feminetik.se feminetik.se

Just nu 16 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Hur brukar alla dessa "nej" se ut?


Gå till senaste inlägget#1  Hur brukar alla dessa "nej" se ut? kezo
2006-05-26 13:36:45

Alltså, tjejer som säger nej fast de menar ja eller kanske? Hur märks det? På vilket sätt? Jag har liksom svårt att över huvud taget föreställa mig en sådan sexakt. För det första är det inte alltid man pratar om det - men som flera redan har skrivit på andra håll, brukar man liksom märka om partnern är tänd och "på" eller inte. Oavsett om det handlar om "traditionella" samlag eller någon annan typ av sex.

Jag har aldrig varit med om någon kille som börjat smeka mig och sedan bara försökt stoppa in den utan någon reaktion från mig. Jag har heller aldrig varit med om att ett "nej" eller bortfösande inte respekterats (Jo OK, några gånger på krogen, men inte mitt i en sexakt.) Jag skulle hellre aldrig fortsätta ha sex med en kille som upphörde att kommunicera med mig, eller bad mig sluta. Alla kan ångra sig under tiden, för att det kanske inte känns bra längre, det kanske gör ont mm. Alla vet ju liksom detta, att man bara fullföljer så länge båda vill och är närvarande sas.

Eller?

Beskriv gärna - hur ser ett "normalt" sexuellt möte ut för er, eftersom detta med nej och ja och tolkningar, tydligen är så svårt?

#2  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? BoyNamedSue
2006-05-26 14:02:07

Ungefär så här...

You don't always have to fuck her hard
In fact sometimes that's not right to do
Sometimes you've got to make some love
And fuckin give her some smoochies too
Sometimes ya got to squeeze
Sometimes you've got to say please
Sometime you've got to say hey
I'm gonna Fuck you softly
I'm gonna screw you gently
I'm gonna hump you sweetly
I'm gonna ball you discreetly

#3  Vad är du ute efter? Fosfolipid
2006-05-26 20:09:58

Är frågan hur dessa personers sexliv ser ut eller huruvida folk verkligen säger nej och menar ja?

#4  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? Vasadu
2006-05-27 00:03:59

De som är mest skrämande med kampanjer som säger går ut med kampanjer som säger "ett nej är ett nej" är väl att de på något sätt tror att de våldtäktsmän som försöker försvara sig på de här sättet. Jag är helt övertygade att de vet vad de har gjort, de vet alla andra killar också. Vet precis mer eller mindre exakt vart gränsen går, även om säkert missar lite grann ibland när de är fulla. Men de är i så fall minimala övertrapp(om de inte alls är medvetna om de)

Man kan hoppas att "ett nej är ett nej" kanpanjer enbart riktar sig till tjejer så de vågar så på sig och ska känna sig säkra på att de blivit utsatta för något inte tillåtet. Men tråkigt att man samtidigt på något sätt bekräftar de som begår sexuella övergreps försvar. Att deras handlande kunde beror på att någon glömt berätta för som att de inte var okej att göra som de gjort. Som sakt, de vet precis vad de gjort med trode bara de kunde komma undan med de... och när de inte gör de så tror de att löjliga ursäkter funkar, vilket de nästan verkar göra när till och med sidor som togs upp i granntråden tror på dom.

#5  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? heffaklumpen
2006-05-27 00:41:02

Ett exempel, inte helt ordagrant, men nästan...

Vill du ha sex?
Ja, det fattar du väl!
[efter en stund blir hon gradvis passiv]
Är det något fel?
Jag vill inte.
Ok. [slutar hångla, ligger och kramar henne]
[En kort stund senare reser hon sig och beter sig irriterat.]
Du kan lika gärna gå hem nu.
Ja, om du vill, men varför?
Du vill ju inte ha mig.
Varför tror du det?
Du vill ju inte ligga med mig.
Du sa ju att du inte ville.
Jag menade det inte. Du såg ju att jag ville.
Nej, och du sa att du inte ville, vad skulle jag ha sett?
Du är ju helt dum!

#6  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? Vasadu
2006-05-27 00:58:51

Har de där verkligen hänt? fan va lustigt!

De finns ju bara ett sätt du kan agera på, som du gjorde. Men de hade ju kunnat bli fel om du hade gjort tvärt om, så var ju helt rätt som du gjorde. Hade ju varit ett problem om du/någon hade gjort tvärt om i de läget, någon hade fortsatt och inte lyssnat. Men de tror jag som jag skrev i min tråd att alla killar vet. Men tydligen inte den där tjejen... och man kanske kan hoppas hon lär sig de i någon av dessa kanpanjer, om hon inte lärde sig de av den är situationen du beskrev. En av er kanske blir klokare av de hela.

#7  # 2 Fredagsmike
2006-05-27 02:10:06

Ah... Tenacious D!
The kings of rock
the lords of metal

The blast from the past
the beast from the east

rage cage
and J B

it´s not so hard
just "fuck her gently"

#8  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? bengtboman
2006-05-27 12:30:16

Ibland undrar jag om vi lever i samma värld?

I stort sett alla tjejer/kvinnor jag träffat och talat om det här brukar inte direkt sticka under stolen med att det någon gång under sitt liv "spelat på sin kvinnlighet" och känt sig ha trumf på hand. Uttrcket "han ska få jobba för det" måste väl ändå vara allom bekant? Vad tror ni det står för?

#9  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? bengtboman
2006-05-27 12:32:16

För övrigt tror jag också att många, speciellt yngre tjejer, sagt ja (utan att det vore möjligt att se motsatsen) trots att de innerst inne hellre skulle vilja sagt nej. Samhällets krav och förväntningar samt kompistryck är nog bovarna i det dramat.

#10  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? bengtboman
2006-05-27 12:40:28

Förresten:
kezo sa:
Beskriv gärna - hur ser ett "normalt" sexuellt möte ut för er


Ett normalt sexuellt möte är väl knappast något att beskriva? Det är väl snarare de "onormala" sexuella mötena. Att något är "onormalt" behöver ju inte innebära att det är fel, men kan innebära att det ligger närmare någon "känslig" gräns.

Den största svårigheten en man kan möta är ett tillfälligt möte med en kvinna som är påverkad utan att det syns, men som vid påverkan blir personlighetsförändrad och vill göra sådant hon aldrig skulle göra i opåverkat tillstånd. Det är i sådana situationer som ett "ja" dagen efter kan förvandlas till ett "nej" och minnesbilderna omformas till helt andra än det som verkligen hände.

Det vore ju naivt att tro att det inte existerade sådana situationer där ett fullt överenskommet ONS dagen efter förvandaldes till en våldtäktsanmälan. Det är väl inte så att detta sker ofta, men det har helt säkert hänt, händer och kommer att hända.

Frågan är vem som ska bestämma vad som verkligen hände om det saknas vittnen?

#11  Vasadu #6 heffaklumpen
2006-05-27 15:15:46

Ja, det har hänt, två gånger med samma tjej, men inte riktigt på samma sätt.
Det har även hänt några gånger med andra som jag träffat, men de var inte så tydliga med det utan de blev bara irriterade och vägrade svara när det blev uppenbart att de inte var konsekventa. Det verkade som det var väldigt svårt att erkänna att de ändrat sig av någon anledning.

Sen har jag haft tur och lärt mig undvika dom tidigare.

#12  bengtboman BoyNamedSue
2006-05-27 15:20:20

Fast det där handlar om något annat än det kampanjen vill uppmärksamma och Pattaya ifrågasätter.

I den situation som du beskriver tycker jag att det inte finns någon skyldig. Om den fingerade kvinnan skulle driva saken i rätt tycker jag hon gör sig skyldig till dålig självkännedom och självförnekelse (som visserligen kan tolkas som en reaktion på hur "riktiga kvinnor ska bete sig") och helt klart gör fel som låter ragget lida för att hon inte kan fejsa sig själv efteråt (jag tror att även i en situation av påverkan så finns där en medvetenhet och därför gör den fingerade kvinnan ett medvetet val att omforma sina minnesbilder).

Det kampanjen inriktar sig på är att spräcka myten om att kvinnans nej kan tolkas som ett egentligt ja i själva situationen och inte efteråt.

#13  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? Vasadu
2006-05-27 20:00:58

BoyNamedSue sa
"Det kampanjen inriktar sig på är att spräcka myten om att kvinnans nej kan tolkas som ett egentligt ja i själva situationen och inte efteråt."

Hej

Jag tror de är en myt att de finns en sådan myt så att säga. Eftersom jag tror att de som hamnar in för rätten i sån här fall vet precis vad de har gjort. Jag tror inte de är de personer som måste övertygas att ett nej är ett nej.

(De kanske finns ett några få fall som de bengtboman tog upp, men då handlar de ju inte om att nej är ett nej. Utan att någon ändrat sig eller liknade och i praktiken falskanmäler, men tror de ytterst ovanligt)

#14  Vasadu BoyNamedSue
2006-05-27 20:17:44

Hej! Ja det är mycket möjligt att det är en myt att det är en myt att det är en myt... Fast någon tyckte ju ändå det var värt att göra en kampanj mot och någon annan tyckte den var värd att ge pengar, så din tes att det är en myt att det är en myt att det är en myt... kan också mycket väl vara en myt eller ett myteri eller ett mysterium :)

#15  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? Vasadu
2006-05-27 21:57:21

BoyNamedSue

Nu hänger jag inte riktigtigt me...= )

Vad tror du om mitt påstånde att killarna faktiskt vet att de går över gränsen? Och att ursäkterna efteråt bara är just ursäkter och inte hur de skälva upplevde situationen. Som sakt så kanske just detta kan vara bra för tjejer att veta, men de är inte formulerat så i kanpanjen. Eftersom detta stod under rubriken "Hej killar". De är sant att tjejer ibland spelar svåråtkommliga, och faktiskt vill även om de inte verkar så. Men de finns bara ett rätt sätt att agera om en tjej säger att hon inte vill, och de vet killar. Men vissa kanske går chansar och går över gräns (vilket de vet om), och kanske hoppas tjejen ska ändra sig. Men de vet ändå om att de inte gjort rätt om hon inte gör de.

#16  Vasadu bengtboman
2006-05-27 23:59:16

Vasadu sa:
Vad tror du om mitt påstånde att killarna faktiskt vet att de går över gränsen?


Jag tror att det finns både och som i de flesta situationer således.

#17  Förtydligande till #16 bengtboman
2006-05-28 00:01:06

"Både och"?

Kanske lite tvetydigt. Jag menar således både de som vet och de som inte vet att de går "över gränsen". Likaså finns det de som inte går över gränsen, men som i efterskott blir anklagade för att ha gjort det.

#18  BoyNamedSue bengtboman
2006-05-28 00:06:53

Kampanjer och Pattaya? Jag hänger inte riktigt med. Ifrågasätter Pattaya någon kampanj i en annan tråd?

För övrigt så kan det ju diskuteras det här med skuld om en tjej ändrar sig i efterskott eller låter sig övertygas om sin egen motsats när gårdagen plötsligt ter sig svår att komma över.

Någon gång i fjol hade vi en historia med en tjej och tre hockeykillar. Vad som hände och varför det hände vet ingen annan än de inblandade. Vi kan tro vad vi vill, men jag är inte främmande för att tjejens våldtäktsanmälan hade en del att göra med samhällsmoralen.

#19  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? Vasadu
2006-05-28 00:13:01

bengtboman

Du säger att de finns de som går över gränsen och inte vet om som sedan blir anklagade efteråt. Är de extrema undantagsfall eller tror att de är "vanligt" att någon genomför någon form av "sexakt" utan att motparten är med på de hela. Jag tror de är ytters ytters ovanligt i så fall, tror de är med vanligt att någon ändra sig efter sexakten i så fall och därför komma ihåg situationen fel. Eller kanske inte något som inte vill "hänger på" bara och inte säger ifrån på något sätt. (Då anser jag inte att de är våldtäkt)

#20  Bengtboman och Vasadu heffaklumpen
2006-05-28 00:13:17

Jag tror att varken killarna eller tjejerna vet var gränsen går i alla lägen och det krävs tyvärr ganska mycket för att någon som är ung och osäker ska fråga uttryckligen och dessutom få ett ordentligt svar från någon annan som är lika ung och osäker.
Jag frågade alltid när jag blev osäker och det var inte alltid så lyckat. Frågan avslöjar bådas osäkerhet och det är något som många helst vill dölja.
En del tjejer bygger upp en bild av sig själva som sexuellt och emotionellt mogna/erfarna som är så stark att de inte klarar av bryta den när de inte vill längre.

#21  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? Grendel
2006-05-28 00:21:15

En kvinnas nej i en sexuell situation kan betyda vad som helst, precis som med alla andra människor oavsett kön i alla andra situationer. Sammanhanget, kroppsspråket och relationen mellan de inblandade är bara några faktorer som avgör vad ordet nej verkligen betyder just då. Jag är också övertygad om att det uppstår situationer där antingen offret, gärningsmannen eller i värsta fall båda två feltolkar varandra eller till och med sig själva med mer eller mindre tragiska följder. Exakt var gränsen går till våldtäkt vill jag inte gå in på eftersom det är en definitionsfråga och därmed en diskussion i sig. Men med allt detta sagt är jag också fullständigt övertygad om att det i de allra flesta situationer är uppenbart om en tjej vill eller inte, och man får inte glömma att det faktiskt är en väldigt liten andel män som våldtar (eller begår grova brott överhuvudtaget), mörkertal åsido, och de är inte vilka som helst, oavsett vad man vill tro om Det Strukturella Förtrycket. En annan intressant fråga är kanske om en killes nej respekteras mer eller mindre än, eller lika mycket som en tjejs. Åsikter?

#22  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? Vasadu
2006-05-28 00:56:57

Till heffaklumpen och Grendel

Tror vi på sätt och viss är överens. Men jag vill hålla isär de här med osäkerhet där inga gränser dras... alltså de heffa pratar om. Är de ingen som drar någon gräns och bara hänger på är de inget brottsligt i de. Även om de kanske inte blir som någon tänkt riktigt. Men läsa tankar tror jag inte någon kräver att någon annan ska fixa. Därimot har jag svårt att tänka mig en situation där någon säger nej och avslutar sitt deltagande tolkas på något annat sätt än som nej. Och de som ändå fortsätter gör sig skyldiga till övergrep, och de vet om de.

Tror kanske att typ följande scenario säkert inträffat ett antal gånger... Nej... inget sex... jag borde inte... och sedan kastat sig över sin partner... Men då VET båda om att de inte heller var något övergrep också. De är de här jag vill komma åt att jag tror de som begår övergrep vet om de... eller åt minstånde "chansar" på att någon ändrar sig / eller ska gå med på de till slut. Men de vet nog om att de är ett övergrep om chansningen inte går hem. Och om några få inte fattar de ska de ändå dömmas ... om inte för att de är så korkade att de är samhällsfarligt. Tycker inte man ska underskatta "män" och på något sätt tro att de inte fattar. Både de som begår övergrepp och de som inte gör de fattar precis!

#23  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? bengtboman
2006-05-28 01:44:52

Vasadu sa:
Tycker inte man ska underskatta "män" och på något sätt tro att de inte fattar. Både de som begår övergrepp och de som inte gör de fattar precis!


Så är det naturligtvis inte alltid. Det förhåller sig nog nämligen så ibland att den som begår övergrepp inte alls funderar i de tankebanorna och överhuvudtaget inte bryr sig om eller ens kan reflektera över sitt eget beteende.

Med detta vill jag hävda att det finns ett inte så litet antal förövare som är så pass asocialiserade att de inte alls ser någon skala att bedöma sitt eget agerande med.

Av de socialiserade personer som begår övergrepp tror jag att de alldeles säkert finns en grupp som aktivt förtränger sitt eget agerande kanske till och med vid utförandet. Det handlar inte om dumhet att de inte ser sig själva som förövare, det handlar om ett instinktivt omedvetandegörande.

Dessa socialiserade "förträngare" tror jag är en omvänd parallell till de tjejer som "var med på noterna", men som i efterskott ångrar sig så till den grad att de vänder på begreppen och inte för sitt liv kan se sin egen del i det som skedde.

#24  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? heffaklumpen
2006-05-28 01:52:13

Ja, vi är nog hyfsat överens.

Men läsa tankar tror jag inte någon kräver att någon annan ska fixa.

Jo, tyvärr ibland, men just det tror jag är ett ganska exotiskt problem. Dvs de som absolut inte vill men inte visar det på något sätt.

Jag tror däremot att det är svårt att hålla isär de osäkra lägena. I de allra flesta fall är det inga problem att se om någon är med på noterna, men det är också många som är otydliga i båda riktningar. Passivitet uppfattar jag t.ex. som ett tecken på ointresse, men några jag har träffat har sett det som helt naturligt att spela död fisk och blivit smått förbannade när jag undrat.
Man ska inte på något sätt tro att män är dumma och inte fattar, men jag tror också att det är betydligt färre som går emot ett tydligt nej än de som fortsätter när de ser att tjejen inte är helt med. Om man ska minska de här tveksamma/osäkra situationerna räcker det nog tyvärr inte med kampanjer om att "ett nej är alltid ett nej" utan man måste se till att någon säger nej och står för det också. En annan sak som behöver bearbetas är nog attityden till att faktiskt fråga vad partnern vill utan att det innebär någon sorts prestigeförlust åt något håll.

Grendel tar upp en intressant fråga. I min erfarenhet är kvinnor (både yngre och äldre) väldigt dåliga på att respektera ett nej. Jag har ingen aning om hur representativ jag är i det avseendet.

#25  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? Vasadu
2006-05-29 02:48:20

Jag upplever som de finns lite av ett försvar för övergrep i retoriken här, tror inte de är meningen. Tycker de är viktigt att skilja på vad som är övergrep och inte när vi diskuterar detta. Jag tror ni pratar om att de kan vara svårt att veta i fall som inte klassas som övergrep. De vill säga när något är med i leken från början och sedan tar en mer passiv roll, men inte visar på något sätt att personen i fråga inte önskar gå vidare. De anser inte jag vara ett övergrep, och troligen inte lagen heller. Även om jag kanske kan tycka de kan vara olämpligt. Men lagen kräver inte tankeläsning.

Mycket av min poäng är att jag kan säga så här... Jag VET att jag inte kommer ta så fel att jag begår ett sexuellt övergrep! Jag förstår inte hur man kan ta fel i en situation som jag klassar som övergrep. Kan inte riktigt lagens definition, men tror inte min definiton är på något sätt mindre strikt än lagen på området. Jag kan förstå att vissa inte erkänner eller försöker skylla ifrån sig eller komma på ursäkter(skurkar brukar göra sånt). Kan även förstå att de kan vara svårt för de som dömmer att veta exakt vad som hände, och att de därför inte går att dömma i vissa fall. Men jag skulle inte ta fel, och har därför svårt att tror att detta är något problem för andra killar som inte är förståndshandikappade eller något liknande. Har ni någon bra förklaring till att jag inte skulle ta fel, men att andra skulle kunna göra de? Vad är de som skiljer dem och mig åt?

#26  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? Vasadu
2006-05-29 03:00:32

Vill ändra första meningen lite, ni försvara inte övergrep ens oavsiktligt i retoriken. Var tidigare i tråden när de kom så många förklaringar till varför de lätt blir fel. Men har ändå svårt för förklaringarna till "misstagen". Och de misstag som du pratar om bengtboman i tråd 23. Är de inte ganska skälvklart att man ska låsa in dessa människor du nämner i din tråd (antar att du tycker de). De låter dock inte riktigt friska om de inte kan reflektera över sitt eget betende eller ännu värre inte bryr sig. För övrigt kan göra klart att jag avser de så kallat "friska" personerna som begår övergrep.

#27  Vasadu #26 heffaklumpen
2006-05-29 03:46:01

Det som är ett övergrepp i laglig mening behöver inte vara det moraliskt och tvärtom.
Det som kan bli problem är när båda personerna har uppfattat situationen olika och rätten försöker välja sida utifrån deras vittnesmål. Var man ska dra gränsen för vad som är ett övergrepp i laglig mening är svårt. När ska man anse att någon borde ha uppfattat ett nej när det inte uttalas?

Jag tror inte att det finns en lösning på den lagliga problematiken. Även om det antagligen är så att förövaren var fullt medveten om att det var ett övergrepp så kan man inte förutsätta det om inte offret gjort något som inte kan misstolkas.

#28  Vasadu #26 bengtboman
2006-05-29 08:49:53

Jag är inte riktigt med dig. Menar du med att "friska" människor begår övergrepp att det är "vem som helst" (och så är vi inne på det spåret igen)?

Jag menar helt enkelt bara följande.

Vi har en rättstolkning i samhället och den gäller alla individer. När brott eller övergrepp begås och vi har en bevisning mot någon ska dom fällas. I domen ska naturligtvis ingå både bedömningen straff och rehabilitering. Vad som är bäst i olika situationer beror på omständigheterna.

När det gäller tolkningen av människors mentala hälsotillstånd utifrån en samhällsnorm tror jag att det är vanskligt att anse sig kunna sätta sig in i andra människors tanke- och handlingssystem. När du skriver:

"För övrigt kan göra klart att jag avser de så kallat "friska" personerna som begår övergrep.".

Då undrar jag vad det är som skiljer de "friska" som begår övergreppen från de "friska" som inte begår övergrepp. Är skillnaden ett mått på "elakhet"?

Samhällsnormen är en sak och den utgör grunden för våra bedömningar. Dock säger den ingenting om hur olika olika personer tänker och handlar i olika situationer.

#29  Kezo Fabian
2006-05-29 09:52:13

Jag förstar inte riktigt var du vill komma. Det ar val en ratt naturlig utvaxt av vara könsroller att kvinnan sager nej fast hon menar ja, och den riktiga innebörden ligger i subtiliteter: hur tittar hon, hur star hon osv. Man förvantas i sitt umgange med kvinnor första dem, trots att de ofta sager motsatsen till det de menar. Ett satt att testa man. Och ett satt att testa deras vilja, som alltid maste vara större an deras egen (annars ar de ju slampor).

Sjalvklart kan det leda till missförstand, sadana dar man tror att kvinnan vill fast kvinnan verkligen inte vill. Det ar val anda inget nytt? Senast nar kvinnan skriker slar och bits för att bli av med mannen borde det vara uppenbart för den mest enfaldige att ett nej betyder nej. Men det finns mycket grazon emellan.

Vad ar du det ar emot? Ar du emot att försvaret tar upp denna aspekt under valdtaktsmal?

#30  Fabian kezo
2006-05-29 14:23:10

Jag hade hoppats på fler beskrivningar av hur dessa "nej"-situationer ser ut, och vad som gör dem så svårtolkade. Detta eftersom jag själv aldrig har sagt nej fast jag menat ja, däremot har jag kanske ändrat mig under tidens gång, men det har jag även varit med om att killar gjort.

Det var dit jag ville komma. Ingen annanstans. I övrigt hänvisar jag till Vasadus inlägg #25 och #26, som stämmer bäst överens med mina manliga IRL-bekantas åsikt i frågan. Dvs att alla inblandade bör försöka vara så tydliga som möjligt, men att en normal person MÄRKER när någon inte vill, så vida denne någon inte ljuger eller spelar teater.

#31  Sv: Hur brukar alla dessa "nej" se ut? Vasadu
2006-05-29 16:35:59

Bengtboman 28:

Är inte riktigt säker på att jag förstår allt i din tråd riktigt. Men ska försöka förklara hur jag ser på de hela.

Till att börja med så tror jag att de finns de som är "friska" som begår övergrep. Med frisk menar jag såna som inte är patienter för rättpsyk utan för fängelse. Men dessa "friska" människor i den definitionen är hänsynslösa typer (elakingar) ungefär. Och att de är inte så att de är vanligt folk som råkar göra misstag lixom.

Och vad jag vände mig mot lite i "stafett mot våldtäkt" är att de underskattar vanliga killar när de skriver som de gör.

http://www.xn--stafettmotvldtkt-8nbo.nu/show.…

Jag tycker att de allra flesta killar är en kraftig underdrift. Jag skulle säga ALLA killar med några ytterst få undantag. (som inte vet alltså). Sen att de finns en grupp som inte bryr sig är något helt annat. Upplever informationen till killar som lite kränkande faktiskt. Är de de enda sidan vill berätta för mig!? Så passa dig så du inte blir våldtäktsman. Lite som om någon vakt på en affär och berätta för mig... du vet väl att du måste betala för varorna innan du går ut.

Kanske borde informera tjejerna iställat så typ så här

"Hej tjejer, tänke bara berätta att om ni inte vill ha sex är de viktigt att våga säga de till sin partner. Personen kan omöjligt se vad du tänker. Personen kommer 9999 av 10000 att respketera er önskan. Så de är en ytterst liten risk att de detta retar upp partnern så att den blir våldsam. Om personen mot förmodan visar sig vara en person som inte har något problem med att våldta dig så försök försvara dig och skrika, detta kan avskräka personen. Oavsett om detta lyckas eller inte så är de viktigt att du anmäler händelsen till polisen så fort som möjligt och försök ge så detaljerad information du kan för att ge största möjlighet för dem att skydda andra mot personen."

(OBS siffrorna hittade jag bara på, Och jag citerar mig skälv)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?