feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kvinnor behandlas bättre än män!


Gå till senaste inlägget#1  Kvinnor behandlas bättre än män! Willmer Dubbel X
2004-09-01 14:19:19

1. När en kvinna lämnar en man så anses hon vara FÖRSTÅNDIG OCH GÖR DET ENDA RÄTTA. Alla förstår henne och säger att hon skulle ha gjort det för länge sen. Hon är ju så ung och söt fortfarande och kan få vem som helst så varför skall hon stanna hos den "där"?

När en man lämnar en kvinna så är han en EGOIST.
Hon som har gjort allt för honom och nu lämnar han henne för den där HÄXAN som är 5 år yngre men ser ut som hans mor! Nej, hon skall se till att han inte får träffa barnen och ta ifrån han allt som hon kan. Stackars henne!

2. När en kvinna träffar man från ett EXOTISKT land så tycker alla hennes vänninor att han är sååååå läcker och att hon har gjort ett spännande val. Och dom tisslar och tasslar om vad dom kan göra i sovrummet. Gud vad avundsjuka dom är...

När han träffar en kvinna från ett EXOTISKT land så är hon givetvis ett luder, en hora helt enkelt. Hon älskar honom inte utan är bara efter hans pengar men eftersom han inte har några utan bara en sur 2:a i Rågsved så anses hon lurad. Dom undrar hur länge det skall vara och om han får betala mer samlag eller en klumpsumma per månad. Och hennes späda kropp under hand feta valrosskropp är inget de fantiserar om. Bara äcklas...

3. När hon går på tjejträff så är det bara så. Maken får ställa upp och passa barnen. Hon BEHÖVER detta. Komma ifrån hemmets trånga vrå och få utlopp för både skratt och glamm i det nattliv som han berövat henne genom att
hon gifte sig med honom. Om hon blir uppvaktad av några män så gör det inget. Hon behöver få känna sig uppskattad och omsvärmad. Dessutom så är hon en fri kvinna som inte skall stängas in i en bur!

När han skall gå på herrmiddag så PROTESTERAR hon alltid. Vad är det för påhitt att träffas en massa män i samma rum? Man vet ju hur det blir och vad ni talar om. Och lämna fotot på henne hemma, ja ta ur det ur plånboken nu! Hon vill inte vara ett objekt. Och skall dom sen ut på nån nattlokal så hoppas hon att han inte uppmuntrat några kvinnor. Förresten, vem vill ha han, ha ha ha... Själv så tänker hon alltid på nåt annat när dom, ja ni vet. Mannen i grannhuset tex. NEJ! det får man göra. Jag är ingen maskin. Jag är en kvinna!

#2  oj oj... josephine
2004-09-01 15:48:53

Det var ett faktaspäckat inlägg väl förankrat i vetenskapen! Källor?

#3  Bättre källor än vetenskapen... Willmer Dubbel X
2004-09-01 15:56:44

Livet självt.

#4  Willmer Dubbel X Alex
2004-09-01 15:58:24

Okay...men vems liv...mitt eller ditt? eller kanske josephines? Vi har ju faktiskt inte samma liv...vi tre vettu :)

#5  Omotiverad kritik igen Billy Bob Thorton
2004-09-01 16:11:47

Vad är det för poäng att sitta och förneka att de tre saker han nämde är överlägset vanligast i Sverige? Vad skulle hända i en lokal på 500 slumpvis utvalda personer om föreläsaren påpekade detta? Jo de flesta skulle nicka och mumla instämmande för där har föreläsaren auktoritet.

#6  wow uppåt_emma
2004-09-01 16:37:26

"När en kvinna träffar man från ett EXOTISKT land så tycker alla hennes vänninor att han är sååååå läcker och att hon har gjort ett spännande val. Och dom tisslar och tasslar om vad dom kan göra i sovrummet. Gud vad avundsjuka dom är..."

Nja, stämmer väl kanske med, som jag anar din generation 40-talister, men vi som är uppvuxna med kompisarna i Alby, Rosengård och Hammarkullen höjer inte på ögonbrynen precis...

"Komma ifrån hemmets trånga vrå och få utlopp för både skratt och glamm i det nattliv som han berövat henne genom att hon gifte sig med honom."

Tjo, här vare skratt och glamm och glada junkrar. Kanske det var såhär när du "gick på lokal" "när det begav sig". Känner ingen som berövats sitt nattliv (?) av sin man/sambo/partner, såvida du inte räknar in coo-cooningen som trend, men den rörde ju bägge parterna...

"ut på nån nattlokal så hoppas hon att han inte uppmuntrat några kvinnor."
Jag hör det här inlägget för mitt inre öra. Det börjar med: SF journalfilm presenterar - en tragisk historia. Om en bitter man. (speakern har en gäll och hurtig röst)... *lol*

Kom igen va!

#7  förlåt. uppåt_emma
2004-09-01 16:44:33

Äh, förlåt. Det är jättesynd att du och din fru skilt er. Men ni verkade ju inte ha haft det särskilt bra, om ni inte ens ville gå ut och dansa tillsammans och hade så mkt avund och svartsjuka emellan er.
Så gör det väl inget om hon har hittat en ny, skit i om hon är sur för att du också ha gjort det. Din nya tjej är säkert jätte-go. Och det är ju kul också att du får chans att resa lite, till hennes hemland och så på äldre dar. Kul att du får uppleva en ny kultur, massor av god mat säkert. Så din gamla fru kan väl också få göra det. Du behöver inte jämföra dig med honom, släpp det gamla och gå vidare. Hand i hand med din nya tjej.

#8  Bitter är det för den som i den biter Matti
2004-09-01 16:52:14

Jag har själv erfart detta, hur mäns beslut aldrig anses va nåt annat än egotrippade, bara för att mannen, som den utomstående kvinnan erfar hans handlingar, medans hon skulle nog som ett jävla offer beskriva dem som,, ja. Gissa.
Media gör det. Beskriver kvinnan som ett offer för deras mäns drickande etc: Och detta var inte en av dem ting som dem antingen attraheras över att kunna leka mamma eller den som gnäller om deras män o får uppmärksamhet ?

#9  uppåt_emma och Willmer josephine
2004-09-01 16:53:02

uppåt_emma: Haha! Klockrent!

Willmer, du kan inte presentera dina subjektiva upplevelser som sanningar (hur mycket Billy än hejar på!). Som Alex sa, vems sanning? Inte min. Men ok, jag kan för tydlighetens skull beta av dina punkter:
1. Jag har lämnat och blivit lämnad. Jag har manliga bekanta som lämnat och blivit lämnade. Jag upplever ingen skillnad i bemötande beroende på kön.
2. Håller med Emma om att det inte är särskilt dramatiskt med utländska pojkvänner bland de flesta under 50. Inte heller utländska flickvänner. Att dessa skulle kallas hora av andra kvinnor har jag aldrig stött på. Ingen av mina vänner skulle komma på tanken att kalla någon hora.
3. Å. Stackars karl som måste ställa upp och passa barnen. Detta är åter ett problem jag aldrig haft i någon relation (har inga barn iofs). Inte heller någon i min bekantskapskrets har berövats på att ta del av nattlivet på lokal. Varken män eller kvinnor.

Så, vem av oss presenterar sanningen???

#10  Håller med Josephine Matti
2004-09-01 17:22:50

Fast jag tycker inte synd om männen som tar
hand om barnen. Det vore tragiskt ifall en man
inte gjorde vad fan han ville o slösade sin tid på ungar vilket han har inte 50/50 äganderätt till med viljes ! *lol*
Och som sagt. Vems sanning ?

#11  OBS! Jag är inte mannen som råkat ut för detta. Willmer Dubbel X
2004-09-01 18:52:49

Jag bara påpekar hur det är i det stora hela.
Eller som dom sa i "Bullen":
"Det är inte flickan/pojken i filmen som det handlar om. Det är bara en skådespelare".

#12  En sak kan jag hålla med om David M
2004-09-02 03:24:48

att varje gång nåt dåligt händer i en relation så vinklas det ofta till mannens nackdel...

Har varit med om det så ofta att man blir trött.
Hon kan göra nåt elakt men efter lite diskussion så får hon det till att det minsann var mitt fel. Jag hade ju sagt nåt plumpt ett halvår tidigare eller liknande.

Jag säger detta lite på skoj nu...men med lite allvar.

#13  David M uppåt_emma
2004-09-02 08:47:58

...och jag upplever det precis tvärtom. Har aldrig dumpat ngn, bara blivit dumpad.
Men det betyder inte att det vinklas till mannens/kvinnans nackdel - Det vinklas till DIN och MIN nackdel. Våra sanningar är inte allas...

#14  Slippa snacka monica
2004-09-02 09:42:57

Har några manliga vänner som tagit hit kvinnor från Thailand, som väl får räknas som "exotiskt". Det går inte alltid bra. Lika lite som förhållanden mellan svenska män och kvinnor alltid går bra. Men det finns en skillnad. Kvinnan är totalt beroende av mannen tills de lärt sig språket hyfsat och kommit in i samhället. Detta är PRECIS vad dessa män är ute efter. För faktiskt är detta bittra män som inte fick tag i, eller tröttnade på svenska tjejer som bara ska "snacka" om allting. Det slipper man per automatik om man inte har ett gemensamt språk, de flesta kan långt ifrån engelska så bra att de kan föra ett djupare samtal.

För mig vittnar detta om totalt mörker. Jag avser nu bara män som tar hit kvinnor att ha mer eller mindre som hembiträden, för att svenska tjejer är så jobbiga, inte dem som på allvar är kära i VARANN.

Var får nutida män för övrigt ens idén ifrån att en kvinna ska passa upp på dem? Lägg i uttrycket vara väna, snälla, tillgängliga, aldrig tjafsa. Så där som vi jobbiga svenska tjejer gör...

Varför tycker en del män att det inte är roligt eller viktigt att snacka om saker? Varför upplevs det av vissa som väldigt jobbigt? Jag tror nämligen att brist på kommuntikation är en starkt bidragande orsak till att kvinnor lämnar förhållanden.

#15  monica Leif
2004-09-02 09:50:55

Har du nån teori om varför MÄN lämnar förhållanden också? Det vore intressant att höra.

#16  Monica David M
2004-09-02 12:59:51

Du har rätt i att en del män vill ha utländska kvinnor för att de inte gillar svenska.

Men är det fel egentligen?

Det finns saker jag inte gillar med svenska tjejer jag också. Tycker kvinnor från 70-talet och framåt har uppfostrats till att hata att göra saker för sina män. Att en kvinna som ger sin man t ex frukost är en förtryckt kvinna. Så många av dagens kvinnor i Sverige har inte ens lärt sig laga mat och andra husliga saker. Kalla mig mansgris, men jag vill gärna ha en fru som kan göra saker för andra. Självklart ska även jag kunna det. Menar bara att jag inte vill ha en tjej som vill att allt ska vara matematiskt jämställt.

Utländska kvinnor är mer bekväma i rollen att hjälpa andra. Det är iallafall min erfarenhet.

#17  Monica (instämmer med David M) Billy Bob Thorton
2004-09-02 13:23:52

Många många svenska tjejer kan inte ens laga riktig mat, de käkar snabbmat så ofta de kan vilket resulterar i fetma och riktigt dålig hälsa. För övrigt när DE inte kan laga mat alls, gissa då vem som får göra det istället. Jämställdhet? Pyttsan! Dagens generation av tjejer är uppfostrade i feministisk anda vilket innebär att de inte kan göra något för sin pojkvän som inte upfattas som att vara förtryck. Frukost på sängen? Ett minne blott.

Först uppfostrar feministerna kvinnorna att låta bli att lära sig laga mat, sedan när kvinnorna till följd av detta äter dåligt och (i många fall) blir feta startar samma feminister kampanjer om hur "smala tjejer" på reklam får dessa feta tjejer att må dåligt. Nu har det gått så lång att feministerna tycker IDROTTANDE tjejer med bra fysik får i deras tycke "vanliga" tjejer att må dåligt också. Sedan döljer man detta faktum med att kalla det sexistiskt att visa idrottande tjejer lättklädda. Hur många kallar det sexistiskt när killar sportar i tanga? Nej, jag trodde väl det.

Och jag kan bara föreställa mig hur ilskna feministerna skulle bli om de kände till showbrottningens "bra & panties" matcher om de sändes i Sverige.

#18  well... josephine
2004-09-02 14:16:15

Jag tror inte att svenska tjejer är varken bättre eller sämre än svenska killar i samma generation på att laga mat. Jag tror inte heller att svenska tjejer gör mindre för sina killar än vad svenska killar gör för sina tjejer. Om man har sådant behov av frukost på sängen kan man ju hinta till sin partner.
Grejen med de idrottande kvinnorna som Billy hänvisar till gissar jag är beachvolleydebatten. Det handlar inte om kvinnorna som sådana, utan restriktionerna på hur små och tajta deras kläder MÅSTE vara. Samma restriktioner finns inte inom någon gren inom herridrotten vad jag vet.

#19  josephine Billy Bob Thorton
2004-09-02 14:34:43

Du har fel jag menade INTE beachvolleydebatten utan all klagan på lättklädda bilder av Josefine Öqvist och liknande idrottande välmående och vältränade tjejer som INTE är för smala. Jag tror den svenska kvinnan knappt kan se Kajsa Bergqvist eller Anna Lindberg på framsidan av Aftonbladets sportbilaga ens utan att må dåligt över detta.

"Jag tror inte att svenska tjejer är varken bättre eller sämre än svenska killar i samma generation på att laga mat."

Skillnaden är att killarna styrketränar mer än tjejerna i största allmänhet eftersom det hör till det manliga idealet. Allt fler tjejer gör ingenting, blir feminister och säger "ta mig som jag är" som om det skulle vara naturligt att ha en bulle på magen utan att vara gravid.

"Jag tror inte heller att svenska tjejer gör mindre för sina killar än vad svenska killar gör för sina tjejer"

Det var det dummaste jag hört på länge. Självklart kan man inte begära exakt samma motprestation. Vissa killar gör mer av vissa saker, andra mindre av andra saker. OCh VEM skall bestämma hur mycket en viss handling är värd i förhållande till en annan handling förresten? Om både kvinnor och män gör samma saker för varandra blir ju allting tvångsmässigt, lika och dötrist. Och om man måste be om handlingen i fråga hur mycket värd är den då? Älskling det är din tur att fixa frukost på sängen imorgon, jag gjorde det i torsdags, snacka om slentrianförhållande. UNDRA på att vi får skilsmässor då.

Varför skall man ens vara boende ihop i ett förhållande enligt dig om bägge är lika bra på alla saker och tjejer bara klagar på tt killar gör för lite hemma? Då är det väl bäst att alla lever som singlar, turas om att ha barnen och träffas under neutrala omständigheter eller?

Vad säger du om det?

#20  Josephine: om regler för idrottskläder Nartin
2004-09-02 14:50:43

Simhopp! tittat på simhopp nån gång? Vad har killarna på sig? den typen av badbyxor är vad killarna MÅSTE ha på sig, internationella simförbundets regelverk. Varför rycker inte Winberg ut till försvar för dessa stackars killar?

#21  Hemmaförhållanden Billy Bob Thorton
2004-09-02 15:18:05

Gissa vad som framkom när man gjorde en undersökning om hemarbete på barnlösa ensamboende män och kvinnor? Jo kvinnorna lägger ner fler timmar på hemarbete. Vad är då alternativen i de slutsatser som kan dras?

1) Killar skiter i livsnödvändiga saker.
2) Tjejer lägger ner tid på saker de anser viktiga men som inte är vikiga för killar.

Första alternativet är inte ens realistiskt. Sålunda är skillnaden i TIMMAR vid obetalt hemarbete beroende av vad man prioriterar. Och i ett jämställt samhälle VARFÖR skulle killar tvingas prioritera samma saker som tjejerna gör och lägga ner sin tid på de sakerna? Det är helt upp till tjejerna att prioritera egna mindre nödvändiga saker och använda sin FRITID till dessa saker.

#22  Billy Bob, David och resten av klabbet uppåt_emma
2004-09-02 15:28:38

Jag tycker ni ska utforska homosexualiteten iom. att ni tycker att svenska tjejer är så jävla värdelösa. Jag tror inte nån skulle sakna er faktiskt.

Ni har ingen aning om hur mitt, mina vänners, kusiners och bekantas, som är 70-talister, förhållanden ser ut. Men en sak är säker: jag har INGEN kille i denna bekanskapskrets (som är stor!) som mår som ni. Så ni kanske ska börja peka mot er själva istället och fråga er hur ni behandlar andra människor.

#23  Resten av klabbet ? Matti
2004-09-02 16:06:48

Om du hade vistats i min närvaro o reducerat mig till "en av dem" så skulle jag slagit in ditt ansikte. Men om du inte har lagt märke till att detta är vad åtminstone median brukar vinkla, eller vinklas t.om av mannen hellre än att man faktiskt gjorde nåt helt acceptabelt i hänsyn till omständigheterna o jaget. Men detta går ju inte an. Och jag har inga sådanahär problem med kvinnor, men när det är dags att beskylla nån så är män villiga att ta skulden medans kvinnor skyller ganska generellt. Den kvinnlig idealet acccepteras mer än den manliga.

#24  uppåt_emma Billy Bob Thorton
2004-09-02 16:29:19

För det första finns det många (till sättet) icke-svenska, icke-feministiska tjejer som förkastar eran marxist-inspirerade (klass) könskamp. För det andra, om alla killar du och alla andra feminister känner är så perfekta så betyder det uppenbarligen att ni inte har några egentliga män att kasta skit på. Majoriteten av alla män ni känner är ju skitjusta så VAR tusan finns patriarkatet någonstans?

Eller så kanske du bara har en extremt selektiv bekantskapskrets. Det är så det brukar se ut nämligen.

Jag har sannolikt skitbra koll på hur dina bekantas förhållanden ser ut. En av mina bästa kompisar har ett sådant förhållande. Vi andra accepterar att han har känslor för henne trots att hon titt som tätt behandlar honom (och flera andra) som skit och det enda vi kan göra är slå vad om när det tar slut.

Slutligen kan du själv uppsöka lesbiskt sällskap på dina egna permisser och min viktigaste fråga "DUCKADE" du för.

Varför skall killar jobba lika mycket hemma med mindre viktiga saker som enbart tjejerna prioriterar? Varför skall tjejernas vilja gå först vad gäller prioriteringar om det är jämställdhet du är ute efter?

#25  Matti Thomas
2004-09-02 16:36:06

Det är fel att hota med misshandel.Du visar när du gör det att du är kriminell och en fiende till samhället.Sluta upp med det och försök hjälpa dina medmänniskor istället

#26  blandad kompott uppåt_emma
2004-09-02 23:38:08

Matti, du väljer själv om du är klabbet. Jag visste inte vad du tyckte så jag skrev inte ditt namn. Ta inte åt dig om inte skon passar. Klabbet är de som håller med i de antifeministiska inläggen...

"Majoriteten av alla män ni känner är ju skitjusta så VAR tusan finns patriarkatet någonstans?" Se dig själv i spegeln. Och hälsa på Rolle, Wilmer och klabbet. Klabbet-Billy. Billy-Klabbet.

Nu vet inte jag hur insatt du är men i ett hushåll så måste vissa saker skötas. Speciellt om man har barn. Att själv gå runt i underkläder vända 3 gånger om och äta rå gammal köttfärs är väl upp till var och en men har man små människor att ansvara för så har man inte det valet. Och där visar ju alla undersökningar på att kvinnor gör mer. För barnens skull. Varför ska inte männen göra lika mycket tycker du?

Men visst, på ett sätt håller jag med dig. Jag tex städar inte om jag inte har lust. Det kan bli riktigt grylligt, det skiter jag i. Jag köper nya trosor när jag inte ids tvätta. Det privilegiet får jag inte behålla om jag skaffar barn. Min sambos tolerans är lite lägre, så vi får kompromissa när det blir för stökigt för honom helt enkelt. Så ditt argument att killar vill ha det skitigare hemma håller inte. Kraven är dock större på att en kvinna ska sköta sånt och ha ordning. En kille som inte diskar är lite slarvig och har ungkarlsfasoner. Hans manlighet ifrågasätts inte. Men jag vet att det är helt andra krav på mig. Jag är ingen "riktig kvinna" för att jag har bromsspår i trosorna.

Kolla tex i leksaksbutikerna. Små minikök, moppar, tvättmaskiner att tvätta dockkläder i osv på "flicksidan". Nada på killsidan.

Och nu ska jag förekomma dig! "Aha" tänkte du säga: "på killsidan finns ju små verktyg".
Visst. Spika upp en gipsskiva, såga en list och byta fläktrem på bilen gör man ju VARJE dag. Inte som att tvätta, städa, laga mat -för att inte tala om den förhatliga disken, blärgh- som man gör i snitt 1 ggr/år...

#27  uppåt_emma Billy Bob Thorton
2004-09-02 23:59:42

Leksaksbutikerna är inte relevanta. Små barn växer upp att bli vuxna och hur de uppfattar situationen beror på dera förebilder. Vanligen föräldrar, syskon, släkt & vänner. Jag vet att ett gäng (uppenbarligen galna) feminister fått för sig de kan ändra samhället till jämställdhet genom att tvinga bort barnen från de könsroller de har naturliga förutsättningar för på DAGIS. Detta är bara larv, inte ens feministerna själva klarar av att hålla sig borta från könsrollerna och det kommer barnen inte heller att göra när de växer upp. Det är som med pojkflickor, när de växer upp blir de lika kvinnliga som de mest feminina tjejer trots att de levat på bondgård och lekt cowboys med bröderna när de var unga. F-n feminister som hoppas på mirakel när de ändrar dagis fattar inte att det är likadana könsroller i samhällen där de varken har DAGIS eller pojk/flickleksaker.

"Och där visar ju alla undersökningar på att kvinnor gör mer."

Jo visst att de gör! Du menar att alla undersökningar visat att ensamstående pappor inte gör tillräckligt för sina barn menar du eller? Kan du förklara detta närmare för jag tror inte en sekund på att ensamstående pappor inte gör tillräckligt för sina barn. Däremot lägger kvinnor (och homosexuella män) ner kopiösa mängder tid på inredning, dekoration, design och allehanda saker som inte har ett dugg med nödvändighet att göra. Varför skulle vi män tvingas lägga ner mer tid på hemmet för att kvinnor slösar timtal på detta?

"Så ditt argument att killar vill ha det skitigare hemma håller inte."

Det SADE jag inte, sluta lägga ord i min mun. Jag sade att kvinnor lägger ner tid på onödiga saker. Städning tillhör (i rimlig mängd) kategorin nödvändiga saker, liksom tvätt och disk.

Åter, menar du att ensamstående pappor inte lägger ner tillräckligt med tid på sina ungar men att ensamstående mammor automatiskt gör detta?

#28   Matti
2004-09-03 00:03:57

Thomas. Jag hjälper dem som hjälper sigsjälva.
Mina medmänniskor föresten ? Fuck off.
Dem svaga ska jag äta när samhället kollapsar. :)

#29  Matti Thomas
2004-09-03 00:33:27

Behöver du inte hjälp ibland själv?

Vi bör förhindra att samhället kollapsar.

Du skriver tydligare nu än förut man förstår bättre vad du menar och det är bra.

De svaga ska du göra starka;Eller?

#30   josephine
2004-09-03 00:55:29

Billy: ser du inte skillnaden på en bild av Josefine Öqvist på sportbladets framsida och en bild på samma Josefine i Slitz? Tänk lite till på det då. Jag begriper inte var styrketräningen kommer in i bilden. På gymmet där jag går är det uppskattningsvis 20-30 % kvinnor som lyfter skrot, och 90-95 % kvinnor på passen (spinning, aerobics osv.) så att kvinnor skulle träna mindre tror jag inte. Inte heller att fetma är ett större problem för kvinnor än män. 1997-98 hade nära 8% av både kvinnor och män fetma enligt infomedica.se. Alltså - ingen skillnad.
Visst måste inte moprestationen vara precis likadan, men båda ska känna sig nöjda. Ingen ska känna att den gör mer än vad den får tillbaka. Sedan hur man värderar prestationerna är olika i varje relation. Att be om handlingen behöver inte alls ta bort dess värde. Att få hjälp när man ber om det är också hjälp liksom. Och om du tror att en relation fungerar utan kommunikation är du naiv. Ingen kan läsa sin partners tankar.
Det finns väl andra orsaker än praktiska att leva tillsammans??? Kärlek kanske?

Nartin: Jag har sökt om regler för klädsel i simhopp. Har dock inte funnit något. Kanske du kan hjälpa mig? Jag har googlat, sökt på svenska sidor samt fina.org (federation internationale de natation. Skulle tippa på att det är internationella simningsfederationen. Eller, jag vet att det är det.). Jag skulle tro att klädseln där är förankrad i att det är en bedömningssport där det är kroppens position som ska bedömas. Som jag har förstått det har inte heller kvinnor särskilt pösiga klädedräkter på sig? Så orättvisan där ser jag inte riktigt. Upplys mig gärna.

#31  josephine Billy Bob Thorton
2004-09-03 01:20:45

"Billy: ser du inte skillnaden på en bild av Josefine Öqvist på sportbladets framsida och en bild på samma Josefine i Slitz?"

- Jovisst! i Slitz är hon sminkad och har håret tillfixat, det - och kläderna är hela skillnaden. Jag tror inte bilder av henne lättklädd på sportbladet skulle tas emot ett dugg bättre. Det skulle inte förvåna mig om det är just vid sminket skon klämmer, så länge de är osminkade är de inget hot mot andra tjejer och kan närmast ses som killar men OM de skulle tävla sminkade så skulle det bli samma gnäll det garanterar jag.

"På gymmet där jag går är det uppskattningsvis 20-30 % kvinnor som lyfter skrot, och 90-95 % kvinnor på passen (spinning, aerobics osv.) så att kvinnor skulle träna mindre tror jag inte."

- Jag pratar om alla de kvinnor som inte går på gymmet alls.

"Inte heller att fetma är ett större problem för kvinnor än män."

- Ändå är Sverige ett av få länder i världen där man ser smala tjejer med fet mage. Förklara det tack.

"1997-98 hade nära 8% av både kvinnor och män fetma enligt infomedica.se. Alltså - ingen skillnad."

- Det är en himla skillnad på idag 2004 och på 1998, på dessa 6 år har tjejer blivit fetare och fetare allt yngre ner i åldrarna. Skillnaden är tydligast frö mig eftersom jag är i den åldern att när jag var ung var det enbart storväxta tjejer som var feta. Idag är det väldigt annorlunda.

"Visst måste inte moprestationen vara precis likadan, men båda ska känna sig nöjda. Ingen ska känna att den gör mer än vad den får tillbaka."

- Jaha och vem skall bestämma vilkens känsla som ges överhanden. Kvinnor idag känner sig uppenbarligen som offer oavsett omständigheterna. Vilket jag tror är en indirekt följd av "spelet"

"Att be om handlingen behöver inte alls ta bort dess värde"

- Jag håller inte med. Spontant är kärleksförklaringer hundra gånger mer värda. Vad vill du helst, att din pojkvän spontant säger hur vacker (eller annan egenskap du värderar högt hos dig själv) du är eller att han svarar "ja" när du frågar om han tycker du är vacker? Samma sak för handlingar, spontana handlingar är betydligt mer värda på kärleksskalan.

"Det finns väl andra orsaker än praktiska att leva tillsammans??? Kärlek kanske?"

- Är det av kärlek 50% av alla relationer slutar i skilsmässa, separation och byråkrati samt ofta med tilhörande tvister om barnen?

- En jämställd relation bygger inte på kärlek. En jämställd relation är som ett affärskontrakt. DU förbinder dig blabla, jag förbinder mig i gengäld blabla och om du inte håller din del av avtalet upphör kontraktet och vi går skilda världar - störttråkigt.


"Jag misstänker att skulden ligger hos den av staten i lag reglerade feminismen. Denna gör att mannen till perfektion lärt sig att att handskas med skallror. Samtidigt har han glömt hur man tar initiativ i umgänget med det motsatta könet."

http://www.expressen.se/expressen/jsp/polopol…

#32   josephine
2004-09-03 01:37:55

Jag tycker det är en väldig skillnad mellan att synas i sportbladet (meningen är att där ska man hamna för sin idrottsliga prestation) och att visa upp sig i Slitz (där man inte behöver ha presterat något. Man behöver bara vara behaglig att vila ögonen på.). Det handlar om vad som ska premieras - ett vackert utseende (eller lättstylat med stora bröst) eller en prestation inom något område. Aktiv - passiv? I vilket syfte publicers bilden? Det är frågor jag tycker är viktiga att tänka på. Så, fundera lite till du Billy.

Visa mig källor att kvinnor är fetare än män tack. Tendensen var tvärt om. "Under 1980-1981 hade nästan fem procent av männen och drygt fem procent av kvinnorna i Sverige fetma." Infomedica igen. Kan kanske modet som tenderar att visa mer och mer ha med intrycket att göra?

Var och ens känslor är subjektiva. Det är där kommunikationen kommer in i bilden. Någon kan känna sig missnöjd i relationen även om allt ser bra ut på papper s.a.s. Det var därför jag skrev att prestationerna värderas olika i varje enskild relation.

Bråken kommer när kärleken tar slut. Det tror jag å andra sidan den kan göra av slentrian. Visst vill jag hellre ha spontana komplimanger. Är inte typen som fiskar. Däremot är jag inte heller typen som tänker "Å vad duktig han var som tog ut soporna" utan jag kan lika gärna be om det. Så precis som jag inte kan värdera andras prestationer kan inte heller du göra det min gode Billy. Att prata om vad som hamnar högst på kärleksskalan är att tala om din egna personliga skala vilken inte behöver delas av alla, hur logisk du än tycker att den är. Och jo, en relation som bygger på kärlek kan vara jämställd, och vice versa.

#33  josephine Billy Bob Thorton
2004-09-03 03:31:27

Jag pratar om bildernas innehåll inte orsaken att de finns där. Och att vara snygg nog för att hamna i Slitz är definitivt en prestation, det är ingen som naturligt är snygg nog att hamna i Slitz det krävs en hel del egenskaper och träning även om avundsjuka personer gärna vill inbilla sig att det rör sig om medfödda saker så de slipper jämföras på samma arena.

Bilder produceras alltid i samma syfte, att någon skall titta på dem och någon skall tjäna något på detta. Aktiv/Passiv snacket ser jag som rent larv, vad skulle det spela för roll? Bilden har i sportbladet inget budskap i sig alls utan budskapet finns i texten. Förklara gärna varför detta är viktiga frågor, för vem är de viktiga? Vad är poängen när bilden saknar budskap?

"Det var därför jag skrev att prestationerna värderas olika i varje enskild relation."

Det är därför jämställdhet är en omöjlighet, det går inte att känslomässigt objektivt bedöma hur mycket diskning det är värt att få bilen lagad. Det går inte att bedöma hur stor del av gräsmattan hämtning av barnen innebär. Bägge kan inte göra lika mycket av allting så jämställdhet är omöjlighet.

"Så precis som jag inte kan värdera andras prestationer kan inte heller du göra det min gode Billy."

Jag har inte värderat saker, jag har sagt att spontana saker är mer värda oavsett vilket.

#34  billy uppåt_emma
2004-09-03 08:40:13

oj. din grundkunskap i saker och ting är så låg så jag vet inte vad jag ska säga längre. du slingrar dig och hittar på och har en så konstig föreställnig om vad jämställdhet innebär så jag vet inte vad jag ska ta mig till med dig.

#35  Huga Margita
2004-09-03 09:31:34

"Aktiv/Passiv snacket ser jag som rent larv, vad skulle det spela för roll? Bilden har i sportbladet inget budskap i sig alls utan budskapet finns i texten."

Så du tror inte att bilder påverkar oss? Jag tror inte att reklammakare skulle hålla med dig särskilt mycket.

Får hålla med uppåt_emma, det är som att diskutera med en tvål.

#36   josephine
2004-09-03 10:04:23

Så, utseende är en prestation? Jag håller inte med dig.

Varför ska du skilja på bilderna och dess budskap? Jag anser att det är viktigt i vilket sammanhang bilderna presenteras.

Jämställdhet är inte en omöjlighet för de flesta moderna och inte alltför träiga människor. Millimeterrättvisa kanske, jämställdhet nej.

#37  Uppåt_emma skriver, 2004-09-02 23:38:08 Kalle
2004-09-03 11:38:28

"Nu vet inte jag hur insatt du är men i ett hushåll så måste vissa saker skötas. Speciellt om man har barn. Att själv gå runt i underkläder vända 3 gånger om och äta rå gammal köttfärs är väl upp till var och en men har man små människor att ansvara för så har man inte det valet. Och där visar ju alla undersökningar på att kvinnor gör mer. För barnens skull. Varför ska inte männen göra lika mycket tycker du?"

Alla undersökningar visar att kvinnorna gör mer, ja. I hemmet! Alla undersökningar visar också att männen yrkesarbetar mer, och att den totala arbetstiden i genomsnitt är, ta-daa, lika stor.

(Suck, vet inte hur många gånger jag påpekat detta. Orkar inte leta upp länken, men gå in på SCB.se och sök på "tidsanvändning" om ni vill kolla.)

#38  Margita & josephine Billy Bob Thorton
2004-09-03 12:32:12

Jo jag vet att bilder påverkar oss, bilder påverkar oss dock efter de angivna premisserna och jag kan påpeka för er att ni fullkomligt ignorerar betydelsen av de texter som tillhör bilderna i fråga. Roland Barthes använder termen förankring "anchorage" och påpekar att vi sällan eller aldrig ser ett fotografi utan någon verbal förklaring. Barthes anser att konnotation ger läsaren större bild av tänkbara betydelser än denotation gör, och att ord kan användas för att MINSKA denna vidd eller helt BLOCKERA vissa delar av den. Sålunda går det inte att som feministerna bortse från texterna som tillhör de bilder de klagar på. Bildtexten är överordnad och detta faktum verkar fullkomligt ignoreras i den feministiska diskursen. En bikinitjej på en annons ihållande en flaska med texten "feeling thirsty" ger ett annat budskap (= sammanhang) än en bikinitjej ihållandes en flaska med texten "riktiga karlar dricker öl"

Sålunda kan man fota Josefine Ökvist när hon är tillfixad och klädd i urringat under intervju på ett café och låta henne uttala sig om kommande match - och feministerna skulle bli lika sura ändå. Så fort en snygg kvinna är sminkad och har håret tillfixat ses hon på bild som ett hot. Som jag påtalat tidigare tjejer gillar vanligen inte sexuell konkurrens. Men påtalar gärna helt andra orsaker för ogillandet eftersom de knappast vill erkänna detta öppet. Det finns dock tjejer som öppet erkänt för sina pojkvänner att de vill att de skall kolla enbart på dem och inte på porr. Heder till dessa ärliga tjejer.

#39  Reklam Billy Bob Thorton
2004-09-03 12:36:04

"Så du tror inte att bilder påverkar oss? Jag tror inte att reklammakare skulle hålla med dig särskilt mycket."

Reklammakare styr hur du uppfattar texter med hjälp av bildtexter, de har gissningsvis läst samma litteratur som jag gjort på ämnet och har sålunda samma kunskaper i hur mycket man kan ändra en bilds betydelse genom att exempelvis tillsätta texten "young bitter and black"

#40   josephine
2004-09-03 14:58:06

Äntligen ett inlägg med hänvisningar till något greppbart. Synd bara att din egen slutsats blir lika tokig iallafall. "Feministerna" blir inte alls sura så fort någon är sminkad och fixad. Du missar helt poängen. Folk får vara hur vackra/fula de vill. Det är det som är poängen. Att kvinnor inte ska _behöva_ vara vackra för att de ska räknas. De ska inte heller ses som bimbos _för att de är_ vackra. Prestation före yta, precis som för män.

#41  Du missar HELT poängen josephine Billy Bob Thorton
2004-09-03 16:29:55

Poängen är att Slitz A-L-D-R-I-G hade tillfrågat Josefine Öqvist om hon ville vara sexigast i Sverige om hon inte varit framgångsrik inom fotbollslandslaget eller annan förteelse! Inte en chans i världen! Jag ser 20 tjejer snyggare och sexigare än henne varje dag! Du TROR att man bara behöver vara snygg för att få vara med i Slitz. SANNINGEN är att på de premisserna skulle slitztjejer vara mycket snyggare överlag MEN Slitz vill ha tjejer som är snygga OCH har talang.

Sålunda är det nästan BARA TV-profiler, artister, fotomodeller och skådespelerskor på slitz önskelista över tjejer de vill ha i tidningen (Vilket också reflekterar topplistorna). Du kan vara hur j-a snygg som helst men har du inte presterat något annat är det 90% chans att du får nobben av Slitz (Undantaget om du är abnormt snygg) du har MÖJLIGEN chansen i Moore eftersom de fokuserar mindre på talang och merpå sex men i Slitz har du ingen chans att hamna om du bara är snygg. De enda personer som egentligen inte presterat något som har stor chans att hamna i Slitz är dokusåpakändisar - men det är faktiskt svenska folkets fel som GÖR dem till "Någon" utan att begära motprestation annat än att vara på TV.

Prestation före yta är EXAKT vad som gäller i Slitz, alla tjejer är snygga men de som presterat något i verkligheten ges ALLTID förtur även om de inte är snyggast, DÄRFÖR blev Öqvist vald sexigast i Sverige. Sexig är nämligen inte beroende av utseende, du kan vara fulare än en annan tjej men ÄNDÅ sexigare. Sålunda hamnade Öqvist i Slitz eftersom 1) Hon presterat 2) Hon var skitsnygg men JUST pga 2) Blev mediefeministerna tokiga TROTS att det denna gång bevisligen gällde en tjej som också uppfyllde kriterium 1) ...Sålunda spelar det ingen roll om en snygg tjej presterat eller inte, feminister tål inte den typen av utvik oavsett vilket.

#42   josephine
2004-09-03 17:37:39

Du har rätt. Många feminister tycker inte om utvik. Jag är själv tveksam eftersom jag tycker det flyttar fokus från vad kvinnor gör till vad kvinnor är. Att göra - aktivt. Att vara - passivt.

Självklart är det kända kvinnor som listas. Det är bättre för försäljningen. Det är ju halvintressant med Ann från Arboga. Hon kanske är jätteintressant, men lär inte sälja så många lösnummer. Du som hade lite koll på branchen vet detta. Man vill inte ha en nobody utan en känd tjej som 1) är snygg och 2) kan ställa upp på utvik (med Tuva Novotny som undantag). Eller är det så att Tilde de Paula var Sveriges bästa programledare? Elena i Antique Sveriges bästa sångerska? Detta var alltså retoriska frågor.

#43  Jösses Karra
2004-09-03 19:24:46

Om fler äter snabbmat och blir feta, beror det på att kvinnor "fostrats av feministerna till att inte lära sig laga mat"? Vad jag vet kan majoriteten av kvinnor laga mat idag precis som förr. Skillnaden är väl att numera kan de flesta män göra det också, och kräver inte att ha ett varmt mål mat på bordet när de kommer hem från jobbet.
Det är skillnad på att ständigt passa upp på någon och att laga middag 4 dagar av 7. De flesta kvinnor lagar väl absolut middag och frukost åt sin familj?
Själv har jag aldrig hört någon feminist säga att det är förtryck att ge sin man frukost på sängen ibland.

#44  josephine Billy Bob Thorton
2004-09-04 07:56:10

Sålunda räcker det inte bara med att vara snygg i Slitz. Det är bättre att vara lite snygg och ha presterat något enormt bra. Sålunda är hela argumentet "bara snygga" mot utvik varm luft eftersom kvinnorna FAST de är snygga faktiskt får vara med i Slitz på basis av vad de presterat FÖRUTOM utseendet.

"Eller är det så att Tilde de Paula var Sveriges bästa programledare?"

Hon är säkert bra programledare men eftersom det handlar om offentliga roller är POPULARITETEN vktigare än yrkesskickligheten. Det råder inget tvivel om att många kvinnor viker ut sig just när de har tillhällig HÖG popularitet (exempelvis tjejgruppen "Starz!? som fick EN hit men just när de hade den hitten tillhörde de Sveriges populäraste musiker och eftersom de också var snygga var det Slitz nästa. Elena behövde alltså inte vara Sveriges bästa sångerska, det räcker med att hon vid tillfället är en av Sveriges mest populära.

Carolina Klyft skulle garanterat få vika ut sig i Slitz om hon ville. Det finns 20 svenska tjejer i OS som är snyggare men detta betyder ingenting i sammanhanget eftersom prestation och popularitet är myclet viktigare, något de flesta (Exempelvis den s k konspirationen) missat totalt.

#45   josephine
2004-09-04 09:20:03

Naturligtvis räcker det långt att bara vara snygg. Det är deras lista på de 100 sexigaste som till stor del upptas av kändisar (brukar väl vara 10-20%, kanske lite fler modeller, och då syftas det till de som vikt sig i magasinet förut, tex Janna Svensson som ett tag prenumererade på en plats på listan). Så har vi de som gör utvik i tidningen utanför listan. Där brukar det vara någon B-kändis plus en/ett par okända. Robinson-Emma är ju en stor sångerska tex...

Att säga att kvinnorna får det hedervärda uppdraget att visa tuttarna FAST de är snygga, nja, det blev väl en retorisk vurpa? Jag begriper vad du vill säga, men jag hävdar att prioriteringsordningen är såhär:
1) Du ska vara känd. (För vad? Vem bryr sig?)
2) Du ska vilja klä av dig. Less is more.
3) Du ska vara snygg.
Ibland är värdet av någon av punkterna så högt att de andra punkterna blir mindre viktiga.
Tycker att det är i bästa fall banalt och patetiskt med utvik. Här i Sverige där det inte handlar om så stora pengar är det oftast kändisar som behöver en extra puff i en karriär i danade eller i en kariär som aldrig riktigt kommit igång, ofta av naturliga skäl.

#46  josephine Billy Bob Thorton
2004-09-04 13:28:40

För det första finns det INGEN som får vara med i Slitz på basis av enbart 2)--- sådant är bara fantasier. För det andra finns det tjejer (som Janna) sóm inte gjort någonting men det visar bara att de lesta kändisbrudar redan känner sig såpass bekräftade att de inte vill vika ut sig. Slitz har bland annat haft Starz, Sahlene, Caramell, Dev melodifestivalsångerskor samt Rollergirl på omslaget. 2) Är ingen prioritering alls eftersom det rör sig om lättklädda bilder, vissa mer än andra - sannolikt tjjerna som väljer vad de ställer upp på för att uppnå den beräftelse utviket åsyftar eller hur?

"Här i Sverige där det inte handlar om så stora pengar är det oftast kändisar som behöver en extra puff i en karriär"

Som kille lär man sig, som jag påpekat att inte alltid lita på vad tjejer säger. Detta är ett typiskt exempel. Tjejer som säger att de viker ut sig för att bättra på karriären, som kul grej eller liknande ljuger i 100% av fallen. De säger detta för att se bättre ut i omvärldens ögon OCH dessutom för att de själva skall må bättre med situationen när journaister och feminister ger dem dåligt samvete för att de viker ut sig. Den enda anledningen kvinnor överhuvudtaget viker ut sig är nämligen för att få bekräftelse av många okända killar.

#47  billy josephine
2004-09-04 22:47:36

"Den enda anledningen kvinnor överhuvudtaget viker ut sig är nämligen för att få bekräftelse av många okända killar."

Suck och suck igen. Jag kan inte diskutera med dig om du gör ett antagande som passar dig och presenterar det som sanning. Detta påstående har du ingen, jag upprepar, ingen grund för.

Det du säger låter såhär: "Tjejer anger skäl A för sitt beteende, men jag, Billy, vet att det är skäl B. Hur jag vet det? Jag bara vet!" Tycker du att det är rimligt? Tycker du att vi borde säga "Javisst! Vad dumt att jag inte förstod det!"

Jag påstod inte att det bara räckte att klä av sig. Läs igen.

#48  josephine Billy Bob Thorton
2004-09-05 15:27:50

"Suck och suck igen. Jag kan inte diskutera med dig om du gör ett antagande som passar dig och presenterar det som sanning. Detta påstående har du ingen, jag upprepar, ingen grund för."

- Jag har debatterat detta ämnet förut men OK jag publicerar hela min genomgång av fenomenet utvik i en annan tråd (den är för lång för att klippas in här utan att sabba tråden) så får du bevisa att denna är felaktig och presentera de äkta orsakerna som jag isåfall missat.

"Det du säger låter såhär: "Tjejer anger skäl A för sitt beteende, men jag, Billy, vet att det är skäl B. Hur jag vet det? Jag bara vet!" Tycker du att det är rimligt? Tycker du att vi borde säga "Javisst! Vad dumt att jag inte förstod det!"

- Jag har gått igenom skälen kvinnor KAN ha att göra utvik i annan tråd. Du är välkommen att påpeka vilka brister min genomgång har.

"Jag påstod inte att det bara räckte att klä av sig. Läs igen."

- Jag läser

"Ibland är värdet av någon av punkterna så högt att de andra punkterna blir mindre viktiga."

- Jag hävdar sålunda att punkt 2) På din lista ALDRIG gör punkt 1) mindre viktig. 1) Är alltid det viktigaste och får alltid förtur oavsett hur mycket 2) & 3) du har. Har slitz en tjej som uppfyller 1) Kan du vara hur snygg som helst men blir ändå brädad i kampen om omlaget. Det spelar ingen roll hur snygg du är, de sätter Carro Klyft eller Anja Pärsson där i tio fall av tio om de får chansen.

http://www.feminetik.se/index.php?id=forum&am…

#49  billy igen... josephine
2004-09-05 22:14:24

Nu skriver du en annan sak än du gjorde från början. "Den enda anledningen kvinnor överhuvudtaget viker ut sig är nämligen för att få bekräftelse av många okända killar." skrev du. Sedan säger du i nästa inlägg "Jag har gått igenom skälen kvinnor KAN ha att göra utvik i annan tråd". Hur ska du ha det? Vet du vad den enda anledningen är, eller en tänkbar alternativ anledning? Sistnämnda har jag inga invändningar emot.

Jag har fortfarande inte sagt att det ena utesluter det andra i min lista, så det behöver du inte argumentera emot. Och vi pratade inte bara omslag. Det är ofta okända tjejer som kan ses i expodelen. Detta nummer ståtar med "Sveriges snyggaste flickvänner", två tidigare expomodeller som mig veterligen inte är kända för något (annat) samt, på kändisfronten, två tjejer som kommer att figurera i höstens Farmen. Detta är hämtat från magasinets egen hemsida.

Ett litet tillägg som jag hittade nu på kvällen på Aftonbladets hemsida: "En ny rapport visar att 40 procent av de svenska männen är överviktiga och 10 procent kraftigt överviktiga. Bland kvinnorna är motsvarande siffror 27 respektive 9 procent." Bara så du vet.

#50  josephine Billy Bob Thorton
2004-09-05 23:19:04

Ja, jag vet vad anledningen är. Jag har redovisat denna också se tråden "Långt svar angående utvikstjejer"

Ja jag har gått igenom skälen kvinnor KAN ha att göra utvik. Jag har gått igenom de 6 skälen som brukar ges och sågat varenda ett av dem.

Jag har inte sagt att män inte är överviktiga jag har sagt att flera kvinnor är feta. Fetma och övervikt är inte samma sak.

#51  hmmm Billy Bob Thorton
2004-09-06 00:28:46

http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=…

"Kvinnor anser sig ha rätt att utnyttja fattiga mödrar utomlands, och beslagta deras barn som de inte har råd att behålla. Det enda rätta hade varit att skänka pengar till modern, men den svenska kvinnan anser sig vara en Gud som kan adoptera hänsynslöst"

- Observera att det inte är jag som skrivit detta inlägg, jag undrar bara om någon kan kommentera vad "förbannad" skrivit.

#52  Uppåt_emma David M
2004-09-06 08:56:09

Du kan spara mig dina kränkande påståenden.

Känner du mig? Du säger ju jag mår dåligt och borde bli bög för ingen vill ha mig. Du kanske borde läsa på innan du uttalar dig.

1) Mår kanon!
2) Har aldrig haft svårt med tjejer
3) Jag sa bara att BÅDA i en relation ska göra saker för varandra, men det var visst fel.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?