feminetik.se feminetik.se

Just nu 20 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Inne att påstå att tjejer sexmobbas?


Gå till senaste inlägget#1  Inne att påstå att tjejer sexmobbas? David M
2004-09-13 21:02:01

Vi verkar leva i en tid då ALLT manligt beteende ges en förtryckande förklaring. Om en man uttalar sig negativt mot en kvinna så är det per definition pga att hon är kvinna och att mannen "trakasserar" henne. Värre är att även positiva omdömen från män mot kvinnor tolkas som "trakasserier".

Framförallt är det stora tidningar som deltar i denna hets.
Ta det där med Farmen. Tidningarna skrev "Tjejerna i farmen SEX-mobbade". Vad hade då hänt? Jo, killarna hade svurit en pakt tillsammans och vid nåt tillfälle använt ordet "silikontjejerna" som ett omdöme av två av tjejerna. Att notera en sanning, i detta fall - de har silikonbröst - är alltså sexmobbing. Jag fattar faktiskt noll.

Än värre är att man påstår att det förekommer sexmobbing av tjejer i damallsvenskan i fotboll. Varför påstås då det? jo, spelarna utseende diskuteras på klubbarnas gästböcker. Att säga "Nr 10 är söt" är alltså sextrakasserier. Och det blir värre. tidningarna berättade att "flera tjejer har blivit kontaktade av killar som vill bjuda dem på middag". Jaha, så att fråga ut tjejer på dejt är också trakasserier helt plötsligt?

Enligt mig är denna totala avsaknad av nyansering ett resultat av Sveriges feminisering. Det är iallafall min teori.

#2  David M Kerstin
2004-09-13 21:29:19

Jag håller med dig om att detta visar på en total avsaknad av nyansering. Dock tror jag att anledningen är en annan.

Kvällstidningarna vill helt enkelt sälja. Och vad säljer mest? En löpsedel där det står "Tjejerna i Farmen SEX-mobbade" eller en löpsedel där det står "Killarna i Farmen har svurit en pakt"?

#3  Kerstin David M
2004-09-13 21:33:26

Ja, men varför säljer det att hävda att förtryck mot kvinnor försikommer? Jo, för att sverige blivit feminiserat och för att rubrikerna tilltalar/bekräftar många feministers världsbild. Detta kan ju i förlängningen öka på uppfattningen att män förtrycker kvinnor utan att det för den delen finns något som talar för det.

Men annars håller jag med dig också. Allt överdrivs i dagens media.

Svenska folket rasar = Tre pensionärer har ringt in och klagat.
Sexchock = En bar rygg syntes till nånstans

#4  David Kerstin
2004-09-13 21:42:15

Hm. Jag vet inte om det är just förtrycket som säljer. Tror du inte att det är sexet?

En kompis till mig jobbar på en av de stora kvällsblaskorna (säger inte vilken...). och han har berättat att dokusåpor på löpet säljer väldigt mycket. Likaså sex. Och kan man kombinera dessa två så blir det ju liksom bingo.

Men det är självklart illa om bilden av mäns förtryck överdrivs. Ingen tjänar väl på det (förutom skittidningarna då) - män känner sig förtalade och kvinnor blir rädda i onödan.

#5  Kerstin David M
2004-09-13 21:44:36

Jag undrar hur folk tänker egentligen. Är folk verkligen så imbicilla att de inte bryr sig om annat än sex?

Jag bryr mig mer om krönikorna, ledarna i en tidning än om Linda rosing blivit utsparkad från spy bar. Men folk är tydligen dummare än vad jag trodde.

Men visst, sex säljer.

#6  Hmmmm... MrG
2004-09-13 21:58:37

Jo men nu är det ju i ärlighetens namn inte alla tidningar som skriver så. Aftonblasket och sExpressen möjligtvis, men jag tycker att både SvD och DN är ganska sparsamma med sex-snacket.

Sedan tror jag att förtryck av tjejer säljer faktiskt. Kvinnor (och barn) som råkar illa ut berör nog mer än män som råkar illa ut generellt sätt - men det är bara en tes jag har.

MrG

#7  Hmmm Fuhrerin
2004-09-13 22:11:02

Jag hörde att dockhussåporna betalar för att bli omskrivna på löpen.

Sen är det så att om dom omtalar något nytt kvinnoförtryck på löpet så blir jag nyfiken. Ju konstigare det nya påstådda förtrycket är ju mer vill jag läsa om det.

#8  allmänt Fiji
2004-09-13 22:47:15

De jagar ju rubriker som upprör folk. Folk vill bli upprörda.

Lite sextrakasserier är alltid "inne" tror jag. Och dokusåpor säljer tydligen lösnummer. Både och kan ju inte slå fel.

#9  Borde inte.. Nils
2004-09-13 23:21:59

sextrakasserier av killar sälja ännu bättre då folk skulle uppfatta det som något oväntat i media ?

Det kan ju inte vara speciellt svårt för dem att slänga ihop nått sånt med tanke på hur lite faktabaserat det behöver vara.

Tvivlar dock att så många skulle blivit upprörda över en sån sak, även om det varit 100% sanning.

#10  Sextrakasserier av killar Billy
2004-09-14 12:35:29

...säljer inte ett dugg, enligt gemene man kan inte killar bli sextrakasserade. Det var några artiklar i kvällstidningen om kvinnliga studenter som hade manliga servitörer (strippor) i enbart tanga och slips på sin tjejmiddag. Killarna var tvungna att tejpa fast kallingarna annars ryckte tjejerna av dem. Behöver jag säga att ingen reagerade? Föreställ er vad som hänt om herrmiddagen hade kvinnliga servitörer i raffset som serverade maten och killarna försökte rycka av dem behåarna...

#11  Linda monica
2004-09-14 13:40:31

Rosing lär knappast bli utslängd från Spy Bar, hon knullar ju med chefen! Jag hänger med jag.

Nä, men jag håller med, det blir överdrivet och löjligt när ALLT ses som "sextrakasserier". Folk har blivit helt överkänsliga, det är min uppfattning. Man kan inte ta skoj och skämt längre, lägger in saker som inte sägs osv. Detta gör ju att när det verkligen handlar om sextrakasserier på riktigt lär ingen tro på det.

Jag berättade förresten om en grej en kille sagt till mig och döm om min förvåning när den jag berättade för tyckte det var nedlåtande och sexistiskt. Jag tyckte det var roligt... så kan det också gå.

#12  Billy ufpopen666
2004-09-14 13:48:35

Helvete att man inte sevrerade på den festen...
Hade definitivt inte tejpat fast kallingarna. Otejpat är hårigare!

#13  Sökmotorerat Billy
2004-09-14 13:57:52

Tisdagen 18 november 2003
Dammiddag får hård kritik
En årlig dammiddag anordnas av Linköpings universitets ekonomiförening Elin upprör studenter. Lättklädda servitörer fick klädernas avslitna på höstens fest skriver Aftonbladet. ” Vi i StuFF:s styrelse tar avstånd från sådana här arrangemang. Det är väldigt viktigt att både män och kvinnor känner att de på universitetet inte behöver exponeras så här” säger Eva Brattander, styrelseledamot i studentkåren StuFF och ansvarig för jämställdhetsfrågor, till Östgöta Correspondenten. ”Kränkningar på grund av kön får aldrig accepteras. Tillställningar som denna förkommer tyvärr runt om på landets högskolor och så länge de finns måste de ifrågasättas och kritiseras” är SFS vice ordförande Karin Björklund kommentar till nyheten. Linköpings universitet fick i veckan Högskoleverkets utnämning som bäst på jämställdhetsarbete.

#14  Mera om detta Billy
2004-09-14 14:03:57

http://aftonbladet.se/kvinna/0011/03/stripp.html

Redan förra året stod trenden klar "Men det skulle inte gå att genomföra med tjejer som servitriser. Det skulle vara väldigt politiskt inkorrekt." säger Daniel Landberg

Anna Pettersson i Uppsala kvinnliga studentförening var en av dem som upprördes över strippan på Stockholms nation.
Är det här lika upprörande?
- Riktigt samma sak är det inte eftersom mannen är norm i samhället.

Argumenten är så pinsamma att det känns som det är 12-åringar som diskuterar, pinsamt, mycket mycket pinsamt. Riktigt trevligt med internet där dessa händelser dokumenteras. Skall bli riktigt kul att se hur många feminister som protesterar på Linköping Universitet när de genomför dammiddagen om 2 månader gissningsvis åter med samma tradition.

#15  hmmm Nils
2004-09-14 18:08:47

Så olika regler skall gälla för att det annars blir "politiskt inkorrekt" ?

Vem/vilka/vad är det som ligger bakom vad som blir "politiskt korrekt" igentligen, hur förändrar man något sånt? Det kan väl ändå inte bara uppstå ur intet.

#16  Hmmmm... MrG
2004-09-14 18:42:24

Senast idag såg jag "sex-attack mot tjejer" på löpet (expressen/aftonbladet kommer inte ihåg).

Senaste flugan tydligen...

MrG

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?