feminetik.se feminetik.se

Just nu 18 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Lägger ner!


Gå till senaste inlägget#1  Lägger ner! Billy
2004-09-08 10:39:15

Detta är andra forumet som bekräftar vad jag hela tiden misstänkt. Feminister har sina teorier klara redan och lyssnar inte på oliktänkande oavsett vad de säger. Jag borde kanske skippat detta tidigare men jag ville se hur allvarlig denna inställning är. Sammanfattningsvis ser den feministiska diskursen ut så här på berörda ämnet.

"Våldtäkter och kvinnomisshandel orsakas för att män växer upp i en kultur där de socialt konstrueras att begå våldtäkter och kvinnoförtryck som ett led i mansrollen. Denna kultur ser enligt feminister ut likadan överallt men förtrycket blir allvarligare om det finns porr, sexig reklam och lättklädda kvinnor tillgängligt. Det enda sättet att minska antalet våldtäkter verkar enligt feminister sålunda vara att socialt avkonstruera mannen och mannens kultur - förträdelsevis genom nedmontering av könsrollerna. Denna nedmontering tar sig uttryck att fler kvinnor tar över mäns platser i samhället och sedan skiter i vad män gör, bara de inte är manliga för den könsrollen leder ju till våldtäkter och kvinnomisshandel. Den viktigaste delen av manskulturen som skall nedmonteras är den manliga sexualiteten, män skall inte titta på kvinnor på fel sätt, män skall inte ragga på fel sätt, män skall inte vara säkra i sängen (tjejen kan ju ändra sig - när som helst), allt män gör som led i manlig sexualitet är fel och kan förbättras av kvinnorna. Som bevis för dessa teorier tar vi de sjukaste exempel av störda killar vi kan hitta och sätter deras handlingar som norm. Kvinnornas kultur däremot med internmobbing och tjejer som kallar varandra **** bakom ryggen har inget att göra med hur kvinnor mår - all skuld till mannens kultur, kvinnokulturen är perfekt och föddes bara färre män vore samhället såååå mycket bättre"

Känner feminister månne igen sig?

#2  Billy Michael Lundahl
2004-09-08 13:23:21

"Feminister har sina teorier klara redan och lyssnar inte på oliktänkande oavsett vad de säger."

Hur skiljer de sig på denna punkt från någon annan människa med åsikter och/eller övertygelser? Hur skiljer de sig från *dig*? Du har knappast uppvisat en öppensinnad attityd här inne. Trots tämligen solid argumentation emot dina hypoteser och påståenden har du ofta inte kunnat svara bättre än saker i stilen "Ja men jag VET att det är så här för det har jag sett".

Sten i glashus Billy. Sten i glashus...

Ha det bra var än du tar vägen Billy. Återkom gärna när din debattmognad vuxit till sig och du har läst på tillräckligt för att kunna bygga en hållbar resonemangskedja som går att diskutera runtomkring.

/Micke

#3  Debattteknik... Robban
2004-09-08 15:51:50

Jag kallar mig definitivt inte feminist. Jag har också tyckt att det har blivit mera korståg än diskussion här inne på JÄIF på sistone, och det är jävligt trist.

Jag tycker att problemet ligger i vinklingen, inte i åsikten som sådan. Grejen är ju är att på ett plan har Billy definitivt rätt: Det emotionella. Jag kan läsa andra stycket i inledningsinlägget i den här tråden, och tänka: Så där har jag fanimej också upplevt saken, inte en utan många gånger. Det finns ögonblick jag hade kunnat skriva det där.

Skillnaden är kanske bara att jag inte skriver det. Varför?
För att jag tycker inte det inte hjälper någon att göra sig till rättshaverist, och för att under den rent emotionella reaktionen har jag en skepsis mot att det skulle existera en djupt rotad konspiration mot Mannen: Att göra en spegelbild av patriarkatsteorin skulle ju vara att vara lika absurd som patriarkatsteoretikerna.

Därutöver får jag i lugnare ögonblick intrycket av att mycket vad som skrivs är huvudsakligen till för att mediakåta feministspråkrör ska få spy galla, och upplagekåta tidningar ska få sälja lösnummer: Nyanserade åsikter undanbedes.

Själv vill jag ju faktiskt ha något slags meningsutbyte när jag väl skriver något: Att göra sina emotionella reaktioner till skrivna frontalangrepp är rätt tillfredsställande ibland, men man gör sig rätt snabbt omöjlig.
Fast just i det fallet måste man definitivt säga att det är generellt mer OK att vara oresonlig om man är feminist än motsatsen...

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?