feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar


Gå till senaste inlägget#1  Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar Lonny
2006-06-21 15:15:27

Intressant diskussion: http://feminetik.se/diskutera/index.php?sub=4…

I en tråd på ett annat forum diskuterade folk hur de delade upp ekonomin med sin partner; i regel hade man någon form av gemensam ekonomi.

Men eftersom det dels är så att killen i regel är äldre än tjejen, och dessutom så att män i högre utsträckning väljer arbete efter lönen medan kvinnan går efter (inom feministisk retorik helt förbisedda) värden som ledighet, stressfrihet, kort restid, riskfrihet o.s.v., så roffar ju kvinnor åt sig en massa av mannens lön.

Undrar varför feministerna är så tysta om det?

#2  Ickekonspiratoriskt svar: Fosfolipid
2006-06-21 16:18:01

De flesta andra är också tysta om det.

#3  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar android
2006-06-21 16:21:43

Lustigt att du i samma mening skriver att män VÄLJER arbete efter lönen och att kvinnor ROFFAR åt sig av hans lön. Känns väldigt sansat och konstruktivt att börja en tråd på det viset. *ironi*

#4  android Lonny
2006-06-21 18:21:11

Vad har du emot att jag använder utrycker "välja" om jobb? Finns det nån form av utbrett slavhandel i landet som jag är omedveten om?

Uttrycket "roffa åt sig" är i högsta grad passande eftersom pengar överförs från mannen till kvinnan utan motprestation.

Hade du något konstruktivt att komma med i debatten?

#5   Lonny
2006-06-21 18:36:46

Från tråden i Diskussion:

Terminator sa:
Många kvinnor har nog varit mer eller mindre tvungna att stanna i skitdåliga relationer för att de inte haft tillgång till egna pengar...


Fenomenet kallas på engelska för "gold digger".

#6  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar Mumriken
2006-06-21 20:07:55

Jag vet gifta par där de olika personerna inte vetat ens hur mycket den andra har på sitt konto, och de har ingen insyn alls i varandras ekonomi... För mig känns det väldigt ruggigt, och som en otrolig brist på tillit till varandra.

Millimeterrättvisa fungerar inte för mig. I mina relationer skulle jag aldrig kunna leva väl om jag visste om att den jag älskar måste leva på knäckebröd, medan jag käkar rysk kaviar varje dag (om jag nu hade tyckt om det). För mig finns det en relation, det finns ett par påfyllnadskranar, och det finns gemensamma behov. Att den ena kranen ger mer vatten än den andra spelar ingen roll, så länge båda beter sig sjysst mot varandra. Jag förstår inte att det ska behöva skuldbeläggas hit och dit...

Jag vet att en del säkert skulle anse mig blåögd och utnyttjad, men för min del är mänsklighet mer än pengar och deras lika fördelning.

Tar man det lite mer med glimten i ögat, så undrar jag varför det är bättre med extern omfördelning av pengar (dvs. genom att män avstår från lön för att kvinnor ska få mer) än intern, där en person som älskar den andra delar med av sitt överflöd helt frivilligt...????

#7  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar Benjamin
2006-06-21 20:31:21

Jag tycker att Ellens klasskampsinlägg är helkul=)

Mera klasskamp i hemmen, ingen mesig solidaritet!!!

/Greve Benjamin - barrikaderar sig

#8  #5 ultraliberal
2006-06-21 23:20:54

Sambolagen borde heta Golddiggerlagen.

#9  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar Gullegubben
2006-06-21 23:29:47

Jag trodde att man som feministisk kvinna ville tjana mer an mannen och om sa inte ar fallet ha skild ekonomi. Jag trodde att det bara var konsrollskramande kvinnor som var beredda att ta emot pengar fran sin partner.

Fast det ar ju skont att se att en hel del ar arliga och inte bara haller tyst eller forsoker morka. Det ar vart viss beundran.

#10  8, 5 CaheiaM
2006-06-21 23:29:53

Det handlar inte om Golddiggers utan om kvinnor som har varit hemma och tagit hand om barnen istället för att skaffa en karriär. När de väl kommer ut på arbetsmarknaden tar de sånna jobb de kan få, lågavlönade yrken inom service tex städ och omsorg. De får sedan en urusel pension och är tvingade att bo med en man de inte vill ha av ekonomiska skäl. De klarar inte ekonomin själva och får ganska ofta utså en psykiskpress där de jobbar 8h och sen kommer hem till en krävande man de ska tvätta och laga mat till. Det är inte rättvist. Ekonimiskt beroende är ett starkt maktmedel

#11  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar ultraliberal
2006-06-21 23:42:11

Kyrkogårdarna är fulla med svenska lokalvårdare som hjältemodigt svalt ihjäl. Al-rödstrumpemoskéns martyrer!

#12  11 CaheiaM
2006-06-21 23:54:33

vad menar du? Kan du utvecka ditt senaste inlägg?

#13  CaheiaM Gullegubben
2006-06-21 23:57:51

"Det handlar inte om Golddiggers utan om kvinnor som har varit hemma och tagit hand om barnen istället för att skaffa en karriär. När de väl kommer ut på arbetsmarknaden tar de sånna jobb de kan få, lågavlönade yrken inom service tex städ och omsorg."

Vad raknar du som en karriar? Om en kvinna bara kan fa jobb inom service som stad och omsorg efter nagot ars foraldraledighet, kallar jag inte det hon hade innan for en karriar eller ens borjan pa en karriar.

Om en kvinna vill bete sig manligt pa arbetsmarknaden kan hon det. Manga man och kvinnor vill inte det, utan foredrar att bete sig kvinnligt, sarskilt nar de har sma barn. Jag kanner massor av man som har betett sig manligt pa arbetsmarknaden de forsta aren efter examen och som sedan borjat bete sig mycket mer kvinnligt nar de har fatt sma barn. Detta val har givetvis minskat deras inkomster.

#14  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar CaheiaM
2006-06-22 00:03:26

jag talar om glastaket. Inom städ finns det knappt någon chans att avancera och en städerska får traska vidare med samma lön (den höjs bara i takt med att alla får samma löneförhöjning) och lika få utsikter genom hela sitt yrkessamma liv. Du kan få jobbet som städledare men det är oxå den enda klättring du kan göra. Inom vården finns samma mönster. Få har pengar eller självförtroende att läsa vidare

#15  #12 ultraliberal
2006-06-22 00:07:51

Jag menade att du och jag har något olika synpunkter på vad tvång innebär. Menar du att dessa kvinnor (och män?) är något slags sexslavar?

#16  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar Gullegubben
2006-06-22 00:17:33

Men varfor skriver du "istallet for att skaffa en karriar" nar det anda aldrig har varit aktuellt med ett karriaryrke?

Jag gjorde inte lumpen "istallet for att gora karriar".

Kvinnor som vill ha bade barn och karriar kan folja min systers exempel. Skaffa barn med en man som stannr hemma med barnen lika mycket som du. Skilj dig och ha delad vardnad. Skaffa en ny man som inte har barn, som avlastar dig de veckor du har barnen.

#17  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar CaheiaM
2006-06-22 00:22:45

I de samhällsgrupper där man främst blir ekonomisk beroende som kvinna och inte kan skilja sig (pratar om folk som nu är 50+) har det antagligen aldrig varit aktuellt med en karriär. Om vi pratar om yngre tjejer är det vanligt att man skaffar barn istället för att göra karriär. en flykt undan den press som det skulle innebära.

Inte sexuella slavar utan kvinnor som får sköta hushållet ensam samt make och barn.

#18  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar ultraliberal
2006-06-22 09:26:07

Ja, men det är väl ingen som tvingar henne att välja det? Paret borde kunna träffa ett avtal om att partnern som arbetar utanför hemmet betalar till den andre för skötseln av hushållet. Varför ska staten tvinga på en standardlösning på alla?

#19  CaheiaM Gullegubben
2006-06-22 09:31:23

Det finns fler män och kvinnor som vill och kan bete sig "kvinnligt" på arbetsmarknaden än det finns män och kvinnor som kan och vill bete sig "manligt" på arbetsmarknaden.

Den 50+ icke-karriärskvinna som du skriver inte har råd att skilja sig, skulle förmodligen ha haft det sämre ställt, om hon hade varit singel hela livet.

Män är inte karriärssugna av någon form av biologiska orsaker, de beter sig också gärna "kvinnligt" på arbetsmarknaden, om de kan det, dvs. om belöningarna för "manligt" beteende är små eller bestraffningarna för "kvinnligt" beteende är små. Glesbygdsmännens "vi flytt int" är ett "kvinnligt" beteende på arbetsmarknaden.

"Om vi pratar om yngre tjejer är det vanligt att man skaffar barn istället för att göra karriär. en flykt undan den press som det skulle innebära."

Vad menar du med det? Vad är det som hindrar kvinnor från att låta sina män fly från denna press istället? Jag känner faktiskt en del män som helt eller delvis är hemmapappor och vars partners bidrar med det mesta till familjens försörjning. Jag tycker inte synd om dem och jag tror inte att du tycker synd om dem heller.

#20  lonny divad
2006-06-22 09:32:02

det känns som din verklighetsuppfattning är lika med noll när det gäller relationen killar - tjejer. Det du beskeiver i #5 som golddigger är så långt ifrån begreppet som möjligt.

Sen är hela denna diskussion rätt obehaglig.

#21  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar ultraliberal
2006-06-22 09:38:00

Regeringen sa:
Man skall bo tillsammans med sin partner i ett parförhållande. Det innebär att parterna skall bo tillsammans i ett förhållande där ett sexuellt samliv normalt ingår.

Du kn***ar mig, jag får hälften av din bostad.

#22  divad Lonny
2006-06-22 10:19:09

Om man "stannar i en skitdålig realtion" enbart p.g.a. man "inte har tillgång till egna pengar" är man ju en gold digger. Hade du några verkliga argument? Det enda jag hittade var "din verklighetsuppfattning är lika med noll" och det var ju föga övertygande.

#23   Lonny
2006-06-22 10:25:52

Känns bra att se i systertråden i Diskussion att även feminister bekräftar det jag påtalade överst, att en stor del av mäns lön går till sina yngre, kvinnliga partners lyxkonsumtion.

Så kan vi fr.o.m. nu har det i betänkande när vi diskuterar lika löner mellan könen?

#24  Lonny #23 android
2006-06-22 10:35:36

Vem skriver så på Diskussion? Vilket inlägg menar du?

#25  android Gullegubben
2006-06-22 10:51:19

Så här skrev milliecent:

"Ett jättesvårt ämne men otroligt intressant.

I mitt förra förhållande var jag sambo, av helt fel skäl, bostadsbrist och dess like. Och trots att han hade mer pengar skulle vi betala hälften var av allting men sen när vi köpte möbler ihop betalade jag inte lika mycket som han och i efterhand menar han att jag inte har rätt till hälften trots att jag upprepade gånger upplyst honom om sambolagen.

Om jag blir sambo, någonsin igen!, så ska den personen mycket väl känna till alla lagar och regler och det enda som ska delas helt lika är hyran."

Här är en feminetiker som ondgör sig över en man som vill leva feministiskt och inte göra henne beroende av honom och som istället vill ta med sig egendom som han har betalat mest för.

Jag tror att det är en vanlig inställning även bland kvinnor som kallar sig feminister och jag är glad över att hon är så ärlig. All heder till henne för det.

UppåtEmma har, om man kan tro henne, levt på det enda rimliga sättet för en feminist och hållit igen på egen konsumtion hellre än att låta sig försörjas. All heder till henne, om hon talar sanning.

#26  android #24 Lonny
2006-06-22 11:12:31

Känns bra att se i systertråden i Diskussion att även feminister bekräftar det jag påtalade överst, att en stor del av mäns lön går till sina yngre, kvinnliga partners lyxkonsumtion.


Vem skriver så på Diskussion? Vilket inlägg menar du?


Några urklipp från systertråden:

shoppa loss, resa, unna sig och kompisar restaurangbesök


gå på bio, semester, resa, äter ute

#27  lonny divad
2006-06-22 11:14:36

om en kvinna inte kan - men alltså vill - gå ur en relation enbart pga att hon inte klarar sig på egen hand (hon kanske vart hemmafru och har 0 erfarenhet av arbetslivet), så har denna kvinna ingen koppling till begreppet golddigger.

Behöver jag skriva mer än så? Golddiggers finns det gott om på haken jag hänger på runt stureplan. Och lita på mig, det du beskriver är inte en golddigger, det är en stackars utsatt människa.

#28   Lonny
2006-06-22 11:14:47

Terminator sa:
Läste i en bok (men vilken var det!?) att män, worldwide, spenderar mer på sig själva (kan det ha varit 70% av sin inkomst?) än kvinnor, vars tillgnågar och lön går till störtsa delen till familjen.


Det där tror jag inte ett ögonblick på. Så många gånger man hört om kvinnor som shoppar dyra kläder och smink för de gemensamma pengarna. Okej, män kanske köper prylar, men de används ju av hela familjen. Vem förutom kvinnan har glädje av hennes kläder och smink?

#29  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar Apoc
2006-06-22 11:23:35

Jag slutar aldrig fövånas över hur jäif kan få precis vad som helst till att de onda kvinnorna utnyttjar männen.

För att sammanfatta:

Kvinnor tjänar mindre än män ==> kvinnan i en relation tjänar oftast mindre ==> Mannan beidrar oftast med mer pengar till familjen ==> De onda kvinnorna utnyttjar de stackars männen.

Ungefär lika trovärdigt som

Människor i u-länder har mindre pengar ==> Männisskor i i-länder skänker pengar till välgörenhet ==> De onda människorna i u-länder utnyttjar oss i-landsmänniskor.

#30  Lonny #28 Apoc
2006-06-22 11:41:38

Du ska nog inte basera hela din uppfattning om verkligheten på rykten du har hört om hur storstads-tjejer i 18-årsåldern i amerikanska såpor handar smink för pojkvännens pengar.

#31  Apoc Lonny
2006-06-22 11:42:56

Jag slutar aldrig fövånas över hur jäif kan få precis vad som helst till att de onda kvinnorna utnyttjar männen.


Själv slutar jag aldrig förvånas över hur feminister kan få precis vad som helst till att de onda männen utnyttjar kvinnorna.

Kommentarer om din felaktiga "sammanfattning":

Kvinnor tjänar mindre än män ==> kvinnan i en relation tjänar oftast mindre


Kvinnor väljer i regel jobb med sämre lön (men med en hel massa andra fördelar - se inlägg #1). Kvinnor väljer i regel äldre män.

Mannan bidrar oftast med mer pengar till familjen ==> De onda kvinnorna utnyttjar de stackars männen.


"Utnyttjar" är ditt ordval. Jag tycker bara att detta perspektiv borde komma fram mer i debatten om jämställda löner.

#32  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar android
2006-06-22 11:55:21

Den är tillsammans med en person som ROFFAR åt sig av hens pengar tycker jag snarast ska göra slut. Det låter fruktansvärt.
Människor som gemensamt beslutar hur de ska hantera hushållets ekonomi tycker jag dock kan få göra det ifred.

För alla som är nyfikna kan jag meddela att första året jag var tillsammans med min man var hans inkomster större än mina. Då var det han som drog det tyngsta ekonomiska lasset. De senaste två åren har han bytt karriär och tjänar mindre än jag, och då råder det omvända förhållandet. Inga problem alls. Som vanligt i förhållanden handlar det om KOMMUNIKATION.

#33  android Gullegubben
2006-06-22 12:11:56

KOMMUNICERA ett grattis till din man från mig och en uppmaning att stanna på det spåret.

#34  android Lonny
2006-06-22 12:14:55

Människor som gemensamt beslutar hur de ska hantera hushållets ekonomi tycker jag dock kan få göra det ifred.


Jag håller med - men det ska vara en variabel att ha i åtanke när man diskuterar löneskillnader.

Förresten, är du inne på samma linje när det gäller föräldraledighet - att människor som gemensamt beslutar hur de ska hantera föräldraledigheten ska få göra det ifred?

#35  Ar det nagon... Fabian
2006-06-22 12:17:20

...som vet om ungefar hur mycket pengar som man ger kvinnor, antingen genom skatter eller genom att tjana mer an frun och dela ekonomin?

Det skulle vara interessant att veta.

#36  divad Lonny
2006-06-22 12:20:02

om en kvinna inte kan - men alltså vill - gå ur en relation enbart pga att hon inte klarar sig på egen hand (hon kanske vart hemmafru och har 0 erfarenhet av arbetslivet), så har denna kvinna ingen koppling till begreppet golddigger.


Det finns gott om jobb för folk som varit hemmafru och har 0 erfarenhet av arbetslivet. Annars har vi en väl fungerande socialhjälp.

Och lita på mig, det du beskriver är inte en golddigger, det är en stackars utsatt människa.


"Terminator" skrev inget mer om människan i fråga än att hon stannade i en skitdåliga relation för att hon inte hade tillgång till egna pengar. Hur får du det till att hon är "en stackars utsatt människa"?

#37  Fabian Lonny
2006-06-22 12:21:18

Visst är det intressant! Och det vore nåt för vår genusinstitutioner att undersöka, om de inte vore så styrda av radikalfeminismen.

#38  android Gullegubben
2006-06-22 12:22:47

"Människor som gemensamt beslutar hur de ska hantera hushållets ekonomi tycker jag dock kan få göra det ifred."

Det brukar väl sällan vara fråga om några medvetna och uttalade beslut. Det mesta styrs väl av könsrollerna, så att mannen omedvetet och outtalat ser till att komma med det största bidraget och att kvinnan omedvetet och outtalat minskar sitt bidrag på samma sätt.

Vilken kvinna säger uttalat "jag hade tänkt att jag skall arbeta med sådant som inte ger så mycket pengar, men det gör ingenting för du tjänar bättre och jag vill att du skall fortsätta med det, så att jag kan använda mer av dina pengar istället. Jag hoppas att det är OK?"?

#39  android Lonny
2006-06-22 12:37:53

För alla som är nyfikna kan jag meddela att första året jag var tillsammans med min man var hans inkomster större än mina. Då var det han som drog det tyngsta ekonomiska lasset. De senaste två åren har han bytt karriär och tjänar mindre än jag, och då råder det omvända förhållandet. Inga problem alls.


Det är väl jättebra om det jämnat ut sig för just er, men i regel är ju tjejer (även feminister!) tillsammans med äldre killar, som tjänar mer.

#40  :) divad
2006-06-22 13:10:01


#41  GG CaheiaM
2006-06-22 13:22:03

Vad menar du med: "Det finns fler män och kvinnor som vill och kan bete sig "kvinnligt" på arbetsmarknaden än det finns män och kvinnor som kan och vill bete sig "manligt" på arbetsmarknaden."?

Fö håller jag inte alls med ditt resonemang. Googla lite på "glastak" om du vill veta mer

#42  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar FemAspirant
2006-06-22 14:05:13

Apoc sa:
Jag slutar aldrig fövånas över hur jäif kan få precis vad som helst till att de onda kvinnorna utnyttjar männen.


tick...tock.. waiting for the other shoe to drop...

#43  CaheiaM Gullegubben
2006-06-22 14:30:28

"Kvinnligt" beteende på arbetsmarknaden är att ta jobb som många har och som är lätta att få, som det är lätt att få ledigt ifrån och som det är lätt att gå tillbaka till. Att välja jobb efter om man trivs med arbetskamraterna, att arbetsplatsen ligger nära hemmet eller på annat sätt ligger på rätt ställe, att lätt kunna byta till samma typ av jobb på annan plats. Att inte ta på sig nya ovana arbetsuppgifter eller att endast göra det efter att ha fått utbildning och inskolning. Att inte begära särskilt mycket i lön eller ta jobb hos arbetsgivare som har väldigt liten lönespridning. Att inte byta till ett annat jobb "bara" för att det är bättre betalt eller för att göra sig mer attraktiv på arbetsmarknaden etc.

"Manligt" beteende är motsatsen. Att ta jobb som det är få som vill ha och få som vill eller kan ta. Jobb som det är svårt att få ledigt ifrån och som det är svårt att gå tillbaka till. Att inte välja jobb efter om man trivs med arbetskamraterna, att arbetsplatsen ligger nära hemmet eller på annat sätt ligger på rätt ställe, eller att lätt kunna byta till samma typ av jobb på annan plats. Att ta på sig nya ovana arbetsuppgifter utan att ha fått utbildning och inskolning och lära sig jobbet medan man gör det. Att begära mycket i lön och att undvika arbetsgivare som har väldigt liten lönespridning. Att byta till ett annat jobb "bara" för att det är bättre betalt eller för att göra sig mer attraktiv på arbetsmarknaden etc.

"Glastak" menar jag att man bara kan tala om i fråga om kvinnor som beter sig "manligt" på arbetsmarknaden utan att få utdelning för det. Vad jag kan se belönas även kvinnor för "manligt" beteende och även män straffas för "kvinnligt" beteende.

#44  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar StellaPolaris
2006-06-22 14:32:43

Till CaheiaM

CaheiaM sa:
Googla lite på "glastak" om du vill veta merhttp://www.google.se/search?hl=sv&q=glast…=

Det verkar finnas väldigt många leverantörer av glastak till uterum, vinterträdgårdar m.m.

#45  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar Gullegubben
2006-06-22 15:20:55

Jag har nu googlat på "glastak" och ser att det används om när kvinnor som uppför sig ganska "manligt" men inte lika "manligt" som de män som uppför sig mest "manligt" på arbetsmarknaden inte får samma utdelning som de män som uppför sig mest "manligt".

Jag tycker att det är helt fel. De män som uppför sig som dessa kvinnor når inte heller de högsta positionerna.

#46  Sv: Från Disk: Vardagsekonomiska lösningar CaheiaM
2006-06-22 15:38:02

Jag gillar inte att diskutera i termer av "manligt" och "kvinnligt" beteende men det är klart att jag inte gillar att folk döms efter ifall de agerar enligt eller bryter mot, en könsroll. Men eftersom det inte är män som förtrycks på livets olika arenor och får lida av att betraktas som ett kön snarare än en person är det inte lika aktuellt.

Btw tror jag att vi kapar tråden med vår diskurs

#47  CaheiaM Gullegubben
2006-06-22 15:48:46

Skriv i tråden "Löneskillnader finns inte" då.

Jag tycker att det är helt rätt att belöna "manligt" beteende, om så inte skedde skulle nästan alla bete sig "kvinnligt" på arbetsmarknaden och resten flytta utomlands.

#48  CaheiaM Gullegubben
2006-06-22 15:54:26

"Men eftersom det inte är män som förtrycks på livets olika arenor och får lida av att betraktas som ett kön snarare än en person är det inte lika aktuellt."

Inte på en endast liten mini-arena? Det var värst. Total frihet och inget lidande. Jag skall vara glad att jag är man. Synd att jag är så gnällig och otacksam att jag inte kan se och uppskatta min könsbaserade totala frihet och brist på lidande.

#49  Hmmm... Fabian
2006-06-23 14:01:17

...inget svar pa fragan om hur mycket pengar man betalar för kvinnor. Ratt interessant, eftersom detta svar borde utgöra en central del av dagens jamstalldhetsdebatt.

Sa jag fragar nagonting annat som inte kraver statistik: tror ni att det ar SVARARE för kvinnor att vara den som tjanar mer och delvis eller helt finansierar maken an för en man att finansiera en kvinna?

#50   Lonny
2006-06-23 16:41:21

Apoc sa:
Du ska nog inte basera hela din uppfattning om verkligheten på rykten du har hört om hur storstads-tjejer i 18-årsåldern i amerikanska såpor handar smink för pojkvännens pengar.


Hur kan ett sånt här påstående få stå kvar trots anmälan? Jag har varken pratat om "storstadstjejer", "18-årsåldern" eller "amerikanska såpor". Moderatorer, vakna!

#51  hemmafrun lillan
2006-06-26 11:27:21

Ta mig tillbaka till ett liv där en lön räcker för en familj!
Kd vinn vinn!

#52  lillan UppåtEmma
2006-06-26 12:20:29

En lön räcker för en familj - det är bara att rätta mun efter massäck.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?