feminetik.se feminetik.se

Just nu 24 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Fifa anställd ville fixa träff åt WM spelare


Gå till senaste inlägget#1  Fifa anställd ville fixa träff åt WM spelare Clajo2
2006-05-31 09:07:41

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2326…

DN verkar ha en långsam nyhetsdag, en fifa anställd har ringt till en fotograf och bett om en dejt å en paraguay spelares vägnar.

Detta är, enligt DN, VM's första skandal!

DN nämner bland annat fifs regelverk, "artikel 7 får inte den som arbetar för eller representerar Fifa agera så att någon diskrimineras utifrån kön."

men är detta att diskriminera, eller att be någon ragga åt en?

#2  Sv: Fifa anställd ville fixa träff åt WM spelare bengtboman
2006-05-31 09:41:39

Att diskriminera betyder ju att skilja ut. Om vi då går på den definitionen så är det således alltid att diskriminera då vi väljer något från något annat. Med andra ord är all form av raggning en diskriminering.

IRL betyder dock diskriminera snarare "att stänga ute". Med den definitionen är all form av raggning snarare en motsats till att diskriminera.

I vilket fall som helst är DN verkligen ute och cyklar utan lyse och cykelhjälm mitt i natten.

#3  Sv: Fifa anställd ville fixa träff åt WM spelare Pattaya
2006-05-31 09:43:17

Jag hade en kompis när jag var 15 som hette Fredrik och han ville att jag skulle gå hem till Elisabeth och göra slut. Jag gick dit och då blev vi förtjusta i varandra och sen var vi ihop. Men det blev ingen artikel i "Vi i Österåker"...

#4  Sv: Fifa anställd ville fixa träff åt WM spelare Danne
2006-05-31 13:17:29

men vafan, kl ett på natten ringer han och vill ha en dejt åt en spelare som han ska representera...det luktar inte gott hur man än vrider och vänder på det!

att det sen skulle handla om diskriminering är ju iofs lite ordförvrängeri

#5  Sv: Fifa anställd ville fixa träff åt WM spelare Vasadu
2006-05-31 13:50:33

Skulle säga att de är olämpligt att göra så men inte diskriminering.

#6  Sv: Fifa anställd ville fixa träff åt WM spelare Kruzze
2006-05-31 13:55:48

I så fall har jag också blivit diskriminerad, flera gånger. Har haft brudar som i "raggningssyfte" har ringt och messat mig på natten, men det har inte blivit några rubriker i DN för det.


SKANDAL!!!

#7  Sv: Fifa anställd ville fixa träff åt WM spelare bengtboman
2006-05-31 14:15:54

Danne sa:
...är ju iofs lite ordförvrängeri ...


Lite???????????????????

Jag skulle vilja säga att det är helt fel. Det är genom den här typen av retorik som ordet förlorar sitt egentliga värde och de verkliga offren klumpas ihop med sådana som inte alls är föremål för det omnämnda.

Samma sak med "mäns våld mot kvinnor". Genom att använda detta som ett mängdbegrepp där lätt knuff räknas lika högt som halvt ihjälslagen och slag på gatan lika högt som slag i hemmet skapas ett budskap som inte kan åtföljas av en korrekt analys och verkningsfulla åtgärder.

Jag väntar fortfarande på att det feministiska budskapet ska bli mer renodlat och klara ut för sig själv vad det vill åstadkomma på ett enhetligt sätt. Inte som nu agera via missnöje, ordförvrängningar, förnekelse och överdrifter.

Det är ju enkelt egentligen. Feminism är en rörelse som upplever att kvinnorna som kollektiv är underordnade männen som kollektiv. Feminismen vill skapa åtgärder via lagregleringar och/eller information som leder till att kvinnorna som kollektiv inte är underordande männen som kollektiv. Detta innebär primärt att feminismen inte ingriper på det individuella planet och därför inte tar hänsyn till vissa individers olika belägenheter oberoende av kön.

Eller kort och gott. Feminism är en rörelse vars primära syfte är att se till att kvinnor får bättre möjligheter.

#8  Sv: Fifa anställd ville fixa träff åt WM spelare bengtboman
2006-05-31 14:20:09

Den som inte tror på könsmaktsordningen kan inte vara feminist. Den som inte tror på könsmaktsordningen och ändå väljer att kalla sig feminist tycker att det är viktigt att ha en etikett som visar sig tillhöra något.

Jag själv är kommunist och tycker att staten inte ska äga något. I min kommunism är individen det viktigaste och vi ska framför allt försöka skapa tillväxt och dynamiska effekter via privat företagande. I min kommunism har vi monarki. Frihet, jämlikhet och monarki! Hurra!

#9  Sv: Fifa anställd ville fixa träff åt WM spelare Kruzze
2006-05-31 14:30:17

Den sortens kommunism kan jag också skriva under på.

Proletärer i alla länder, förenen eder!!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?