feminetik.se feminetik.se

Just nu 25 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Modebranschens verklighet


Gå till senaste inlägget#1  Modebranschens verklighet Billy
2004-09-18 17:49:00

Totalt sankrosankt från kvinnlig kritik. Pengar glamour flickdrömmar, lyx och vackra kläder. Herrtidningar som Slitz med normalbyggda modeller som tjejerna i popgruppen Caramell får ta emot orimligt mycket skitsnack om vilka kvinnoideal de vill få fram medans den gigantiska modevärlden går fri från kritik TROTS att modellerna är etter värre. BILDSPRÅK skyller kvinnorna på men vad är sanningen?

Nu visar jag här hur det kommer sig att unga flickor är så kroppsfixerade och benägna att svälta sig.

DAGENS AFTONBLADET

Modigt, H & M! Runt tusen journalister och modefolk från tjugo olika länder kom i går till Paris moderna museum Georges Pompidou.
Där visade H & M att tiden nu är över när de kopierade de stora modeskaparna. Nu gör lågbudgetkedjan sin egen haute couture.
Modevärldens mest kända designer, Karl Lagerfeld, 65, har tidigare arbetat åt Charles Jourdan, Fendi och Chanel.
Han kom med sin stjärnmannekäng, amerikanskan Erin Wasson. Hon var helt klädd i H & M

http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,…


HUR SER DÅ STJÄRNMANNEKÄNGEN UT?

http://www.dragonworld.net/fashion/nguoimau/E…
http://www.dragonworld.net/fashion/nguoimau/E…
http://www.dragonworld.net/fashion/nguoimau/E…

Ja inte tusan skulle hon platsa i Slitz i alla fall så mycket kan jag säga. OBSERVERA nu att dessa bilder är tänkta att ses av kvinnor. Fattar ni nu varför unga tjejer är så fixerade vid sin vikt eller behöver ni mer på ämnet? Stjärnmannekängen ser ju för tusan ut som en 17-årig smal pojke. Inga former alls. Tänk på det nästa gång någon klagar på Slitz.

Jämför själva bilden av Slitzexpostjärnan Janna Svensson här

http://cid100301.cubehosting.dk/pictureindex/…

Vilken av tjejerna har sämsta kroppsidealet?

#2  Hmmmm... MrG
2004-09-18 18:34:19

"Nu visar jag här hur det kommer sig att unga flickor är så kroppsfixerade och benägna att svälta sig."

Billy fortsätter att leverera sanningar på löpande band! Härligt!

"Tänk på det nästa gång någon klagar på Slitz"

Bara för att du lyckas hitta smalare kvinnor än dom i Slitz betyder väl inte det att det är ett hälsosamt kvinnoideal som dom representerar med sina opererade ansikten och förstorade bröst!? Dessutom är bilderna garanterat fotoredigerade.

Men du behöver nog inte oroa dig Billy - Slitz kommer nog att finnas kvar för dig i morgon också. Men det är ju omtänksamt av dig att du försvarar tidningen mot alla dumma feminister som klagar på dom hela tiden.

MrG

#3  MrG Billy
2004-09-18 19:37:37

Lyckas hitta?

Det är inte en enda av de kvinnor som är populärast i Slitz som är lika smal som den fetaste kvinnan i modetoppen på de stora husens catwalks. Ja så de är fotoredigerade? Vad har det med saken att göra? Modellbrudarna är fortfarande mycket smalare, har sämre fysik och nästan varenda en har missbrukat narkotika för att hålla kroppen i rätt storlek. Och vad man har för anlete har inget att göra med KROPPSfixeringen detta inlägg gäller. Även om jag har svårt att tro att så många tjejer i Slitz är ansiktsopererade. Och din tanke om motiveringen är felaktig, jag försvarar inte tidningen Slitz, jag försvarar min rätt att läsa den utan att folk har fördomar.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?