feminetik.se feminetik.se

Just nu 20 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Nandrolone-party


Gå till senaste inlägget#1  Nandrolone-party Gonzangaz
2006-05-29 23:26:11

Med tanke på den senaste tidens tjatter om doping så funderade jag på var feminismen komer in i bilden.
Och, det måste väl ändå vara som så, att i dagens samhälle handlar ju "utseende debatten" ofta om typ Anorexia och silikonbröst. Något som främst "drabbar" kvinnor.
I debatten framställs det som om kvinnan har en otrolig press på sig att vara fin för mannen och att mannen kan göra vad han vill. Men hur är det egentligen? Att det inte skulle vara någon press på killar att se bra ut är bara snack. Pressen är i själva verket större på killar än på tjejer. Fula killar får inte ragg på krogen medan fula tjejer får om dom vill.
Men då har feminismen lagt "beslag" på skönhets-debatten och totalt enkelriktat den vilket leder till ökad press på killar vilket kan resultera i användandet av steroider med tragiska följder för användaren och kanske omgivningen. Med tanke på hur enkelriktad och diskriminerande feminismen har gjort debatten så vågar jag påstå att det är BLAND ANNAT feminismens fel att steroidmissbruket (och konsekvenserna) är så pass omfattande som det är. Eller har jag fel?

#2  Sv: Nandrolone-party Vasadu
2006-05-29 23:37:42

Jo, jag tycker de. Du överdriver nog feminister roll i de hela. Tror också att du överskattar styrketräningens inrikting mot att få ragg på krogen. Visst tror jag träning och muskler är för att "se snygg ut" för de motsatta könet är en faktor. Men när man kommer in på doping så och extrem träning är de mer som en sport... slå de andra på gymmet... och då är de inte så mycket tjejerna man bryr sig om (så vida de inte tar mer i bänkpress).

Visst är även den manliga könsrollen ohälsosam på många sätt... steoriderna är kanske som silkonbrösten kan jag tänka mig. När de inte räcker med de man kan åstakomma på naturlig väg. Kan gärna diskutera den manliga utsendet idealet i den här tråden, tycker de skulle vara intressant. Men någon form av anti-feministiskt spin på de hela tror jag inte så mycket på tyvärr.

#3  Vasadu Gonzangaz
2006-05-29 23:43:30

Naje, någon antifeministisk spinn var inte syftet. Där emot belysa det faktum att feminismen är med och snedvrider/enkelriktar debatten.

Sen kan jag säga, att dom flesta som dopar sig gör det inte för att dom ser träningen som en sport, utan för att det är en genväg.
De ökningar du får på en 6 veckors kur kan dröja 6 år att träna upp om du är ren (om det ens går).

#4  Sv: Nandrolone-party BoyNamedSue
2006-05-29 23:53:25

Män som kroppsbygger på den nivån där de använder steroider är mest intresserade av att visa upp sig för andra män. Det handlar om tävling, självkontroll och självdisciplin mer än fåfänga och de är jävligt medvetna om att de flesta utanför den gruppen inte delar deras kroppsideal.

Manlig anorexi och/eller överträning existerar men i mindre omfattning än för kvinnor.

Än så länge törs jag nog påstå att attraktiva män är män med makt och/eller pengar och attraktiva kvinnor är vackra kvinnor även om det också har hänt en massa med våra föreställningar om det under den senaste tiden.

Kopplingen mellan feminism och steroidmissbruket förstår jag inte. De flesta feminister är ju emot stereotypiska könsroller.

#5  Sv: Nandrolone-party MarianneK
2006-05-29 23:58:36

Utseendepressen handlar inte bara om krogen. Det handlar inte minst om hur "fixad" man förväntas vara i vardagen. För att se trevlig, prydlig och "normal" ut hävdar jag att det krävs klart större insatser från tjejer än från killar.

Men det väsentliga är att få bort utseendehetsen, inte att fastställa vem som har det värst. Tycker att det är lite synd att Gonzangaz i trådstarten hävdar att "Pressen är i själva verket större på killar än på tjejer", samtidigt som hen anklagar feminismen för att enkelrikta debatten. Hur är det feminismens fel att folk missbrukar steroider? Jag förstår inte hur du menar.

#6  Sv: Gonzangas JohanS
2006-05-30 00:05:16

Jag tycker du har fel.
Feminismen är inte skuld till att kroppsfixeringen ökar även för killar. (ok, jag såg att du skrev bland annat)

Mer musker på en kille kan bland annat betyda:
Mer uppmärksamhet hos vissa tjejer.
Mer respekt hos andra män. Vissa drar sig för att börja bråka med någon som är större.
Att killen ser det som en sport att vara stark.

Alltså tycker jag att inte att feministerna är skuld till utseendefixering/musker hos män.

#7  Sv: Nandrolone-party Gonzangaz
2006-05-30 00:21:07

Men herre gud...
BoyNamedSue sa:
Män som kroppsbygger på den nivån där de använder steroider är mest intresserade av att visa upp sig för andra män.

Där har du fel. Hur många registrerade bodybuilders finns det i sverige tror du? (det är inte många), och tror du dom använder alla preparat som smugglas in/tillverkas i landet?
Av de 5 peroner jag känner som jag vet använder/har använt steroider är det bara 1 som gör det i tävlingssyfte, och jag tror att den siffran är ganska rättvisande. 4 av 5 som tar steroider gör det i annat syfte än att tävla.

MarianneK sa:

Hur är det feminismens fel att folk missbrukar steroider? Jag förstår inte hur du menar.

Skrev att det bland annat var feminismens fel, det är det p.g.a. den enkelriktade debatten som förs som inte belyser problemet i sin helhet. Den enkelriktningen har feminismen stor skuld i.

#8  Sv: Nandrolone-party Judith
2006-05-30 00:29:04

Gonzangaz sa:
p.g.a. den enkelriktade debatten som förs som inte belyser problemet i sin helhet. Den enkelriktningen har feminismen stor skuld i.


Hade världen sett bättre ut om vi inte haft feminister som kritiserat utseendefixering menar du? Vilka hade gjort debatten (icke-debatten?) mer nyanserad menar du? Om några har problematiserat mansbilden och mannen som naturlig "muskelpaketochvåldsverkare" så tycker jag nog att det är feminister... inte ickefeminister.

Att män mäter sig och jänför sig med varandra betyder väl inte att de per definition tävlar i bodybuildning? Alla tjejer/kvinnor som lever för utseendehetsen tävlar ju knappast i ämnet - de utövar det från morgon till kväll. Det är nog mer vanligt att det är en del av vardagen.

#9  Gonzangaz BoyNamedSue
2006-05-30 00:57:25

Herreguuu på dig själv. Jag kunde varit lite tydligare men jag skrev alltså om att det kroppsideal som råder hos dem, säger mig mina fördomar, som främst använder stereoider, inte är något som råder i samhället i övrigt där extremt byggda kroppar inte anses sexigt eller snyggt (om än imponerande). Jag TROR inte att så många använder stereoider för att komma i form för Beach 2006 eller bara för att hålla sig vid god hälsa, men om din erfarenhet säger något annorlunda, så är inte jag den som är den. Jag antar bara.

Skrev att det bland annat var feminismens fel, det är det p.g.a. den enkelriktade debatten som förs som inte belyser problemet i sin helhet. Den enkelriktningen har feminismen stor skuld i.
Men att belysa problemet med att kvinnors kroppar görs till allmän egendom genom sexualiseringen av det offentliga rummet och hur det påverkar våra kroppsideal, betyder inte att man inte förstår att ALLA lider av att vårt samhälle på många sätt blir alltmer utseendefixerat.

Du måste ju ändå hålla med om att i princip ALLT som handlar om t ex. skönhetsoperationer i media riktar sig till kvinnor eller beskriver de förändringar de görs/gjorts på kvinnor. En stor anledning till det är att det fortfarande, trots Beckhams metrosexualitet, är rätt tabu med alltför tydlig fåfänga hos en man.

Hittade någon som uttryckte mina egna tankar på ett tydligare sätt än vad jag kan:
http://www.regeringen.se/content/1/c6/03/02/7…
I all korthet kan man säga att sexualiseringen av
kvinnan och kvinnlighet handlar om att reproducera idén om
att kvinnan bara verkligen kan vara kvinnlig om hon är ett
objekt, något vackert som finns till för någon annan – mannen.
Så fungerar inte sexualiseringen av mannen. Ser man på
reklam framträder en bredd i representationer av män. Män
kan till exempel vara
1. i fyrtioårsåldern och fårade och
manliga, som i Dress Mans reklam;
2. lite lätt nördiga, som i reklamen
för Ica;
3. supermanligt muskulösa, som
t. ex. i kalsongreklamer;
4. androgynt vackra, men märk
väl fortfarande med kraftigt defi nierade muskler;
framförallt reklam för parfymer för män.
Ingen av dessa varianter sexualiserar mannen på samma
sätt som kvinnor sexualiseras.
[...]
Dock kan man i fall 3 och 4 ovan tala om en sexualisering
av mannen, men på skilda vis jämfört med sexualiseringen
av kvinnor. Här är det, inte oväntat med tanke på vår tids
besatthet i att betona biologiska och psykologiska könsskillnader
mellan män och kvinnor, de manliga musklerna
som betonas. Mannen blir till ett vackert och åtråvärt objekt.
Skillnaden är dock denna: medan H&M-reklamen helt uppenbart
vänder sig till såväl kvinnor som män, tycks det mer
som att kalsongreklamer vänder sig till män. Det är män som
skall betrakta dessa muskulösa män och vilja efterlikna dem.
Kvinnan verkar vara ett objekt för mannen, medan mannen
skall vara ett objekt för – sig själv.

#10  Judith Gonzangaz
2006-05-30 00:58:14

Judith sa:

Hade världen sett bättre ut om vi inte haft feminister som kritiserat utseendefixering menar du? Vilka hade gjort debatten (icke-debatten?) mer nyanserad menar du? Om några har problematiserat mansbilden och mannen som naturlig "muskelpaketochvåldsverkare" så tycker jag nog att det är feminister... inte ickefeminister.Jag vet inte om världen hade sett bättre ut utan feminister som kritiserade utseende fixeringen. Dom har nog hjälpt kvinnorna faktiskt, vilket är bra. Men männen har hamnat helt i skymundan och i stället för hjälp så är det nu istället snarast en hetsjakt på dem som kör steroider. Eftersom feministerna påstår sig vara för jämlikhet borde dom OCKSÅ belyst den utseende fixering som riktas mot mannen.

Judith sa:

Att män mäter sig och jänför sig med varandra betyder väl inte att de per definition tävlar i bodybuildning? Alla tjejer/kvinnor som lever för utseendehetsen tävlar ju knappast i ämnet - de utövar det från morgon till kväll. Det är nog mer vanligt att det är en del av vardagen.

Håller med, utseendehetsen är vardag. Tror ni allihopa känner någon som använder/har använt anabola även om ni inte vet om det, det är vardag.

#11  Sv: Nandrolone-party Vasadu
2006-05-30 02:39:09

Gonzangaz sa: "Jag vet inte om världen hade sett bättre ut utan feminister som kritiserade utseende fixeringen. Dom har nog hjälpt kvinnorna faktiskt, vilket är bra."

Man kan använda lite vassa ord för att få till debatt och de är helt okej. Men tror vi delar rätt många åsikter i ämnet. En sak med feminism i media som man kan tänka på är att de är ofta de som är intressant för media som kommer med... något inlägg om att mäns könsroller också är skadliga prioriteras bort. Sen finns de många feminsiter som media gillar som är väldigt hårda i sin kritik mot män som grupp och har i sin still att bara använda "män" som skälsord nästan. Dessa kommer inte ta upp något sådant, eftersom de inte passar deras image och kanske för att de faktiskt inte bryr sig så mycket om de heller. Men tror inte att de är någon regel för "vanliga" feminsiterna som inte har någon media profil.

Sen tänke jag nämna detta med tävlandet... tänkte inte på tävlande i bodybuilding alls faktist (som många andra också förklarat). Försöker skälv tränna på gymmet en 3-4 gånger i veckan fast jag inte tycker de är speciellt roligt. Och visst tävlar man och jämnför sig med de andra som är där, och även andra som man träffar. Tror dock jag har tillräcklig distans till de hela så de inte blir något större problem för mig... men lite grottmänniska är de över de.

#12  Steroider och silikonbröst Fabian
2006-05-30 08:49:05

...ar samma sak, som Vasadu sager. Bade överdimensionerade bröst och överdimensionerade muskler ar en drift som snarare harstammar fran det EGNA könets förestallningar an fran det motsatta. Pa samma satt som kvinnor överdriver mans önskan att ha en snygg kropp (smalhet ar inte pa langt nar sa viktigt för man som damtidningarnas standiga bantningskurer antyder), överdriver man förestallningar om kvinnors krav pa deras kroppar (en snygg kropp ar viktigt, men inte bara muskler).

Sjalv tror jag att skönhetspressen ar lite högre för kvinnor av traditionella skal, men jag tror att mycket av denna press kommer fran kvinnorna sjalva, inte fran mannen (de bryr sig mindre om lappstiftet har precis ratt farg eller inte). Dock allt eftersom vi man tar oss mer och mer friheter och manligt smink tagar in i varldens storstader, jamnar detta ut sig.

#13  MarianneK Fabian
2006-05-30 08:51:29

Jag kan halla med om att kvinnor förvantas vara mera 'fixade' till vardags.

Men det ar en orattvisa som drabbar bada sidor. Som man ar jag trött pa att inte kunna bara nagot annat an en mörk kostym. Sarskilt i 40 graders varme. Nar kvinnorna sedan kommer in i latt bommulskjol och öppna skor har jag svart att se mig som överordnad (men detta ar Mellanöstern, sa jag lyckas i alla fall med nöd och nappe).

#14  Gonzangaz Fabian
2006-05-30 08:56:29

Jag ser din poang och haller med dig till en viss del. Men i slutandan maste jag saga att kvinnor socialiseras till att vara mer utseendefixerade an man, aven om en hel del av denna socialisering INTE kommer fran mannens 'krav' pa kvinnor.

Den stora pressen pa man ligger daremot pa att vara tuffa. Starka. Inte klaga. Tjana pengar. Vara framgangsrik. Det ar dar den verkliga orattvisan mot oss man ligger, tycker jag. Feminismen försöker portrattera detta som nagot positivt: visst ar det positivt att göra karriar, men förjavligt om man, som de flesta, inte lyckas.

#15  Sv: Nandrolone-party fjallyoghurt
2006-05-30 09:00:56

Nåja, status hos det egna könet är inte alls oväsentligt som ragg-faktor.

#16  Sv: Nandrolone-party fjallyoghurt
2006-05-30 09:03:14

#15 syftar på #12

*fjallyoghurt skriver 100 gånger: tryck alltid ctrl-R innan postning*

#17  Fabian MarianneK
2006-05-30 11:56:48

Det har du helt klart rätt i. Var det inte två somrar sen som en manlig konduktör protesterade mot den orättvisan genom att bära kjol på jobbet? (han hade lagt märke till att det inte stod något i klädreglerna om att män inte fick ha kjol). :-)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?