feminetik.se feminetik.se

Just nu 21 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Den sexuella selektionen.


Gå till senaste inlägget#1  Den sexuella selektionen. Robert
2004-09-16 00:13:33

Efter att tidigare diskussioner här på JÄIF blivit lyckade tänkte jag försöka med att ge mig ut på minerat område. Mycket av jämställdhetsdebatten handlar lustigt nog om vad män måste göra för att attrahera kvinnor, och vad kvinnor måste göra för att attrahera män. Nu pratar jag inte främst om bara för ett ONS, utan även för längre förhållanden.

Båda lägren upplever sig ofta ha de absolut sämsta utsikterna. Ibland framförs också åsikten att det är absolut lika enkelt för män och kvinnor att skaffa sig en partner, och det är väl kanske den åsikt som det är lättast att enas kring. Men hur är det egentligen? Jag menar, vi har ju en uppenbar skillnad mellan könen i övrigt. Männen tjänar några procent mer, kvinnor städar några procent mer, fler män är mördare, fler kvinnor blir våldtagna. Kort och gott så finns det någon form av struktur som gör att män och kvinnor skiljer sig åt i livets alla områden, låt kalla det för patriarkatet. Så varför skulle pendeln just i detta samanhang ligga på 50/50? Om ni fick gissa vilket kön som har det svårast att skaffa sig en fast partner av något slag, vilket kön skulle det vara i så fall. Och varför?

Min egen uppfattning i frågan är blandad. Jag ser vissa signaler som är motstridiga. Generellt sett så lutar jag litet åt att killar har absolut svårast att hitta en partner på grund av att kvinnor i allmänhet är kräsnare, vad nu det beror på. Men detta är som sagt min gissning. Det kunde vara kul om ni kunde ge er syn på saken så att vi får en mer samlad bild.

Om det är så att män selekteras hårdare så skulle det stämma bättre med mitt övriga teoribygge. Då skulle det nämligen stödja tesen om att fler män söker sig till asexuella miljöer, vilket i sin tur skulle till viss del kunna förklara hela patriarkatet med manlig homosocialitet. Men det är förståss fel att låta den önskade slutsatsen färga resonemanget. Det är därför jag är lite intresserad av att en förutsättningslös diskussion kring just den sexuella selektionen.

Eftersom detta är ett känsligt ämne så vill jag påminna alla debattörer om att hålla en repsektfull ton och respektera varandras åsikter.

#2   olle
2004-09-16 00:29:31

menar du tillfalliga relationer av sexuell karaktar, eller syftar du pa langvariga forhallanden?

#3   olle
2004-09-16 00:32:19

det hade kanske hjalpt om jag last din rubrik innan jag skrev foregaende inlagg ;)

sjalvklart har de kvinnor som sa onskar mycket lattare att hitta en tillfallig sexpartner an man. vad ar det som ar sa kansligt med det?

#4  olle josephine
2004-09-16 01:06:02

Varför tror du det är så? Det intressanta är inte just svaret män/kvinnor, utan varför, hur man kom fram till detta?

Jag kommer att komma med ett mer nyanserat och ställningstagande imorgon då det är godnatt för mig nu.

#5   Nils
2004-09-16 01:13:13

Baserat från tidningarnas kontaktannonser tycker jag det verkar som det finns fler män som "aktivt" söker även långvariga förhållanden i jämförelse med hur många kvinnor som gör det.

Priset för kontaktlinjer, krogmiljön och massa andra sätt som finns för att hitta partner på visar också på att män har det svårare eller är mer desperata om man så vill.


Sen förstår jag inte varför det skall vara "självklart" att kvinnor skall ha det lättare att hitta en tillfällig sexpartner om våran sexdrift är mer eller mindre på samma nivå.

#6   olle
2004-09-16 01:25:47

josephine, nils:

enligt min erfarenhet finns det betydligt fler manliga singlar som kan tanka sig ett one-night-stand an kvinnliga. eftersom det finns ungefar lika manga manliga som kvinnliga singlar foljer att de kvinnliga singlar som vill ha ett one-night-stand har ett betydligt storre utbud av kandidater.

svarade jag pa ratt fraga?

#7  Enkel logik Billy
2004-09-16 01:39:30

Kvinnor har lättare att hitta sexpartners eftersom killar har generellt mindre krav på sina sexpartners än kvinnor. Kvinnor kanske har lika stor sexlust men de har betydligt större krav för att ´de skall bli sugna på sex.

#8  Tänker DavidM
2004-09-16 02:57:37

inte säga annat än att det redan finns svar på dessa frågor som forskats fram inom psykologin.

Svaren där ifrån kan sammanfattas som:

1) Kvinnors krav förändras inte så mycket beroende på vad man söker. Dvs sexpartner eller långsiktig partner. Kraven ser ungefär lika ut.

2) Män däremot har helt annorlunda krav på sexpartner och långsiktig partner.

3) Kvinnor har lättare att få tillfällig partner än män och att få långsiktig partner är för män även svårare. I medelåldern består större andelen ensamma av just män. Minns ej exakta siffran.

4) Kvinnor uppfattar sexuella inviter från vänner m fl mer negativt medan män uppfattar samma signaler positivt.

5) 0% av kvinnorna på ett universitet svarade Ja på en sexuell invit från snygga okända män medan 75% av männen svarade Ja på sexualla inviter från snygga okända kvinnor.

Detta är faktiskt mitt favoritämne ;)
Så jag har läst en del intressant i ämnet.

#9   olle
2004-09-16 04:02:48

"att få långsiktig partner är för män även svårare. I medelåldern består större andelen ensamma av just män"

bra att du last pa david, for detta maste du forklara. hur kan en merpart av ensamma medelalders individer vara man?

samhallet bestar av halften man, halften kvinnor. om vi antar att 1) kvinnor inte i storre utstrackning an man lever i homosexuella relationer och 2) inte har hogre dodlighet och saledes underrepresenterade i medelaldern och 3) inte ar mer benagna att inga i partnerforhallanden med mer an en kvinna per man, sa ar pastaendet omojligt. missar jag nagot?

#10  DavidM Billy
2004-09-16 05:55:25

"4) Kvinnor uppfattar sexuella inviter från vänner m fl mer negativt medan män uppfattar samma signaler positivt."

EFTERSOM män inte gör uppdelningen i kompisar och sexpartners vilket dock kvinnor gör vilket jag sagt hela tiden. När kvinnor säger att de vill bli sedda som människor främst och sitt kön sedan säger de egentligen: Jag vill inte att du ser mig som tänkbar sexpartner, vi är bara vänner. Kvinnor tycks ha svårt att begripa att om mannen finner henne attraktiv och inte har något annat på G så är det högst sannolikt att han vill ha sex men henne även om de är arbetskamrater eller kompisar.

#11  fler män sthlmjesper
2004-09-16 08:07:16

olle
"bra att du last pa david, for detta maste du forklara. hur kan en merpart av ensamma medelalders individer vara man? "

Det låter som att du ifrågasätter David M´s uppgift här.
En sådan sak behöver man egentligen inte vara oense om. Här finns bra statistik att tillgå. Så då är det bara att se efter.
Jag vet inte själv hur det ligger till, men låt oss utgå från att det David M säger stämmer och återgå till frågan. Varför finns fler ensamma medelålders män ?

Du skriver att en möjlighet då skulle vara att fler kvinnor än män lever i homosexuella relationer. Jag tror inte att detta är någon huvudförklaring, men därmot tror jag att det stämmer.
Såg för ett tag sedan en opinionsundersökning i aftonbladet (kanske inte väldigt vetenskapligt men ändå) där frågan ställdes om folk kunde tänka sig att ha sex med en person av samma kön.
Rätt många svarade. Under 10% av killarna kunde överväga att ha sex med en annan kille. Runt 45% av kvinnorna svarade därmot ja.

Med dessa siffror i åtanke, är det inte helt otänkbart att den större andelen homosexuella bland kvinnor skulle bidra.

Förklaring nr3 på din (olles) inlägg. Att flera kvinnor skulle dela på vissa män tror jag inte heller är helt otroligt.
Det är helt klart vanligt bland yngre iallfall. Kanske inte flera kvinnor per man samtidigt, men väl mängder med kortare "förhållanden" med en relativt liten mängd män.
Kanske håller detta i sig till medelåldern också ?

Detta är en svår fråga dock. Det känns som att jag förbisett någon självklar anledning som jag inte kommer på just nu.

#12  Större andel ensamma medelålders män Kalle
2004-09-16 10:16:39

För det första så finns det ju faktiskt fler män än kvinnor, jag tror att skillnaden ligger på 2-3%

För det andra, är det möjligtvis så att de syftar på ofrivilligt ensamstående, och medelålders kvinnor som lever ensamna är mer tillfreds med sin situation?

#13  ? Kerstin
2004-09-16 10:40:42

Jag trodde att det fanns ungefär 1-2% fler kvinnor...
Vi snackar Sverige nu va?

#14  2003 Kerstin
2004-09-16 10:43:51

Sveriges folkmängd 31/12 -03:

Kvinnor: 4 529 014
Män: 4 446 656

#15  Kerstin Kalle
2004-09-16 10:54:01

Det föds fler pojkar än flickor. Varje år dör det också fler unga pojkar/män än flickor/kvinnor, men det är inte förrän i 60-års-åldern som kvinnorna blir fler än männen.

Vad är "medelålders"? Inte vet jag, men vi kan titta på åldern 35-50 år som exempel:
Kvinnor: 958 482
Män: 996 220 (3.9% fler)

Det är inte jag som säger detta, det är SCB. Men om du har någon källa som säger annorlunda så kan du väl visa den.

#16   Kerstin
2004-09-16 11:05:38

Jag har också SCB som källa. Men varför tycker du inte att personer över 60 år kvalar in i denna diskussion?

Äldre har ju som bekant också en sexualitet. Om denna diskussion enbart gäller människor under 60 så ska jag be att få påminna om mogendans och pensionärsträffar, där det raggas friskt!

;-)

#17   Kalle
2004-09-16 11:05:49

PS. Jag skulle naturligtvis hänvisat till min egen källa.

"Sveriges befolkning efter kön och ålder 31/12/2003":
http://www.scb.se/templates/tableOrChart____7…

Jag ser nu att mina siffror i förra inlägget är 2 år gamla. Men om ni kollar länken så ser ni att principen är densamma. För varje årskull så föds det 2000-3000 fler pojkar än flickor.

#18  Kerstin Kalle
2004-09-16 11:07:21

"Men varför tycker du inte att personer över 60 år kvalar in i denna diskussion?"

Just därför att det var MEDELÅLDERS män och kvinnor som diskussionen handlade om.

#19  Ooops Kerstin
2004-09-16 11:21:12

Ja det har du alldeles rätt i.

#20  Olle David M
2004-09-16 12:28:30

Det borde ju vara lika många tycker man ju men det är nog med det här som det är med faktumet att fler män har haft sex på jobbet än kvinnor.

Men det är gifta vs icke-gifta de har mätt.

#21  David M Kalle
2004-09-16 13:10:07

Men det är ju inte lika många.

Antalet per år i åldersgruppen som jag tog som exempel är c:a 60000 vardera av kvinnor och män, och det är c:a 2500 fler män än kvinnor. Om du räknar med att ungefär hälften (förmodligen fler) har en partner av motsatta könet, så blir skillnaden att det nästan är 10% fler ensamstående män än kvinnor (2500 av 30000)

#22  Hmm Furre
2004-09-18 12:39:03

Den här diskussionen har ju spårat ur. Den påminner om en dikussion jag hade med en kompis en gång. Han var helt övertygad om att kvinnor hade sex i mycket större utsträckning än män...

#23  En... Mattias
2004-09-18 13:49:57

...tänkbar förklaring kan väl vara att kvinnor i medelåldern inte gifter sig med män i samma ålder:

Kvinnor gifter sig oftast med äldre män. Det är vanligare att en kvinna under medelåldern är gift med en man i medelåldern än tvärtom. Detta borde ge fler kvinnliga singlar än män i medelåldern. Men det är också vanligare att en man över medelåldern är gift med en kvinna i medelåldern än tvärtom. Och gifta par i denna höga ålder är vanligare än gifta par i låg ålder (antar jag, det verkar rimligt). Därför är antalet manliga singlar fler i medelåldern.

Men om kvinnor oftare är gifta i medelåldern så måste de väl vara singlar oftare i någon annan ålder. Jo, efter medelåldern så dör de gifta männen först eftersom de är äldre och lämnar efter sig änkor.

#24  Vems är felet? Billy
2004-09-18 15:19:22

Ifall ni inte förstått detta kan jag påpeka att kvinnor gifter sig med äldre män inte kan fokuseras på endera könet. Det är teamwork baserat på evolutionära skäl.

Killar som vill ha yngre kvinnor pga evolutionära skäl
Kvinnor som vill ha resursstarka killar av evolutionära skäl

Resultatet kan bara bli ett: Att killar tvingas spendera sin ungdom med att bygga resurser innan de gifter sig om de skall ha någon chans på drömkvinnan. Frågan är då vad kvinnorna använder sin ungdom till att göra... Svaret är att kvinnorna inte har någon ungdom att tala om eftersom det är då de måste hitta drömkillen för att ha någon chans, sedan blir de gamla och yngre snyggare tjejer snor de bästa killarna.

#25  Billy Mattias
2004-09-18 15:34:19

Jag förstår inte riktigt. Varför gynnar evolutionen att män samlar resurser medans kvinnar söker partner i de yngre åren?

#26  Mattias Billy
2004-09-18 15:49:32

Kvinnor vill ha män med resurser så deras barn har bästa tänkbara möjligheter (ÄVEN vad gäller tillfälliga ragg, vilket förklarar att de svärmar kring kändisar)

"Because a single sexual dalliance can lead to pregnancy and the rearing of offspring, women evolved to demand characteristics in a mate that made it more likely for the mate to stick around. Women needed a mate with adequate resources, and the generosity to share them. Women grew to prefer men who were industrious and ambitious, dependable, stable, intelligent, physically powerful, healthy, and faithful. In short, women sought- and still seek- men who will make outstanding partners in the task of raising children.
"

Killar vill inte ha konkurrens om vem som är pappan

"Men's preference for young, attractive women has evolved from their ability to identify healthy, reproductively viable mates who can provide them with robust offspring. However, the single most important criteria that a woman must meet, a finding that was universal in a study of 37 cultures, is sexual fidelity. Because men are expected to invest their resources in their offspring, it's essential that there be no question about their paternity"

http://booksiloved.com/10/Evolution_of_Desire.html

Killar har dokumenterat orsak att leta unga kvinnor som inte haft så många sexpartners. Kvinnor vill nämligen ha säd från en stark man med bra gener men behöver optimalt en resursstark man för att ge ungarna bästa tänkbara uppväxt. De starka killarna är sällan resursstarka eller tillförlitliga men tjejerna vill ändå på en primitiv nivå ha sex med dem. Det är fullt möjligt att vi får så många ensamstående mammor i Sverige eftersom kvinnor kan kosta på sig att skaffa barn med brutala sällar pga samhällets sociala skyddsnät.

Ett typexempel på den typen av kvinna är norska prinsessan Mette-Marit. "Expojkvännen, som även är far till hennes son Marius, är dömd för narkotikabrott.Ett annat ex har krävt Mette-Marit på åtta miljoner kronor för ett privat bild- och videoarkiv, som han hotat att offentliggöra. Mette-Marit har också en gång jagats av en knivbeväpnad expojkvän på Oslos gator" Hon har fått jackpott, gener från en viril agressiv brottsling, barnens uppväxt och egen framtid tryggad av resursstark man.

http://www.fathers.bc.ca/paternity_fraud.htm

#27  Tillägg: Billy
2004-09-18 15:52:33

Frågan är då vad kvinnorna använder sin ungdom till att göra... Svaret är att kvinnorna använder den för att testa möjligheterna att skaffa starka gener till sina barn - därav deras dragning till bad boys - även om de flesta själva inte tycks begripit detta ännu.

#28  Billy Thomas
2004-09-18 16:03:03

Med tanke på de dåliga studieresultaten män visar kommer det inte innebära att män kommer få svårare i framtiden att bygga resurser.Innebär det inte att kvinnor i större utsträckning kommer att få bygga upp egna resurser?

De män som byggt upp resurser borde de inte också bli mer försiktiga eftersom äktenskap och liknade förhållande blir kortare och kortare och man kan förlora en hel del av sina resurser om man inte är försiktig?

Samt hur kommer det att påverka att den emotionella nivå mellan män och kvinnor sänks år från år(enligt min observation)?

#29  Thomas Billy
2004-09-18 17:14:40

Så här tycker jag det ser ut.

"Med tanke på de dåliga studieresultaten män visar kommer det inte innebära att män kommer få svårare i framtiden att bygga resurser."

Jo så är det ju redan. Det är dock så att männens ökade förståelse av detta leder till att de skiter i vem som har högst betyg. De vet att kvinnorna gynnas i skolan och att en kille kan vara betydligt bättre i arbetslivet trots dåliga betyg. Fortsättningsvis kommer sannolikt denna utveckling att leda till att högskolan tappar sin status och arbetsgivare börjar anställa på andra premisser i flertalet yrken. Vi får sannolikt en kvinno(hög)skola igen i framtiden med lägre status än om den varit jämställd.

"Innebär det inte att kvinnor i större utsträckning kommer att få bygga upp egna resurser?"

Åter, den utvecklingen har vi redan, även de kvinnor som är rika bortom alla drömmar följer dock sina instinkter så detta spelar ingen roll. Kvinnorna förnekar detta samtidigt som alla med öppna ögon kan se hur de kvinnor med bäst resurser ändå i slutändan väljer män med goda resurser, inte sällan sliter de allt de kan för att hitta män med bättre resurser än de själva (Jennifer Lopez är bra exempel på detta) till slut efter flera misslyckade försök med de få tillgängliga männen tvingas dock ofta de tjejerna att ge upp och gifta sig med mindre rika män vilket innebär att kvinnorna trots sin ovilja i praktiken tvingas försörja männen (För att inte sänka sin egen levnadsstandard)

De kvinnor som inte ger upp denna ovilja blir ensamma bittra och kommer sannolikt att vara benägna att skaffa toyboys.

Och de största förlorarna av alla är de kvinnor som redan har bra resurser men som ändå väljer de få män som har både goda resurser och starka gener. De kvinnorna får finna sig i att bli illa behandlade, bedragna etc.. Allt för att de skall slippa byta ner sig. Vi ser detta ständigt, välavlönade snygga kvinnor som kan få vem som helst som väljer killar som behandlar dem som luft och som med sina pengar köper yngre snyggare kvinnor när de vill. Hur många rika, lyckliga äldre kvinnor känner du till? Ju bättre resurser kvinnorna har ju färre män har de att välja mellan och ju mindre krav kan de ställa på hur männen skall vara.

"Samt hur kommer det att påverka att den emotionella nivå mellan män och kvinnor sänks år från år"

Vi har redan sett effekterna av detta. Resultatet blir att kvinnor strular allt mer (frigjorda sexuellt), är alltmer i förhållande med män som behandlar dem illa (frigjorda ekonomiskt) och allt oftare lever ensamma med barnen de skaffat med de männen (radikalfeminismens mål uppnått). Samt att vi får alltfler vårdnadstvister då männen har helt andra tankar för sina barn. Vi får fler misshandlade kvinnor, fler ensamma människor och jag tror att vi i framtiden tyvärr kommer att se hur männen anpassar sig efter dessa omständigheter vilket leder till fler män med negativa egenskaper. Vilket i sin tur leder till illa behandlade kvinnor som har negativa åsikter om män. Vilket i sin tur leder till radikalfeminism.

Det är en sjuk utveckling vi ser om vi öppnar ögonen, de flesta vill dock inte öppna ögonen mer än halvvägs där man tror att lösningen är att männen tvingas ändra på sig genom indoktrineringsuppfostran. Jag kan dock garantera att detta inte leder till någonting, ungarna kommer att se hur de vuxna beter och sedan är det tack & adjö med jämställdheten. Kvinnorna kan ju inte rå för vilka män de "tänder" på. Lika lite som de kan rå för vilken man de föredrar att uppfostra sina barn (resursstarka män) Lika lite som männen kan rå för att de "Tänder" på unga snygga kvinnor med sex appeal.

Feministerna ser det som ofritt att kvinnor måste vara snygga för att "duga" men vill samtidigt inte se det som ofritt att män måste vara "häftiga" för att "duga" ...Sålunda har feminister bara en enda väg att gå. De tvingas gång på gång förneka att kvinnor i hög grad dras till 1) Fysiskt starka bad boys 2) Resursstarka män. Detta är också hela grunden till deras kritik av mig, att kvinnor inte alls generellt är på det sättet jag påstår. En krítik som kan motbevisas hur enkelt som helst vilken helg som helst på vilken krog som helst i hela Sverige.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?