feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Till Elin Greenfish ang "hatar män" i vildmark


Gå till senaste inlägget#1  Till Elin Greenfish ang "hatar män" i vildmark David M
2004-09-07 00:48:51

Jag kan ge dig kvinnor att hata.

1) Condoleeza Rice (stavas??), kvinnan i bushadministrationen.

2) Alla kvinnor som mot betalning berättar om samlag med kända män.

3) Margaret Thatcher. Ogillar du Bush/blair så borde du ogilla henne.

4) Anne Wible. Drog ner Sverige i ekonomisk kris.

5) Kvinnorna i Amerikanska armén som förnedrade män i Aby Ghabi (hette??) fängelset i Irak.

6) ROKS?

7) Kvinnliga lärare på universitet som ALLTID ska ha feministiskt prägel på allting.

Kan skriva en hel del till, men visst. Vad man hatar beror ju på ens egen värdegrund. Och jag kan också säga att jag också ogillar de du tog upp men samtidigt så är de flesta jag gillar också män. Tror det går jämnt upp det där.

#2  nja sthlmjesper
2004-09-07 08:53:35

Håller inte riktigt med om valen i listan. Hata är också ett lite väl starkt ord för mig om det bara rör sig om politiska motståndare. Jag tycker exempelvis att i stort sett allt Gudrun Schyman säger är befängt, men jag hatar henne inte som person för det.

Mina kommentarer om dessa kvinnor :

1. condoleeza Rice : Känner inte till så mycket om henne, men hon är en av flera modiga personer i Bushadministrationen som kämpar mot terrorismen i världen.

2. De kvinnor som mot betalning berättar om samlag med okända män : Låter inte sunt. Fast vill de göra så, så visst, det är deras vilja som ska gälla och inte min. Varför hata dessa ?

3. Margaret Thatcher : Mja. En kraftfull ledare som förde en hyggligt bra högerpolitik. Gillade dock själv inte de isolationistiska dragen i hennes politik (hon var emot EG/EU)). I stort sett en bra ledare.

4. Anne Wibble : Hon är död sen många år tillbaka. Hon gjorde sitt bästa att rensa upp efter det katastrofala ekonomiska läge som socialdemokraterna lämnat efter sig efter 80-tals bubblan. En bra borgerlig politiker.

5. Här håller jag med. Vad kvinnorna i Abu ghabi fängelset gjorde mot fångarna är fruktansvärt.

6. I detta fall rör det sig också om hatiska personer som ofta fäller könsrasistiska uttalanden. Jag ser de mer som förvirrade, störda personer än som några att på allvar hata.

7. Jag ogillar också lärare som sätter feministisk prägel på allt. Tack och lov är vi ännu föskonade från sånt inom matematikundervisningen där jag arbetar.

#3  David M Greenfish
2004-09-07 13:20:40

1) Condoleeza Rice (stavas??), kvinnan i bushadministrationen.

Hade för mig att jag skrev Bush OCH administrationen runt honom. Däri ingår även kvinnor, som du visst visste. Däremot fann jag frontfiguren mer värd att nämna. Listan hade blivit för lång annars.

2) Alla kvinnor som mot betalning berättar om samlag med kända män.

Tja, kommer bara att tänka på Beckham-incidenten. Och hon minns jag inte vad hon hette. Men jävligt taskigt var det av henne. Tänk på hans stackars ungar som fick se det på löpsedlarna hela tiden. Var det inte tillräckligt illa att pappa var otrogen mot mamma från början?!?

3) Margaret Thatcher. Ogillar du Bush/blair så borde du ogilla henne.

Så sant, så sant. Missade faktiskt henne till min lista, skulle kunnat ha henne som ett bra exempel på hur det kunde se ut.

4) Anne Wible. Drog ner Sverige i ekonomisk kris.

Jag kan säkert rada upp fem män som dragit ner länder i ekonomiska kriser. Eftersom dessa är fler så gör en kvinna inte någon större skillnad tyvärr.

5) Kvinnorna i Amerikanska armén som förnedrade män i Aby Ghabi (hette??) fängelset i Irak.

6) ROKS?

7) Kvinnliga lärare på universitet som ALLTID ska ha feministiskt prägel på allting.

Svarar på resterande och lite övrigt här nere istället.

Självklart kan jag även lista kvinnor som burit sig åt som idioter, det jag var ute efter var _varför_ det gick mycket _snabbare_ att hitta män till dessa posterna. Kvinnorna misshandlade i fängelset och det har fått stor uppståndelse, men det fanns även män bland de som misshandlade. Var du än letar(nästan) så finner man alltid fler män som man kan hata mer, än antalet kvinnor. Det var det jag ville angripa i min artikel. Inte männen på posterna i sig, de fick stå som exempel, utan varför det finns så många män att hata.

Varför skulle jag hata ROKS?
Min kompis har fått bra stöd ifrån dem.

#4  Hmmmm... MrG
2004-09-07 13:25:00

Varför efterfrågar man FLER människor att hata?

Förlåt, men det låter faktiskt lite sinnesjukt.

MrG

#5  MrG Greenfish
2004-09-07 14:17:23

Alla verkar visst hänga upp sig på just uttrycket "hata". Det jag ville med min artikel var att visa, hur få kvinnor som får chansen att göra så dumma saker, som de karlar jag nämnde, gör. Ingenting annat.

Jag gillar inte att hata människor, vet knappt ifall jag egentligen gör det öht. Men det var ett mer praktiskt ord att använda i just det sammahanget.

Sedan så får du gärna tycka att jag är sinnessjuk, men det är ju inget du behöver berätta för mig...

#6  Hmmmm... MrG
2004-09-07 18:24:31

Jag håller med dig till viss del i din analys om tillfälle men...

Har verkligen kvinnor så "få" tillfällen att göra dumma saker eller uppmärksammas kvinnors dumma saker inte på samma sätt som mäns dumma saker?

När kvinnor gör dumma saker upplever jag att det slätas över av omgivningen. Man letar orsaker och förklaringar, helst ska man hitta en elak man som lurat henne till det dumma. Jag blir mer och mer övertygad om att överbeskyddelsen av flickor när dom är små slår tillbaka i vuxen ålder av att kvinnor skyller ifrån sig och vägrar ta ansvar för sina, främst kriminella, handlingar i större utsträckning än vad män gör.

Observera att det står i större utsträckning och defenetivt inte alla. Män ljuger också och skyller ifrån sig - men det är inte män som döms till lägre fängelsestraff för samma brott. Det är inte män som går ut i alla tidningar och säger "Hon lurade mig/oss". Kvinnor ljuger också i högre utsträckning i domstolar än vad män gör enligt en undersökning jag bläddrade igenom (ska se om jag hittar den).

Många kvinnor väntar, likt ett barn, på att en man ska komma och rädda dem ur en situation de själva satt sig i. Antingen ska mannen som en riddare på vit springare komma och lyfta bort henne ur den otäcka situationen och finns inte riddare tillgängligt kan man alltid som kvinna försöka ge skulden till en ondskefull man för att förminska/förvanska sin egen roll. Gärna tillsammans med en kärlekshistoria för att ytterliggare förstärka sin egen roll som blåögd och ovetande.

Utöver det här finns en tolerans mot kvinnor som bygger på gamla chivalreska ideal. Man förväntar sig att en kvinna är en god människa som inte ljuger. Ungefär som hora madonna syndromet som feminister brukar tala om - jag vill inte stjäla uttrycket med risken som finns för förvirring så jag kallar det skönheten och odjuret syndroemt istället. Alltså i rätten är mannen odjuret och kvinnan skönheten.

Det finns utöver det här en hel del tabun. Kvinnor begår till exempel inte seuxalbrott. Vare sig mot män eller kvinnor - det är otänkbart. Trots att det finns siffror på upp till 20% av att alla övergrepp mot barn görs av kvinnor. (Jag tror faktiskt det är ännu fler personligen) Kvinnor kan heller aldrig misshandla en man i ett förhållande - det är också otänkbart trots att det bevisligen förekommer. Petra Östergren pratar om det på sin hemsida. Det har gjorts en studie om det som hon länkar till och en av mina närmaste vänner blev hotad misshandlad av sin flickvän. Jag fick åka med för att skydda honom när han skulle hämta sina saker till exempel för han trodde hon skulle hitta på något.

Men det fina i kråksången är att jag tror att feminismen kan hjälpa till att avskaffa många av de här problemen. Inte alla men flera av dem. Tex med ökad jämställdhet och fler kvinnor i rättsväsendet kommer problemet med gullandet av kvinnors straff att läka ut. Jag tror också att utsuddandet av könsroller i dagens samhälle (även om jag inte gillar den personligen) kommer att göra det svårare för kvinnor att skylla ifrån sig på "odjuret" mannen.

...och jag varken tycker eller tror att du är sinnesjuk. Faktum är att jag inte skrev det heller - Jag skrev att det lät sinnesjukt att söka människor att hata. Du skriver mycket vettiga inlägg. Det var alltså inlägget jag kritiserade, inte din mentala hälsa. Ber om ursäkt för det.

MrG

#7  Klokt inlägg Alvunger
2004-09-07 19:01:59

av MrG måste jag säga. Det traditionella tilldelandet av väna, mjuka, omhändertagande egenskaper till kvinnor ligger garanterat till grund för att vi fortsatt skyddar kvinnor gentemot rättsväsendet och lägger en för stor börda på män.

Jag undrar om de som vill försvara/hävdar att kvinnor och män föds olika och därmed är olika i vissa fundamentala aspekter funderat över att deras fasthållande i att kvinnor skall vara kvinnor och män skall vara män är just det faktum som orsakar bland annat det som MrG så riktigt beskriver i texten ovan.

#8  Och David M
2004-09-07 22:23:33

jag vill säga att egentligen inte hatar någon. Håller med de överiga som säger att hat är ett starkt ord. Därför sa jag "ogillar".

Men som jag sa. Vad man tycker om olika personer beror på ens egen värdegrund. Men det gemensamma är väl att man inte hatar någon för vad personen är (man, kvinna, svart, vit) utan vad personen faktiskt gjort.

Sen så tror jag att män är mer benägna att "trampa" på tår för att nå framgång. Varför besparar jag mig att besvara. Men det tycks iallafall vara så.

#9  och David M
2004-09-07 22:24:21

jag gillade även MrGs kommentarer till stora delar.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?