feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Johannas och GG:s Game-tråd


Gå till senaste inlägget#1  Johannas och GG:s Game-tråd Johanna
2006-07-08 23:17:03

(Fortsättning från Kalles tråd om barn)

Ja, jag ser även det du ser i boken. Tragiska män som söker bekräftelse utifrån att lyckas ragga hem snyggaste tjejen på stället kväll efter kväll.

MEN, det som tilltalar mig är allt det andra. Det finns människor som lyckas charma vem som helst, som har det naturligt. Nånting är det ju de gör, och dessa pick-up-artists har genom att prova sig fram lyckats extrahera vad det är.

Social interaktion helt enkelt.

Jag ser mönster i människors (ytliga) umgänge på ett helt annat sätt nu, jag kan förstå mina egna reaktioner och förstår t.ex. precis varför jag ibland dragits till killar som egentligen behandlat mig ganska respektlöst. Jag kan se när andra försöker sig på såna här knep och jag kan påverka hur folk uppfattar mig på ett nytt sätt.

Jag har några kompisar som har läst boken (jag trycker den i händerna på de flesta). Från att ha varit killar utan direkt självförtroende, som aldrig fick tjejer (du är som en bror för mig), så har de förändrats. Det handlar inte om att de följer reglerna i The Game och tvångsmässigt raggar upp tjej efter tjej, utan att de verkligen insett man inte behöver vara superhunken för att få ragg. Man kommer långt på lite självförtroende och att slappna av.

Framförallt så blir det mindre dramatiskt och enklare att socialisera sig med folk när man känner till mönstren. Man förstår plötsligt varför den där charm-killen får alla tjejer. Det är inte för att han är så snygg och bra (för det är han inte) utan för att han fattat spelet och inte är desperat. Han signalerar att det är tjejerna som ska vinna hans uppmärksamhet och att han egentligen inte bryr sig så jättemycket om ifall de lyckas.

Är man lagom trevlig-men-inte-jätteintresserad kommer man dra till sig folk. Jag vet inte vad det är med boken, men jag ser en förändring hos folk som läst den.

Sen är jag väldigt intresserad av social dynamik, så det är klart att jag valt att bortse från de mindre trevliga aspekterna av boken och valt ut de delar jag gillar.

Ja, många som game:ar är pubertala småkids som vill sätta på silikonbruden på klubben. Kvinnosynen hos vissa av dem är horribel. I boken ballar det ju ur helt. Men det känns ändå som att Strauss inser detta och behåller en viss distans.

Det som tilltalar mig är som sagt att boken lämnade mig med en känsla av att... ahaaa... det är ju så det funkar! Många av teknikerna som används har ju fler tillämpningar än just raggning, det handlar ju om att med relativt små medel plötsligt framstå som den där lyckade personen med koll. Måste ju vara praktiskt inom jobbsammanhang om inte annat!

#2  Sv: Johannas och GG:s Game-tråd Gullegubben
2006-07-09 08:48:20

Jag tycker att boken bara handlar om sorgliga saker. For alla i boken utom Strauss (om han inte lurar sig sjalv) blir livsstilen och teorierna, metoderna, livsstilen en dead end, en massa moda som bara leder en tillbaka till ruta 1 och i vissa fall langre tillbaka an ruta 1. Las posten Social robots for en utmarkt sammanfattning.

Det du skriver om den horribla kvinnosynen vet jag inte riktigt vad du syftar pa. Manga av killarna verkar ha blivit branda av en en tjej och lar sig med erfarenhet att alla kvinnor atminstone i viss man ar ombytliga eller till och med illojala och alltid letar efter the bigger better deal. Deras metoder funkar bast ju mer kvinnan ar funtad sa och darfor ser de alla kvinnor pa det sattet. Nar de ibland blir kara i nagot ragg har de glomt bort detta faktum, ragget ar fortfarande ombytlig, illojal och pa jakt efter nagot battre och snart rakar killen ut for en ny besvikelse som far honom vidare i spiralen.

"Många av teknikerna som används har ju fler tillämpningar än just raggning, det handlar ju om att med relativt små medel plötsligt framstå som den där lyckade personen med koll."

Hela det perspektivet suger.

Manniskan ar ett socialt djur, det ar sant, men att strava efter att framsta pa ett satt ar enligt min mening en dead end. Det viktigaste ar vad man sjalv kanner och upplever och ju mer "sjalvforsorjande" man kan bli dar desto battre. Alla manniskor behover karlek men den viktigaste karleken ar sjalvkarleken eller Guds karlek. Jag skall klippa in ett par Stevie Wonder-citat som visar vad det handlar.

#3  Sv: Johannas och GG:s Game-tråd Johanna
2006-07-09 09:18:01

Du utgår från att metoderna är något konstruerat och påhittat? Jag hävdar att det är saker som de flesta använder i dagligen i större eller mindre utsträckning och att vissa har förstått de sociala samspelen mer än andra.

Jag ser inget fel i att utjämna oddsen genom att ge även de som har mer problem med sociala samspel dessa verktyg.

Ja, jag ser ett problem i hur majoriteten av män använder verktygen. Det verkar bli ett mål i sig att få bekräftelse och bli en social robot snarare än att bara fungera bättre socialt och därigenom träffa människor som berikar ens liv. Naturligtvis är detta inget som funkar i djupare relationer, men det är ju inte det det handlar om, utan att lättare kunna träffa nya människor och väcka intresse.

För mig är det inte det minsta sorgligt att ge de osäkra själförtroendelösa personerna ett verktyg för att inse att de inte alls är misslyckade.

#4  Sv: Johannas och GG:s Game-tråd Johanna
2006-07-09 09:30:29

Jag är för övrigt otroligt fascinerad av detta.

Just nu läser jag The Rules, som jämförelse. Den är galen. Nånstans bakom finns en liten gnutta sunt förnuft typ "det funkar att spela svårfångad", men 99% av den är så hysteriskt 1800-tal att jag skrattar högt när jag läser det.

Det är intressant, en dejtingmanual för män handlar om att lyckas dra hem snyggaste bruden varje kväll, en för kvinnor handlar om att bli gift...

Jag tror att de metoder som funkar bygger på hur människor funkar socialt och funkar bra på båda kön.

#5  Sv: Johannas och GG:s Game-tråd TheCarolinch
2006-07-09 09:59:52

men alla riktiga kvinnor vill väl bli gifta? det ligger i deras gener.

#6  Sv: Johannas och GG:s Game-tråd kilgore_trout
2006-07-09 10:07:58

"Hela det perspektivet suger."

Jag skulle säga att det i a f suger betydligt mindre än "aningen har du det eller så har du det inte"-approacher till kommunikationsfärdigheter. Jag trivs mycket bättre med insikten att det handlar om något som personen _gör_ och därför är något som andra kan analysera, förstå och även reproducera, om de känner för det.

Det är ju inte i "såhär gör du för att framstå som mindre osäker"-metoderna som det går fel, det är i hela HB-ratingsystemet och tanken på att det finns EN smak. När de väljer vem de ska ragga på för att maximera bekräftelse från sina pua-vänner snarare än något annat är det något som är ruttet, och det hela blir ju bara samma gamla vanliga homosocialitet.

#7  Johanna (#1) Linus
2006-07-09 10:19:17

Johanna sa:
Det är intressant, en dejtingmanual för män handlar om att lyckas dra hem snyggaste bruden varje kväll, en för kvinnor handlar om att bli gift...

Intressant, men fullkomligt naturligt om det medvetna eller omedvetna målet är att bete sig som om man skulle yngla av sig maximalt.

#8  linus charlie
2006-07-09 10:44:47

mm, och att kvinnor under perioder inte har tillåtits ha någon sexualitet öht, och aldrig utanför äktenskapets hägn (iaf inte utan risk för repressalier), spelar givetvis inte någon som helst roll i sammanhanget...

#9  Sv: charlie (#8) Linus
2006-07-09 10:57:41

Det är svårt att veta vad du vill ha sagt med ditt inlägg #8 och hur du menar att det borde leda till en omvärdering av mitt inlägg #7, men den här deldiskussionen riskerar att ta över från huvudämnet för tråden ("The Game") så det kanske är lika bra.

#10  Sv: Johannas och GG:s Game-tråd Johanna
2006-07-09 11:31:23

Jag är inte riktigt säker på vad huvudämnet är. Gullegubben verkade nyfiken på vad jag såg som så bra med boken (i en annan tråd) och jag svarade. Det finns många intressanta aspekter med den här typen av böcker tycker jag.

#11  linus charlie
2006-07-09 12:31:44

hej! vill inte störa tråden, blev bara lite trött på ditt inlägg som jag tolkade som att det är "naturligt" för män att så sin säd, medans kvinnor hellre vill gifta sig. jag kontrade med att det inte är så konstigt att kvinnor är mer intresserade av att gifta sig eftersom det traditionellt och historiskt sett har varit lite svårt ha ngn plats i samhället som ogift och kvinna, för att inte tala om hur hälsovådligt det var för kvinnor att ha sex som ogifta. et voila: i "kvinnokulturen" bakas idén om giftemål in. lite tydligare?

annars håller jag med, vill inte ta bort fokus från huvudämnet...har inte läst boken, men är rätt nyfiken nu.

*lutar sig tillbaka i soffan*

#12  Sv: Johannas och GG:s Game-tråd Johanna
2006-07-09 12:46:04

Jag borde få provision.

#13  johanna charlie
2006-07-09 13:05:59

mm, kan du inte göra en kort och snittsig sammanfattning?;)

*tar fram popkornen*

#14  charlie Gullegubben
2006-07-09 19:53:09

Har har du en lang men mycket underhallande och tankvard sammanfattning i en diskussionstrad.

http://messageboard.tuckermax.com/showthread.…

#15  gg charlie
2006-07-19 20:19:14

intressant länk, tack. nu blev jag lite sugen på att läsa boken... återkommer..

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?