feminetik.se feminetik.se

Just nu 18 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Äkta humor


Gå till senaste inlägget#1  Äkta humor DavidM
2006-06-18 15:52:00

Citat från blindalina i fotbolls-vm tråden på diskussion där hon försöker göra en metafor för hur hon ser på kopplingen med fotboll och prostitution.

"jämför; ett statligt "blatte-stånd" utanför Liseberg där nazister kan kicka ner invandrare med baseballträn efter nöjesparksvisiten. "

Finns det nåt mer att säga? Jag skrattar fortfarande. Även om jag undrar hur man kan vilja så väl men ändå tänka så fel.

#2  Sv: Äkta humor Kruzze
2006-06-18 18:21:51

Undrar hur blindalina tänker sig att "blattarna" ska ställa upp frivilligt på att bli slagna med baseballträn? Frågan är om hon har tänkt överhuvudtaget?

#3  Sv: Kruzze (#2) Linus
2006-06-18 18:30:42

Kruzze sa:
Undrar hur blindalina tänker sig att "blattarna" ska ställa upp frivilligt på att bli slagna med baseballträn? Frågan är om hon har tänkt överhuvudtaget?

Om det betalades tillräckligt väl och inte var alltför vanligt att någon blev kroniskt skadad, så kanske det skulle gå att få folk att gå med att ta ett sådant jobb. En del säljer ju organ eller ställer upp i hårda boxningsmatcher för att få pengar.

#4  Sv: Äkta humor DavidM
2006-06-18 20:05:32

Linus:

K1 och thaiboxning? :)

Men skämtåsido. Det som skiljer dig och en prostituerad är skälet till att ni har sex. Du gör det för att du är tänd/kär osv, medan den senare gör det för pengar. (vilket vi såklart kan tycka är bu eller bra). Däremot är det inte så att vi slår varann med baseballträn hela tiden men gratis men att det är de som gör det för pengar som vi är emot. Så jämförelsen haltar betänkligt.

#5  DavidM kezo
2006-06-18 20:14:50

Inte basebollträn kanske, men många boxas ju eller brottas på lek, inte minst inom sporten.

Frågan gäller väl - vilket Linus på ett tydligt sätt belyser - är det OK att köpa vilka tjänster som helst, bara säljaren är med på det? Vad tycker du själv?

#6  kezo Gullegubben
2006-06-18 20:33:33

Menar du vilka tjanster man sjalv ar beredd att kopa eller som man vill forbjuda forsaljning av overhuvudtaget?

Jag ar inte for forbud mot dvargkastning eller prostitution, fast jag kan forsta att en del manniskor identifierar sig mig med kastade dvargar eller prostituerade och kanner sig fornedrade a deras vagnar och darfor vill forbjuda verksamheten, for att fa sinnesro. En majoritet av svenskar maste ha identifierat sig med sexkopare och kant sig fornedrade a deras vagnar, varfor riksdagen har forbjudit sexkop. Motsatsvis maste galla att de flesta svenskar inte identifierar sig med prostituerade, eftersom riksdagen inte har forbjudit prostitution. Manga svenskar maste ocksa identifiera sig med proffsboxare och kant sig fornedrade a deras vagnar eftersom proffsboxning ar forbjuden.

#7  Sv: Äkta humor DavidM
2006-06-18 20:42:45

Kezo:

Fast det där har ju inget att göra med det argument jag tog upp. Sex är en del av vår natur. Att få stryk är det inte, tvärtom. Vi gör allt för att skydda oss från det.

Men kan svara ändå.

Det är en svår fråga. När det gäller sex tycker jag det är okej att sälja dessa tjänster om man vill det eftersom sex är något naturligt. Ja menar, suga kuk gör dem flesta. (ursäkta språket) Men visst finns det områden där det är svårare att avgöra vad man tycker. Skulle nog tro att det till 99% måste avgöras av säljaren. Vi bredvid kan inte inte avgöra vad denne ska tycka. Men sedan finns det ju de fall, t ex sälja kroppsdelar osv där det är svårare att avgöra vad som är rätt eller fel. Jag vet faktiskt inte vad jag tycker i den frågan.

Så svaret är väl generellt att säljaren är den som avgör.

#8  GG kezo
2006-06-18 20:43:55

Jag menar precis vad jag skriver. Ska alla ovillkorligen få göra vad de vill med sina egna kroppar? Sälja vilken tjänst de vill/ vilka kroppsdelar de vill? Ta vilka droger de vill? Ska det vara OK att köpa varor, organ och tjänster oavsett omstänigheter - så länge säljaren förklarar sig vara villig?

#9  kezo Gullegubben
2006-06-18 20:44:01

Vad tycker du om clowner, forresten? Skall man verkligen lata manniskor dratta pa andan och fa tartor i ansiktet, sa att folk skrattar at dem?

Kan det verkligen vara nyttigt for dem?

Eller politiker som alla hanar och som ibland blir mordhotade eller till och med mordade?

Forstar de verkligen sitt eget basta?

Har du nagon slags princip som du tillampar, for att avgora vilka andra vuxna som forstar sitt eget basta och vilka som inte gor det?

Valdigt manga gamla dor i fallolyckor. Ett standigt hjalmtvang for pensionarer skulle radda tusentals liv, for pensionarerna verkar inte forsta sitt eget basta.

Overhuvudtaget finns det manga manniskor som skulle ma battre av att ha en formyndare som bestammer over dem.

Att hitta en allmangiltig princip ar svart och att verka for principlosa ad hoc-losningar tycker atminstone jag ar omoraliskt.

#10  David M elu
2006-06-18 20:46:12

Trollstav Ditt inlägg #1 är ganska förlöjligande i tonen. Se till att de inte är det i framtiden!

#11  kezo Gullegubben
2006-06-18 20:49:33

Jag gillar inte den repressiva svenska narkotikapolitiken. Vad galler organforsaljning vet jag inte. Om manniskor kan fa ge bort organ gratis, kanske de borde fa gora det mot ersattning ocksa. Det kanske ar en rimlig linje.

#12  Sv: Äkta humor DavidM
2006-06-18 20:49:36

Elu:

Det var också förlöjligande. Förlöjligande av en metafor. dvs, inte mot en person utan mot en metafor som en person använde. Och får man inte det så är man bra nära kina censur.

#13  DavidM kezo
2006-06-18 20:52:17

Att rättfärdiga något bara för att det ses som "naturligt", är vanskligt. Att dö är också naturligt. Det betyder inte att det är OK att döda någon. Och vad som är naturligt för mig behöver inte vara naturligt för dig, precis som du så riktigt påpekar.

Och i ärlighetens namn tror jag faktiskt att det finns många människor som inte så gärna suger kuk : ) De flesta män, en del kvinnor...

Det "naturliga" och det vi mår bra av, är inte nödvändigtvis samma sak. Sedan kan du och jag kanske inte tala om vad A och B mår bra av. Det vet de kanske bäst själva. Men varför då dra gränsen bara vid sex? För att du råkar tycka att det är mer "naturligt" och självklart än boxning och organdonationer?

#14  Sv: Äkta humor DavidM
2006-06-18 20:58:51

Kezo:

Du blandar ihop korten. Det är INTE naturligt att döda någon.
Våra kroppar är gjorde för att överleva.

Tycker du inte förstår vad jag menar. Sex är en aktivitet ALLA håller på med. Så det som skiljer oss från de prostituerade är att de tar betalt. Således är det inte aktiviteten många är emot utan betalningen för den.

När det gäller organförsäljning, boxning så handlar det däremot att förbjuda aktiviteten. Stor skillnad!

#15  GG kezo
2006-06-18 21:06:00

Jag vet inte själv (säkert) vad jag tycker i alla enskilda frågor. Det jag ville kolla var framför allt om de som är positiva till sexsköpslagen och "alla borde få göra vad de vill med sina egna kroppar" - argumentet, är konsekventa.

#16  DavidM kezo
2006-06-18 21:16:33

?

Alla har inte sex - hur gärna du än önskar att det vore så ; )

Våra kroppar är bara gjorda för att överleva till en viss gräns/ ålder.

Det finns mycket som påstås vara naturligt: drifter/ agressivitet mm, men som det ändå finns starka restriktioner mot att få leva ut. Det finns t om de som hävdar att våldtäkt är naturligt!

OBS! Jag tycker själv att sex är en trevlig sysselsättning under rätt omständigheter, däremot inte mord, under några omständigheter. Det enda jag försöker påvisa, är faran i att sätta likhetstecken mellan "naturligt" och "önskvärt". Att något är "naturligt" rättfärdigar det inte under alla omständigheter.

Så vitt jag vet är organdonationer (gratis) inte förbjudet och det finns inga planer på att förbjuda det heller. Aktiviteten _i sig_ är alltså samhället/ lagen inte emot. Däremot är organförsäljning förbjudet FÖR ATT det anses leda till att människor utnyttjas. Precis samma resonemang som vid sexköp, alltså. Om det sedan är rätt eller fel, vet jag inte. Men i ärlighetens namn anser jag, att ska sexköp vara tillåtet, borde organköp (och mycket annat) också vara det.

#17  Sv: DavidM (#4) Linus
2006-06-18 21:18:49

DavidM sa:
K1 och thaiboxning? :)

Ja, eller nästan i alla fall. Jag vet inte så mycket om hur det fungerar, men det skulle inte förvåna mig om det i mindre nogräknade tävlingar arrangerades matcher där det på förhand är uppenbart för alla utom den som får stryk att matchen kommer sluta så.
DavidM sa:
Men skämtåsido. Det som skiljer dig och en prostituerad är skälet till att ni har sex. Du gör det för att du är tänd/kär osv, medan den senare gör det för pengar. (vilket vi såklart kan tycka är bu eller bra). Däremot är det inte så att vi slår varann med baseballträn hela tiden men gratis men att det är de som gör det för pengar som vi är emot. Så jämförelsen haltar betänkligt.

Du menar att samtyckt baseballträ-misshandel är förbjudet, medan samtyckt sex är lagligt, och att detsamma bör gälla även om det utbyts pengar i samband med händelserna?

#18  Sv: Äkta humor Fosfolipid
2006-06-18 22:20:41

Det är INTE naturligt att döda någon.
Våra kroppar är gjorde för att överleva.


Jfr: Det är inte naturligt att sitta stilla. Våra kroppar är gjorda för att gå omkring.

Det första ledet har ingenting med det andra att göra. Att människor har en (i brist på bättre ord) naturlig tendens att leva betyder inte att de samtidigt har en lika naturlig (om än något ovanligare) tendens att slå ihjäl varandra.

Sedan har vi den lilla detaljen att "naturlig" är ett i princip meningslöst ord, annat än som allmänt uppskattningsord för vad det nu är man just då saknar bättre argument för.

#19  Sv: Äkta humor SophieG
2006-06-18 22:58:58

Kezo skrev:
"Jag menar precis vad jag skriver. Ska alla ovillkorligen få göra vad de vill med sina egna kroppar? Sälja vilken tjänst de vill/ vilka kroppsdelar de vill? Ta vilka droger de vill? Ska det vara OK att köpa varor, organ och tjänster oavsett omstänigheter - så länge säljaren förklarar sig vara villig?"

Ja

#20  kezo Gullegubben
2006-06-18 23:05:32

"Jag vet inte själv (säkert) vad jag tycker i alla enskilda frågor. Det jag ville kolla var framför allt om de som är positiva till sexsköpslagen och "alla borde få göra vad de vill med sina egna kroppar" - argumentet, är konsekventa."

Fast jag tycker att det ar lika viktigt att se om de som ar for forbud i en fraga har nagon konsekvent linje i vad de vill forbjuda.

Jag testade det en gang med att fraga varfor promiskuitet ar positivt eller i alla fall inte sarskilt ofta nedbrytande for den promiskuose och darfor inget som det finns anledning att avrada manniskor ifran.

Min princip ar val narmast att anse att manniskor skall fa skota sig sjalva och gora sina egna misstag.

#21  Sv: Äkta humor kezo
2006-06-18 23:28:11

"Fast jag tycker att det ar lika viktigt att se om de som ar for forbud i en fraga har nagon konsekvent linje i vad de vill forbjuda."

Självklart.

Övriga resonemang lämnar jag för kvällen över till det gudomliga.

#22  Sv: Äkta humor DavidM
2006-06-18 23:29:10

Linus: Korrekt uppfattat av vad jag kan se

kezo: Nej, vi är överlevnadsmaskiner. Vi är fortfarande gjorde för att överleva. Läs lite biologi så förstår du.

Tycker fortfarande du blandar ihop korten. Du verkar fått din definition av "naturlig" från nåt slags socialistiskt perspektiv medan jag helt utgår från vår evolutionbiologiska natur.

Och sex ÄR önskvart. Varenda liten gen i vår kropp har en enda önskan. Att föröka sig! Man kan ha många anledningar att vara emot prostitution, varav de flesta är moraliska och sociala, men att påstå att man är emot för att aktiviteten i sig inte är önskvärd är felaktigt.

Och visst är det så att några av våra drifter måste regleras. Ja menar, vi får inte sitta och runka på bussen hur mycket kroppen än vill. Men det frågan borde vara här är om staten har rätt att reglera vad någon tycker är godkända skäl till att ha sex. Jag anser staten inte har den rätten. Frågan är inte om det finns drifter vi borde reglera. Det vet vi redan att det finns. Jag ville bara poängtera att det sex prostituerade har är samma sex som det du jag har, rent fysiskt.

Linus fattade galoppen direkt. Eloge till honom.

Sen är det bara löjligt av dig att säga "alla har inte sex". Verkar som du ibland bara kommer med motstånd för motståndets skull.

#23  Sv: Äkta humor DavidM
2006-06-18 23:30:38

Borde all samtyckt sex mellan vuxna vara lagligt?

#24  Sv: Äkta humor DavidM
2006-06-18 23:34:48

http://etc.se/artikel/12815/varfoer-ska-vi-ly…

ETC bevisar sin tro på sig själva som moralens och godhetens väktare. Tycker hon har starka poänger.

#25  David Kruzze
2006-06-18 23:38:44

*lol*

Precis lagom provokativt ställd fråga.

#26  Sv: Äkta humor DavidM
2006-06-18 23:51:10

Förresten.

En gång när jag var desperat efter pengar sålder jag saker på
E-bay och Tradera. Ska vi inte förbjuda det eftersom det står klart att många som säljer gör det för att få snabba pengar?

Om det är okej att sälja ägodelar för man är desperat efter pengar. Varför är det då fel att knulla för 5000 i 30 minuter om man är desperat efter pengar?

mm, kanske börjar man komma nåt på spåren...nämligen det jag sagt förrut. Om man tar de argument som motståndarna har och applicerar dessa på andra saker där det fungerar ( t ex knark med rockbranschen, pengar för att utnyttja nåns kropp med försökspersoner på sjukhusen etc) så är det sällan för det. Och vad kan man läsa av det`? Jo, det är SEXET som är huvudsaken och problemet.

#27  Sv: Äkta humor Gullegubben
2006-06-19 00:23:31

Imponerande att forfattaren gor ett rattvisande referat men sedan anda inte ser farorna med den egna hallningen.

"Jag skrev nyligen ett reportage – Att döda narkomaner – om hur den svenska nollvisionen när det kommer till narkotika har resulterat i att svenska missbrukare har en katastrofalt hög dödlighet, även jämfört med länder som Holland. Orsaken är inte främst vår lagstiftning, utan att den restriktiva politiken samtidigt skuldbelägger varje narkoman och gör det svårare för honom eller henne att hålla sig frisk och bli kvitt sitt missbruk. Sprutbyte, som har en väldokumenterad effekt vad gäller att minska spridningen av till exempel HIV, motarbetas. Likaså substitutionsbehandling (metadon och subutex).
Ett politiskt ställningstagande har blivit en dödsfälla."

Ja, sparen fran den svenska narkotikapolitiken forskracker.

Varfor skulle svenska politiker och myndigheter lyckas battre nar man redan har slagit in pa samma enligt mig felaktiga vag i denna fraga. Om Sverige hade rattat till sina misstag i narkotikapolitiken, kunde jag forsta forfattaren.

#28  Sv: DavidM (#22) Linus
2006-06-19 00:27:25

DavidM sa:
Korrekt uppfattat av vad jag kan se

Först hade jag ambitionen att diskutera i så allmänna termer att alla, eller de flesta, prostitutionsmotståndare skulle kunna nicka instämmande. Men jag kommer inte på något lämpligt sätt att svara i så generella termer, istället utgår jag specifikt från min egen uppfattning:

Så länge det är fråga om samtyckt sex verkar det fullkomligt rimligt att utbyte av pengar i samband med att man har sex inte skulle göra någon skillnad för hur etisk eller laglig handlingen är. Eller, mer precist uttryckt, det verkar konstigt att två människor som skulle vilja ha sex med varandra även utan att transfera pengar mellan sig, inte både skulle få ha sex och transferera pengar.

Det enda problemet med detta är ett rent pragmatiskt problem. Nämligen att de som säljer sex ofta gör det för att försörja sig och därmed inte samtycker på exakt samma sätt som någon som vill ha sex även utan att få betalt. De som tjänar ihop till sina levnadsomkostnader genom att sälja sex samtycker i en mycket svagare mening, eftersom de inte har råd att vara alltför selektiva. Säkert finns det en och annan som finansierar förhållandevis onödiga saker (t ex storbilds-TV eller semester) genom prostitution, men så länge många säljer sex för att täcka sina basala levnadsomkostnader får de förstnämnda bli "collateral damage" för den goda sakens skull. Sammanfattningsvis är det alltså för att det i praktiken ofta råkar vara fråga om en annan sorts samtycke när pengar är inblandade som jag anser att sexköp inte borde vara tillåtet.

#29  Linus NoManIsAnIsland
2006-06-19 00:37:19

Klokt som en bok, verbum!

#30  Sv: Äkta humor DavidM
2006-06-19 07:37:30

Linus:

De som jag känner till som säljer sex har det som sidoinkomst. Därmed är det inte deras huvudsakliga försörjning.

De har också hårda krav på vilka som får vara kunder.

Så nej, det behöver inte vara så som du säger men kan va. därför kan man inte prata i generella termer om hur prostitution är. Ta fall för fall.

#31  Linus Kruzze
2006-06-19 07:45:39

I Sverige finns det studiemedel för den som studerar, det är inget man blir rik på men det går att leva på 7000 :- i månaden, jag har själv testat. För den som inte pluggar och som inte uppbär a-kassa finns socialbidrag, bostadsbidrag m.m.. Hur höga dessa bidrag är varierar men även där finns det minimigränser. Skulle tippa att alla bidrag inkluderade så tjänar en icke-arbetande person på bidrag totalt mellan 8000-9000 i månaden.

Frågan man då ska ta ställning till är om det ska vara tillåtet med sex i utbyte mot "lyx-artiklar" (givet att man betraktar bil, märkeskläder, schysst lägenhet som lyx). Personligen tycker jag att värderar man lyx-artiklar så högt att man tycker det är värt mödan att ha sex för att kunna köpa dem så ska man få det, men då ska man betala skatt som alla andra.

#32  #19 Sjodin
2006-06-19 08:12:47

SophieG sa:
Kezo skrev:
"Jag menar precis vad jag skriver. Ska alla ovillkorligen få göra vad de vill med sina egna kroppar? Sälja vilken tjänst de vill/ vilka kroppsdelar de vill? Ta vilka droger de vill? Ska det vara OK att köpa varor, organ och tjänster oavsett omstänigheter - så länge säljaren förklarar sig vara villig?"

Ja


Du är alltså positiv till t.ex. fria aborter?

#33  DavidM kezo
2006-06-19 08:13:20

Läs om, läs rätt. Jag har aldrig påstått att (samtyckande) sex inte är önskvärt.

Det jag undrar är varför du är skeptisk till försäljning av organ, men inte till försäljning av sexuella tjänster? Är du emot organdonationer helt och hållet?

#34  Sv: Äkta humor SophieG
2006-06-19 08:30:47

Sjodin skrev:
"Du är alltså positiv till t.ex. fria aborter?"

Vems kropp?

Men vi kan väl hålla abortdebatten till en annan tråd, tycker jag.

#35  SophieG Sjodin
2006-06-19 09:44:14

Allas, egna kroppar förstås. Det du svarade "ja" på.

#36  forts.. Sjodin
2006-06-19 09:47:42

Det är lite intressant att prostitutionsförespråkare och de som annars så ivrigt hyllar den fria marknaden i smått och stort är skeptiska till försäljning av organ, organdonationer och fria aborter.


Vi ska inte hogga tråden, men svara gärna på min fråga istället för att ställa motfrågor. Ett ja eller nej räcker.

#37  Sv: Äkta humor SophieG
2006-06-19 10:00:03

Abort är att döda en annan människa, därmed handlar det inte om ens egen kropp.

Jag har väl inte argumenterat att en person ska få slå ihjäl en annan, bara för att h*n har rätt att röra sin kropp som h*n vill?

Din rätt att slå tar slut vid min näsa, för att förenkla lite.


Är ej skeptisk till försäljning av organ eller organdonationer om det är frivilligt och människan i frågan är myndig.

Men vill du diskutera abort kan du vara snäll och starta en annan tråd. Jag lovar att anslutar.

#38  Sv: Äkta humor SophieG
2006-06-19 10:04:37

DavidM skrev:
"Ja menar, vi får inte sitta och runka på bussen hur mycket kroppen än vill."

Varför, rent objektivt tycker du att man inte ska få göra det?

#39  SophieG Sjodin
2006-06-19 10:33:00

Det är bara att konstatera att i den frågan har vi fundamentalt olika åsikter.

Är det bara jag som får obehagliga Livets ord och fundamentalist-vibbar?

#40  Sv: Äkta humor SophieG
2006-06-19 10:41:48

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#41  Sv: Äkta humor SophieG
2006-06-19 10:43:10

Sjodin skrev:
"Är det bara jag som får obehagliga Livets ord och fundamentalist-vibbar?"

Guilt by association anyone?

#42  SophieG Kruzze
2006-06-19 10:43:59

Läge att kasta in en latinsk fras som ingen begriper kanske?

#43  SophieG Sjodin
2006-06-19 13:22:15

Med all respekt. Men du uttrycker dig precis som herrarna och damerna i t.ex. Livets ord. Samma fundamentalistiska retorik.

Guilt by association or not. Jag tror de övriga härinne förstår vad jag menar.

#44  Gullegubben Sopasopa
2006-06-19 14:45:04

Gullegubben sa:
Jag ar inte for forbud mot dvargkastning eller prostitution, fast jag kan forsta att en del manniskor identifierar sig mig med kastade dvargar eller prostituerade och kanner sig fornedrade a deras vagnar och darfor vill forbjuda verksamheten, for att fa sinnesro. En majoritet av svenskar maste ha identifierat sig med sexkopare och kant sig fornedrade a deras vagnar, varfor riksdagen har forbjudit sexkop. Motsatsvis maste galla att de flesta svenskar inte identifierar sig med prostituerade, eftersom riksdagen inte har forbjudit prostitution. Manga svenskar maste ocksa identifiera sig med proffsboxare och kant sig fornedrade a deras vagnar eftersom proffsboxning ar forbjuden.


…och skulle jag vilja tillägga – empati. Förmågan till empati för andra människor och att vi utvecklar skamkänslor om vi skadar någon är en stark biologisk drift hos människan. Människan är alltså inte ett offer för sina begär, vi har en unik förmåga att sätta oss in i andra människors förhållande. En av de biologiska grundvärdeprinciperna i sex är att kvinnornas önskemål att få ha sex med vem de vill står över mannens. Just därför avskyr vi påtvingad prostitution och våldtäckt. I en amerikansk studie så visade det sig att mannen i större grad utvecklar aggressivitet och avsky än kvinnor vad det gäller våldtäckt och trafficing.

Nu är det emellertid så att de allra flesta tjejer som arbetar som prostituerad gör det helt frivilligt. De utnyttjar också mannens ”förmåga” att kunna ha sex enbart av ren lusta. Jag var tillsammans med en tjej för flera år sedan som jobbade som prostituerad. Hon var inte alls tvingad till det eller gjorde det för att hon hade haft en traumatisk uppväxt. Jag frågade henne flera gånger om hon inte tyckte det var äckligt? Det är en vanesak sa hon. Orsaken till sin sysselsättning var att hon hade dyra vanor, typ handla finfina handväskor för över 15 000 och sådana saker. Visst finns det många narkomaner och hittvingade öststattjejer som är prostituerade, men dessa är inte i majoritet. Vad jag förstår av poliser jag känner så är inte heller de typiska "hororna" förtvivlade fattiga studentskor eller underbetalda vårdbiträden, utan huvudsakligen unga tjejer med just dyra vanor. Dessutom så sträcker sig deras verksamma period inte längre än fyra till fem år.

Som jag visat så finns det ett naturligt motstånd hos människor att skada andra annat än när fara hotar. Vidare kan vi konstatera att den övervägande prostitutionen sker frivilligt. Just därför faller Blindalinas liknelse med blatteståndet och Kezos beskyllan att man skulle tillåta vilka tjänster som helst genom att tillåta prostitution. I blatteståndet skadar man en person vilket inte torsken gör, inte i normalfallet i alla fall, och gör han det så är det lika brottsligt i Tyskland som i Sverige.

#45  Sjodin: OT Gullegubben
2006-06-19 15:02:58

Vad är enligt dig skillnaden mellan principbaserad och fundamentalistisk retorik?

Jag kan bara komma på pragmatiska skäl för fri abort. Om någon gör ett försök att komma med konsekventa principbaserade argument för fri abort, kommer nog de att kunna ses som fundamentalistisk retorik de också.

#46  Sv: Äkta humor SophieG
2006-06-19 15:29:25

Sjodin:

Med all respekt men menar du på fullt allvar att man måste vara religiös fundamentalist för att vara emot abort?

#47  SophieG Fosfolipid
2006-06-19 16:23:32

Trollstav Det står dig fritt att anmäla UE om du vill, eller att starta en tråd om moderering i Om webbplatsen. På JÄIF diskuteras dock feminism, inget annat.

#48  #46 Sjodin
2006-06-19 16:55:38

Inte alls...


SophieG sa:
Abort är att döda en annan människa


Den frasen kunde lika gärna ha uttalats av Ulf Ekman och hans gelikar. Det är fundamentalistisk retorik och det var det jag reagerade på.

Därmed ska jag,av respekt för trådstartaren, inte hogga tråden mer än vad som redan skett.

#49  Sv: Äkta humor SophieG
2006-06-19 17:19:47

Sjodin:

Starta en tråd och ange var du anser att livet börjar och jag lovar att diskutera det med dig. Du lär upptäcka ganska snart att mina argument absolut inte bygger på religiös fundamentalism.

För övrigt:
Ulf Ekman anser säkert att Hagamannens aktiviteter i Umeå var fruktansvärda och åt helvete. Det gör förhoppningsvis du också.

Ska vi få "obehagliga Livets ord och fundamentalist-vibbar" pga. det faktumet också?


Löjligt resonamang, helt enkelt.

#50  Sjodin. OT igen Gullegubben
2006-06-19 17:23:19

Att säga att foster inte är människor och därför kan dödas, utan att en människa dör, är enligt min mening en lika fundamentalistisk retorik i så fall, eftersom även denna retorik bygger på en "trossats" om skillnaden mellan foster och människor som inte får ifrågasättas.

Starta en abort-tråd istället.

#51  Sv: Äkta humor Karra
2006-06-19 17:31:27

Knulla är naturligt, ja visst. Men agression och våld är också naturligt. De flesta slåss eller vill slåss nån gång i sitt liv. Varför ska vi då inte få betala nån för att spöa på dem lite, om vi som DavidM ska ha "för att det är naturligt" som argument för att få köpa sex?

#52  Sv: Äkta humor SophieG
2006-06-19 17:35:22

Karra skrev:
"Varför ska vi då inte få betala nån för att spöa på dem lite, om vi som DavidM ska ha "för att det är naturligt" som argument för att få köpa sex?"

Err... kanske för att en tredje part blir skadad mot sin vilja?


Om en person VILL bli slagen däremot, varsågod.

#53  Sv: Äkta humor DavidM
2006-06-19 17:42:26

Karra:

Du bevisar att du uppenbart inte förstått vad jag menat. Linus är den enda som förstått vad jag menat.Kezo:

Sa aldrig att jag var skeptisk till organförsäljning. Jag sa att jag inte vet vad jag tycker.

#54  Sv: Äkta humor DavidM
2006-06-23 08:51:29

Argumentet är INTE att det är naturligt.

Ska göra en liknselse. Det är naturligt att bajsa. Alla bajsar. Låt säga att det finns en marknad för att se folk bajsa. Det ni vill göra är att förbjuda folk att betala för att se folk bajsa.

Jag säger då att alla bajsar ju så det är inte fenomenet ni är emot, dvs, själva bajsandet, utan betalandet för det.

Vilket i korthet betyder att det är sex som är det speciella här och simsalabim kan man se vad frågan egentligen handlar om. Hur man ser på sex.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?