feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Slående dam


Gå till senaste inlägget#1  Slående dam MickeR
2004-09-02 16:47:21

Hittade denna länk på AFS och tänkte att den kunde vara av intresse även i detta forum.

Ett antal damer "kommer ut" om sina erfarenheter av att slå sina män. Lite fnissigt "han är ju så mycket större, så det gör inget" blandas med "han var provocerande och förtjänade en smäll". Något som återkommer konstant i tråden är ursäkten att kvinnan oftast är mindre och därmed inte gör så mycket skada. Undrar om damerna som gör sina inlägg där tycker att det är ok om en man slår dem lite lagom hårt i så fall..?

Bilda er gärna en egen uppfattning: http://www.familjeliv.se/Forum-4-119/m618174-…

#2   JoeHill
2004-09-02 17:31:32

Helt sjukt!
Jag mår illa av att läsa detta. Att sedan komma och prata om ett "manssamhälle" som förtrycker kvinnor gör ju en mörkrädd.

#3  Hmmm... MrG
2004-09-02 20:27:28

Misshandel sker åt båda håll i alla former av förhållanden. Något som bla Petra Östergren påpekat. Det finns även en undersökning gjord av två sociologi-studerande kvinnor i ämnet. Jag tror Petra Östergren länkar till den från sin hemsida om jag inte minns fel?

För mig är det högst påtagligt då jag har en nära vän som blivit slagen och hotad av sin flickvän.

MrG

#4  då kan jag ju få chans att säga den gamla klyscha uppåt_emma
2004-09-02 23:21:09

..."men varför är han så dum så han stannar kvar i förhållandet?"

ho. så det är så det känns att debattera på den mörka sidan...

#5  uppåt_emma Billy Bob Thorton
2004-09-02 23:43:15

Tja till skillnad från er tjejer så vet han ju att den personliga risken för fysisk hälsa är minimum. Detta är dock enbart HANS ursäkt, ni tjejer har ingen användbar ursäkt varken att slå eller stanna när ni blir slagna eftersom
1) Ni vill inte själva bli slagna löst
2) Ni riskerar oftare allvarligare skador.

Så du skall nog inte köra med den klyschan alltför mycket. Den är helt oanvändbar. Männen skadas mentalt av att bli slagna samt i få fall fysiskt (deras fysik skyddar dem) men den mentala skadan är inte nog för att de skall dumpa tjejen på en gång.

Frågan är varför tjejer som riskerar att bli sönderslagna och som inte har fysiken att klara av detta stannar? Som jag alltid sagt har män biologiskt bättre förutsättningar för våld än kvinnor. Kvinnor kan inte spela på mäns planhalva vad gäller våld så det är ingen ide att de ens försöker.

Att männen KLARAR AV våldet innebär inte att de är glada med situtionen men de har iaf de biologiska förutsättningarna att kunna ordna upp situationen. Detta är något tjejer fullkomligt saknar. Därför måste kvinnorna lämna mannen oavsett om männen behöver det eller inte.

#6  Hmmmm... MrG
2004-09-07 22:36:20

..."men varför är han så dum så han stannar kvar i förhållandet?"

Det gjorde han inte. Problemet var bara att han inte vågade göra slut själv utan jag fick åka med för att hon inte skulle hitta på något med honom eller sig själv. (Hon hade hotat att ta livet av sig om han lämnade henne). Nu gick det "bra" efter omständigheterna - när hon hörde att jag stod utanför dörren och väntade lugnade hon ner sig.

Men hur gör alla de män som inte har en vän och som inte vill dra in polisen? - För dom vet att det bara blir en lustig historia på kafferasten på den lokala polisstationen, om dom ens blir tagna på allvar...

Sedan är det ju exakt som med misshandlade kvinnor - Man får skuldkänslor för att man gör slut och till syvende og sist så man älskar ju faktiskt personen.

MrG

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?