feminetik.se feminetik.se

Just nu 20 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Pappor, läs tidningen Mama!


Gå till senaste inlägget#1  Pappor, läs tidningen Mama! Mumriken
2006-06-04 10:37:34

Jag köpte häromdagen en platta med Petit Yoplait, youghurt i barnförpackning. Fastklistrat på locket fanns ett erbjudande... Du får tre nummer av tidningen Mama, om du köper 5 plattor med youghurt...

Jag frågar mig vad jag som pappa ska få ut av tidningen Mama? Varför ska man som pappa få det smällt i ansiktet att föräldern nummer ett är Mama (där utgivaren för övrigt inte ens kan stava till ordet).

Och sen undrar man varför pappor inte tar sitt ansvar som föräldrar??? Kan det möjligen bero på att man inte räknas (annat än som bestraffare - Ajaj, nu blir pappa arg - eller som försörjare - Han vägrar betala underhållet, skitstöveln).

Ibland blir jag lite trötter... har i varje fall skrivit till Valio och klagat...

#2  Sv: Pappor, läs tidningen Mama! meandro
2006-06-04 11:06:43

instämmer,
tidningsutbudet idag är sjukt könskonservativt.

#3  Sv: Pappor, läs tidningen Mama! Pattaya
2006-06-04 11:29:54

Pappor skall läsa MCnytt eller dyligt... *L*

#4  Sv: Pappor, läs tidningen Mama! Johanna
2006-06-04 11:31:07

På samma tema, har ni sett sajten Familjeliv? Mammor skapar konton där och kan blogga om sina graviditer och sina barn. De diskuterar och knyter kontakter.

Jag får krupp av stället, de flesta är otroligt könskonservativa ("nu när vi vet att det blir en flicka kan vi börja köpa saker till bebisen!", "jag vill ha ett tufft namn om det blir en kille och sött om det blir en tjej, jag funderar på Rambo och Blomma").

Papporna lyser med sin frånvaro. Jag vet inte vems "fel" det är, jag tror väl ganska mycket att alla är lika skyldiga men det här måste ändras! Sajter som den och tidningen Mama motarbetar jämställdhet inom föräldraskapet.

#5  #4 Pattaya
2006-06-04 11:36:25

Mama är en kommersiell produkt. Den skiter fullständigt i om den har nåt sorts ansvar fär något annat än sina egna intäkter. Och det är kanske också dess uppgift.

#6  Sv: Pappor, läs tidningen Mama! Pojken
2006-06-04 13:12:24

Har du läst tidningen? För hur kan du klaga på en tidning som du inte har läst?

#7  Sv: Pappor, läs tidningen Mama! Kaiser
2006-06-04 15:49:49

Yoplait är väl franskt?

Mama är väl franska?

Så det är iaf inte någon felstavning :o)

#8  Sv: Mumriken (#1) Linus
2006-06-04 16:11:53

Mumriken sa:
Jag frågar mig vad jag som pappa ska få ut av tidningen Mama?

Beroende på vad du är intresserad av kan du säkert få ut massor av tidningen. Låt inte tidningens namn hindra dig från att ta del av dess värdefulla och lärorika artiklar. Lika lite som man måste vara en sporthäst för att läsa SportHästen, måste man vara mamma för att läsa Mama.

#9  #6, #8 Mumriken
2006-06-04 16:47:33

Jodå, viss aning har jag...

Det är en tidning för mammor som inte BARA handlar om bebisar och graviditet, utan även om hur det är att vara mamma med allt vad det innebär av tidspussel m.m.

Och Linus, om det nu som du säger är en tidning för föräldrar i gemen, så varför heter den då Mama? Varför inte Mama och Papa...

Kaiser, tidningen ges inte ut av Yoplait, som dessutom tillverkas av Valio som jag faktiskt tror är finskt om man nu ska vara noggrann. Men det var kanske inte det som var huvudfrågan...

#10  Sv: Mumriken (#9) Linus
2006-06-04 16:56:46

Mumriken sa:
Och Linus, om det nu som du säger är en tidning för föräldrar i gemen, så varför heter den då Mama? Varför inte Mama och Papa...

Låt oss anta att det är en hyllning till alla hårt arbetande ensamstående mödrar och att "Mama och Papa" avskrevs för att stöta sig med alla hårt arbetande homosexuella par med barn.

Men det jag säger är inte att tidningen Mama är _avsedd_. Det jag säger är att om tidningen innehåller artiklar som du tycker är intressanta, så finns det ingen anledning för dig att avstå från att läsa dem bara för att tidningenstiteln "Mama" betyder något som du inte är eller för att du eventuellt inte tillhör den avsedda målgruppen. Det enda som är viktigt är om tidningen är underhållande/intressant/användbar eller inte.

#11  #10 Mumriken
2006-06-04 17:13:39

I så fall undrar jag var hyllningen till alla hårt arbetande pappor finns någonstans? Men vi finns ju förstås inte... Och jag har nog läst en hel del i både Damernas värld och Amelia. Men jag har inte blivit erbjuden att få en prenumeration på Damernas värld för att jag köpt en ny bil heller...

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?