feminetik.se feminetik.se

Just nu 28 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

SVT = Feministnäste


Gå till senaste inlägget#1  SVT = Feministnäste David M
2004-09-08 19:27:15

Precis sett ungdomsprogrammet "Eter" som idag handlade om hur media späder på sexismen och i förlängningen får folk att må dåligt och få låg självkänsla.

Det blev de vanliga svaren man fick höra i programmet.
Som t ex nakenhet är fel, folk mår dålig av att se nakenhet, lögner om tidningar som SLITZ etc. Och allt helt oemotsagt. T ex hävdades det att en fotbollskille aldrig skulle vikts ut i en tidning, en tjej har aldrig varit i tidningen påklädd mm. Lögner hela vägen.

De flika även in hur man anmäler könsdiskriminerade reklam. De sa då även att man ska anmäla all reklam som "spelar" på hur män och kvinnor normalt sett betett sig. Alltså späder på de tradionella rollerna. Dvs all reklam som har en kvinna i köket och en man vid en bil ska anmälas enligt dessa snillen.

Det hjälper inte att SVT har vetenskapliga program som i ALLA FALL bevisar feminismens sanningar när man samtidigt har program som pratar om sex, nakenhet mm som om det bara fanns ett svar och då feministiskt grundat såklart. SVT lär våra barn och ungdomar att det inte finns människor som tänker själva, alla är istället offer för den dåliga kulturella påverkan kallad för media. Inte konstigt att de flesta aktiva feminister är mellan 13-18 för i den åldern är man mer beroende av vad andra säger till dig än vad man är i äldre år då man lättare kan söka information själva. Självklart fortsätter många att vara feminister med åsikter som om man bara letar är motbevisade för längesen inom vetenskapen. Problemet är ju bara att 99% av de unga feministerna inte letat. Varför skulle de göra det och riksera få sin världsbild krossad?

Jag är inte emot en diskussion om hur media fungerar och att man kan arbeta för att öka ungdomars självkänsla. Det är jag för! Men jag är starkt emot att de alltid hittar anledningen till fenomen som utseendefixeringen, ungdomars låga självkänsla, anorexia mm på patriarkatet och dess media. Utseendefixeringen är istället helt biologisk! Det enda miljön kan göra är att spela inom dessa regler och förstärka men ALDRIG skapa nya "ideal" som hjärnan inte har verktyg till för att få.
Det är ingen slump att de flesta män och kvinnor har liknande krav på en framtida partners. Vi är nämligen resultatet av samma evolution.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?