feminetik.se feminetik.se

Just nu 17 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden


Gå till senaste inlägget#1  Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden Vasadu
2006-05-22 00:55:30

Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden jag startade. Blev så tråkigt tycker jag, och de vill jag be om ursäkt för. Jag tror inte något beskyller mig för detta, men vill ändå be om ursäkt bara för att de känns bättre så för mig. Trode inte alls de skulle bli så som de blev, men kanske är lite naiv. Tycker alla ska läsa keso tråd #201. Den var bra tycker jag, och klar gjorde vissa saker som var i behov att klargöras.

Hoppas på bättre lycka med diskuterandet någon annan dag.

#2  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden Kruzze
2006-05-22 01:15:36

Skrev det här i en annan tråd men det passar in bättre i den här tråden:

Angående pedofiltråden så misstänkte jag tidigt att de liberala tongångarna rörande sexuella fantasier om barn skulle leda just det som hände. Ni öppnade Pandoras box och ut flög sådant som skall hållas inlåst. Det är vi som inte är pedofiler som ska veta bättre än att tro att det finns något friskt med pedofili.

Och angåendes Kezos inlägg 201 i pedofiltråden, menar du att det hade varit sunt och friskt om killen som tog på dig på ett olämpligt sätt sedan gick hem och hade långtgående sexuella fantasier om dig som 7-åring?

#3  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden Kruzze
2006-05-22 01:17:52

Vasadu, på ett sätt var det bra att du startade tråden för det blottlade att många av skribenterna här har en väldigt naiv inställning till pedofili.

#4  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden OneLove
2006-05-22 06:51:28

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#5  Onelove Kruzze
2006-05-22 07:33:00

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#6  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden Pattaya
2006-05-22 09:23:54

Bättre att diskutera än att gömma undan och förbjuda samtal. Det är så det skall fungera i ett öppet samhälle. Så jag tycker det var bra att denna fråga kom upp även om jag är starkt emot pedofeli.
Jag är inte för nån censur. Här eller på annat ställe.

#7  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden kezo
2006-05-22 10:17:42

Vasadu:

Du behöver inte be om ursäkt. Det är inte ditt fel. Ta inte på dig ansvaret för vad andra skriver. MEN det kan vara bra att veta om att pedofili ÄR ett känsligt ämne här inne (som på många andra ställen) och medlemmar har både bannats och frivilligt hoppat av tidigare pga de svallningar som har satts igång. Jag hör till dem som tycker att man ska kunna diskutera det öppet, men man får kanske vara lite... försiktig.

Sedan har det förut också dykt upp en och annan pedofil som argumenterat för "barns rätt till sex" och allt vad det nu är, men naturligtvis har det krupit fram att personen bara försöker rättfärdiga sina egna önskningar och ev. handlingar. Jag vill uppmana alla att vara vaksamma på sådant också och anmäla till moderator, samt inte mata sådana nick genom att svara dem. Alla som på något sätt förespråkar brott, slängs genast ut härifrån! (Så fort moderatorerna nu hinner jobba...)

#8  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden kezo
2006-05-22 10:21:42

Kruzze:

vad är "långtgående sexuella fantasier"? Och hur skiljer det sig från "icke långtgående sexuella fantasier"?

Jag vill inte styra folks tankar. Men alla former av HANDLINGAR, eller rättfärdigande av dessa, är helt förkastligt.

#9  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden Sjodin
2006-05-22 10:47:56

När man läser resonemanget i den andra tråden som nämns här så slås man av faktumet hur viktigt det är att ett samhälle är uppbyggt så att vetenskapsmän, forskare och "experter" tar fram ett underlag som våra folkvalda, samhället och vi själva får ta ställning till, bygga en värdegrund och i slutändan besluta om.

Gudskelov att vi inte låter de som bara ser vetenskap utan värdegrund bestämma åt oss. I det samhället skulle den som orkar banka källhänvisningar hårdast i skallen på oss styra.

#10  Kezo Kruzze
2006-05-22 11:07:45

Jag vill inte heller styra folks tankar, vad nu det har med någonting att göra??

Ponera att du får reda på att en pedofil fantiserar om att ha sex med ditt barn (tänk hypotetiskt om du inte har barn), skulle du då tycka att den personen är frisk och inte är i behov av hjälp? Att h*n ska uppmanas att bejaka sina hälsosamma pedofila fantasier?

#11  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden OneLove
2006-05-22 11:16:17

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#12  Onelove Kruzze
2006-05-22 11:24:48

Tanken ska alltid få vara fri men pedofili är alltid fel. Det finns inga vetenskapliga studier i världen som kan få mig att ändra uppfattning i den frågan. Detta tycker jag trots att jag varken är religiös eller uppbunden av någon politisk ideologi.

Inse att du är ute i ogjort väder här.

#13  #11,#12 Sjodin
2006-05-22 11:34:15

I de två inläggen ser man glasklart vad jag menar. Onelove driver sin tes, byggd på någon sorts vetenskap som han står för. Kruzze bemöter den med moraliska argument.

Vem vill vi ha som beslutsfattare?

Vetenskapsmannen eller han/hon som väger in det moraliska perspektivet, baserat på någons sorts folkvilja?

#14  OneLove Apoc
2006-05-22 11:51:36

Jag tror din tolkning av vetenskapliga rön är helt felaktig.

Undrar förresten vad moderatorerna kommer tycka om att diskussionen verkar fortsätta här

#15  Jag laste traden... Fabian
2006-05-22 12:17:07

...och tycker att den ar en blanding av medvetna missförstand och fördomar. En viktig punkt att komma ihag ar följande:

Pedofili definieras som sexuell attraktion för barn. Men nar vi talar om pedofili menar vi inte detta, utan vi menar personer som LEVER UT sin attraktion för barn. Det ar en enorm skillnad.

90% av heterosexuella man (eller nagot sadant) fantiserar om valdtakt. En stor del av kvinnor ocksa. Det betyder inte att de ar valdtaktsman eller att kvinnorna vill vara valdtaktsoffer. Det ar en fantasi helt enkelt.

Pedofili, som vi menar nar vi talar om det, ar en stark attraktion för barn PLUS en empatilös, förvriden, eller kanske till och med psykotisk installning mot andra personer. Det ar det senare som ar den verkliga sjukdomen, det verkligt destruktiva - inte det faktum att de far standa av att se pa nakna barn. Sa lange de har vettet i behall och gör allt för undvika att barn kommer in en situation de kan lida av, ar de kanske lite avvikande, men inga brottslingar.

Alltsa en slags psykos, eller avsaknad av de hinder och begransningar som vi 'vanliga' manniskor haller oss till.

#16  Fabian Kruzze
2006-05-22 12:36:58

Det är en viss skillnad mellan att vid något tillfälle i livet ha snuddat vid fantasin att våldta/bli våldtagen och att regulbundet fantisera om att våldta andra människor. Samma sak med pedofili. Att regelbundet fantisera om att ha sex med barn (som per definition alltid ska betraktas som ovilliga) är moraliskt förkastligt och samtidigt inte friskt.

Alla regelbundet återkommande våldsfantasier, antigen det är pyromani, pedofili eller saddistfantasier är enligt min och DSM-IV:s definition sjuka. Det är vårt ansvar som vuxna människor att göra det ställningstagandet, om inte för vår egen personliga övertygelse skull så åtminstone för barnen i samhället. Barn ska inte behöva växa upp i ett samhälle där pedofili, även om det bara stannar vid fantasier, betraktas som en frisk sexualitet.

#17  #15 Fabian Sthlmjesper
2006-05-22 12:44:18

Jo, vi har tydligen olika sätt att uppfatta samma ord, vilket naturligtvis leder till missförstånd (något som ofta händer i debatter där vanliga ord betyder något annat i den feministiska tolkningen).

Det är som du säger enorm skillnad på om någon känner attraktion till barn och om denne lever ut sina fantasier.

Men låt oss lägga ner just den diskussionen så att inte också denna tråd blir infekterad.

Jag ställer mig lite frågande till ditt påstående

Fabian sa:

90% av heterosexuella man (eller nagot sadant) fantiserar om valdtakt.


Tror du verkligen att det är så många ?
Jag har iallafall aldrig gjort det, utan finner all sex där någon utnyttjar någon annan mot dennes vilja som fullkomligt motbjudande. Av detta följer att jag inte alls tänder på att fantisera om detta heller, tvärtom.
Ok, om andra fantiserar om detta utan att ha några som helst planer på att leva ut det, så ok.

Jag vet inte om jag är annorlunda, men jag fantiserar aldrig om något som jag inte skulle vilja leva ut (om det gäller något sexuellt).
För övrigt har jag naturligtvis som alla andra mängder med mer eller mindre knäppa fantasier som jag vet att de bara är fantasier..

#18  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden kezo
2006-05-22 14:25:30

Kruzze

Visst finns det olika nivåer av acceptans. Det är skillnad på bejaka, acceptera, tolerera etc. Nej, jag skulle inte uppmuntra någon att bejaka sexuella fantasier om NÅGOT barn. Huruvida jag skulle acceptera eller inte att någon bejakade det, är en annan femma. Men så länge personen inte tar upp det till diskussion med mig, ser jag inte att jag riktigt har med saken att göra.

När det gäller sjukdomsstämpel, icke-sjukdomsstämpel... Jag tror att man ska akta sig för att stämpla fantasier, och enbart fantasier, som "onormala". Det är snarare omständigheterna kring fantiserandet som bör problematiseras. Att våra tankar ibland far iväg åt alla möjliga håll, är en sak. Att någon har så starka fantasier om t ex sex med barn att denne får kämpa med sig själv för att hålla sig borta från barnporrbilder på nätet eller att röra vid barn på ett olämpligt sätt, är däremot en helt annan femma.

Men vad kan en sjukvårdsstämpel leda till, i praktiken? Att det finns laglig möjlighet att tvångsvårda personen? Det där vet nog du mer om än jag, eftersom du jobbar inom kriminalvården. Jag lämnar den här diskussionen nu eftersom även den här tråden riskerar att spåra ur och diverse obehagliga element uppenbarligen inte förmår hålla sig borta från sådana här trådar.
Jag tycker som sagt att detta ska kunna diskuteras, men vill inte skapa merarbete för moderatorerna i onödan.

#19  Kezo Kruzze
2006-05-22 14:53:31

Verkar som onelove insett att han inte har så mycket att hämta här och dragit sig tillbaka till ljusskyggare områden.

Det har med dig att göra i så måtto att det är ditt barn (eller någon annans) pedofilen fantiserar om. Skulle du kunna acceptera att en sådan person bodde i ditt bostadsområde och att han av samhället betraktades som fullt frisk? Mer konkret än så blir det knappast, ja eller nej?

#20  Kruzze #19 Apoc
2006-05-22 15:17:29

I något bostadsområde måste väl personen bo eller?

#21  Apoc Kruzze
2006-05-22 15:24:01

Självfallet, min poäng är att det är lätt att säga att man kan acceptera saker på ett teoretiskt plan men det är inte lika lätt när det blir ett inslag i ens egen vardag. Det är där man måste börja innan man bestämmer vilken inställning samhället ska ha.

#22  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden OneLove
2006-05-22 15:41:33

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#23  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden Kruzze
2006-05-22 15:45:21

Tråkigt att jag inte fick några svar.

Jag drar mig också ur nu.

#24  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden OneLove
2006-05-22 15:48:16

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#25  onelove Kruzze
2006-05-22 15:52:51

läs #23

#26  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden OneLove
2006-05-22 15:53:50

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#27  OneLove #22 Apoc
2006-05-22 15:58:49

Du påstår att det är vetenskapligt känt att barn inte lider av övergrepp. Jag tror det är strunt. Det är upp till dig att visa att det är som du säger. Och inga artiklar som är svåra att få tag på tack. Om det vore väl accepterat så skulle det finnas mer lättillgängligt.

#28  OneLove RasmusS
2006-05-22 15:59:49

Onelove sa:
Alla argument som homosexuella använde kan användas på pedofili, allmänheten kommer att inse detta, förr eller senare


Ehh…driver du med folk eller är du seriös!?

Alla argument som homosexuella använde/använder kan INTE användas eftersom homosexualitet, oavsett om den är utlevd eller ej, inte skadar någon annan mer än heterosexualitet.

Det, just detta med att det inte går ut över andra, är ju det som egentligen är den stora skillnaden mellan homosexualitet och pedofili/pedosexualitet.

Tycker du är en smula respektlös mot de homosexuella när du så slarvigt gör dina jämförelser mellan båda företeelserna.

#29  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden OneLove
2006-05-22 16:11:06

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#30  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden OneLove
2006-05-22 16:14:21

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#31  OneLove Apoc
2006-05-22 16:35:14

Det skulle ta ett bra tag att lista ut om dessa artiklar verkligen säger vad du påstår.

Och jo, det finns förstås barn som mår bra trots övergrepp. Det finns säkert folk som mår fint efter en misshandel också.

#32  OnwLove #30 RasmusS
2006-05-22 16:35:41

"Alla argument som homosexuella använde/använder kan INTE användas eftersom homosexualitet, oavsett om den är utlevd eller ej, inte skadar någon annan mer än heterosexualitet."

OneLove sa:
Hört talas om Aids? Du har kanske glömt alla homosexuella som mår dåligt av de sexuella kontakterna?


Du gör i mina ögon synnerligen underliga kopplingar där jag inte ser någon som helst logik i resonemanget.

1. Ja, det finns hiv, risken att smittas löper så väl heterosexuella som homosexuella. Redan där spricker ditt resonemang eftersom barn inte utsätts för denna risk om inte vuxna pedofiler har sex med dem och smittar dem. Alltså är HIV inget argument mot homosexualitet eftersom den inte går ut över andra.

2. Eftersom så väl heterosexuella som homosexuella kan må dåligt av sina sexuella kontakter så är inte detta ett argument mot homosexualitet, däremot mot pedofili.


OneLove sa:
Hört talas om homosexuella våldtäkter?Men…skojar du eller?

Hört talas om våldtäkter???

Homosexuellt sex går normalt inte ut över andra eftersom det är två vuxna som i samförstånd har sex med varandra precis som i de heterosexuella formerna. Att ha sex med barn går däremot oftast ut över barnen och därför är jämförelsen mellan homosexualitet och pedofili ganska absurd.

OneLove sa:
Jag står helt på deras sida och jag anser att homosexuella i längden tjänar på att man för en ärlig diskussion där alla fakta tillåts komma fram i ljuset


På vilket sätt tror du att homosexuella tjänar på att DU jämställer dem med pedofler??
På vilket sätt tror du att det väcker en större acceptans för deras sexualitet i samhället??
Tror du på fullt allvar att en homosexuell vill ha dig på sin sida när du gör dessa jämförelser??


Vad är ditt syfte med dessa jämförelser, att få samhället att acceptera homosexualitet som något sunt och naturligt eller pedofili?

#33  Apoc RasmusS
2006-05-22 16:39:12

Jag känner ett flertal som blivit torterade i sina hemländer som mår bra men det är tacksamt nog inte så många som vurmar för tortyr bara för att de råkar må bra.

Blir inte riktigt klok på om det är någon som driver med oss, om det är någon som seriöst vill hjälpa pedofilernas offer OCH pedofilerna (ungefär som våldtäktsoffer och våldtäktsmän) eller om det helt enkelt är en pedofil som talar i egen sak.

#34  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden Vasadu
2006-05-22 16:52:35

Till One Love

De spelar ingen roll om de finns forsking på att många barn inte tar skada av övergrep. De räcker med att de finns risk för skada för att förbjuda de! (punkt) Och du omöjligt hävda att de inte finns de som tar skada av övergrepen. För bevis för de kan du inte ha ungått att se. Till och med i dina referenser står de att de finns barn som faktiskt inte mår bra. Enligt dina egna citat.

Dessutom anser jag inte barn är mogna att ta sådana beslut. Så samtycke spelar ingen roll, eftersom de inte är rimligt att förvänta sig av barnen vad de samtycker till. Därför är de ett övergrep, alltid. Sex ska endast ske under samtycke. (punkt)

LÅS TRÅDEN TACK! (ska inte fortsätta här!)

#35  Sv: Vill bara be om ursäkt för den här andra tråden Johanna
2006-05-22 18:47:33

Trollstav Tråden låst i väntan på ev. moderering.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?