feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Äta kakan och ha kakan?


Gå till senaste inlägget#1  Äta kakan och ha kakan? David M
2003-12-09 11:28:21

Så tycker jag många tjejer tänker.
De vill ha lika lön, bra jobb, killen ska städa mer med mera med mera. Men ändå vill de ha kvar alla fördelar som det gamla "ojämställda" systemet gav dem. De vill bli bjudna, förförda, man ska köpa blommor (hur många tjejer ger nångång nåt till killen), man ska vara en gentleman helt enkelt.

Men det är konstigt det där. Läste att Nisse sa ungefär likadant. Vad är det i oss killar som gör det så himla svårt att INTE bjuda den tjej man dejtar? FÖr mig är det skitsvårt. Man vet ju att om en kille inte bjuder så kan han lätt ses som snål, och snåla killar för ingen humpa humpa. Men en tjej som inte bjuder på dejten ses inte alls som snål på samma sätt.

Det ligger ju outtalat men det finns där. Jag tror oavsett vad tjejer här nu kommer säga att tjejer imperativt förväntar sig att killen bjuder oftare än vad tjejen själv ska göra. Ta följande scenario. Låt säga att killen tjänar 18000 i månaden men tjejen 23000. Borde inte tjejen betala då? Man tycker ju det men ändå så tar det emot inom mig att bli bjuden. Enda gångerna det inte tagit emot att bli bjuden är mina två senaste tjejer som båda var miljonärer, då är det bara rätt hehe)

Nu kan tjejer säkert säga att killar alls inte behöver bjuda, inte alls behöver köpa blommor, inte alls behöver hålla upp dörren med mera. Men jag tror er inte. Om inte en kille uppför sig som en gentleman definierat enligt det "gamla" systemet så kommer ni inte gilla honom.

Man undrar ju hur man ska vara för att få tjejer nu för tiden. Trots allt snack om jämställdhet så är det ändå de tjejer jag är kaxigast emot som vill ha mig mest. Och det kan jag bara vara mot de tjejer som jag faktiskt inte gillar....lite moment 22 det där, gillar jag nån blir jag snäll och får henne inte, gillar jag henne inte kan jag vara kaxig och kall och då vill hon ha mig. Världen är bra underlig.

#2  David M.. Lars
2003-12-09 11:55:20

..du har några poänger där. Men man skall inte dra alla över en kam, min sambo tycker att det är roligt att bjuda mig på restaurang/bio och köpa blommor till mig, så alla är inte likadana. Och ja, hon tjänar en bit mer än vad jag gör, dock är hon inte miljonär ;)

#3  Lars David M
2003-12-09 16:31:34

Självklart ska man inte dra alla över samma kam, men man måste även kunna generellisera (fick stavnings noja) prinicipiellt.

#4  david Anna
2003-12-09 17:05:56

Den bästa lösningen för de killar som vill slippa spela rollen som den traditionelle gentlemannen som bjuder på drinkar, öppnar dörren, etc.. är att börja dejta feministiska tjejer! :)

Jag kan hålla med om att det finns många brudar som både vill ha kakan och äta den - dvs många som på ytan tycker att det där med jämställdhet verkar vara en bra grej, (de vill inte bli förpassade till spisen som simpla barnaföderskor, ej heller ha lägre lön, inte vill de diskrimineras i lagen) men har inte riktigt reflekterat över vad de måste "offra" själva för att uppnå det i det vardagliga livet vad gäller vanor och värderingar. Dessa brudar är nog inga inbitna feminister. De senare är nog mer inne på vad det handlar om och vet nog att både tjejer och killar måste bjuda till (bokstavigt talat!) för att det ska bli jämställt i praktiken, och inte bara i teorin.

#5  Teori och praktik... Kalle
2003-12-09 17:18:48

Jag har inget emot att dejta feministiska tjejer, problemet är bara att de flesta börjar vackla i sin övertygelse när de ska upp till bevis! Väldigt få tjejer kan tänka sig att tacka ja till erbjudanden som "Jag kan dammsuga om du rensar avloppet." eller "Jag kan stryka gardinerna om du går ut och byter olja/däck/avgassystem på bilen."!

#6  tvärtomrelation Josefine Alvunger
2003-12-09 18:03:12

Jag har haft tvärtomrelationer. Brukade skoja om att det var exet som var tjejen, just för att han vart så himla huslig och pysslig och det skulle vara rent och ordning och reda och inte supas för mkt och ojoj. Jag skickade rosor till hans jobb i julklapp. Av honom fick jag ett ölstop med Homer på. Det säger kanske en del om våra könsroller. Jag tyckte det var jädrigt befriande, att slippa den förväntade "flick och pojk"-rollen. Jag skulle fan bli överlycklig om jag fick lära mig byta olja o slapp stryka. Hatar å stryka. Har inget strykjärn. Kan inte.

#7  Tillägg David M
2003-12-09 18:45:35

Jag är jävligt renlig av mig och städar jämt....gör det mig till kvinna? Nä, just ja...jag glömde...jag älskar pizza, öl och fotboll på tv också så jag är nog man ändå...:)

#8  bra jobbad David Josefine Alvunger
2003-12-09 18:51:47

Där visar du tydligt hur personer inte enbart *är* ett kön beroende på egenskaper och kvaliteter, utan snarare hur egenskaperna skapar könet. Vi knyter vissa egenskaper till ett särskilt kön, när det i själva verket är så att vi alla är hybrider av en väldig massa olika egenskaper, som det inte går att könsbestämma. Alla är könlösa. Alla är könfulla. Könen finns inte. Betydelser av kön finns.

#9  Josefin David M
2003-12-09 21:34:28

Kanske är så, kanske inte är så.
Dock så vet jag att utan tjejer på planeten så skulle blommor i hemmen, jul stjärnor i fönstren och julstakar på fönsterbrädan lysa, men endast av sin frånvaro.

#10  Tvärtom? Kalle
2003-12-10 08:43:29

Varför måste det vara tvärtom? Jag trodde att tanken var att DELA, att hjälpas åt med ALLA sysslor. Inte att bara vända på steken men ändå fortsätta med kvinna/man-roller!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?