feminetik.se feminetik.se

Just nu 24 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Strippa


Gå till senaste inlägget#1  Strippa Kalle
2004-09-17 15:50:06

Var det någon som uppfattade detta för ett år sedan?

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a…

"Ansvarig i festkommittén, som består av fyra kvinnor och tre män, är Ronny Andreasson. Han har svårt att förstå kritiken.
- I fjol hade vi manliga strippor. För utjämningens skull bestämde vi därför att ta hit en kvinnlig strippa i år."

#2  Missade, men har kommentarer nu... Greenfish
2004-09-17 16:00:36

Jag förstår inte varför ingen reagerade året innan!

En annan tanke är ifall ungar har möjlighet att få se stripporna, för i så fall är det inte det minsta vettigt. En övrig artist hade varit att föredra.

Ifall det nu inte är så att ungar kan se personen och alla i lokalen har möjlighet att undvika att se strippan (ifall de nu inte skulle veta om vad som ska hända) så ser jag inget fel i det. De har ju faktiskt gjort ett försök i att växla mellan manlig/kvinnlig strippa.


På högskolan där jag går hade en annan sektion Herrmiddag och tog dit en strippa. Killarna visste inte om att hon skulle komma och två (som jag känner) blev faktiskt riktigt illa berörda. De gick ut och ställde sig i baren i protest. Hade de vetat hade de aldrig köpt biljetterna. Därför anser jag att man bör meddela alla att det kommer vara en strippa där. Det finns ju faktiskt mycket folk som inte vill stöjda en sådan sak.

#3  Greenfish Billy
2004-09-17 16:24:31

27/9 kommeer Chippendales till Stockholm. Var är reaktionerna någonstans?

Dessutom väntar jag på att se om studentföreningen Elin har manliga avklädda servitörer som tjejerna försöker dra kallingarna av i höst igen också och om det blir några reaktionerna på detta.

#4  greenfish Jones
2004-09-17 17:05:58

Vad är det med halv/nakna personer som är så provocerande? Jag förstår verkligen inte, jag hade inte kännt mig provocerad om de så hade hyrt in en manlig strippa för en herrmiddag, möjligtvis undrat om de inte kunde gjort något bättre för pengarna, men that's it.

#5  Billy och Jones Greenfish
2004-09-17 17:44:18

Tja, personligen så bojkottar jag evenemanget...

Eftersom det finns folk som tar illa upp av olika anledningar så anser jag att det är fel att ha strippor när folk inte vet om det. Jag hade kännt mig lurad på pengarna jag också. Man behöver inte spela på sex för att göra saker och ting uppskattade och roliga.

#6  Att David M
2004-09-17 18:09:27

vara emot nakenhet för att det finns folk som mår dåligt av att se nakenhet är ungeför som att vilja förbjuda fallskärmshoppning för det finns folk som mår dåligt när de ser på det.

Jag anser vidare att de som är emot nakenhet i offentliga miljöer är det för att de anser att nakenhet per definition är fel. De är alltså inte mot pga argument. Det enda argument som borde räknas är de argument som den som klär av sig har.

#7  Greenfish Kalle
2004-09-18 11:22:31

Men om det inte tagits upp i media så hade ju ingen vetat om det... (De som tänkt gå på marknaden visste nog om det, för det stod tydligen på affischerna. Det var väl så det hade kommit ut.)

Grejen är ju att tydligen så hade de en manlig strippa förra året, och då var det inte en käft som höjde på ögonbrynen. Men nu är det plötsligt en RIKSangelägenhet...

PS. Senaste nytt enligt GP, är att det förmodligen inte blir någon strippa. Det var någon mamma som hade sagt upp sitt Bongolotto-abonnemang, för hon undrade hur hon skulle kunna försvara detta för sin dotter...

#8  Greenfish Kalle
2004-09-18 11:25:34

Svar till ditt första inlägg: Som jag förstått det av tidningarna, så är det en marknad som hålls utomhus. Men strippen utförs i en lokal, alltså de som går in där vet vad som försiggår så det är inte tal om att någon ovetande eller av misstag ska se någonting.

#9  Hmmmm... MrG
2004-09-19 18:27:28

Om man utgår ifrån att kvinnor är förtryckta av män så är det väl inte så konstigt att man inte protesterar när förtryckarna (betraktarna) tar på sig den traditionellt kvinnliga rollen (betraktade)?

Sedan har ju diskussionerna gått höga om män och kvinnor verkligen är överodnade varandra och isof på vilket sätt och isof varför. Men inte ens där är ju feminismen särskilt enig.

MrG

#10  MrG Billy
2004-09-19 18:40:45

Jag tror nog feminismen är ganska enig om att kvinnor är underordnade män. Den gängse definitionen av feminism är nämligen att man anser att kvinnor är underordnade män och vill åtgärda detta.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?