feminetik.se feminetik.se

Just nu 21 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Teatersex


Gå till senaste inlägget#1  Teatersex DavidM
2006-07-11 13:07:06

I Amsterdam finns något som liknar teatersex och som drar till sig mängder med turister. Speciellt från Japan vilket är föga överraskade. När mina vänner var där kom en hel turistbuss in och satte sig. Och vad var det då de beskådade? Jo, ett par som hade sex.

Tänk er en teatersalong med scen som roterar. På denna scen finns en säng. På denna säng kommer ett par ha sex framför en full teatersalong med folk. De flesta turister. För 30Euro får du alltså se ett fullskaligt samlag.

Så till frågan. Är detta något som ni anser bör vara förbjudet? Oavsett svar så vill jag ni förklarar varför ni tycker som ni tycker.

Själv anser jag att det borde vara okej men att det inte skulle vara nåt för mig att beskåda.

#2  Sv: Teatersex Faktum
2006-07-11 13:30:38

Sverige är nog inte på långa vägar moget för detta, det skulle bli ramaskrik från massa håll om det kom på tal om detta i Sverige, det bryter säker mot nån lag här med.
Personligen så vette attan asså, verkar som en helt skadad grej. hade jag haft den Holländska socialiseringen i ryggraden hade jag nog inte ens lyft ögonen för detta. Men min svenskhet säger att detta inte hör hemma i det Sverige jag känner.

Så mitt svar är att jag tycker det borde vara förbjudet (vilket det säkert redan är på nåt sätt) ur rent pragmatiska skäl, detta är Sverige inte Holland.
Det är så mycet annat som måste förändras i Sverige innan detta skulle funka.

#3  Sv: Teatersex UppåtEmma
2006-07-11 13:51:22

öum, klubbar för detta har väl funnits i Sverige rätt länge? Skillnaden är väl att det inte är bara för vem som helst att valsa in...

#4  UE Faktum
2006-07-11 13:52:22

och ta betalt......??

#5  Sv: Teatersex DavidM
2006-07-11 13:57:47

Faktum:

Jag håller väl med dig men är oense med dig om att allt vi inte är redo för ska vara förbjudet.

UE:

Nej, det finns inte. Detta är alltså ingen sex eller swingersklubb utan ett skådespel.

#6  DavidM Faktum
2006-07-11 14:01:00

Då är vi inte så oense iaf, för jag anser också att allt som vi inte är redo för bör inte vara förbjudet.

#7  Sv: Teatersex kezo
2006-07-11 14:03:23

Skillnaden är väl om någon får betalt för att göra det. Annars är väl "sex för publik" bara förbjudet i Sverige om det sker på offentliga platser där andra människor rör sig och kan ta anstöt. Inte på privata fester eller liknande. I mer organiserad form vet jag inte, det är nog ett gränsfall.

#8  Sv: Teatersex DavidM
2006-07-11 14:03:54

Faktum:

Det var ju det argumentet du tog upp i detta fall varför det bör vara förbjudet, att Sverige inte är redo.

Jag vet inte men känns som vi får mer o mer frågor där vi blir överens...ska vi skratta eller gråta ? :)

#9  Sv: Teatersex UppåtEmma
2006-07-11 14:08:22

Medlemsskap = ta betalt... av åskådarna, visst.
Sen går väl de pengarna sällan i "skådespelarnas" ficka iofs.

#10  DavidM Faktum
2006-07-11 14:11:21

Ja, du och RasmusS har den påverkan på mig, gissar att du har ganska liknande värderingar som RasmusS.
Eller så är det så att vi förstår varandra mer och mer ju mer vi disskuterar.


Det var ju det argumentet du tog upp i detta fall varför det bör vara förbjudet, att Sverige inte är redo.


Du läset nog in lite för mycket i mitt ursprungliga inlägg, jag menar inte där att Sverige ska förbjuda allt det inte är redo för, men vissa grejer är vi helt enkelt mer beredda på än andra. Detta tillhör nog en klass ovanför de mer triviala sakerna som borde vara tillåtet men som inte är det idag.

#11  Sv: Teatersex DavidM
2006-07-11 14:37:08

Faktum:

Jag förstår och håller med.

#12  Sv: Teatersex EverydayMike
2006-07-11 20:20:22

Men... detta VAR väl lagligt och förekom i Sverige tidigare?

Nu är jag för ung för att veta detta säkert, men jag har alldeles för mig att "teatersex" var förekommande i Sverige tidigare (60-70tal?)

#13  Sv: Teatersex DavidM
2006-07-11 21:29:46

Everydaymike:

Kanske var så, jag vet inte. Men Sverige var ju mer sexliberalt under 60-talet. Det var ju då Sverige var världsledande på sexfilm bland annat.

#14  Sv: Teatersex macramatic
2006-07-14 10:45:27

Jag kan fundera lite över formuleringar som "moget" och former som roterande scen och den ekonomiska aspekten.

Finns det en speciell mognad att uppnå för ett samhälle för att inrättningar där två människor (gissar jag) har ett sexuellt umgänge på en scen/pdium som dessutom roterar, ska kunna existera? Står den mognaden i att betala 30 Euro för det? Hade ingen svensk velat betala så mycket? Är det inte talande att det är mest japanska turister som förekommer bland åskådarna.

Är Amsterdam en stad som uppnåt en hög grad av mognad när det gäller öppenhet för människors indiviuella önskningar och drifter?

Kan det vara så att Amsterdam och japaner har en hel del gemensamt? Kanske en psykosocial symbios?

#15  Sv: Teatersex DavidM
2006-07-14 10:57:03

Macrametic:

Sa inte att det var mest japanska turister. Men det var japaner som verkar mest öppna med det eftersom de nästintill hade detta som en del av en seightseeing.

Och ja. Amsterdam har många brister men nog har Amsterdam större tolerens för människors olikheter än vad vi i Sverige har.

#16  Sv: Teatersex macramatic
2006-07-15 14:14:33

Jo men, David. Tänk: En grupp människor har som punkt i sin sightseeingagenda att se två individer ha sex på en roterande scen, och dessutom betala 30 Euro för det.
Jag tycker inte det visar öppna människor. Jag tycker det visar hämmade människor.
Jag kan inte se en kommerisalisering av ett basalt behov hos de flesta djur som ett tecken på tolerans.
För att vara lite filosofisk så skulle jag vilja säga att Amsterdam står som symbol för en kommerisalisering av våra naturliga begär på ett mycket tragiskt sätt. Och då tänker jag minst lika mycket på drogerna som på sex.
I sammanhanget är det svårt för mig att likställa det vid t ex tolerans eller som jag själv nämnde, mognad.
Jag tycker det bara är den fustrerade människan som affärsidé.

#17  Sv: Teatersex DavidM
2006-07-15 15:03:52

Macrametic:

Då har du missförstått vd tolerens är. Ju mer man respekterar och accepterar andra desto mer tolerens har man. Svårare är det inte.

Troligen är det så att människor som njuter av t ex bögporr har större tolerens för homosexualitet än dem som hatar bögporr, eller hur? Samma sak här. De som tycker det är kul att titta på det där har också troligen större tolerens att det finns dem som gillar det.

Sen får du ju inte glömma bort att allt som görs sker ju helt frivilligt. Oavsett om vi pratar porr, bordeller eller teatersex så då kan jag faktiskt inte förstå varför det skulle vara tragiskt att människor gör det dem vill. Det är ju ingen som tvingar t ex dig att göra likadant

Tyvärr tycker jag se mig bristande tolerens hos dig gällande detta.

#18  Sv: Teatersex Nettan
2006-07-16 19:16:07

Så som det hela är beskrivet i orginalinlägget ställer jag mig tveksam till det hela. Om det rör sig om två "skådespelare" (vilket de ju inte är, skådespeleri är på låtsas, dessa har ju sex på riktigt) som är anställda för att ha sex så anser jag att det inte bör vara ok. Att ha sex som arbetsuppgift tycker jag är mycket komplicerat. Att istället ha en liknande tillställning där personer ur publiken får ha sex på scen helt utan monetär vinst tycker jag däremot skulle vara helt ok (tror jag, har kanske inte hunnit tänka igenom det fullständigt). Någonstans ska ju folk, som gillar att se på när andra har sex och de som gillar att ha sex framför andra, få utlopp för sin sexualitet också. Men att ha sex vid ett visst klockslag för att ridån går upp och en måste tjäna ihop till brödfödan känns inte helt sunt, varken ur fysisk eller psykisk synpunkt. Det känns som om huvudingrediensen i ett samlag, dvs lusten, skulle kunna saknas vid ett eller annat tillfälle och sånt anser jag inte ska uppmuntras utan snarare stävjas i den mån det går.

#19  Sv: Teatersex DavidM
2006-07-16 19:26:23

Nettan:

klart det är skådisar. Jag har sett filmer där dem äter på riktigt, hoppar på riktigt och springer på riktigt. Är dem då inte skådespelare? Med på låtsas i film och teatersammanhang avses att det är avskilt från riktiga "verkligheten" inta att allt man gör som skådis i pjäsen/filmer är på låtsas.

#20  Sv: Teatersex Karra
2006-07-16 20:36:16

För hundra år sen ungefär läste jag en artikel om sexklubbar i Sverige (det var säkert på 80-talet då sexklubben Tabu var värsta grejen) och i artikeln intervjuades en tjej som arbetat på porrklubbar under 70-talet tror jag det var. Hon berättade om nån gång hon blev beordrad att ligga med en kille på scen som hade jättestor kuk. "Killen som skötte ljuset var hygglig, han använde mycket rött ljus så blodet inte syntes så mycket". Hu!

I alla fall så stod det i artikeln att samlagsshower nu är förbjudna i Sverige. Men jag minns inte när det förbjöds.

#21  Sv: Teatersex Nettan
2006-07-17 20:49:20

DavidM sa:
Med på låtsas i film och teatersammanhang avses att det är avskilt från riktiga "verkligheten" inta att allt man gör som skådis i pjäsen/filmer är på låtsas.


Och vad i ett riktigt samlag på en scen är skilt från riktiga verkligheten?

#22  Sv: Teatersex MarianneK
2006-07-18 00:43:48

Jo, men det här har väl funnits i Sverige? "Jack" i Lundells bok med samma namn går på en sån klubb med sin flickvän. Och jag fick intryck i boken om att det var lagligt, men det är ju en roman, och dessutom är det inte omöjligt att jag minns fel.

#23  #1 DavidM feather
2006-07-18 03:33:00

Jag röstar för tillåtet.
Självklart - varför inte?
De som jobbar med det borde förstås vara exhibitionistiska par - inte skådisar som paras ihop av någon lekledarhallick. Då blir det ju lika fejk och patetiskt som porrfilm.
Porrteater hade ju varit LJUSÅR bättre än porrfilm...

Öht tycker jag nog vårt samhälle har lite för neurotisk syn på sex. Sex är ju lika normalt och naturligt som sång och dans. Kan man visa upp sin sångröst eller sina coola moves för pengar kan man väl ha sex för pengar. Bara det är ärligt, alla inblandade parter gagnar på det, ingen är förslavad, och ingen drabbas av människoförakt.
Och ja, jag tycker sexköp borde kunna vara lagligt i teorin - men eftersom det alltid verkar leda till att den som säljer sig (oavsett kön) antingen föraktar sig själv eller sina kunder eller blir föraktad av sina kunder eller sin omgivning - så verkar det inte fungera i praktiken. Om det beror på vår kulturellt betingade neurotiska syn på sex eller en biologiskt betingad syn på sex som ytterst personligt har jag ingen aning om.
Jag tycker bara att det inte verkar fungera så bra som prostitutionsförespråkarena vill att det ska göra.

Kanske OT.

#24  Sv: Teatersex MarianneK
2006-07-18 22:16:24

Håller med ovan. Har också funderat på detta med sexköp i en perfekt värld, och att det då borde kunna vara lagligt.

#25  Sv: Teatersex bengtbodil
2006-07-20 10:24:41

Jag tycker det är helt OK, jag är av den åsikten att så länge som ingen skadas och så länge det inte bryter mot några lagar så bör man arbeta med vad man vill.
Sker det dessutom öppet kan det regleras för att öka tryggheten för alla inblandade.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?