feminetik.se feminetik.se

Just nu 19 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Varför köper inte kvinnor sex?


Gå till senaste inlägget#1  Varför köper inte kvinnor sex? KjellAke
2006-05-18 21:03:18

Vad är förklaringen till att kvinnor i allmänhet inte köper sex i lika stor utsträckning som män?

Är kvinnor mer "reko" och inte lika benägna att "utnyttja" sina medmänniskor?

Eller har kvinnor inte lika stark sexdrift som män?

#2  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? Mattias
2006-05-18 21:14:44

Könsmaktsordningen: män tillfredsställer sitt behov av att utöva makt över kvinnor genom att betala för sex.

Seriöst. Jag vet inte. Många menar ju på att det är lättare för tjejer att fixa ett ons om dom känner behovet. Kanske i kombination med en större sexdrift hos män.

#3  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? kezo
2006-05-18 21:16:32

Well, de flesta män köper väl inte heller sex, det rör sig - efter vad jag har förstått - om en ganska begränsad grupp. Om det beror på att just dessa män har extra stark drift, eller helt enkelt tycker att det är helt i sin ordning att kvinnors kroppar är till salu, eller av något annat skäl, har jag dock ingen aning om. Undersökningar tyder dock på att det inte så ofta rör sig om ensamma män som inte kan få kvinnor på andra sätt, som en del försöker hävda.

Men visst ser jag ett inslag av makt och genusordning här, snarare än av sexbehov. Jag är säker på att det finns sexköpare eller potentiella sådana, som för allt i världen inte vill utnyttja "vem som helst" utan verkligen försäkra sig om att säljaren gör det av fri vilja och gillar sitt jobb. Men jag vet också av egen erfarenhet att alla inte är så nobla. Går man på fel gata vid fel tid på dygnet, är det inte ovanligt med diverse förslag, och alla ger sig inte trots att man säger nej eller ignorerar dem. Jag tvivlar på att dessa män ens kan stava till orden frivillighet och ömsesidighet. För dem har det noll och intet betydelse. Likaså alla som utnyttjar traffickingoffer. Och denna handel skulle inte gå så bra om det inte fanns ett ganska stort antal män som ville köpa kvinnorna i fråga.

#4  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? Roger
2006-05-18 21:21:28

Jag tror att det beror på att de generellt sätt har mycket enklare att fixa tillfälliga sexuella förbindelser samt att kvinnors sexdrift troligen är mycket svagare än mäns, i det flesta fallen. Detta och det faktumet att det är så tabubelagt gör att kvinnor generellt sätt inte tycker att det är värt den risken som män tar. För jag är helt säker på att en stor majoritet män inte alls tycker att det är nått coolt och accepterat. Men många tycker ändå att det kan vara värt risken. Även nu när det är olagligt och detta trots att de normalt är laglydiga medborgare.

Tycker för övrigt att detta är en moralfråga mer än nått annat.

#5  Kezo KjellAke
2006-05-18 21:22:33

Jag tror inte män köper sex för att de är sugna på att förtrycka kvinnor utan för att de är sugna på sex. Så varför ser du ett inslag av genusordning och makt?

(Resonemanget om att inte alla män köper sex är inte giltligt i detta sammanhang, jag pratar om olikheten mellan andelen sexköpare inom grupperna män respektive kvinnor.)

#6  KjellAke kezo
2006-05-18 21:40:32

Är inte det rätt uppenbart i mitt andra stycke?

#7  KjellAke kezo
2006-05-18 21:40:34

Är inte det rätt uppenbart i mitt andra stycke?

#8  kezo KjellAke
2006-05-18 21:43:47

Nej, jag ser ingen förklaring till det och jag läste ändå om din text.

#9  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? MarianneK
2006-05-18 21:47:17

Det kan väl spela in att det fortfarande är mer accepterat för män att vilja ha sex än för kvinnor? För en del kvinnor finns det då ett dubbelt tabu. Dels är det fel av kvinnor att bejaka sin sexualitet (vilket de lärt sig i skolan, av föräldrar osv), och dels är det fel att köpa sex.

Vad tror ni om det?

#10  MarianneK Gullegubben
2006-05-18 21:53:26

Det där gäller väl många män också. Jag tror att tillgången till casual sex spelar roll. Om förhållandena var jämlika där skulle kvinnor också börja tumma på moralen, vad gäller att utnyttja andra människor. Från ett perspektiv kan man se det som att kvinnor redan idag utnyttjar män för casual sex på samma sätt som torskar utnyttjar horor.

#11  KjellAke BoyNamedSue
2006-05-18 22:01:31

Kvinnor köper mer sällan än män sex när de blir sugna. Det kan bero på att det är typ 100ggr lättare för en kvinna att fixa ragg. Om det är så, så bottnar ju även det i skillnader i könsroller där kvinnan är den passiva som håller på sig och mannen den aktiva erövraren.

Eller så är det så att de män som köper sex är för lata och fega för att ge sig ut och ragga. Eller för socialt inkompetenta. Nu tror jag att det finns massor av kvinnor med samma problem, men de köper ju som sagt sällan sex. Att det skulle bero på en svagare sexdrift hos kvinnor tror jag är bullshit, jag tror det beror på tradition och möjligtvis vanan att sätta omsorg och omvårdnad om andra före sina egna behov som ju flickor får lära sig genom särbehandling redan på dagis.

I de flesta fall där aggressivitet, impulsivitet och lust går ut över andra är ju en av oss män inblandade. Helt enkelt därför att vi lärt oss att det är nödvändigt att passera gränsen då och då för att få vad vi vill ha. Jag tror alltså att det också beror på att vi har en större inlärd förmåga att sätta oss själva och våra behov i första rummet, något som är nödvändigt för att kunna tävla på den manliga arenan. Något vi också får lära oss redan på dagis.

#12  Gullegubben MarianneK
2006-05-18 22:20:06

Så du tror inte på att män som går till prostituerade inte är män som är gifta och har ett vanligt sexliv?

Hur utnyttjar kvinnor män för casual sex? Om mannen inte vill ha sex eller? Hur menar du?

#13  MarianneK Gullegubben
2006-05-18 22:32:31

Jag har i en tråd kallat "players" för gratishoror.

De anpassar sig helt till kvinnors behov och önskningar vad gäller casual sex och måste stanna kvar i den roll som krävs för detta. De vill i och för sig säkert ha sex, men de begränsas i sin personlighetsutveckling i denna strävan, och blir en slags "social robots" enligt Neil Strauss terminologi.

#14  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? MarianneK
2006-05-18 23:11:57

Begränsas man i sin personlighetsutveckling för att man för en kväll låtsas att man är någon annan?

Kvinnor har väl inte bara tillfälligt sex med players?

Skillnaden mellan att anpassa sig till en persons behov för att man vill ha sex med henom, och att betala någon för att anpassa sig efter ens behov, och ha sex oavsett den egna viljan, är riktigt rejält stor.

Kvinnan som har sex med playern kanske inte har en aning om att han spelar. När hon inser det tycker hon antingen att det var kul ändå, eller så känner hon sig lurad. Ser ingen likhet med situationen "torsk" köper sexuella tjänster.

Menar du att det som är fel är att killar inte kan vara sig själva om de vill få ragg i dagens könsrollsvärld? Tror du att de flesta tjejer får ragg om de är sig själva?

Själva ordet "gratishora" är motsägelsefullt. Vad skiljer en prostituerad från vem som helst som har sex, utom pengarna? Att hen har sex helt på den andres villkor? Vad är då en prostutuerad som ser till att även få sina egna sexuella behov tillfredställda under "akten"?

#15  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? DavidM
2006-05-18 23:56:20

Enkelt svar: För att de inte behöver.

#16  DavidM MarianneK
2006-05-19 00:28:40

Då borde inte män köpa sex heller, så det är inget argument.

#17  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? Vasadu
2006-05-19 00:35:47

Ytterligare tillägg här, har några förslag här varför de inte är lika vanligt. Tror de tillsammans skulle göra ganska stor skillnad

85 % av alla som blir dömda till fängelse är män. Tror detta är en del av förklaringen också. Kvinnor följer lagen i större utsträckning än män av någon anledning.

Kvinnor har lättare att hitta något tillfälligt om de känner för de. I alla fall om kvaliten inte är viktig. Har uppfattningen att för de som köper kvinliga prostituerade så är kraven inte orimligt höga på utsende.

De är mer tabu för kvinnor att aktiv söka sexuell förbindelse. Känner nog sig inte heller lika trygg i rollen som sexköpare.

Har även fått för mig att kvinnor inte får ut lika mycket av ett sånt här tillfälligt sex. Krävs mer arbete har jag fått för mig. De blir alltså inte lika enkelt som jag kan tänka mig att de är för en man att köpa en kvinlig prostituerad. "Knullpåse" typ.

#18  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? Zwitter
2006-05-19 01:17:59

Jag tror att det också kan bero på att den andra inblandades njutning och samtycke spelar större roll för de flesta kvinnor. Och innan någon blir arg så säger jag: Nej! Det handlar inte om att kvinnor är godare, mer osjälviska eller något annat strunt. Det beror på att kvinnor fostras till bedömningsobjekt.

En stor del av gemene kvinnas sexualitet (detta enligt min teori, alltså) hänger starkt ihop med att vara den som blir åtrådd, bekräftad i sin roll som sexuellt objekt. Vid sexköp så försvinner den delen, hej hopp ut genom fönstret. För få människor är så dumma att de tror att en prostituerad person har sex med dem på grund av deras attraktionskraft. Och därmed blir köpesex, eller bara tanken på det, mindre tillfredsställande, för de flesta kvinnor.

Män däremot fostras till att vara den som åtrår. Och det finns ingenting som hindrar att de åtrår en kvinna även om hon får betalt. Eftersom män inte har (lika stort) behov av själva bekräftelsedelen, så blir det mindre problematiskt för en man att köpa sex än för en kvinna.

Mycket grovt generaliserat.

#19  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? Zwitter
2006-05-19 01:18:57

Jag tror att det också kan bero på att den andra inblandades njutning och samtycke spelar större roll för de flesta kvinnor. Och innan någon blir arg så säger jag: Nej! Det handlar inte om att kvinnor är godare, mer osjälviska eller något annat strunt. Det beror på att kvinnor fostras till bedömningsobjekt.

En stor del av gemene kvinnas sexualitet (detta enligt min teori, alltså) hänger starkt ihop med att vara den som blir åtrådd, bekräftad i sin roll som sexuellt objekt. Vid sexköp så försvinner den delen, hej hopp ut genom fönstret. För få människor är så dumma att de tror att en prostituerad person har sex med dem på grund av deras attraktionskraft. Och därmed blir köpesex, eller bara tanken på det, mindre tillfredsställande, för de flesta kvinnor.

Män däremot fostras till att vara den som åtrår. Och det finns ingenting som hindrar att de åtrår en kvinna även om hon får betalt. Eftersom män inte har (lika stort) behov av själva bekräftelsedelen, så blir det mindre problematiskt för en man att köpa sex än för en kvinna.

Mycket grovt generaliserat.

#20  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? Zwitter
2006-05-19 01:22:45

Folk knasar till det på fyllan medan Zwitter dubbelpostar alldeles nykter... ;-)

#21  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? JohanS
2006-05-19 01:42:26

Objection! =)

Detta kan vara resultatet av fördomar, könsroller, myter eller något annat.

Jag tror att det också kan bero på att den andra inblandades njutning och samtycke spelar större roll för de flesta kvinnor.

Finns bevis? Förmodligen inte.

En stor del av gemene kvinnas sexualitet (detta enligt min teori, alltså) hänger starkt ihop med att vara den som blir åtrådd, bekräftad i sin roll som sexuellt objekt.


Kan nog stämma. Om det är bra eller dåligt att vara objekt kan diskuteras...

Eftersom män inte har (lika stort) behov av själva bekräftelsedelen,

Jaså? Finns det bevis?

Med detta inlägg vill jag bara i sann feministisk anda säga ifrån när någon cementerar könsrollerna ;-)

Näe, men allvarligt. Det bör diskuteras om män har mindre behov av bekräftelse och mindre behov av att den andre parten njuter. Dessutom bör det diskuteras om det är bra eller dåligt att vara objekt.

Jag tror att om vi kunde växla mellan att vara objekt och subjekt när det gäller sex så skulle världen vara lite bättre.

Jag tror att män har lika stort behov som kvinnor att bli bekräftade, men att det är svårare för oss. Eftersom vi är uppfostrade att bita ihop så klagar vi inte.

Jag tror att en man gillar det lika mycket som en kvinna att den andra parten njuter under sexet.

#22  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? JohanS
2006-05-19 01:49:58

"att det är svårare för oss" då menar jag att en man inte blir lika sedd och uppmrärksammad i de flesta sammanhang. Det gäller också i sängen, vi blir mycket mindre ompysslade eftersom tjejer verkar tro att vi älskar att hela tiden vara aktiva och om vi inte är aktiva är vi inte intresserade. Min högst subjektiva uppfattning är att en kille blir mycket mindre smekt/masserad/uppmärksammad/lekt med/ osv.. alltså att vara objekt.

Eftersom vi enligt vissa nästan per definition är subjekt och ett bekräftelsebehov på något sätt förutsätter att man vill vara objekt så är det svårare för oss.

Jag tror att kvinnor och män har lika stort behov av att oväxlande vara subjekt och objekt. Omväxling förnöjer säger man ju.
Kanske är det bara jag som tror det här?

#23  JohanS Zwitter
2006-05-19 02:04:52

Haha, nej självklart finns det inga "bevis". Då skulle jag presentera dem. Jag bygger mina teorier om detta på mina erfarenheter av mig själv och människor i min omgivning. Precis som jag misstänker att de flesta här gör då och då. :-) Annars skulle debatterna vara betydligt mindre livliga.

Att män inte har lika stort behov av bekräftelse var kanske lite klumpigt uttryckt. Jag tror att det mer handlar om olika sorters bekräftelse, och snarare "vilja" än "behov".

#24  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? Jinx
2006-05-19 02:36:23

Varför betala för nåt jag kan få gratis...? Om det skulle vara så att jag absolut inte kunde få det gratis vet jag inte hur jag skulle tänka, men jag skulle nog börja med att försöka mer.

Ok, ibland kan jag ligga hemma och vara väldigt sexuellt frustrerad men ändå för lat för att anstränga mig för att fixa ett ligg. Men det verkar ännu jobbigare att fixa en prostituerad i det läget.

Sen skulle jag nog tappa all sexlust om jag visste att den jag har sex med bara gör det för pengar, och inte tänder på mig överhuvudtaget.
Då är jag hellre ensam den kvällen...

#25  #18, #19 Zwitter macramatic
2006-05-19 08:26:33

Thats a big WORD to that!!!

#26  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? macramatic
2006-05-19 08:28:34

Sen skulle jag vilja se det ur en annan synvinkel.
Vad tycker vi om den kvinnliga arbetskamraten som berättar att hon precis kommit ifrån Gambia där hon haft massor av sex?

#27  Zwitter Gullegubben
2006-05-19 08:54:25

Så det är med andra ord omanligt att inte köpa sex?

Nej, skämt åsido, det var ett bra inlägg. Jag håller med.

#28  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? suvi
2006-05-19 08:58:12

Tja, jag hoppas hon varit försiktig bara, i dom afrikanska länderna, och speciellt i dom söder om Sahara, är HIV ett stort problem och aids är en av dom vanligaste dödsorsakerna bland vuxna.

Annars ser jag inget problem med knullkåta kvinnor som tack vare anonymiteten som turister passar på att leva ut sin sexualitet, alla borde få knulla som mycket dom vill utan att vi lägger moraliska värderingar på det.

make love not war, osv...

#29  suvi KjellAke
2006-05-19 11:15:54

Jag antar att du har samma hållning angående män som kommer hem från Thailand efter en god portion holabalola också?

#30  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? Vasadu
2006-05-19 11:29:17

Jag tycker absolut man ska lägga moraliska värdieringar på sådant betende! (kvinnor som åker till gambia och har massa sex) Precis som jag lägger moraliska värderingar på män som sticker till thailand och köper massa sex, för de är säkert de är frågan om i gambia också. Tycker man utnyttjar människors situatiuon i båda fallen vilket jag inte tycker är rätt.

Men om i övrigt tycker jag inte man ska moraliser för mycket, så länge man tar ansvar för sina handligar och inte utnyttjar andra människor.

Sen kan jag tillägga till Jinx tråd att de flesta inte fixar prostituerade oavsett kön. Tror inte att de har så mycket att göra med att de är jobbigare att fixa prostituerade än vanliga ligg.

Sen till JohanS... lite tråkig argumentations still va?

"Finns bevis? Förmodligen inte."...

De här är inte den typen av tråd som man bevisar allt man säger. Skulle lätt kunna ta ut en bit av din tråd och fråga vart beviset för detta är. Här är ett exempel

"Eftersom vi är uppfostrade att bita ihop så klagar vi inte."

Har du något bevis för detta? Statestik eller så som visar att de är så... de tror jag inte. Även om i princip alla kan hålla med om att de finns en väldigt tydligt bit ihop och klaga inte attetyd inom den manliga könsrollen. Försök att tänka på de i fortsättningen. Bara för att man femisnist symbol framför namnet så betyder de inte att de att personen bara häver ur sig någon form av konstig feministpropaganda.

#31  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? Esmeralda
2006-05-19 11:30:53

Det är lättare för kvinnor att tex ragga upp någon på krogen. De flesta sexkunder har fru och barn, dvs de vänstrar.
De flesta kvinnor som vänstrar raggar upp någon ute.

#32  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? suvi
2006-05-19 11:42:41

Vasadu:
I macramatics inlägg stod det inget om köpt sex, därför slog det mig aldrig att det var frågan om just att köpa sex.

Jag har inga moraliska problem med kvinnor, eller män, som har massor av sex så länge det är ömsesidigt, men att utnyttja en annan människans underordnade position för att tillfredställa sin egen sexuella lusta, oavsett könet på utnyttjaren, är naturligtvis för mig oacceptabelt oavsett könet på utnyttjaren.

#33  suvi Gullegubben
2006-05-19 11:50:59

"men att utnyttja en annan människans underordnade position för att tillfredställa sin egen sexuella lusta, oavsett könet på utnyttjaren, är naturligtvis för mig oacceptabelt oavsett könet på utnyttjaren."

Jag anser att detta faktiskt ofta är fallet när kvinnor har casual sex.

Dessa kvinnor låter inte manliga casual sex-leverantörer, som DavidM, utveckla sin personlighet, utan tvingar dem in i en trång mansroll som går ut på att anpassa sig till dessa kvinnor.

#34  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? suvi
2006-05-19 13:03:48

GG:

Jag faktiskt inte hur jag ska kunna svara på det där, dels handlar det om nåt jag inte kan relatera till, dom ggr jag har haft casual-sex har det varit ömsesidigt förstått att det är exakt det det handlar om och dels för att du beskriver ur ett tredje persons perspektiv hur en annan person känner sig upplevd, samt att jag inte fått den uppfattningen att DavidM saknar en stark personlighet och som kan säga nej till att bli ensidigt utnyttjad som sexobjekt.

#35  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? macramatic
2006-05-19 13:45:26

Hmmm....
Och tycker vi om den manlige arbetskamraten som berättar att han precis kommit ifrån Thailand där han haft massor av sex?


"Tja, jag hoppas han varit försiktig bara, i dom asiatiska länderna, och speciellt i Thailand, är HIV ett stort problem och aids är en av dom vanligaste dödsorsakerna bland vuxna.

Annars ser jag inget problem med knullkåta män som tack vare anonymiteten som turister passar på att leva ut sin sexualitet, alla borde få knulla som mycket dom vill utan att vi lägger moraliska värderingar på det.

make love not war, osv... "?

#36  suvi Gullegubben
2006-05-19 14:07:29

Jag har läst Neils Strauss "The Game" och en sak som slog mig var just hur dessa män ensidigt går in för denna roll och hur begränsande denna roll är för deras personliga utveckling.

#37  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? DavidM
2006-05-19 14:38:19

MarianneK:

Där har du fel. Kvinnor kan sex bara de vill (om de ser ok ut), det kan inte killar. Killar måste arbeta för sina "ragg" och alla killar har varken utseendet, modet eller charmen för det.

Om du tror män kan få casual sex på samma villkor som kvinnor så är du verkligen frånvänd verkligheten.

#38  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? DavidM
2006-05-19 14:43:28

För att inte snacka om behovet/viljan att ha sex med snygga kvinnor. Är du äldre och kanske även mindre attraktiv så betyder ju inte det att du du tänder på äldre mindre attraktiva kvinnor.

Sen kan man såklart diskutera om man bara därför behöver testa och köpa sex av en snygg tjej. Men faktum är ju att flertalet INTE köper sex.

Men anledningen till att många män köper sex, enligt vänner till mig som jobbar med det, är helt enkelt för att slippa krånglet med sex den "normala" vägen. Kanske har frun tröttnat på sex och inte har det alls längre, kanske har förhållandet dött och inga känslor utbyts längre eller kanske har man pengarna men inte orkar med utelivet och stojjet kring raggningslivet. Det finns många anledningar till att man köper sex men grund anledningen är ju alltid att man på något sätt inte är sexuellt tillfredställd.

#39  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? metamorfos
2006-05-19 15:44:20

DavidM sa:
Kvinnor kan sex bara de vill (om de ser ok ut), det kan inte killar.


Jaha, och de som inte "ser ok ut" då? Är det de som prostituerar sig i ren desperation för att få sex eller?

Sen skulle jag gärna vilja se en källa till dina uppgifter DavidM. För det där lät väldigt mycket som ditt eget tyckande och dina egna fantasier i mina öron.

#40  metamorfos Gullegubben
2006-05-19 15:59:01

DavidM talar väl av erfarenhet om bottenskrapet från sina eskapader.

#41  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? Nilleboy
2006-05-19 16:34:32

Ska prata ur mitt eget perspektiv så att ingen blir ledsen för att jag generaliserar.

Om jag går på stan och ser en snygg tjej med litekläder på sig(sommartider) så kan tanken jag tänker vara, shit va najs hon va, henne skulle jag vilja knulla. Inte för att hon verkar trevlig utan bara för att jag tycker hon är sexig. Glider jag runt i horkvarteren i Amstrerdam så kan samma inpuls drabba mig om jag ser en snygg hora i ett fönster. Skillnaden är ju att horan för det mesta är mer tillgänglig än den vanliga tjejen på stan(har inga bevis dock, eget antagande.)

Drar jag hem nån på fyllan efter en utekväll så kan jag inte påstå att jag bryr mig speciellt mycket om den andra personens njutning. Stor skillnad förstås om det är en person jag planerar att träffa igen.

Har en känsla att killar har lättare att tända på en tjej enbart som objekt, exempelvis på bild än tvärtom. Inga belägg för detta men det finns ju onekeligen fler porrtidningar för män än kvinnor.

Sammanvägt dessa två faktorer så vill jag påstå att horan som konsumtionskanal för sex kan vara lättare att ta till sig för män än för kvinnor. Att det skulle bero på mäns påstått starkare sexdrift tror jag inte en sekund på eftersom jag tror att skillnader i sexdrift ligger hos varje individ. Helt oberoende av vad man har mellan benen.

#42  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? NoManIsAnIsland
2006-05-19 16:44:46

Är fruktansvärt intresserad av vad DavidM:s vänner jobbar med, för visst står det att de jobbar med att köpa sex?

#43  Sv: #39 JohanS
2006-05-19 16:49:11

Jag hör också till dem som tror att tjejer lättare kan få sex än killar om de verkligen vill. Typ att fixa sig ett one-night-stand eller liknande. Tycker mig se otaliga exempel på det.

Det är väl tveksamt om det finns källor på sådant. Jag skulle tycka att forskning på området vore väldigt intressant. (seriöst alltså)

Själv gjorde jag och en bekant en högst ovetenskaplig undersökning för ett tag sen. Jag och en tjejkompis gick ut på krogen och skulle ställa frågan "vill du ha sex med mig?" utan att ha någon längre konversation innan. Vi är båda normalsnygga och i åldersgruppen 20-30 år.

Att det var den frågan som skulle ställas kom från en diskussion om att det finns folk som verkligen gör så på krogen. Själv hade jag aldrig gjort det tidigare och aldrig råkat ut för att någon varit så rätt på. Tanken kommer ju att om det är folk som gör så så kanske det funkar säg 3 gånger av hundra. Ärligt talat tycker jag ju inte att det är ett särskilt trevligt sätt att flörta på. Inte alls det effektivaste heller om man nu verkligen är ute efter att få med någon hem.

Jag frågade alltså under ett par timmar 18 tjejer om de ville ha sex med mig. Urvalet gjordes så att jag gick fram till första bästa tjej som stod i ett läge att man kunde säga hej. Ingen som helst hänsyn till snygghet eller liknande. Jag fick 18 "Nej".

Min tjejkompis gick fram till 3 killar och frågade om de ville ha sex med henne. Urvalet gjordes på samma sätt. Hon fick 3 "Ja".

Nu kan det ju naturligtvis vara så att 3 av hundra säger "ja" oavsett om det är killar eller tjejer. Hon kanske hade fått 97 "nej" sen och jag hade kanske fått 97 "nej" innan jag fick ett "ja". Man vet ju inte med statistik och slump och sånt. Som sagt var det en helt ovetenskaplig undersökning.

En rolig iaktagelse jag gjorde var att trots den första idiot-stämplingen man fick så fortsatte jag bara prata som vanligt och fick då en helt normal kontakt, eller vad man ska kalla det, med tjejerna i fråga. Förklarade oftast att det vare en "vetenskaplig" undersökning. Jag har en känsla att om jag inte gått vidare till nästa för att fullfölja undersökningen så hade jag nog haft möjligheter att på sikt fixa det där sexet. Met det var ju inte syftet för kvällen. Kan ju vara skönt för blyga killar att höra att det inte verkar spela någon som helst roll vad du säger som inledande fras bara du är trevlig i det fortsatta samtalet.

Nu är jag ju säker i mig själv och kan både göra en sån här grej och prata om det, samtidigt kan jag förstå killar som verkligen försöker på allvar, bara får nej och sen blir deprimerade och går och hänger sig.

Det lär ju finnas en stor del gifta män som är torskar. Jag antar att det på något sätt inte är nöjda med sitt sexliv. Frågan är ju vad motsvarande gifta kvinnor gör när de inte är nöjda med sitt sexliv? De verkar ju inte köpa sex i alla fall. Är det brevbäraren som går runt hos alla eller stannar de kvinnornas missnöje helt enkelt med att de är missnöjda utan att göra något åt det?

#44  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? JohanS
2006-05-19 17:08:51

Apropå sista stycket så tycker jag det bör forskas (seriöst alltså) på hur stor del av kvinnorna jämfört med männen som är missnöjda med sitt sexliv.

Sen kan man koppla det till hur stor del av de missnöjda männen som köper sex alternativt är otrogna och jämföra med hur stor andel av de missnöjda kvinnorna som köper sex alterntivt är otrogna.

Fram för mer undersökningar som visar båda sidorna, eller de kanske finns såna undersökningar?

Om vi listar ut varför kvinnor inte köper sex kanske vi kan få männen att köpa mindre sex också. Intressant trådstart tycker jag.

Tänkbara alternativ:
* Kvinnor får sex ändå
* Kvinnor är missnöjda med sitt sexliv men för hämmade för att ta steget att göra något åt det.
* Kvinnor har inte råd att betala vad det kostar
* Kvinnor har inte samma möjlighet att skydda sig för könsjukdomar. (när det gäller oralsex)
* Kvinnor har mindre sexlust
* Kvinnor har en annan typ av sexlust (tänder kanske mer på andra saker än en snabbis som prostitution för det mesta är om man inte är väldigt rik)
* Kvinnor vågar inte trotsa lagen
* ?

Ett jämställt samhälle har väl lika många sexköpare som är kvinnor och män, eller? På samma sätt borde ett jämställt samhälle ha lika många manliga som kvinnliga prostituerade, eller?
Vad är den officiella feministiska ståndpunkten där?

Näe, nu var jag lite elak. Jag menar vad är de olika feministiska ståndpunkterna i den här frågan? (ärlig och serös fråga) För det är väl ingen som tror att prostitution helt kommer att förvinna i framtiden? En viss liten procent kommer det nog alltid att finnas, precis som det finns en viss mängd mördare, våldtäktsmän osv.

Är det någon som har en länk till rapporten som visar hur många prostituerade män det finns i jämförelse till kvinnorna? Den rapporten där även sexköparna är kartlagda. Alltså andelen kvinnliga och manliga sexköpare.

#45  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? Roger
2006-05-19 17:50:47

metamorfos sa:
Jaha, och de som inte "ser ok ut" då?


Jag hade en kvinnlig granne ohyggligt fet, med bråk operationsärr på magen och hon var inte vacker. När hon var min granne så hade hon två barn nu är hon gravid igen. Värt att veta är att hon bor själv. Jag har två manliga kompisar i 30års åldern som är oskulder de har ett normalt utseende och nej det är inte självvalt.

#46  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? DavidM
2006-05-19 18:24:30

Metamorfos:

90% av befolkningen ser "ok" ut. Och som kuriosa kan jag väl medela att det är tjejer över medel som arbetar med sex. Men faktum kvarstår. En ful kvinna har lättare att få sex än en ful man med allt annat lika. Skulle däremot andra faktorer skilja dem åt, t ex att mannen har pengar ändras förutsättningarna snabbt.

Och vad är det du vill ha källor till av det som sagts?

NoManisanisland:

Ja, jag känner par stycken som arbetar eller har arbetat med sex. Och vad är det med det då?

#47  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? NoManIsAnIsland
2006-05-19 19:06:02

Nja. Du skrev att de arbetade med att köpa sex!

#48  JohanS Nilleboy
2006-05-19 19:37:18

Tycker du sammanfattade diskussionen hittils mycket bra. Det jag undrar över är vad som kommer att hända när man erkänner att prostitution kommer att finnas oavsett om det är lagligt eller ej. Komme vår stoppa huvudet i sanden mentalitet att kunna ändras?

Med prostitution så är det ju inte så att: syns den inte så finns den inte. Även fast inte lika många går på gatan så har ju verksamheten tagit andra former. Jag lever i uppfattningen om att är något kriminaliserat som det finns en "stor" efterfrågan på så kommer gangster organisationer bryta sig in på den marknaden och tillhandahålla produkten till folket. Ex spritförbudet i USA, jugoslaviska smugglarligor när ciggskatten va hög. Då står man helt plötsligt med prostitution och gangsters som fått möjlighet att etablera sig.

Vad som slår mig är att vi är så bergssäkra på att våra moraliska ståndpunker är dom enda rätta och att allt annat är skit. Finns det någon utredning som säger att prostituerade i länder där det är illegalt alltid har det bättre än de i exempelvis tyskland?

#49  Esmeralda Mattias
2006-05-20 02:39:20

Om du hade svårt att få ett ragg, skulle du kunna tänka dig att köpa sex?

#50  Sv: Nilleboy JohanS
2006-05-21 02:10:05

Jag har för mig att Petra Östergren skrivit om de prostituerades situation i Sverige. Att de prostituerade fått det sämre sen den nya lagen infördes.

Jag vet inte om jag läst det i någon artikel på hennes hemsida eller någon annanstans. Nu har jag inte tid att leta reda på det. Jag länkar till hennes hemsida ifall det är någon som vill försöka leta reda på prostitutionsartiklarna. http://www.petraostergren.com/

#51  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? Karra
2006-05-21 12:04:13

DavidM säger att alla kvinnor kan få sex om de vill. Men samtidigt tänder inte äldre karlar på "oattraktiva" kvinnor i sin egen ålder. I en annan tråd hävdar DavidM också att män är biologiskt betingade att tända på yngre tjejer.

Frågan blir då: Kan verkligen alla kvinnor få sex hur lätt som helst, eller är det bara de kvinnor som DavidM (och JohanS och Gullegubben m fl) råkar finna attraktiva som kan det?

#52  Sv: Varför köper inte kvinnor sex? DavidM
2006-05-21 16:44:28

Karra:

Det finns folk till allt. Så även om majoriteten fungerar som jag beskrev så finns det ju uppenbarligen män till dem flesta och mesta.

Det är som med bilar. Du kanske vill ha en Ferrari, men du kör en volvo. Så är det med tjejer också. Man får inte alltid det man vill ha och faktum är att man ofta anpassar sig till det man kan få. Man lär sig tända på det man kan få verkar det som.

Men du jämför fel. Vi säger att det är lättare för kvinnor än män. Så om du pratar om äldre oattraktiva kvinnor så ska du jämföra deras situtation med äldre oattraktiva män. Och jag tror att om kvinnor såg på sex på samma sätt som män, dvs inte som ett känslomässigt utbyte utan som ett behov, så skulle fler kvinnor köpa sex.

#53  #52 DavidM feather
2006-05-25 05:59:34

...så vilka kvinnor är det som åker till Gambia för att få sex...?

#54  feather targash
2006-05-25 12:13:22

Samma typ av människor som åker utomlands för att köpa sex.
Ser ingen skillnad på de kvinnorna som åker till Ghambia jämfört med de män som åker till Thailand osv för att köpa sex.
De har samma anledningar till sina resor. Sex utan krussiduller.
Kvinnorna som åker till Ghambia får sex med unga män genom att de ger en illusion av att kunna tillhandahålla en bättre tillvaro.
Samma kvinnor skulle lätt få sex i Sverige men det skapar mer problem dessutom minskar deras valmöjligheter.

#55  #30 Vasadu JohanS
2006-05-25 13:27:11

Kritiken är uppfattad =) Lite sent och mest av en slump råkade jag se det.

Jag menade inte så mycket att argumentera för eller mot något. Rent generellt är jag mest här för att diskutera saker fram och tillbaka för att komma till någon slags bättre kunskap. Synd att ett textbaserat forum har sådana begränsningar. Det är lättare att diskutera öga mot öga med någon för då tappas inte så mycket nyanser i språket.

Som ni vet vill jag tre saker här på Feminetik.

1. Lära mig mer om feminism och jämställdhet.
2. Utsätta similismen för prövning och kritik för att se om idén håller.
3. Ge feminismen konstruktiv kritik så att den kan bli bättre.

Jag har, som tidigare sagts, absolut ingenting emot feminister. Någon ”konstig feministpropaganda” ser jag därför inte. Tvärtom kan jag mycket väl tänka mig att bli feminist, om feminismen blir en aning annorlunda.

Jag erkänner att jag gjorde precis samma sak i mitt inlägg som Zwitter gjorde i sitt. Så kan det gå. =)

Varför är det ingen som gör undersökningar så att vi slipper sitta och göra antaganden från egna observationer? Jag menar, hur svårt kan det vara för forskarna/organisationerna/politikerna att göra lite attitydundersökningar hos svenskarna?

Undersökningar som är statistiskt korrekta och seriösa. Undersökningar som undersöker både kvinnor och mäns situation.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?