt och inte ösas på med en massa genusteori så att även icke-feminister kan ta det till sig.
Jag läste en grym recension av en max hardcore film i ett italienskt nyhetsmagazin(ej porr). Bland allt välförtjänt ris psykopaten fick skrev recensenten att Herr Hardcore uppenbarligen måste vara bög. Detta för att alla brudarna i filmen var plattbröstade, och han tittade inte åt fittan, han gick alltid direkt på röven.
Dylika recensioner hade jag gärna velat se i DN. Även en och annan vänlig recension i de fallen det är befogat.

#17  hmm Sammy
2004-09-22 21:14:24

Hmm risken är nog att folk som Max Hardcore tar sådana recensioner som hedersomnämnande och att de lockar unga killar att titta på filmen eftersom det då är den där filmen som det pratas om
"vaersta filmen asså, har du sett, han dunkar på dem som ingenting asså"

Dålig kan ses som bra PR i vissa situationer.

#18  Hm Kerstin
2004-09-23 10:45:43

Om man gillar plattbröstade tjejer och analsex är man bög. Eeeh?

#19  Hm, ja Kalle
2004-09-23 11:30:55

Nej, inte automatiskt.

Men själv har jag lite svårt att förstå unga killar som verkar bli panikslagna inför blotta misstanken på bög-tendenser, samtidigt som de med liv och lust vill packa bajs på tjejer?

Men det är ju bara jag...

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?