feminetik.se feminetik.se

Just nu 22 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Redaktör JÄIF sökes


Gå till senaste inlägget#1  Redaktör JÄIF sökes Alvunger
2004-09-09 19:01:33

Jag skrev detta i en annan tråd, men lika bra att dunka upp det så det syns.

Jag har överlagt med mig själv under en period och har nu insett mitt misstag. Jag har klankat på JÄIFsignaturer och stämningen här, gnällt och gnylat, utan att ange konkreta förslag. Jag borde naturligtvis veta att gnäll inte leder någonvart. Att hota om att stänga JÄIF skapar bara än värre stämning, och ger dessutom dem som anser att feminetik.se åsiktscensurerar vatten på sin kvarn.

Det man vill ha får man skaffa sig. Jag vill ha ett JÄIF med gott debattklimat. Därför eftersöker jag nu en driven JÄIFredaktör, gärna med två hjälpredor i beslut som är svåra. JÄIFredaktören har ansvar för att radera inlägg där signaturer går över gränsen vad gäller personangrepp, hets mot folkgrupp, sexism, rasism etc. Jag skulle även uppskatta en redaktör som inte bara raderar utan även själv gör sitt bästa för att hålla ordning på stämningen, t ex genom att skriva inlägg och hojta till när saker och ting barkar iväg. Redaktören får också gärna hålla koll på politiska läget, dra igång intressanta diskussioner, bjuda in personer som har något viktigt att berätta. JÄIFredaktören kommer vara i nära samarbete med mig, men i stort ha fria händer. Jag kommer dock ta mig friheten att stänga av redaktörens funktioner om de missbrukas.

Anledningen till detta är inte att JÄIF skall bli antifeministiskt, utan meningen är helt enkelt att JÄIF ju faktiskt skapades för diskussion A/I-feminister emellan. Då är det inte mer än rätt att en A/I-feminist har viss kontroll (och ansvar!!) över detta forum. Anledningen är också att min arbetsbörda är alltför stor, samt att jag faktiskt inte skapade feminetik för att det skulle vara "mitt". Jag vill att det skall vara besökarnas.

Ett välmodererat och välskött JÄIF ger flera vinster. Det är också förutsättningen för att feminetikdelen kan vara det som målet var - nämligen feministseparatistiskt. JÄIF skall inte vara en sandlåda som ignoreras. JÄIF skall vara eftertraktat och välbesökt av både A/I-feminister och feminister, av den enkla anledningen att JÄIF bjuder på svåra frågeställningar, vass debatt och konstruktiv diskussion, utan groll, påhopp och trams.

Jag tror att ett samarbete mellan feminister och A/I-feminister kan leda till detta.

Så - jag erbjuder nu den som vill (och den jag anser passande naturligtvis) att vara med och påverka JÄIFs utseende, innehåll och framtid, och även då indirekt hela feminetiks innehåll. JÄIF är en del av feminetik och skall fungera som sådan. Att ha ett forum som alla bara kräks på leder ingen vart. Det är slöseri med allas vår tid.

Jag hoppas att ni tycker att detta är en bra idé och att detta kan vända JÄIFs utveckling till det bättre.

Vänligen Alvunger

#2  Mycket bra initiativ sthlmjesper
2004-09-09 19:40:08

Måste säga att mitt första negativa intryck av dig härinne var fullständigt fel.
Om fler hade inställningen som i ovanstående, så skulle världen vara mycket trevligare.
Jag stöder definitivt tanken om ett lugnare debattklimat.
När folk öser grövre och grövre förolämpningar mot varandra skapas bara större motsättningar. Folk vänder då taggarna utåt och vill inte ens lyssna på vad andra säger.
Jag är beredd att ifrågasätta mina åsikter om andra som jag debatterar med också är det. Dessutom blir det mycket roligare att diskutera.

#3  Trevligt att höra Alvunger
2004-09-10 16:52:34

att du tycker det är en bra idé.

I tråden JÄIFs framtid nominerade jag själv tre personer, Fiji, Robert och MrG.

Fiji svarar att han inte riktigt har tid men kan vara behjälplig, varav jag utläser att Fiji går med på att vara "hjälpreda". (Det behövs, jag dubbelkollar själv i princip alla mina raderingar med ett par feminetister eller A/I-feminister som jag har på min fina ICQ-lista.)

Då återstår Robert och MrG som både hade lust efter vad jag förstod? Det är dock bäst att endast en har det fulla ansvaret. Funktionen för en JÄIFredaktör är redan byggd av vår coola webmaster så redaktören kan sätta igång direkt. Vi kan också lägga till en liten presentationssida för personen i fråga. Bara kortfattat "hej det är jag som är redaktör. här är reglerna bla bla bla. Du kan kontakta mig på bla bla".

För min del spelar det inte någon större roll vem av er det blir, jag har förtroende för er båda. Det handlar alltså bara om vem som är mest sugen och vem som tror sig ha tid att göra detta. Detta är ju inte en anställning så jag kan naturligtvis inte hålla på att avkräva en massa tid, men om man ändå loggar in någon gång om dagen för att läsa så är det inte så jobbigt att starta med att logga in på adminfunktionen och läsa runt med den på. Då är det bara att radera direkt när man ser något som bör raderas. Så mitt krav är bara att man skall ha lust, man skall tycka att det är kul, man skall ha den tid man själv anser behövs, samt man skall stå ut med att jag är topdog. Dock kommer jag inte hålla på och lägga mig i en massa enskilda beslut, men kommer naturligtvis finnas i bakgrunden om man undrar något. Eller om man spårar ur, då får man lite skäll av mig ;0).

Så, vem är på? Jag tycker vi hastar på detta och drar igång direkt!!

#4  Hmmmm... MrG
2004-09-10 17:01:28

Jag tror Robert blir en utmärkt moderator :)

MrG

#5  japp Fiji
2004-09-10 17:46:16

Go Robert, Go Robert

#6  Tack för förtroendet... Robert
2004-09-10 21:46:01

Okej då, jag tar på mig detta då det kan bli intressant. Om någon av er senare skulle känna att ni kan göra ett bättre jobb än jag så kan vi ju alltid byta.

Jag kan garanterat behöva hjälp med att spåra upp alla direkta regelbrott. När det gäller Billy till exempel så hoppade jag över en hel del av hans inlägg eftersom det han sa ofta var förutsägbart, så man kan lätt missa något påhopp. Ett tips för mycket är därför aldrig fel.

#7  ? Robert
2004-09-10 21:56:47

Hur gör jag rent praktiskt? Skapar jag ett vanligt konto på feminetik? Mailar du mig inloggningsuppgifter? Du kan få min ICQ om du vill nå mig lite snabbare också.

#8  Fixerier Alvunger
2004-09-10 23:51:37

Nej, ett konto är redan skapat åt dig. Det är inte ett medlemskonto utan fungerar endast administrativt över JÄIF. Du skall få inloggningsuppgifter.

Vi skall också diskutera igenom lite pillerier om de rent tekniska aspekterna av ett redaktörsskap.

Mejla din ICQ till mig så tar vi alla detaljer däröver.

Slutligen: Jag är glad att du gick med på att vara redaktör! Detta kommer bli kanon, jag har en bra magkänsla över detta!

Vi kan göra en jäif@feminetik.se adress också. Det kanske inte vore så dumt, så kan man ta kontakt med JÄIFredaktören om man vill diskutera eller fråga något.

#9  kör hårt Jones
2004-09-11 00:39:46

robert blir säkerligen ett utvärkt val. =)

#10  Kul! Kerstin
2004-09-11 13:26:01

Jag tror också på Robert!
Lycka till!

#11  yes Fiji
2004-09-11 17:20:40

Säg till om ni ville ha handräckning med något. I annat fall tuggar jag på som vanligt.

#12  Alvunger: Robert
2004-09-11 20:07:28

Okej, jag har ICQ numret nu, du kan ta bort ditt inlägg.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?