feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

2 tankar


Gå till senaste inlägget#1  2 tankar Miranda
2006-06-25 22:31:43

1. Alla dessa sexchocker och alla dessa urblåsta dokusåpa-personer står mig upp i halsen. Kom på något nytt! Något vettigt! Vem f*n är intresserad av att se dessa fån pippa under bästa sändningstid, ja förutom små fjortisar då? Hade jag en fjortis skulle jag förbjuda honom/henne att titta på spektaklet. Det är så fruktansvärt urtråkigt och urtjatat och ointressant.

2. Vad är det som gör att kvinnor (och män?) inte kan göra ett aktivt val och tänka: "Näe. Jag bryr mig inte ett skit om ideal eller media. Det enda jag är intresserad av är huruvida jag är en god och självrespekterande inivid eller inte." Är "vi" så lättstyrda? Vad är problemet liksom? Bojkotta Big Brother och rynkkrämer, ta en biff om du är hungrig, drick 2 stora stark en helt vanlig tisdag i stället för att pressa dig i gymmet. Svårare än så är det inte. Inte för mig i alla fall.

#2  Sv: 2 tankar DavidM
2006-06-25 22:49:40

Miranda:

Vem har sagt att det inte är aktiva val? Bara för att många invididers frivilliga val sammanfaller betyder inte det att de inte aktivt gör ett medvetet val. Typiskt kollektivismen att alltid ta fram mönster och strukturtänket i allt.

Jag tror du anser att du gör medvetna egna val i dina val av musik, film, åsikter att gilla. Så varför utgå från att andras val inte är det bara för att du inte råkar gilla valen?

#3  Sv: 2 tankar DavidM
2006-06-25 22:50:16

Sen kan jag hålla med om att det är tråkigt och inget att se på.

#4  Sv: 2 tankar SophieG
2006-06-25 22:53:29

Miranda skrev:
"1. Alla dessa sexchocker och alla dessa urblåsta dokusåpa-personer står mig upp i halsen. Kom på något nytt! Något vettigt! Vem f*n är intresserad av att se dessa fån pippa under bästa sändningstid, ja förutom små fjortisar då? Hade jag en fjortis skulle jag förbjuda honom/henne att titta på spektaklet. Det är så fruktansvärt urtråkigt och urtjatat och ointressant."

Smaken är som baken.
Men du behöver väl inte håna andra människor som inte har samma smak som dig för det.

Lukta lite härkarteknik tycker jag.


Miranda skrev:
"2. Vad är det som gör att kvinnor (och män?) inte kan göra ett aktivt val och tänka: "Näe. Jag bryr mig inte ett skit om ideal eller media. Det enda jag är intresserad av är huruvida jag är en god och självrespekterande inivid eller inte." Är "vi" så lättstyrda? Vad är problemet liksom? Bojkotta Big Brother och rynkkrämer, ta en biff om du är hungrig, drick 2 stora stark en helt vanlig tisdag i stället för att pressa dig i gymmet. Svårare än så är det inte. Inte för mig i alla fall."

Återigen. För att smaken är som baken.

Tack och lov.

Svårare än så är det inte.

#5  1 CaheiaM
2006-06-25 23:55:43

Håller helt med

#6  Sv: 2 tankar Escapist
2006-06-26 00:55:46

Det är ingen som tvingar någon att titta på Big Brother. Uppenbarligen fyller det ett behov hos många. Det finns ingen anledning att vara kulturelitistik. Vill du ifrågasätta något så fråga dig varför så många fritt väljer att titta på dokusåpor och om de är en orsak till dåliga ideal, eller bara ett symptom.

Ångest över en extra öl går fetbort, men vi behöver inte hylla ohälsa heller.

#7  Sv: 2 tankar Fosfolipid
2006-06-26 11:51:09

Det finns massor av anledningar att vara kulturelitistisk. Jag lobbar för att det ska bli vår nya nationalsport.

#8  Sv: 2 tankar Escapist
2006-06-26 11:57:24

Sport? Det är ju bara idioter som håller på med sådant, säkert för att de är för dumma för att skaffa några mer intellektuella och meningsfulla intressen.

#9  Sv: 2 tankar UppåtEmma
2006-06-26 12:04:40

_National_sport? varför måste allt vara så nationalistiskt hela tiden, tänk globalt. Såååå SD alltså....

#10  Sv: 2 tankar Miranda
2006-07-02 17:02:56

Nä. Jag varken hånar eller hyllar. Jag uttrycker enbart mina åsikter.
Visst kan man aktivt välja att se på dokusåpor, det är inte min poäng. Min poäng är: personligen gillar jag inte dokusåpor eftersom jag anser det vara urblåst och korkat. Och, det är felaktigt att propsa på att alla gör det därför att de är hjärntvättade av media, vilket många tror är orsaken, man KAN välja något annat om man så önkar, liksom jag har gjort och sluta gnälla.
Jag är även starkt emot denna press att man måste vara på ett visst sätt, man måste banta, vara smal, blond osv osv. Varför liksom? Man ska självklart vara hälsosam, men denna hysteri står mig upp i halsen. Slappna av!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?